Mehmet Ozyurek 27 Eylül 2021 Paylaş 27 Eylül 2021 Murat atandır. Geçmiş olsun. Ellerine sağlık. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Murat atandır. Geçmiş olsun. Ellerine sağlık. Abi, ben elimden geleni yapacağım. İhtiyacı var desteğe. Ama durum bildiğin gibi değil. Yenilecek yutulacak gibi değil. Sani Gerşon yazdı: Çok geçmiş olsun. Konuşamama durumu için üstünde telefon no olan bir bileklik takın kendisine. Acil şifalar tekrardan. Teklif etsem hayvan mıyım ben, boynuma da çan takayım mı der Vesile ile, covid var, gezme şu kalabalıklarda, emekli adamsın sen, git evinde bahçende kafa dinle dedik, kızmıştı size mi soracam diye. Çağlar Bayur yazdı: şifalar dilerim, personel hatasıdır, tc no olmadan yatışı neye göre yapmış, yatışta covidli bu diye bir seçenek olamaz herhalde Bilmiyorum ki abi, ama ulaşamadık kendisine. Bildiğin gibi değil. Hakikaten hastane hastane aramaya başlamıştım. Az daha bulamasak çıkıp hastane hastane gezecektim. Fatih Mehmet Uslu yazdı: Geçmiş olsun murat kardeşim. Artık insan hastasına bile bakamıyor. Pozitif çıkınca hemen herkese ulaşılabiliyorken bu durumda nasıl ulaşamamışlar şaşırdım. Teşekkürler. Evren Barış Özbek yazdı: Geçmiş olsun Murat. Allah şifa versin. Teşekkürler. Oğuzkan Erışık yazdı: Allah şifalar versin Murat abim. Çok geçmiş olsun Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Abi çok geçmiş olsun. Yaşananlar can sıkıcı. Rahmetli amcam yolda yürürken kalp krizi geçirip vefat etmişti.Issız bir sokakta. Nasıl buldular götürdüler biilmiyorum. İlçe emniyeti yakınlarına ( eşi kızı damadı vs.) ulaşamayınca sistemden benim telimi bulup aramışlardı. Tabi polis durumu anlatmıyor ama anlamıştım. Yani arayıp şu hastanede gidin yanına diye aramıştı. Sonra bize gelin demişlerdi.Polise danışsalarmış keşke. Hızlı bir şekilde ulaşırlardı belkide. Benim anlamadığım ambulans personeli bilgi falan işlemiyormu sistemine defterine ne bileyim birşeyler yazmalı. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Amcaya geçmiş olsun. En kısa sürede şifa bulur inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Geçmiş olsun Murat abi. Yaşananları bilemeyiz tabi ama şuan için en doğrusunu yapmışsın. Allah razı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Geçmiş olsun, Allah tez vakitte şifa versin. Amca yalnız mı yaşıyor, onu ambulansa birisi vermedi mi? Yalnızsa bu yaşananlar bir bakıma normal denebilir. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Önder Özcan yazdı: Yalnızsa bu yaşananlar bir bakıma normal denebilir. Her yalnız yaşayan evsiz konumunda olur. Bunun normali yoktur. Prosedür vardır. Bugün vatandaşlık dairesinde randevu bile almak istesek 1. derece akraba isimleri çıkıyor. Demek ki bulunabilir istenilirse. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Sani Gerşon yazdı: Her yalnız yaşayan evsiz konumunda olur. Bunun normali yoktur. Prosedür vardır. Bugün vatandaşlık dairesinde randevu bile almak istesek 1. derece akraba isimleri çıkıyor. Demek ki bulunabilir istenilirse. Konuşamayacak kadar hasta bir adamı apar topar almış olabilirler, kimliği yanında olmayabilir. Bu münferit olay için "normal denebilir- normal sayılabilir" dedim. Sokakta yaşayan- kimliği olmayan bir vatandaş ya da göçmen olsa, kimliği- kimsesi yok diye acil sağlık hizmeti verilmeyecek mi. John Doe, önce insanı kurtaralım. Ama Yine de 112 servisi belirli bir adresten alınan birisinin, kimliği belli olmasa bile nereye götürüldüğünü kesinkes bilmesi gerekirdi. Bunu savunmadım ben. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Önder Özcan yazdı: Ama Yine de 112 servisi belirli bir adresten alınan birisinin, kimliği belli olmasa bile nereye götürüldüğünü kesinkes bilmesi gerekirdi. Bunu savunmadım ben. Hah, bahsettiğim bu. En kötü halde adresten alınan kişinin nereye gittiği bilinmeli. Tamamdır o halde 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Murat Sahın yazdı: Yerini bulduğumda gördüğüm, ölmek üzereydi üstat. Elimden geldiğince iyi bakılmasını sağlıyorum, yavaş yavaş toparlıyor. Başka türlüsü yakışık almazdı. Bana düşen yanında olup, elimden geleni yapıp, vicdanen ne benim ne eşimin "keşke" demesine sebebiyet vermeyecek şekilde ne gerekiyorsa onu yapmaktır. İyileşip taburcu olduğunda kendine bakabilecek duruma gelene kadar da bu böyle devam eder. Sonrasında konuşmama faslına kaldığım yerden devam ederim. Çok geçmiş olsun . 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Çok geçmiş olsun. Acil şifalar. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Önder Özcan yazdı: Geçmiş olsun, Allah tez vakitte şifa versin. Amca yalnız mı yaşıyor, onu ambulansa birisi vermedi mi? Yalnızsa bu yaşananlar bir bakıma normal denebilir. Oğlu ile yaşıyor. Ambulansı çağırıp sonra nereye gittiğini bile merak etmeyen öz oğlu. Yaşı küçük falan da değil, 25'inde. Her şeyin hayırlısı diyenler boşa demiyor demek ki. 1 1 Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Geçmiş olsun. Acil şifalar, size de sabırlar diliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 (düzenlendi) Bu konu yanında Hala covid olmamışım diye yeni konu açmak lazım. Kaça kaça bugüne kadar geldik, bakalım bizi ne zaman yakalayacak. Çevremde covid geçirmeyen çok az insan kaldı. 28 Eylül 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Murat Sahın yazdı: Kayınpeder pozitifti (delta). Evde karantinadaydı, karantinasının bitmesine 2 gün kala (cuma günü öğlen) durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırmışlar. 112'ye soruyorum, cevap yok. Covid danışma hattına soruyorum, bilgi yok. Hastaneleri soruyorum, cevap yok. Adamın nerede olduğunu Pazar gecesi zoraki tespit ettik. Hastaneye gittim, hemşireler diyor ki size ulaşmaya çalışıyoruz, dedim ben de size ulaşmaya çalışıyorum, ulaşamıyorum. Bakıma ihtiyacı olduğu için ücreti ile refakatçi buldum falan. Teferruatı geçersek, hastaneye kaldırılan hastanın hangi hastaneye kaldırıldığı bilgisine erişememek nedir yahu? 21. yüzyılda, 112 diyor ki nereye gittiğini biz bilmiyoruz, evine yakın hastanelerden başlayarak arayıp tek tek sorun. Arıyorum hastaneleri, hasta kabul birimlerinde telefonlar ya meşgul ya bakan yok. Ben şahsen bu durumdan çok muzdarip oldum... Adamı alıp götürmüşler, ulaşamıyoruz, yerini bulamıyoruz, dosyasına kimsesiz/evsiz yazmışlar, hastalık sebebiyle konuşamıyordu bile, telefonumuzu verememiş, telefonu yanında değil falan. Sistem böyle olmamalı. Biri hastaneye kaldırıldığında yakınlarına bilgi verilmeli. Sonuç olarak devlet hepimizin telefon numarasını biliyor... Vesile ile, Dışkapı Eğitim Araştırma hastanesine buradan da teşekkür ederim. Hemşire hanımlar çok ilgilenmişler biz yerini bulana kadar. Çok geçmiş olsun.. Erhan Doruk yazdı: Bu konu yanında Hala covid olmamışım diye yeni konu açmak lazım. Kaça kaça bugüne kadar geldik, bakalım bizi ne zaman yakalayacak. Çevremde covid geçirmeyen çok az insan kaldı. Katılıyorum öyle bir konu da lazım çünkü geçirmeyen insan sayısı da iyice azaldı.. Ben Nisan 2021'e kadar kaçabildim fakat Nisanda askerdeyken bana da bulaştı ve çok ağır geçirdim. Etrafımda geçirmeyen nerdeyse yok gibi zaten 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 bence bu kadar agresif bir virüs varken geçirmemiş kimse yoktur. semptom göstermemiş kişiler vardır. 5 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 28 Eylül 2021 Paylaş 28 Eylül 2021 Murat Sahın yazdı: Oğlu ile yaşıyor. Ambulansı çağırıp sonra nereye gittiğini bile merak etmeyen öz oğlu. Yaşı küçük falan da değil, 25'inde. Her şeyin hayırlısı diyenler boşa demiyor demek ki. Geçmiş olsun. Allah ıslah etsin demekten başka aklıma bir şey gelmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 Doğan Arşiray yazdı: bence bu kadar agresif bir virüs varken geçirmemiş kimse yoktur. semptom göstermemiş kişiler vardır. Aşı olduktan sonra bunu anlamanın yolu da kalmadı. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 zaten bence virüs ün ilk agresyonu da kalmadı. normal gripten hafif ama uzun süren birşeyler görülüyor. ancak buradaki ilginç olan şey zayıf halka eğer ölümcül bir şey ise insanları hala götürüyor. geçen gün açıklama vardı iki sinovacın etkisi kalmadı diye. evet yaşadık gördük. iki biontekli kaynanam bile hafif hasta oldu sonra 1 haftada geçti hepsi. pfizer açıklama yapmış ve hastalığın 1 sene kadar sonra etkinliğinin azalacağını tahmin etmiş. demekki 1 senelik aşı stoku varki uzattıkça uzatacaklar?! 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 Doğan Arşiray yazdı: iki biontekli kaynanam bile hafif hasta oldu sonra 1 haftada geçti O yüzden ki uçaklar ile hastalık hızla yayılıyor, semptomsuz pozitif ler. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 Sinifta 1 pozitif cocuk varmis arti olarak 2 aileden pozitif temasli ama egitim devam ediyor. umarim cocuklara asi gelene kadar sikintisiz gider bu iş ama benim icim hic rahat degil gondermemek te cozum degil Sanirim bu sene ne olursa olsun yuz yuze devam edecek okullar 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Sinifta 1 pozitif cocuk varmis arti olarak 2 aileden pozitif temasli ama egitim devam ediyor. aynı şablon, O sınıf kapatıldı bizim okulda 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Eylül 2021 Paylaş 29 Eylül 2021 Bizim sınıfta da 3 pozitif vakıa var şu an kapatıldı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts