İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Eyüp Çetin
Aydın Sert yazdı:

Dün eşim, bugün de ablam pozitif çıktı.

Benim karantina Cumartesi günü bitiyordu. O akşam eşimde ağır şekilde bel bacak ağrısı oldu. Ertesi gün koku ve tat kaybı oldu. Pazartesi gece teste gittik, sabah pozitif olduğunu öğrendik. Dün de ablamda şiddetli bacak ağrısı çıktı ve öksürük. Onu da teste götürdüm, bugün pozitif çıktı. Ufaklığın bir gece ateşi 37,5 lara kadar çıktı ve istifra etti. Başka olumsuz bir şey yaşamadık çok şükür. Eşimde bugün sadece tat koku kaybı var, ağrısı yok. Ablamın çok şiddetli ağrısı varmış.

Bir de annem var tabi. 67 yaşında, 2 doz aşısını da oldu. Hafif öksürük dışında bir şeyi yok.

Filyasyon ekibine bilgi verdik temaslı diye. Ekipler test yapmıyor bu arada. Hastaneye gitseniz pozitif çıksa da 2 aşıyı da olduğu için ilaç veremiyoruz dediler. Şimdi korkum bu durumdan dolayı hastalığın ilerlemesi. 

Ne yapmalıyım annem için?

Geçmiş olsun. Anneniz için yapılacak en iyi şey doktor tavsiyeleridir diye düşünüyorum.

Allah hepinize tez zamanda şifa versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Bugün 2 kere konuştum annemle. Şuan iyiyim diyor. Kekik çayı tarif etmiştim, içmiş. Zaten uzun süredir propolis kullanıyordu. Belki onların sayesinde hafif atlatır inşallah. Eğer durumunda olumsuz bir yönde değişim olursa doktora götürürüm. Tüm hastalarımıza acil şifalar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Aydın Sert yazdı:

Bugün 2 kere konuştum annemle. Şuan iyiyim diyor. Kekik çayı tarif etmiştim, içmiş. Zaten uzun süredir propolis kullanıyordu. Belki onların sayesinde hafif atlatır inşallah. Eğer durumunda olumsuz bir yönde değişim olursa doktora götürürüm. Tüm hastalarımıza acil şifalar.

Çok geçmiş olsun Aydın. Allah tez zamanda sağlıklarına kavuşmayı nasip etsin. Enteresan bir şey anlamadık kimse de anlayamadı sanırım bu hastalığı.

Hanım 1 nisan günü komşuyla görüşüyor evde yaklaşık 4-5 saat komşunun çocuk bizde oyun oynarken 37.4 derece ateşi oluyor ve üstünü falan çıkartıyorlar ateş düşüyor tabi hiç şüphelenmiyorlar ailede kimsede başka belirti yok diye sonra cuma günü kayınvalidesi pozitif çıkıyor kendisi de cumartesi pozitif çıkıyor. Biz kendimizi karantina ya aldık tabi 3 gün sonra test yaptırdık negatif çıktı. 1 hafta sonra kardeşim grip oldum dedi annemle odayı ayırdılar aynı evde yaşıyorlar sonra annem ben grip oldum dedi ama herhangi bir başka belirti yok tat koku kaybı, ateş vs yok. Kardeşim sonrasında dedi kemiklerim falan sızladı diye. Bu olaylardan sonra biz 20 nisan gibi görüştük doğal olarak süreç geçti diye. Abimin çocuk ateşlendi yengem öksürük halsizlik, 2 gün sonra abim balgamlı öksürük ve halsizlik. Test yaptırdılar negatif çıktı. Biz hanımla 1 er gün bel ağrısı çektik çocukların burunları aktı bizde olduk mu diye şüphelenmedik değil tekrardan. 4 aralıkta olmuştuk çünkü. Yani kimde nasıl ne yapacağı belli değil. Annen kekik çayı içsin bol vitaminli sebze meyve tüketsin ve olmazsa olmaz sıvı tüketsin allahın izniyle birşey olmadan atlatır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Aydın Sert yazdı:

Dün eşim, bugün de ablam pozitif çıktı.

Aydınım geçmiş olsun.. 

Allah kolaylık versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Aydın Sert yazdı:

Siz canınızı sıkmayın. Aşı olanlar da kovid olabiliyor ama hafif atlatıyormuş. Dün televizyonda bi tane ehtiyar söylüyordu. Tabi bu süreçte bulaştırabiliyorlarmış.
Tartıştıkları konu da şuydu, aşı olanı uçağa alıyorlar ama bulaştırma ihtimali var hem de belirtisiz..

Ekstradan ilaç kullanıp bünyeye zarar vermeye gerek yok kanımca.

Geçmiş olsun.

Bugün ben de test verdim negatif çıktı. Bir çeşit grip geçirdik ya da her neyse, geriye öksürük kaldı biraz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Siz canınızı sıkmayın. Aşı olanlar da kovid olabiliyor ama hafif atlatıyormuş. Dün televizyonda bi tane ehtiyar söylüyordu. Tabi bu süreçte bulaştırabiliyorlarmış.
Tartıştıkları konu da şuydu, aşı olanı uçağa alıyorlar ama bulaştırma ihtimali var hem de belirtisiz..

Ekstradan ilaç kullanıp bünyeye zarar vermeye gerek yok kanımca.

Geçmiş olsun.

Bugün ben de test verdim negatif çıktı. Bir çeşit grip geçirdik ya da her neyse, geriye öksürük kaldı biraz.

Geçmiş olsun. Mesajımda belirttiğim gibi bizimkiler de ailecek hasta oldular test yaptırdılar negatif çıktı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Herkese geçmiş olsun, bir an önce bu illetten kurtulmak ümidiyle

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Bu illetin bulaştığı herkese geçmiş olsun, inşallah daha kötü günler gelmeden bu illet hastalığı yeneriz. Maalesef bizde yakalandık, biraz klişe gelecek ama gerçekten çok dikkat ediyorduk, hala nereden bulaştığı konusunda kesin bir fikrimiz yok, en muhtemel bulaş kaynağı okul, yüz yüze eğitime gidiyorduk . Eşimle tüp bebek tedavisine başlamıştık ki o yüzden iki kat daha dikkatliydik, (sakınan göze çöp batar yerinde bir söz olur burafa sanırım). Eşimin sırt ağrısı ile başladı öyle olunca teste gittik, benim negatif çıktı ama ben güvenmedim, ateş vb belirtiler olmadı ama. Eşimin biraz ağır geçti, koku, tat alma duyusu gitti, ilaç alerji yaptı ki karantina biteli 5 gün oldu hala alerji devam ediyor. Tüp bebek tedavisinde ilaçlara başlamıştık ve bilenler vardır, ilaçlar biraz pahalı, doktora gitmek için 180 km yol gidip geliyorum,şimdi kullandığımız ilaçlar ve gidip gelmelerimiz boşa gitti, tedavi süreci uzadı. Giden paraya mı, zamana mı tedavinin en az bir ay ertelenmesine mi yanayım bilemiyorum. Şükür ki tedavinin ileri aşamalarında veya hamilelik sırasında yakalansaydık daha kötü olabilirdi diyorum. Aman dikkat, bu illet, kimde ne etki bırakacak, nereden gelecek inanın belli olmuyor.

• Beğen 6
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@Yusuf Taş geçmiş olsun allahım isteyen herkesi evlat sahibi yapsın inşallah. Sağlığınız yerinde olsun para zaman hepsi geri gelir zaman bir türlü bulunur. Allah yardımcınız olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş
[mention=48712]Yusuf Taş[/mention] geçmiş olsun allahım isteyen herkesi evlat sahibi yapsın inşallah. Sağlığınız yerinde olsun para zaman hepsi geri gelir zaman bir türlü bulunur. Allah yardımcınız olsun.
Teşekkürler Arif Bey, sağlık olsun diyorum tabiki.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

son dönemde sanki havadan yağıyor, temasın nereden olduğunu anlamayan çok duyuyoruz geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Yusuf Taş yazdı:

Bu illetin bulaştığı herkese geçmiş olsun, inşallah daha kötü günler gelmeden bu illet hastalığı yeneriz. Maalesef bizde yakalandık, biraz klişe gelecek ama gerçekten çok dikkat ediyorduk, hala nereden bulaştığı konusunda kesin bir fikrimiz yok, en muhtemel bulaş kaynağı okul, yüz yüze eğitime gidiyorduk . Eşimle tüp bebek tedavisine başlamıştık ki o yüzden iki kat daha dikkatliydik, (sakınan göze çöp batar yerinde bir söz olur burafa sanırım). Eşimin sırt ağrısı ile başladı öyle olunca teste gittik, benim negatif çıktı ama ben güvenmedim, ateş vb belirtiler olmadı ama. Eşimin biraz ağır geçti, koku, tat alma duyusu gitti, ilaç alerji yaptı ki karantina biteli 5 gün oldu hala alerji devam ediyor. Tüp bebek tedavisinde ilaçlara başlamıştık ve bilenler vardır, ilaçlar biraz pahalı, doktora gitmek için 180 km yol gidip geliyorum,şimdi kullandığımız ilaçlar ve gidip gelmelerimiz boşa gitti, tedavi süreci uzadı. Giden paraya mı, zamana mı tedavinin en az bir ay ertelenmesine mi yanayım bilemiyorum. Şükür ki tedavinin ileri aşamalarında veya hamilelik sırasında yakalansaydık daha kötü olabilirdi diyorum. Aman dikkat, bu illet, kimde ne etki bırakacak, nereden gelecek inanın belli olmuyor.

Bunda da bir hayır vardır diye düşünmek gerekiyor. Dediğiniz gibi ileriki aşamalarda olsaydı daha can sıkıcı durumlarla karşılaşabilirdi.

Giden para, harcanan zaman, uzun süren tedavi ve yapılan yollar, hayırlısı ile çocuğunuzu veya çocuklarınızı kucağınıza aldığınız zaman hiç hatırlanmayacaktır. Emin olabilirsiniz.

Sabredin. Şükür edin ve Allah'a sağlıklı ve hayırlı bir çocuk sahibi nasip etmesi için bol bol dua edin.

Her şeyin hakkınızda hayırlı olmasını dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

@Yusuf Taş Çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede hayırlısıyla evladınızı da kucağınıza alırsınız.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Yusuf Taş yazdı:

Geçmiş olsun, canınızı sıkmayın. Moralinizi yüksek tutun. Rabbim hayırlı evlat nasip etsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Yusuf Taş yazdı:

Hocam size de çok geçmiş olsun.

İnşallah tez zamanda gönlünüzdekine kavuşursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Babama aşı randevusu alacağım ama seçenekler kısmında Sinovac'mı yoksa Biontech mi diye soruyor. Açıkçası bu durum kafamı karıştırdı neden bana seçim sunuyor hiç takip etmiyorum hangisi daha iyi yoksa iyi diye bir şey var mı ?

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Çağrı Alaf yazdı:

Babama aşı randevusu alacağım ama seçenekler kısmında Sinovac'mı yoksa Biontech mi diye soruyor. Açıkçası bu durum kafamı karıştırdı neden bana seçim sunuyor hiç takip etmiyorum hangisi daha iyi yoksa iyi diye bir şey var mı ?

Başlatan Çinliler o zaman en iyi çözümü de onlar bulur mantığıyla -ne kadar mantıklı orası da tartışılır- oyumu Sinovac'a veriyorum. 😊 Kesinlikle öneri değildir sadece sıra bana geldiğinde şimdilik yapmayı düşündüğüm tercihtir. Tabi sıra gelene kadar fikrim değişmezse. 

Geçmiş olsun @Yusuf Taş İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Eyüp Çetin yazdı:

Başlatan Çinliler o zaman en iyi çözümü de onlar bulur mantığıyla -ne kadar mantıklı orası da tartışılır- oyumu Sinovac'a veriyorum. 😊 Kesinlikle öneri değildir sadece sıra bana geldiğinde şimdilik yapmayı düşündüğüm tercihtir. Tabi sıra gelene kadar fikrim değişmezse. 

Geçmiş olsun @Yusuf Taş İnşallah tez zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Denedim ama Sinovac randevusu alamadım buralara o gelmedi sanırsam ama daha öncelikli bir sorunum var; Yarın babamı 30 kilometre gibi bir mesafede ki başka ilçeye aşıya götürmem gerekli. Kendi ehliyeti var ama yaşını aldığı için aracı benim kullanmam daha güvenli ve böyle olması gerekli. Çevirmede polis sen ne arıyorsun diye ceza yazma teşebbüsünde bulunur mu ?

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Çağrı Alaf yazdı:

Denedim ama Sinovac randevusu alamadım buralara o gelmedi sanırsam ama daha öncelikli bir sorunum var; Yarın babamı 30 kilometre gibi bir mesafede ki başka ilçeye aşıya götürmem gerekli. Kendi ehliyeti var ama yaşını aldığı için aracı benim kullanmam daha güvenli ve böyle olması gerekli. Çevirmede polis sen ne arıyorsun diye ceza yazma teşebbüsünde bulunur mu ?

Yayınlanan kuralları iyice okuyun isterseniz. Muaf günler için ÖSYM sınavına girecek olanların refakatçilerine izin vardı. Belki aşı için gidecek olanların yanında refakat edecek olanlara da vardır. Tahminimce vardır birşey diyeceklerini sanmam ama emin olmak için polisi arayıp sorun. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Eyüp Çetin yazdı:

Yayınlanan kuralları iyice okuyun isterseniz. Muaf günler için ÖSYM sınavına girecek olanların refakatçilerine izin vardı. Belki aşı için gidecek olanların yanında refakat edecek olanlara da vardır. Tahminimce vardır birşey diyeceklerini sanmam ama emin olmak için polisi arayıp sorun. 

Okudum aşı olacakların yanında refakatçi götürmeleri mecburiymiş. Şu an refakat belgesi çıkarmak için İçişleri Bakanlığı sayfasına yazmaya çalışıyorum ama sistem yoğunluğu var. Refakat sayfasına randevu ekranının görseli ile beraber neden refakat etmek istediğinizi kısaca belirttiğiniz taktirse geri dönüş yapılıyormuş.

Yakınları veya kendileri ihtiyacı olan abilerim kardeşlerim için linki buraya bırakıyorum kullanırsınız; https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-seyahat-izin-talebi

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Çağrı Alaf yazdı:

Olmaması gerekir ama garanti veremem.😃

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ülkede Çin aşısı kalmadı diye biliyorum. Amcamın kronik astımı var doktor Çin aşısını önermiş ancak Çin aşısınına randevu vermiyorlarmış. Alman aşısı varmış. Onuda istemiyor amcam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Arda Bülent Güzel yazdı:

Ülkede Çin aşısı kalmadı diye biliyorum. Amcamın kronik astımı var doktor Çin aşısını önermiş ancak Çin aşısınına randevu vermiyorlarmış. Alman aşısı varmış. Onuda istemiyor amcam

Annemler bu akşam oldu ama 2. doz aşıydı. 1. doz için vermiyorlardır belki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel
Annemler bu akşam oldu ama 2. doz aşıydı. 1. doz için vermiyorlardır belki. 

Aynen ilk doz alacaklar için vermiyorlar. Ben iki dozu oldum. Çin aşısını
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...