İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Vaşş tam kapanma geldi

daha da fenası, otel rezervasyonları düştü 👺

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Şimdi ödemeler ne olacak.
Beyanlar ve odemeler ertelenir abi devlette
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Arda Bülent Güzel yazdı:

Şimdi ödemeler ne olacak.

benzer soruya verilmiş olan resmi bir cevap vardı: online olarak öedeme yapmak mümkün

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

@Ali Darbaz tatil planını yaparken dikkate al.

Dogan Arsiray yazdı:

Ben sezonda  tatileçıkıyom, sıkıntı yok. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ben sezonda  tatileçıkıyom, sıkıntı yok. 

nızla haızrlanırsan, yarın çıakrsan 20 gün konaklama imkanın var

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Şimdi benim anlamadığım bir şey var, bilen varsa aydınlatsın lütfen.

Kısmi tedbirlerde olduğu gibi, eline ekmek poşeti alan sokakta kafasına göre gezecek mi yine yoksa adam gibi kapanma mı olacak? Eğer otorite (kanun koyucu, ceza uygulayıcı, devlet, emniyet, artık ne derseniz) engel olmazsa bu tam kapanma tam kapanma olmayacaktır...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Servet Aydın yazdı:

Bim poşeti yetmez bu defa

Bim tişörtü? 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Çağlar Bayur yazdı:

nızla haızrlanırsan, yarın çıakrsan 20 gün konaklama imkanın var

Çağlar Bayur yazdı:

henzü genelge gelmese de poşet ile gezmek serbest %99

bişey mi içtin abi sen, kelimeler 😇

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Zafer Bakar
Dogan Arsiray yazdı:

valla ben dün izinli olduğum için dışarıdaydım araba ile.  millet çocuk arabası ile markete gelmiş marketin yanındaki cafeden kahve almış içiyordu?! çiçekçi bile açıktı.   mezara filan koymak için herhalde!? biz yüz tane yazı hazırladık çalışma izni için sanayi odasından aldık. ne iş anlamıyorum...

okumuş kesimin olduğu görece nezih semtte böyle ise dandik yerlerde her sokağa bir bekçi lazım ben size diyeyim. kaldı ki demografik yapısı düşük semtte toplu taşıma kullanımı daha yaygın. gelir seviyesi yüksek olan beyaz yakalı adam zaten arabasıyla gidip geliyor. topluma entegrasyon yalan yani.

Dandik diye bir ilçe olduğunu bilmiyordum 12 senedir burdayım aslında.. İşin aslı bu değil. Yasemkentte aynı Bentderesi de.. Halen insanları maskesini kapatması için uyarıyorum Eryaman da.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Hiç giymeden dışarı çıkayım diyorum
Toplum buna henüz hazır değil.[emoji317]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Aydın Sert yazdı:

Geçmiş olsun. İyileşmenize sevindim. İnşaallah bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsınız.

Kaybınız için de ayrıca baş sağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Osman Yücel Çetin yazdı:

Yemin ederim iyice darlandım. 

+ 1

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Haluk Şentürk yazdı:

bişey mi içtin abi sen, kelimeler 😇

Dokunmayı adama tarzı öyle. Alıştık artık. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Dogan Arsiray yazdı:

ele bulaşır, sonrada göz burun ağız mukozası ile sisteme girer. tüm mikroplar gibi.

CDC bulaşma riski on binde bir diyor. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hep işyerine odaklanmışsın.
İşten çıktıktan sonra ne yapıyorlar bakalım.

İçlerinde sadece iş-ev arası gidip gelen var. Bir de şunu gördük, bulaşanlar genelde kanka olanlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Cihat Küçükay yazdı:

Geçmiş olsun hocam. 4 gün önce bir arkadaşım öldü. İngiliz mutasyonu, 41 yaşındaydı ve kronik rahatsızlığı yoktu. O yüzden hâlâ korkuyorum yakınlarım için.

Allah rahmet eylesin. Bu mutasyonlara artık yeni virüs demek lazım çünkü başka şeyler görmeye başladık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Gulkokan yazdı:

bizdeki vakaların hepsi dışarıdan kapma

anne baba ile görüşme eve misafir gelmesi

eve gelen misafirin super taşıyıcı olduğunu kimse kestiremediği çin bu haldeyiz

Şimdiye kadar bizde de hep dışarıdan kaynaklı idi. Genelde eşler (kadınlar) pozitif oluyordu. Hatta geçen ay bir haftalık izinde 3 kişi pozitif oldu. Ama bu sefer durum farklı.

Sorun galiba belirtisi olmayan bir pozitif vakaydı. 

1. gün bir kişide belirti (eklem ağrısı) çıktı. 

2. gün test yaptırdı ve pozitif çıktı. 

3. gün başka birisi koku kaybı nedeniyle test yaptırdı ve pozitif çıktı. (başka sıkıntısı olmadı)

4-7 günler arası 5-6 kişi eklem ağrısı ile teste gidip pozitif çıktı. 

Diğerleri de aynı şekilde devam etti. 

Koku kaybı genelde sonra çıkan belirtilerden. 3. gün koku kaybı ile giden kişi muhtemelen 4-5 gün pozitif olarak içeride gezdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Dün eşim, bugün de ablam pozitif çıktı.

Benim karantina Cumartesi günü bitiyordu. O akşam eşimde ağır şekilde bel bacak ağrısı oldu. Ertesi gün koku ve tat kaybı oldu. Pazartesi gece teste gittik, sabah pozitif olduğunu öğrendik. Dün de ablamda şiddetli bacak ağrısı çıktı ve öksürük. Onu da teste götürdüm, bugün pozitif çıktı. Ufaklığın bir gece ateşi 37,5 lara kadar çıktı ve istifra etti. Başka olumsuz bir şey yaşamadık çok şükür. Eşimde bugün sadece tat koku kaybı var, ağrısı yok. Ablamın çok şiddetli ağrısı varmış.

Bir de annem var tabi. 67 yaşında, 2 doz aşısını da oldu. Hafif öksürük dışında bir şeyi yok.

Filyasyon ekibine bilgi verdik temaslı diye. Ekipler test yapmıyor bu arada. Hastaneye gitseniz pozitif çıksa da 2 aşıyı da olduğu için ilaç veremiyoruz dediler. Şimdi korkum bu durumdan dolayı hastalığın ilerlemesi. 

Ne yapmalıyım annem için?

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Aydın Sert yazdı:

Benim karantina Cumartesi günü bitiyordu. O akşam eşimde ağır şekilde bel bacak ağrısı oldu. Ertesi gün koku ve tat kaybı oldu. Pazartesi gece teste gittik, sabah pozitif olduğunu öğrendik. Dün de ablamda şiddetli bacak ağrısı çıktı ve öksürük. Onu da teste götürdüm, bugün pozitif çıktı. Ufaklığın bir gece ateşi 37,5 lara kadar çıktı ve istifra etti. Başka olumsuz bir şey yaşamadık çok şükür. Eşimde bugün sadece tat koku kaybı var, ağrısı yok. Ablamın çok şiddetli ağrısı varmış.

Bir de annem var tabi. 67 yaşında, 2 doz aşısını da oldu. Hafif öksürük dışında bir şeyi yok.

Filyasyon ekibine bilgi verdik temaslı diye. Ekipler test yapmıyor bu arada. Hastaneye gitseniz pozitif çıksa da 2 aşıyı da olduğu için ilaç veremiyoruz dediler. Şimdi korkum bu durumdan dolayı hastalığın ilerlemesi. 

Geçmiş olsun Allah şifa versin alternatif tıp yöntemlerine devam başka seçenek yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

2 aşıyı da olduğu için ilaç veremiyoruz

öncelikle çok geçmiş olsun. Hepsi geçecek.

Çok saçma bir olay. Annemle babam da aşı oldular ama pozitif çıktılar. Anneme verdiler babama kronik hastalığı olduğu için vermediler. Hastaneye götürün dediler. götürdük gerekli kontroller yapıldı ve babamada verdiler. Ne demek aşı olunca ilaç verilmiyor. Eğer prosedür değişmediyse hastaneye götürüp durumu anlatın 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

geçmiş olsun,bol bol su içsin. maydanoz gibi c vitamini bol yiyecekler. bitki çayları.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Aydın Sert yazdı:

Çok geçmiş olsun. Bir tanıdığın kuzeni, 50 küsür yaşında, aşı olmamıştı, yoğun bakımda yattı ama 80 yaşındaki anne-babası aşı sayesinde hafif grip gibi atlattı. İnşallah annemiz de böyle hafif atlatır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...