İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Fatih Sarıkaya yazdı:

Çok ağır grip geçiriyorum. Covidi aratmayacak durumda. Test negatif çıktı şimdi.

Dua ettin heralde. Kabul etmişler.

Hadi geçmiş olsun. İstirahat et.  Grip de bulaşıcıdır.  Kendini izole et. 
keyifli de oluyor.  Ben odaya kimseyi almadım 2 gün. 
Kaçırdığım belgesellerin hepsini izledim. :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hadi geçmiş olsun. İstirahat et.  Grip de bulaşıcıdır.  Kendini izole et. 
keyifli de oluyor.  Ben odaya kimseyi almadım 2 gün. 
Kaçırdığım belgesellerin hepsini izledim. :)

Filim bırakmadım ikigündür. Ne varsa izledim. Hatta izlediklerimi tekrar izledim. 😄

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Fatih Sarıkaya yazdı:

Test negatif çıktı şimdi.

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Bildirim geliyor mu sonuç çıkınca? SMS falan. E nabız a bak bak için sıkıldı.

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Pozitif çıkarsa sms geliyor ve filyasyon ekibinin arayacağı numara önceden kişiye bildiriliyor. Negatif için bildirim yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
M. Asım Kahraman yazdı:

Bu arada ben bugün 14 günlük süreyi doldurdum, HES te görünen 20 günlük süreyi beklememek için öğlen tekrar test verdim 3 saatte çıktı. Çok şükür negatifim, risk durumunu düzelttiler karantinam resmen bitti.

Hadi geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın.

Fatih Sarıkaya yazdı:

Çok ağır grip geçiriyorum. Covidi aratmayacak durumda. Test negatif çıktı şimdi.

Geçmiş olsun. Bol su ve C vitaminli meyve.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

2 gündür burun akıntısı ve kaşıntısı, baş ağrısı ve hapşırık var, 5-6 senedir oluyor bahar sonu ve yaz sonu. Yine aynı belirtiler ama yinede test verdim, malum yarın öğretmenler okula başlıyor ve kimseyi riske atmak istemedim. Bazı arkadaşlar keşke vermeseydin, olmasa bile grip varsa pozitif çıkıyor dedi kafamı karıştırdı.

16:00 da verdim hala sonuç yok, bekliyoruz bakalım.

Geçmiş olsun.

Gripten dolayı pozitif çıkacağını zannetmiyorum. Tedbirli davranmanız çok iyi olmuş.

Sizinki mevsimsel gibi görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Ersin Gökdemir yazdı:

Allah razı olsun Ersin Bey, çok teşekkür ederim.

Hastalara acil şifalar diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Ersin Gökdemir yazdı:

Sizinki mevsimsel gibi görünüyor

Öyle de oldu.

İşlem Adı Sonuç

Covid 19 NEGATIF

16.00 da verdim, 23.45 de çıkmış, 00.30 gibi baktığımda e nabız da yoktu, biraz geç düşüyor demekki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Öyle de oldu.

İşlem Adı Sonuç

Covid 19 NEGATIF

16.00 da verdim, 23.45 de çıkmış, 00.30 gibi baktığımda e nabız da yoktu, biraz geç düşüyor demekki.

Negatif olmasına sevindim.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ben 6. gündeyim arkadaşlar gün gün yazayım;

1. gün : Ateş yoktu bende çocuklarda var diye teste gittim pozitif çıktım. Sonra biraz ateş ve halsizlik başladı.

2. gün: Gece ateşim 38.5'a çıktı, burun tıkanıklığı vs oluştu. Ayrıca aşırı terleme başladı. Favipiravir kullanmaya başladım.

3. gün: Ateş 37.5 civarıydı, hafif öksürük başladı balgamlı biraz. Genel durumum iyiydi yani öyle oturuyodum evde.

4. gün: Ateş gitti, öksürük devam etti, terleme devam ediyor. İlaçlardan dolayı sanırım tat ve koku gitti.

5.gün: Tat ve koku yok, ateş yok, öksürük bir tık daha fazla.

6.gün: Öksürük, ateş, halsizlik vs. hiçbişey yok.

Bakalım bundan sonra başka artış azalış bir şey olursa yazarım. 

Kullandıklarım:

Favipiravir, Coraspin, D3 vitamini, YouPlus, Parol + Günde 3 litre kadar su. 

Eşim de pozitif. O hiç ilaç kullanmadı emzirdiği için. Sadece vitamin. O benden daha iyi gibi durumu.

Oksimetreyle oksijenimizi sürekli takip ediyorum %96 civarında. 

Herkese geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyleşirsiniz. 

Şu an ben çalışıyorum evden ofise bağlanıyorum. 2 doz aşısı olanlar muhtemelen hasta olduklarını hiç anlamıyorlar. Ben 1 doz sinovac olmuştum. 2 doz olup pozitif çıkanlar var etrafımda. Kayınvalidem 2 doz sinovac + 1 doz biontech. Pozitif çıktı şu an. Ama hiçbir belirtisi yok öyle normal geziyor. 

• Beğen 5
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Ben 6. gündeyim arkadaşlar gün gün yazayım;

1. gün : Ateş yoktu bende çocuklarda var diye teste gittim pozitif çıktım. Sonra biraz ateş ve halsizlik başladı.

2. gün: Gece ateşim 38.5'a çıktı, burun tıkanıklığı vs oluştu. Ayrıca aşırı terleme başladı. Favipiravir kullanmaya başladım.

3. gün: Ateş 37.5 civarıydı, hafif öksürük başladı balgamlı biraz. Genel durumum iyiydi yani öyle oturuyodum evde.

4. gün: Ateş gitti, öksürük devam etti, terleme devam ediyor. İlaçlardan dolayı sanırım tat ve koku gitti.

5.gün: Tat ve koku yok, ateş yok, öksürük bir tık daha fazla.

6.gün: Öksürük, ateş, halsizlik vs. hiçbişey yok.

Bakalım bundan sonra başka artış azalış bir şey olursa yazarım. 

Kullandıklarım:

Favipiravir, Coraspin, D3 vitamini, YouPlus, Parol + Günde 3 litre kadar su. 

Eşim de pozitif. O hiç ilaç kullanmadı emzirdiği için. Sadece vitamin. O benden daha iyi gibi durumu.

Oksimetreyle oksijenimizi sürekli takip ediyorum %96 civarında. 

Herkese geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyleşirsiniz. 

Şu an ben çalışıyorum evden ofise bağlanıyorum. 2 doz aşısı olanlar muhtemelen hasta olduklarını hiç anlamıyorlar. Ben 1 doz sinovac olmuştum. 2 doz olup pozitif çıkanlar var etrafımda. Kayınvalidem 2 doz sinovac + 1 doz biontech. Pozitif çıktı şu an. Ama hiçbir belirtisi yok öyle normal geziyor. 

Geçmiş olsun tekrar, ağır kısmını atlatmışsınız. Şu dönemde nezle miyim, covid miyim gibi ikileme düşenler için en belirgin ayrım covidde tat ve koku kaybı sanırım. Bende his adeta sıfırlanmıştıı, bütün belirtiler geçmesine rağmen tat ve koku alamama biraz telaşlandırmıştı, Allah'tan son birkaç gündür yavaş yavaş geri geldi. İyileştikten sonra bile tat ve koku hissi tam yerine gelmeyenler duyuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Aynı bende sisin gibi baka baka bir hal almıştı.

Arkadaşlar şiddetle magnezyum tavsiye ederim. Ben covid değilim ama covid gibi heryerim kırılıyor. Az önce magnezyum aldırdım. İçtim. Ağrılarımda hissedilir azalma oldu. Parol tavsiye ediyorlar ama onuda iç iç nereyekadar. Yaz günü grip bende kesinlikle olmazdı. Bulabilirseniz içeri temiz organik alın. Bulamassanızda eczaneden iyisinden birtane. Ben Magnorm diye birşey aldım. Bulabildiğim sadece oydu. Ben çaresizlikten belki fayda edermi diye denemek istedim. İyiki denemişim. Fayda görünce burayada yazayım dedim. Tüm hastalara acil şifalar dilerim. Sağlık yoksa malda yalan mülkde yalan gelde biraz sen oyalan.

Ersin Gökdemir yazdı:

Geçmiş olsun. Bol su ve C vitaminli meyve.

Yiyemiyorsun. Kendin hasta olunca ne yapacağını şaşırıyorsun. Ben mumio içiyorum. Sonra ev yapımı sirke. Hem gargara hemde burnuma çekiyorum. Kavanozda bekletilmiş 1 yıllık bal ve sarımsak. Birde kozalak özü şurubu. Bu kozalak özü şurubu ciğerleri tertemiz yapıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Klimalara dikkat aman ha. Bizi duman etti ailecek şimdi iyiyiz ama patates olduk. :( Herkese geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Harun Kocaçalışkan yazdı:

geçmiş olsun tez zamanda şifalar dilerim

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bir haftadır sürekli hastahanelerde git gel git gel bıktık resmen artık kayınbirader geldiydi kızı ateşlendi gelince bir gün sonra vücudu fosurdadı öğrendik ki el ayak hastalığı, bizim çocukları ayırdık hemen tabi 3-4 gün sonra bizim küçük 18 aylık ateşlendi 1 gün sonra onun boğazları kötüleşti ve vücudu kızardı sonra eller ayaklar su topladı sonra bizimki toparladı dün akşam durup dururken akşam 4-5 gibi ateş çıktı 37.5 calpol verdik düştü sonra çocuğu kontrol ettik ateş yoktu uyku hali oluşur gibi oldu hanıma yanaştı uyut der gibi hanım bi dokundu çocuk yanıyor bi baktık 39.7 derece hemen duşa soktuk ılık suyla, ateş düşürücü jel bant taktık ve baktık 15 dk sonra yine aynı ateş hemen getirdik acile ilaç yeni verdiğimiz için takip edelim dediler acile girdiğimizde ateş 38.5 dereceydi 45 dk sonra 39.5 olunca iğne yaptılar 37 dereceyle eve geldik. Gece boyunca dönüşümlü ateş düşürücü devam ettik sabah özel doktora gittik kanda enfeksiyon var dedi büyük ihtimal Karabük’te şu anda çok büyük salgın var  dedi (belki Türkiye genelidir bilemiyorum) dün akşamdan beri bir şey yemiyordu ishale dönerse hemen getirin gaitayı dedi ve korktuğu gibi ishal oldu ve salgın. Çok çabuk bulaşıyor şu anda birşey bulamadılar dedi şu anda bende de hafif şu anda başlangıç var gibi. Bu da salgın olduğu için yazdım yanlış anlaşılmasın. Şu anda iş yerinde başmühendis ve ailesi toplam 12 kişi ishal kusma şikayeti mevcut gerisini siz düşünün.

allahım herkese acil şifalar versin 

• Şaşkın 3
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter
Arif Aykın yazdı:

Bir haftadır sürekli hastahanelerde git gel git gel bıktık resmen artık kayınbirader geldiydi kızı ateşlendi gelince bir gün sonra vücudu fosurdadı öğrendik ki el ayak hastalığı, bizim çocukları ayırdık hemen tabi 3-4 gün sonra bizim küçük 18 aylık ateşlendi 1 gün sonra onun boğazları kötüleşti ve vücudu kızardı sonra eller ayaklar su topladı sonra bizimki toparladı dün akşam durup dururken akşam 4-5 gibi ateş çıktı 37.5 calpol verdik düştü sonra çocuğu kontrol ettik ateş yoktu uyku hali oluşur gibi oldu hanıma yanaştı uyut der gibi hanım bi dokundu çocuk yanıyor bi baktık 39.7 derece hemen duşa soktuk ılık suyla, ateş düşürücü jel bant taktık ve baktık 15 dk sonra yine aynı ateş hemen getirdik acile ilaç yeni verdiğimiz için takip edelim dediler acile girdiğimizde ateş 38.5 dereceydi 45 dk sonra 39.5 olunca iğne yaptılar 37 dereceyle eve geldik. Gece boyunca dönüşümlü ateş düşürücü devam ettik sabah özel doktora gittik kanda enfeksiyon var dedi büyük ihtimal Karabük’te şu anda çok büyük salgın var  dedi (belki Türkiye genelidir bilemiyorum) dün akşamdan beri bir şey yemiyordu ishale dönerse hemen getirin gaitayı dedi ve korktuğu gibi ishal oldu ve salgın. Çok çabuk bulaşıyor şu anda birşey bulamadılar dedi şu anda bende de hafif şu anda başlangıç var gibi. Bu da salgın olduğu için yazdım yanlış anlaşılmasın. Şu anda iş yerinde başmühendis ve ailesi toplam 12 kişi ishal kusma şikayeti mevcut gerisini siz düşünün.

Allah şifa versin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Arif Aykın yazdı:

Rabbim şifa versin. Bizim kız da geçen hafta aynı ishal, ateş ve burun akıntısı oldu. Doktor dizanteri dedi, ilaç verdi. 2-3 günde geçti.

Eşim ve ben de ishal olduk. Ağustos ayında genel olarak olur. Çocuklarda daha fazla oluyor. Sizin çocuk rota virüsü kapmamıştır inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

seller aktı, sulara karışmış olabilir birşeyler, geçmiş olsun,

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Mahmut Yıldız yazdı:

Rabbim şifa versin. Bizim kız da geçen hafta aynı ishal, ateş ve burun akıntısı oldu. Doktor dizanteri dedi, ilaç verdi. 2-3 günde geçti.

Eşim ve ben de ishal olduk. Ağustos ayında genel olarak olur. Çocuklarda daha fazla oluyor. Sizin çocuk rota virüsü kapmamıştır inşallah. 

Rota ve dizanteriyi 1.5 ay önce atlattık :( geldi mi hepsi beraber geliyor bir şey değil çocuğun bünye zayıflamış oluyor durmadan ilaç ilaç ilaç

Çağlar Bayur yazdı:

seller aktı, sulara karışmış olabilir birşeyler, geçmiş olsun,

Herkes ondan şüpheleniyor zaten 3-4 gün tüm sular çamur gibi altı resmen arıtıcı var daha yeni de değişti filtreler fakat banyo yapılıyor sonuçta normal suyla :( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Covid karantinaları 14 güne inmiş bilginize. Delta varyantlilara 21 gün veriyorlardı şimdi hepsi 14 olmuş. Karantinası devam edenlerde süre 1 hafta azaltılmış. Yani karantinanız bitmiş olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Mehmet Uslu

Perşembe günü itibariyle 2.kez covide yakalandım. Aslında ailecek yakalandık. Çocuklar çok dirençli olmayan ateşle geçirdi gibi ama eşimle ben ateş, halsizlik, boğaz ağrısı vs hepsini yaşıyoruz. Özellikle eşimin baş ağrıları çok şiddetli, parol içiyor düzenli olarak ama ağrıyı pek hafifletmiyor. Apranax plus tavsiye eden oldu, o da reçeteyle yazılıyor. Yarın aile hekimine yazdırmayı düşünüyorum. Sizin bu ağrı kesiciyle ilgili bi fikriniz var mı, daha etkili ilaç tavsiye edebilecek varsa onlara da açığız. Migren ağrısı bunun yanında hafifi kalır diyor o derece bi baş ağrısı işte.

Bu arada merak edenler olabilir ben mayıs ve haziran aylarında 2 doz biontech oldum. Eşim haziranda tek doz biontech oldu. Ben çok ağır geçiriyorum diyemem ama aşısız coivd olduğumda da hemen hemen böyle geçirmiştim. Delta varyantı vs bişey söylemediler. Normal covid olduk sanırım.

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Er
Perşembe günü itibariyle 2.kez covide yakalandım. Aslında ailecek yakalandık. Çocuklar çok dirençli olmayan ateşle geçirdi gibi ama eşimle ben ateş, halsizlik, boğaz ağrısı vs hepsini yaşıyoruz. Özellikle eşimin baş ağrıları çok şiddetli, parol içiyor düzenli olarak ama ağrıyı pek hafifletmiyor. Apranax plus tavsiye eden oldu, o da reçeteyle yazılıyor. Yarın aile hekimine yazdırmayı düşünüyorum. Sizin bu ağrı kesiciyle ilgili bi fikriniz var mı, daha etkili ilaç tavsiye edebilecek varsa onlara da açığız. Migren ağrısı bunun yanında hafifi kalır diyor o derece bi baş ağrısı işte.
Bu arada merak edenler olabilir ben mayıs ve haziran aylarında 2 doz biontech oldum. Eşim haziranda tek doz biontech oldu. Ben çok ağır geçiriyorum diyemem ama aşısız coivd olduğumda da hemen hemen böyle geçirmiştim. Delta varyantı vs bişey söylemediler. Normal covid olduk sanırım.
Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

Pazartesi kas ağrısı ile sonra öksürük baş ağrısı halsizlik derken perşembe test yaptım negatif çıktı. Dün bu kez ateş 38.2 çıktı. Tekrar acile gittim test verdim ağır bir iğne yaptılar. Test belli olmadı ama çektiğim bu ağrıların başka bir açıklaması yok. Soğuk algınlığı değil bu ya. Çift biontech aşısı da oldum. Benim sınıftan 1 pozitif vaka vardı zaten.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Kızım anaokuluna başladı, kızımı komşu kadın getirip götürüyor kendi kızıyla birlikte, kızı da kendisi de pozitif olmuş perşembe günü, okuldan bulaştı diye düşünüyoruz. Çünkü önce çocuklar ateşlendi, sonra bize geçti. Öğretmenlerin bu sezon covide yakalanmaması mucize gibi bişey. O değil de şu baş ağrısına bi çözüm olsa süper olacak.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

O değil de şu baş ağrısına bi çözüm olsa süper olacak.

Bol su+ yeşil yapraklı sebzeler ve ayrıca C vitamininden zengin meyveler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...