İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Umut Taşlı

geçen hafta sonuna doğru grip gibi bi şey derken, pazartesi pozitif çıktı. (çift biontech yaptırmıştım)

kendimi bildim bileli bronşit olduğum için, ıslak gezince falan olan rutin bir şey gibiydi ama tat ve koku gidince pazar akşamı test yaptırdım, öğlen belli oldu. ateşim varla yok arasıydı, ölçümlerde hiçbir şey yoktu hatta. ondan bi şey anlayamadım. bir terleme olayı vardı, ondan biraz huylanmıştım. öksürüyordum ama o da bronşitten dolayı önce de olan bir şeydi.

şu an bronşit, grip vs nasılsa aynen öyle ama dün başım ağrıdı, çene kemiklerim ağrıyor bazen, bir de halsizlik çöküyor ufak ufak, uykum geliyor falan. terletiyor, arada öksürüyorum ama kuru değil. vitamin vs ile gidiyoruz öyle.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğan Arşiray yazdı:

kuluçka kaç gün acaba.

Benim dikkat ettiğim, 4-7 gün arasında.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Arif Aykın yazdı:

Dünden beri ufak tık tık öksürük vardı, hanım eve geldiğimde halsiz yatıyordu bugün işe gitmedim bende komşular pozitif çıkınca gittik test verdik pozitifiz. Bu sefer daha farklı gibi baş ağrısı, ateş, boğaz ağrısı ve eklem ağrısı mevcut akşam ateşim 39.5 dereceye kadar çıktı şu anda çocuklar için bulundurduğumuz ateş düşürücü jel bant takılı bende 37.5 derece. Herkese geçmiş olsun o kadar dikkat ettik yine yakalandık🥴

Bir de salı günü hatırlatma dozunu olduk Sinovac tam üzerine geldi.

Geçmiş olsun acil şifalar. Bizim burada test yapmıyorlar artık, nedenini anlayamadım. 

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Herkese geçmiş olsun,kokunun düzelmesi bende 5 ay geçmesine rağmen tam olmadı.Çoğu kokuyu ayırt ediyorum ama tüm parfüm kokuları aynı kokuyor gibi geliyor hala ,bir çok markayı denedim, herhalde sadece etken maddenin kokusunu alıyorum o da iğrenç bir şey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Sermet Gündoğdu yazdı:

Herkese geçmiş olsun,kokunun düzelmesi bende 5 ay geçmesine rağmen tam olmadı.Çoğu kokuyu ayırt ediyorum ama tüm parfüm kokuları aynı kokuyor gibi geliyor hala ,bir çok markayı denedim, herhalde sadece etken maddenin kokusunu alıyorum o da iğrenç bir şey.

Hekime danışıp A vitamini kullanmayı deneyin. Etkisini gördüğünü söyleyen çok kişi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Sani Gerşon yazdı:

Geçmiş olsun. Yeni varyasyonda pozitiflik süresi minimum 7 gün olmakla beraber ortalama 10 gün sürüyor.

https://www.haberturk.com/yazarlar/prof-dr-temel-yilmaz/3479714-covid-ile-gecen-dokuz-gunun-hikayesi-ve-yeni-varyantlarla-degisen-gercekler

Öğlen test yaptırdım, sonuç negatif ama iki gün daha işe gitmeyeceğim.

Bu iki gün de benden olsun.  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Geçmiş olsun acil şifalar. Bizim burada test yapmıyorlar artık, nedenini anlayamadım. 

Teşekkürler. Bizde de yapmıyorlardı soğuk algınlığı dediler tam doktor yanından çıktık görüşmüş olduğumuz apartman komşumuz pozitifiz dedi doktora tekrar girdik temaslıyız mecbur test yapacaksınız bu sefer dedik temaslıysanız yapalım dediler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Arda Bülent Güzel

Kaçtık kaçtık 2.5 yılın sonunda bizde yakalandık bu illete. İki gündür imanımı gevretti. 38.5 civarlarında gezdi ateş. Bugün de inanılmaz bir burun akıntısı ve baş ağrısı var. Boğaz ağrısını söylemiyorum bile. Burun akıntısı resmen sular seller gibi akıyor. Bu normal mi ki ? Birde vitamin takviyeleri alıyorum Et kemik ilik çorbasına vuruyorum. Başka ne önerirsiniz arkadaşlar. 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Arda Bülent Güzel yazdı:

Kaçtık kaçtık 2.5 yılın sonunda bizde yakalandık bu illete. İki gündür imanımı gevretti. 38.5 civarlarında gezdi ateş. Bugün de inanılmaz bir burun akıntısı ve baş ağrısı var. Boğaz ağrısını söylemiyorum bile. Burun akıntısı resmen sular seller gibi akıyor. Bu normal mi ki ? Birde vitamin takviyeleri alıyorum Et kemik ilik çorbasına vuruyorum. Başka ne önerirsiniz arkadaşlar. 

Üstad geçmiş olsun. Bol meyve tüketin. Direncinizi yüksek tutun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arda Bülent Güzel yazdı:

Patron geçmiş olsun.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Maske yasağı kalktığından beri sürekli covid pozitif çıkanlarla aynı ortamda yakın temas geziyorum yiyorum içiyorum hiçbir şey olmuyor bünye alıştı galiba tepki felan vermiyor artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arda Bülent Güzel yazdı:

Abi geçmiş olsun. Bırak aksın, vücut temizliyor işte kendini. Kafan rahat olsun. Bağışıklığı baskılı insanlar dahi atlatıyor. Bol su iç, terleme imkanı varsa mutlaka terle. Ve bol temiz hava al. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Arda Bülent Güzel yazdı:

Çok geçmiş olsun abi. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Maske takan sayısı %1 lere düştü.  
Takınca hasta mısın diyorlar. 

Bu arada 4. doz bionteci de oldum ben. 
Şüphelendiğim yan etkiler var.  
Yapacak bir şey yok. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Mert Gülkokan yazdı:

iğne olun korkulacak birşey yok en kötü kısır kalırım diyorum :)

Tarihini görme şansın oldu mu Mert? Biontech lerin tarihi geçik söylentisi var. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tahir İlter yazdı:

Tarihini görme şansın oldu mu Mert? Biontech lerin tarihi geçik söylentisi var. 

Böyle bir şeye ben ihtimal vermiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Arda Bülent Güzel yazdı:

Abi öncelikle geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah tez zamanda atlatırsıniz  biz delta olmuştuk o zaman oturur pozisyonda yatmamizi söylemişlerdi. Kekik Yagini Buğu yapmıştık sıcak Suyun içine damlatıp odada kaldığında bile etkili olmuştu. Kekik suyuyla gargara yapmıştık Kozalak Şurubu İcmistik doğal takviyeler bunlar Dr unuza danışarak kullanabilirsiniz. Bol bol sıvı tüketmek gerekiyor. Tekrardan geçmiş olsun .

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Maske takan sayısı %1 lere düştü.  
Takınca hasta mısın diyorlar. 

Bu arada 4. doz bionteci de oldum ben. 
Şüphelendiğim yan etkiler var.  
Yapacak bir şey yok. 

Bizim semtte eğitim seviyesi daha yüksek. Bu nedenle daha fazla maske takan var. Özellikle markete girerken görebiliyorum. Sonbaharda insanlar iç menkanlara tıkılınca grip salgınıymış gibi azıtacak bence.

Toplu taşımada, markette, devlet dairesinde, hastanede bence maske şart olmalı.

Ali Uymaz yazdı:

Abi öncelikle geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin inşallah tez zamanda atlatırsıniz  biz delta olmuştuk o zaman oturur pozisyonda yatmamizi söylemişlerdi. Kekik Yagini Buğu yapmıştık sıcak Suyun içine damlatıp odada kaldığında bile etkili olmuştu. Kekik suyuyla gargara yapmıştık Kozalak Şurubu İcmistik doğal takviyeler bunlar Dr unuza danışarak kullanabilirsiniz. Bol bol sıvı tüketmek gerekiyor. Tekrardan geçmiş olsun .

kekik bence mucizevi bir aromatik bitkidir. Özellikle antiviral etkileri var. iyi gelmediği birşey yok herhalde. Özellikle gastrointestinal problemlerdem üthiş bir şey.

kekik yağı feci acı birşey. kekikğe olan sevgimden burnum tıkalıyken burnumun ucuna küçücük sürme hatasında bulundum. 15 dk boyunca resmen acıdan ağladım yok böyle birşey!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlaçta tarihe çok takılmayanlardanım ben.. 

İlaç kendini ispat ettikçe kullanım süresi uzuyor diye duymuştum

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

İlaçta tarihe çok takılmayanlardanım ben.. 

İlaç kendini ispat ettikçe kullanım süresi uzuyor diye duymuştum

eczacı tanıdık bol bizde. dediklerine göre vitaminler hariç, çünkü bozuluyorlarmış, dış kaplaması nem nedeniyle filan çatlamamış drajelerde kullanım ömrü yokmuş. hep pazarlama yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...