İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

İlkay Başaran
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Apranax plus tavsiye eden oldu, o da reçeteyle yazılıyor. Yarın aile hekimine yazdırmayı düşünüyorum. Sizin bu ağrı kesiciyle ilgili bi fikriniz var mı, daha etkili ilaç tavsiye edebilecek varsa onlara da açığız. Migren ağrısı bunun yanında hafifi kalır diyor o derece bi baş ağrısı işte.

Geçmiş olsun. Ben 3 ay kadar kullandım. (Omuz yaralanmasında)Dr bu da kesmezse üzeri yok bu direk kodein demişti. Yani baya kuvvetli ilaç. Kodein < morfin < e...in olarak gidiyormuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

herkes maske takarken nasıl nezle olunuyor?

anakoluna giden kız nezle gibi birşey getirdi. boğaz yanması ve nezle var şarıl şarıl. 5 gün sürdü. sıfır ateş sıfır  yorgunluk. 3. günde annesi hasta oldu, tam iyileşirken kaynanam ve büyük kardeş hasta oldu boğaz acısı nezle ve hafif ateş, bende sadece hafif nezle var iki gündür. 

yeni covidimiz hayırlı oslun bence.

Çağlar Bayur yazdı:

en kilit soru bu aslında...

netflix de belgeseli var. hongkong daki metropol otelden yayılmış. aynı sene 1 ay önce orada kalmıştım :D

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Evde 4 kişiyiz ilk bende bulantı ishal başladı 2 şer gün ara ile tüm bireylere bulaştı. 1 hafta sindirim sistemi pert. Eczanelerde ilaç yok. En hafif ben atlattım çocukları ve hanımı süründürdü. Sonrasında kendiliğinden geçti. Ateş yok. Tüm bu bölgeyi kasıp kavurdu 1 ay kadar.

Tüm aile fertlerinin yanında birer kova. En son halıları kaldırdık artık baktık yetişemiyoruz silmeye.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
İlkay BAŞARAN yazdı:

Evde 4 kişiyiz ilk bende bulantı ishal başladı 2 şer gün ara ile tüm bireylere bulaştı. 1 hafta sindirim sistemi pert. Eczanelerde ilaç yok. En hafif ben atlattım çocukları ve hanımı süründürdü. Sonrasında kendiliğinden geçti. Ateş yok. Tüm bu bölgeyi kasıp kavurdu 1 ay kadar.

Tüm aile fertlerinin yanında birer kova. En son halıları kaldırdık artık baktık yetişemiyoruz silmeye.

İlkay BAŞARAN yazdı:

Çok geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Çok geçmiş olsun. 

ağustos başı mülteci ailesi gibi yerlerede yatttık aynı nedenden ötürü. koşamıyorduk çünkü süre yetmiyordu wc ye. nora virüs rota virüs filan dersin ortamlarda kim bilecek değilmi?

Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
ağustos başı mülteci ailesi gibi yerlerede yatttık aynı nedenden ötürü. koşamıyorduk çünkü süre yetmiyordu wc ye. nora virüs rota virüs filan dersin ortamlarda kim bilecek değilmi?

Rota çok fena. Allah esirgesin. İshal tüm sistemi çökertiyor, hele çocukları fena etkiliyor..
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ağrı kesiciye ihtiyaç kalmadı. Hafta sonu ilacı yazdırmaya acile gitmem gerekiyordu, erteledim. Pazartesi gününe de eşimin baş ağrıları geçti. 6 saat aralıklarla parol içiyoruz ateşi de kontrol altında tutuyor. Ama parolu aksatınca ateş 39 ları zorluyor. Beğenmediğimi parol epey iş gördü. Şu an nezle kaldı diyebilirim. Otrivine sayesinde o da çok problem çıkarmıyor. Otrivini 5 günden fazla kullanmayın diyorlar ama nasıl kullanmayacaz bilmiyorum. Benim burnum tıkanınca matkapla açılacak duruma geliyor tabiri caizse. Otrivine sayesinde tünel açılmış gibi rahatlıyorum. Tuzlu su vs tavsiye edenler oluyor ama benim burnumda en ufak bir etkisi yok. Keşke otrivine nin sürekli kullanılabilecek bir türevini de icat etseler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Ağrı kesiciye ihtiyaç kalmadı. Hafta sonu ilacı yazdırmaya acile gitmem gerekiyordu, erteledim. Pazartesi gününe de eşimin baş ağrıları geçti. 6 saat aralıklarla parol içiyoruz ateşi de kontrol altında tutuyor. Ama parolu aksatınca ateş 39 ları zorluyor. Beğenmediğimi parol epey iş gördü. Şu an nezle kaldı diyebilirim. Otrivine sayesinde o da çok problem çıkarmıyor. Otrivini 5 günden fazla kullanmayın diyorlar ama nasıl kullanmayacaz bilmiyorum. Benim burnum tıkanınca matkapla açılacak duruma geliyor tabiri caizse. Otrivine sayesinde tünel açılmış gibi rahatlıyorum. Tuzlu su vs tavsiye edenler oluyor ama benim burnumda en ufak bir etkisi yok. Keşke otrivine nin sürekli kullanılabilecek bir türevini de icat etseler.

Risonel deneyin hocam. Zaman kısıtlaması da yok.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
İlkay BAŞARAN yazdı:

Risonel deneyin hocam. Zaman kısıtlaması da yok.

Onu da denedim, su sıkmışım gibi oldu 😀

Acaba benim burun kanallarım çok mu dar. Diğer spreyler ondan mı bir işe yaramıyor 🤔

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Acaba benim burun kanallarım çok mu dar. Diğer spreyler ondan mı bir işe yaramıyor 🤔

O zaman bi kbb görse iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Geçmiş olsun. Aynı sıkıntı bende de var.

Risonel + burun bantı (gece yatarken) kullanıyorum, biraz daha rahatlatıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kayınpeder pozitifti (delta). Evde karantinadaydı, karantinasının bitmesine 2 gün kala (cuma günü öğlen) durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırmışlar. 

112'ye soruyorum, cevap yok. Covid danışma hattına soruyorum, bilgi yok. Hastaneleri soruyorum, cevap yok. Adamın nerede olduğunu Pazar gecesi zoraki tespit ettik. Hastaneye gittim, hemşireler diyor ki size ulaşmaya çalışıyoruz, dedim ben de size ulaşmaya çalışıyorum, ulaşamıyorum. Bakıma ihtiyacı olduğu için ücreti ile refakatçi buldum falan.

Teferruatı geçersek, hastaneye kaldırılan hastanın hangi hastaneye kaldırıldığı bilgisine erişememek nedir yahu? 21. yüzyılda, 112 diyor ki nereye gittiğini biz bilmiyoruz, evine yakın hastanelerden başlayarak arayıp tek tek sorun. Arıyorum hastaneleri, hasta kabul birimlerinde telefonlar ya meşgul ya bakan yok. Ben şahsen bu durumdan çok muzdarip oldum... Adamı alıp götürmüşler, ulaşamıyoruz, yerini bulamıyoruz, dosyasına kimsesiz/evsiz yazmışlar, hastalık sebebiyle konuşamıyordu bile, telefonumuzu verememiş, telefonu yanında değil falan. Sistem böyle olmamalı. Biri hastaneye kaldırıldığında yakınlarına bilgi verilmeli. Sonuç olarak devlet hepimizin telefon numarasını biliyor...

Vesile ile, Dışkapı Eğitim Araştırma hastanesine buradan da teşekkür ederim. Hemşire hanımlar çok ilgilenmişler biz yerini bulana kadar.

• Beğen 7
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Murat Sahın yazdı:

Çağ atladık ama yavaş yavaş gelişeceğiz inşaallah..

Geçmiş olsun. Durumu nasıl amcanın, daha iyi mi?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Arda Bülent Güzel yazdı:

Geçmiş olsun Murat üstad

Sağolasın abi.

Yurdaer Elay yazdı:

Çağ atladık ama yavaş yavaş gelişeceğiz inşaallah..

Geçmiş olsun. Durumu nasıl amcanın, daha iyi mi?

Çağı atlarken ayağımız takılmış gibi geldi, ne deyim. Her şeyin interaktif olarak yapılabildiği şu süreçte tc kimlik numarası ile bu bilgiye erişemiyor olmamız çok acayip. 

Daha iyi abi. Karantina katında olduğu için (malum, ikizler küçük, riske atamam) gidemiyoruz ama sürekli  bakıcısını arayıp durumunu takip ediyoruz. İlk bulduğumda konuşamıyordu bile, şimdi konuşuyor, bakıcı yemeğini falan yediriyor. İyiye gidiyor. 

Selçuk Bakış yazdı:

Geçmiş olsun son durum nedir iyidir inşallah

Her gün daha iyiye gidiyorum diyor, bakıcı da doktor da öyle söylüyor. Öyledir diye umuyorum üstat.

Vesile ile; sağlığında konuşmuyorduk... İnşallah iyileşir, iyileşince konuşmamaya kaldığım yerden devam edeceğim. Ama şimdilik eşimin babasına, benim de eşime vefa borcu ödeme vaktidir vakit. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Murat Sahın yazdı:

Sağolasın abi.

Çağı atlarken ayağımız takılmış gibi geldi, ne deyim. Her şeyin interaktif olarak yapılabildiği şu süreçte tc kimlik numarası ile bu bilgiye erişemiyor olmamız çok acayip. 

Daha iyi abi. Karantina katında olduğu için (malum, ikizler küçük, riske atamam) gidemiyoruz ama sürekli  bakıcısını arayıp durumunu takip ediyoruz. İlk bulduğumda konuşamıyordu bile, şimdi konuşuyor, bakıcı yemeğini falan yediriyor. İyiye gidiyor. 

Her gün daha iyiye gidiyorum diyor, bakıcı da doktor da öyle söylüyor. Öyledir diye umuyorum üstat.

Vesile ile; sağlığında konuşmuyorduk... İnşallah iyileşir, iyileşince konuşmamaya kaldığım yerden devam edeceğim. Ama şimdilik eşimin babasına, benim de eşime vefa borcu ödeme vaktidir vakit. 

Tebrik ederim bir an önce dünyadan göçsün yerine bakmaya çalışıp dünyada tutmaya çalışıyorsun 👏🏻👏🏻👏🏻

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Arif Aykın yazdı:

Tebrik ederim bir an önce dünyadan göçsün yerine bakmaya çalışıp dünyada tutmaya çalışıyorsun 👏🏻👏🏻👏🏻

Yerini bulduğumda gördüğüm, ölmek üzereydi üstat. Elimden geldiğince iyi bakılmasını sağlıyorum, yavaş yavaş toparlıyor. Başka türlüsü yakışık almazdı.

Bana düşen yanında olup, elimden geleni yapıp, vicdanen ne benim ne eşimin "keşke" demesine sebebiyet vermeyecek şekilde ne gerekiyorsa onu yapmaktır. İyileşip taburcu olduğunda kendine bakabilecek duruma gelene kadar da bu böyle devam eder. Sonrasında konuşmama faslına kaldığım yerden devam ederim. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Murat Sahın yazdı:

Allah senden razı olsun kardeşim.. En doğrusunu yapmışsın, neticede atandır. Gerçi insanın mayasında iyilik olduktan sonra illa yakınının olması da gerekmiyor. Birilerinin hayatına olumlu dokunmak çok güzel ve erdemli bir davranış.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Geçmiş olsun murat kardeşim. Artık insan hastasına bile bakamıyor. Pozitif çıkınca hemen herkese ulaşılabiliyorken bu durumda nasıl ulaşamamışlar şaşırdım.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şifalar dilerim, personel hatasıdır, tc no olmadan yatışı neye göre yapmış, yatışta covidli bu diye bir seçenek olamaz herhalde

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok geçmiş olsun. Konuşamama durumu için üstünde telefon no olan bir bileklik takın kendisine.

Acil şifalar tekrardan.

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...