Ahmet Kiriş 27 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2021 Hastalığa teşhis koyulduğu gün famivol getirdiler ve kullandık, ciğere inmeden hafif atlattık. Kullan deriz, yan etki yapar Allah korusun, çok handikap var. Bilgi kirliliği de maalesef çok fazla. Güvendiğiniz bir hekimden destek isteyin. Çok geçmiş olsun. Bu arada Nefroloğumdan 1 doz biontec için onay çıktı, 3 gün ağırlık, ateş yapacak endişelenme dedi. Gel de endişelenme😱 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin Yorum bağlantısı
Murat Sahın 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Harun Kocaçalışkan yazdı: Ben de sonunda pozitif çıktım. Favipiravir getireceklermiş. Kimisi sakın yutma, kimisi de mutlaka yut diyor ne yapsam bilemedim. Bir de Coraspin ve C ve D3 vitamini al diyenler oldu. Ne yutayım arkadaşlar. Testi dün akşam verdim. Şu an genel durumum iyi ateşim 37.2 başka da bir şey yok. Kafamda hafif ağırlık var o kadar. Acaba erken dönemde miyim şu an? Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Favipiravir kullanıp faydasını gören de var keşke kullanmasaydım diyen de. Kimse risk alıp kullan ya da kullanma demez. En doğru karar sizin kararınız olacak bu hususta. Kaliteli multivitamin kullanmak vücut direncini artırmakta katkı sağlayacaktır. Ateşi takip etmekte fayda var. Güneş gören balkon varsa güneşten faydalanın, evi bol bol havalandırın. Bol su tavsiye ederim. Biz de ay başında muhtemelen atlattık ailecek. Farenjit teşhisi ile ilk olarak çocuklarda başladı, sonra hanıma bulaştı (2 doz biontek olmuştu, 2. dozdan sonra bir hafta geçmişti) onu baya sarstı, uykusuz bir kaç gece, ateş, öksürük, burun ve geniz akıntısı ve yoğun halsizlik yaşadı. Bana pek bulaşmaz hastalıklar, öyle grip, soğuk algınlığı falan bilmem, bana da bulaştı (2 doz biontek, ikinci dozdan sonra 20 gün geçmişti), bir kaç gece uyumakta zorlandım, burnum tıkandı, öksürük, nefeste daralma, hapşuruk eşlik etti, koku duyum yok denecek kadar azaldı. Gerçi işler yğundu, ben uykusuz kaldım bir haftaya yakın, vücut direncim çok düşmüştü, muhtemelen o yüzden bulaştı bana, şimdi hasta kimse yok evde. Hastaneye gitmedik, test vermedik, karantina kurallarını kendi kendimize uyguladık. Vesile ile, aşı yaptırmakta fayda var, günde minimum bir paket tüttürüyorum, bulaşırsa götürür diyordu doktorum, çok öyle dert edeceğim bir belirti yaşamadım. Aşının etkisidir diye düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 @Harun Kocaçalışkan Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Okullar açıldığı vakit dikkat edilmezse işimiz çok çok zor. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Kız kardeşim 2 doz biontech olmuş olan kayınvalidesinden kapmış. 15 günlük bebeği var emziriyor. Onun ikizi, eşleri, çocukları komple delta varyantı olmuşlardı 3 gündür evdeler. Derken bugün abim de başka bir ilden "biz de pozitifiz" dedi. Soruyorum semptomları neredeyse bizim atlattığımız griple aynı. Tek fark bizde koku var onlarda koku gitmiş. Şimdi ben düşünmeye başladım, geçen hafta biz ne geçirdik... 1 1 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 27 Ağustos 2021 Paylaş 27 Ağustos 2021 Harun Kocaçalışkan yazdı: Ben de sonunda pozitif çıktım. Favipiravir getireceklermiş. Kimisi sakın yutma, kimisi de mutlaka yut diyor ne yapsam bilemedim. Bir de Coraspin ve C ve D3 vitamini al diyenler oldu. Ne yutayım arkadaşlar. Testi dün akşam verdim. Şu an genel durumum iyi ateşim 37.2 başka da bir şey yok. Kafamda hafif ağırlık var o kadar. Acaba erken dönemde miyim şu an? Geçmiş olsun. Bol su, güneş ve temiz hava, evin sık sık havalandırılması çok önemli. Ağrı kesici olarak parol öneriliyor. İnşaallah hafif atlatırsınız. Emre Şimşek yazdı: Kız kardeşim 2 doz biontech olmuş olan kayınvalidesinden kapmış. 15 günlük bebeği var emziriyor. Onun ikizi, eşleri, çocukları komple delta varyantı olmuşlardı 3 gündür evdeler. Derken bugün abim de başka bir ilden "biz de pozitifiz" dedi. Soruyorum semptomları neredeyse bizim atlattığımız griple aynı. Tek fark bizde koku var onlarda koku gitmiş. Şimdi ben düşünmeye başladım, geçen hafta biz ne geçirdik... Sizlere de geçmiş olsun. Allah şifa versin. 3 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Favipiravir ilacina basladim 8 tane attik. Hastaneye dusmektense yan etkiye katlanmak daha iyi sanirim. Bakalim neler olacak. 7 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 (düzenlendi) Arkadaşlar 14 günlük karantinamın sonuna yaklaştım diye sevinirken HES uygulamamda izolasyon süremi gösteren cetvelin toplam 20 gün şeklinde olduğunu fark ettim, benimle aynı anda pozitif olan akrabalarımın hepsinde 14 gün şeklinde görünüyorken bende neden 20 gün acaba? Yakın zamanda karantinada kalanlarda durum nasıl? 28 Ağustos 2021 tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi imla 1 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Arkadaşlar 14 günlük karantinamın sonuna yaklaştım diye sevinirken HES uygulamamda izolasyon süremi gösteren cetvelin toplam 20 gün şeklinde olduğunu fark ettim, benimle aynı anda pozitif olan akrabalarımın hepsinde 14 gün şeklinde görünüyorken bende neden 20 gün acaba? Yakın zamanda karantinada kalanlarda durum nasıl?Geçmiş olsun, delta varyantı ise 20 gün izolasyon süresi var.Sebep bu olabilir. 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 28 Ağustos 2021 Paylaş 28 Ağustos 2021 Oğulcan Akıncıoğlu yazdı: Geçmiş olsun, delta varyantı ise 20 gün izolasyon süresi var.Sebep bu olabilir. Teşekkür ederim. SABİM'e ulaştım, görevli sizin dediğiniz gibi mutasyonlu virüs tespitinde karantinanın 20 gün olduğunu söyledi. 14 gün dolunca istersem tekrar test yaptırıp negatif sonuç ile izolasyonu sonlandırabiliyormuşum. Fakat benimle aynı ortamda virüsü kapan yakınlarım içinde başkasında 20 gün izolasyon durumu yok, bende mi mutasyon geçirdi bu meret? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Öğlen 13:30 gibi devlet hastanesine gidip test verdim. Sonucu dört gözle bekliyorum ama hala gelmedi. Kendimide çok kötü hissediyorum. Bu gün işe gitmedim. Kimsenin vebaline girmek istemedim. Şüphelerim başladıkdan sonra ortak alanda hiçbirşeye el sürmedim, asansör dahil. Kendi aracımla hastaneye gittim geldim. Kimse ile temas kurmadım. Evde yalnızım benden başkada kimse yok. Netice ne gelecek merak içindeyim. Şüphelendiğim biri var ama çok zayıf olasılık. Çok dikkat ederim. Maskesiz toplu alana girmem. 2 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 (düzenlendi) Fatih Sarıkaya yazdı: Öğlen 13:30 gibi devlet hastanesine gidip test verdim. Sonucu dört gözle bekliyorum ama hala gelmedi. Kendimide çok kötü hissediyorum. Bu gün işe gitmedim. Kimsenin vebaline girmek istemedim. Şüphelerim başladıkdan sonra ortak alanda hiçbirşeye el sürmedim, asansör dahil. Kendi aracımla hastaneye gittim geldim. Kimse ile temas kurmadım. Evde yalnızım benden başkada kimse yok. Netice ne gelecek merak içindeyim. Şüphelendiğim biri var ama çok zayıf olasılık. Çok dikkat ederim. Maskesiz toplu alana girmem. Geçmiş olsun Fatih Bey, inşallah olmasın ama pozitif bile çıksa telaş yapmayın. Kolay atlatmak için verilen tavsiyelere uyun, kendinize dikkat edin. Allah şifalar versin. Bu arada ben bugün 14 günlük süreyi doldurdum, HES te görünen 20 günlük süreyi beklememek için öğlen tekrar test verdim 3 saatte çıktı. Çok şükür negatifim, risk durumunu düzelttiler karantinam resmen bitti. 30 Ağustos 2021 tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi İmla 7 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 M. Asım Kahraman yazdı: Geçmiş olsun Fatih Bey, inşallah olmasın ama pozitif bile çıksa telaş yapmayın. Kolay atlatmak için verilen tavsiyelere uyun, kendinize dikkat edin. Allah şifalar versin. Bu arada ben bugün 14 günlük süreyi doldurdum, HES te görünen 20 günlük süreyi beklememek için öğlen tekrar test verdim 3 saatte çıktı. Çok şükür negatifim, risk durumunu düzelttiler karantinam resmen bitti. Çok geçmiş olsun. Tekrarının olmamasını temenni ederim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Arkadaşlar hala cevap gelmedi. Enabıza girdim. Tanı olarak bu kod var. Bu nedemek acaba bilgisi olan varmı? U07.3 - COVID-19 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Gecmis olsun Fatih bey umarım negatif çıkar sonucunuz 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Arkadaşlar hala cevap gelmedi. Enabıza girdim. Tanı olarak bu kod var. Bu nedemek acaba bilgisi olan varmı? U07.3 - COVID-19 E nabız da, tahliller bölümünde covid kısmına bakıyorsunuz değil mi? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 M. Asım Kahraman yazdı: E nabız da, tahliller bölümünde covid kısmına bakıyorsunuz değil mi? Tahliller boş. Hiçbirşey yok orda. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Barış AÇIL yazdı: Gecmis olsun Fatih bey umarım negatif çıkar sonucunuz Teşekür ederim Barış bey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Tahliller boş. Hiçbirşey yok orda. Sonuç negatifse orada göreceksin. Pozitifsen sen görmeden onlar seni arar muhtemelen. İnşallah arayan olmasın. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 2 gündür burun akıntısı ve kaşıntısı, baş ağrısı ve hapşırık var, 5-6 senedir oluyor bahar sonu ve yaz sonu. Yine aynı belirtiler ama yinede test verdim, malum yarın öğretmenler okula başlıyor ve kimseyi riske atmak istemedim. Bazı arkadaşlar keşke vermeseydin, olmasa bile grip varsa pozitif çıkıyor dedi kafamı karıştırdı. 16:00 da verdim hala sonuç yok, bekliyoruz bakalım. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 2 gündür burun akıntısı ve kaşıntısı, baş ağrısı ve hapşırık var, 5-6 senedir oluyor bahar sonu ve yaz sonu. Yine aynı belirtiler ama yinede test verdim, malum yarın öğretmenler okula başlıyor ve kimseyi riske atmak istemedim. Bazı arkadaşlar keşke vermeseydin, olmasa bile grip varsa pozitif çıkıyor dedi kafamı karıştırdı. 16:00 da verdim hala sonuç yok, bekliyoruz bakalım. Geçmiş olsun mevsimsel bir durum olabilir, gribin pcr da pozitif çıkması pek mümkün değil, zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Arkadaşlar hala cevap gelmedi. Enabıza girdim. Tanı olarak bu kod var. Bu nedemek acaba bilgisi olan varmı? U07.3 - COVID-19 Tanı olarak " Z03.9 - ŞÜPHELİ HASTALIK VEYA DURUM İÇİN GÖZLEM, TANIMLANMAMIŞ" yazıyor bende. Tahlil kısmıda böyle. COVID-19 TEST SONUCU Kayıtlı bilginiz bulunmamaktadır. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Ağustos 2021 Paylaş 30 Ağustos 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: 2 gündür burun akıntısı ve kaşıntısı, baş ağrısı ve hapşırık var, 5-6 senedir oluyor bahar sonu ve yaz sonu. Yine aynı belirtiler ama yinede test verdim, malum yarın öğretmenler okula başlıyor ve kimseyi riske atmak istemedim. Bazı arkadaşlar keşke vermeseydin, olmasa bile grip varsa pozitif çıkıyor dedi kafamı karıştırdı. 16:00 da verdim hala sonuç yok, bekliyoruz bakalım. M. Asım Kahraman yazdı: Geçmiş olsun mevsimsel bir durum olabilir, gribin pcr da pozitif çıkması pek mümkün değil, zannetmiyorum. Çok ağır grip geçiriyorum. Covidi aratmayacak durumda. Test negatif çıktı şimdi. Mehmet Ozyurek yazdı: Sonuç negatifse orada göreceksin. Pozitifsen sen görmeden onlar seni arar muhtemelen. İnşallah arayan olmasın. Dua ettin heralde. Kabul etmişler. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts