İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Tahir İlter
Arif Aykın yazdı:

Geçmiş olsun @Aydın Sert Kekik çayı güzel demi :) Normal zamanda da içmeye başladık biz gayet güzel tadı var.

Senelerdir her sabah 10 da içerim. Kokusu bile rahatlatıyor insanı. Hafif kırgınlık varsa üzerimde kekik yağı içiyorum biraz acısı meletiyor ama direk kesiyor üşütmeyi. Kekik yağını 1 kaşık zeytinyağına 2 3 damla ekleyip mümkün olduğunca dudaklara deyirmeden icerseniz acısı çok gelmiyor. Hiç içemeyenler buğusunu yapsın o da çok rahatlatıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Arif Aykın yazdı:

Geçmiş olsun @Aydın Sert Kekik çayı güzel demi :) Normal zamanda da içmeye başladık biz gayet güzel tadı var.

Hocam normalde kekik kokusundan hiç haz etmezdim.

Bir gün kekik suyu alınmış eve. Küçüğüm daha, merak ettim. Şişenin kapağını açtım kokusunu alamadım. Çocukluk işte şişeyi sıktım, sıkmamla burnumdan genzime gitmesi bir oldu.

Daha yeni yeni yemeklere kattırmaya başlamıştım.

Sınav işte :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Geçmiş olsun. Ben de nerden virüsü aldığımı anlayamamıştım. En çok servisten şüpheleniyorum. Herkes maske takıyor olsa da yarım saatten fazla aynı ortamda kalmak bulaşma riskini çok artırıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Servet Aydın yazdı:

Geçmiş olsun çok sevindim iyileşmene. Bizim işletmede de başladı covit vakaları. Mesafe maske vs ne lazım ise yapılıyor ancak işletme içinde dikkat etmiyoruz.

İş yerinde 112 kişiyiz ve geçen hafta 23 pozitif+ 7 temaslı vakamız vardı. Şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı. İçeride milleti bir araya getirmemek için kafaları yedik. Dinlenme odalarını kapadık, dışarıya sandalye koyduk. Millet açık havada geniş geniş oturdu. Herkese biri 3 katlı, ortasında meltblown filtre olan cerrahi, diğeri FFP2 olmak üzere 2 maske verdik. Yemekte masalarda paravan var ve her masaya iki kişi oturuyor. Çalışma alanı geniş, yan yana gelen az. Ofislerin kapısına şerit çektirdim, sadece çalışan kişi sandalye bıraktım, diğerlerini dışarı aldık. Serviste zaten tekli oturma düzeni var, maskesiz binmek yasak. Ama ne yaptıysak her gün 2-3 kişi belirti gösterip gitti. 

Baktık hastalık kol geziyor, filyasyon ekibine o an gündüzde bulunan 48 kişiye test yaptırdık. Herkesi teste çağırdım, gerekirse makinasını durdursun ama gelsin dedim.  Hiç kimse pozitif çıkmadı. Tamam dedik, bitti. 2 gün sonra birileri yine pozitif çıktı. Sonunda 23 pozitif olduk. 

Şu an 15 pozitif ve 2 temaslı kaldı. Bunların çoğu da 29 Nisan'da geliyor. 

Beraber çalıştığım mühendis de pozitif. İçeride pozitif olan biriyle kısa süre yan yana gelmiş, ikisinde de maskeler takılı. Bir de akşam babasını şehir hastanesine aşıya götürmüş.  Müdendisin eşi de 5-6 ay önce pozitifti, o zaman virüs kapmamış demek ki şimdi pozitif.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Tahir İlter yazdı:

Kekik yağını 1 kaşık zeytinyağına 2 3 damla ekleyip mümkün olduğunca dudaklara deyirmeden icerseniz acısı çok gelmiyor.

tarifin kullanım videosunu bekliyoruz

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

valla ben dün izinli olduğum için dışarıdaydım araba ile.  millet çocuk arabası ile markete gelmiş marketin yanındaki cafeden kahve almış içiyordu?! çiçekçi bile açıktı.   mezara filan koymak için herhalde!? biz yüz tane yazı hazırladık çalışma izni için sanayi odasından aldık. ne iş anlamıyorum...

okumuş kesimin olduğu görece nezih semtte böyle ise dandik yerlerde her sokağa bir bekçi lazım ben size diyeyim. kaldı ki demografik yapısı düşük semtte toplu taşıma kullanımı daha yaygın. gelir seviyesi yüksek olan beyaz yakalı adam zaten arabasıyla gidip geliyor. topluma entegrasyon yalan yani.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Gulkokan yazdı:

çok maske kullandım iş yeride üretmeye başladı

gelen maksekeler güzel ama kulakları acıtmasın diye ipleri uzun yapmışlar benim bile koca kafama bol geldi yanlardan boşluk kalıyor

o nedenle yakın temasta meltblown katmanı olsa yanlardan içeri virus aldığını düşünüyorum en iyisi ffp2 tipi maskeler yanları komple örtüyor

birde el hijyenine eskisi kadar önem vermiyoruz sadece maskesiz bulaşmıyor başkasının dokunduğu yüzeye değersen ve yüzüne temas ederse yine bulaşıyor

maske ile birlikte kesinlikle siperlik kullanmakta şart

Yüzeyden bulaşma yok diyorlar. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

kekik mucize bitkidir. enfeksiyonlarda da çok hızlı etki eder. benim şahsi favori bitkisel tedavimdir. ancak kekik çayı gerçekten yoğun, kahverengi ve leş gibi acı demlenmiş olmalı. şekersiz ve ılık içilmeli. yarım bardak bile tüm sisteme fayda sağlıyor. yumuşatmak için nane çayı ve limon suyu ile karıştırabilirsiniz.

Mahmut Yıldız yazdı:

Yüzeyden bulaşma yok diyorlar. 

ele bulaşır, sonrada göz burun ağız mukozası ile sisteme girer. tüm mikroplar gibi.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Dogan Arsiray yazdı:

valla ben dün izinli olduğum için dışarıdaydım araba ile.  millet çocuk arabası ile markete gelmiş marketin yanındaki cafeden kahve almış içiyordu?! çiçekçi bile açıktı.   mezara filan koymak için herhalde!? biz yüz tane yazı hazırladık çalışma izni için sanayi odasından aldık. ne iş anlamıyorum...

okumuş kesimin olduğu görece nezih semtte böyle ise dandik yerlerde her sokağa bir bekçi lazım ben size diyeyim. kaldı ki demografik yapısı düşük semtte toplu taşıma kullanımı daha yaygın. gelir seviyesi yüksek olan beyaz yakalı adam zaten arabasıyla gidip geliyor. topluma entegrasyon yalan yani.

Semtlere yeni bir bakış açısı mı gelmiş? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yıldız yazdı:
İş yerinde 112 kişiyiz ve geçen hafta 23 pozitif+ 7 temaslı vakamız vardı. Şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı. İçeride milleti bir araya getirmemek için kafaları yedik. Dinlenme odalarını kapadık, dışarıya sandalye koyduk. Millet açık havada geniş geniş oturdu. Herkese biri 3 katlı, ortasında meltblown filtre olan cerrahi, diğeri FFP2 olmak üzere 2 maske verdik. Yemekte masalarda paravan var ve her masaya iki kişi oturuyor. Çalışma alanı geniş, yan yana gelen az. Ofislerin kapısına şerit çektirdim, sadece çalışan kişi sandalye bıraktım, diğerlerini dışarı aldık. Serviste zaten tekli oturma düzeni var, maskesiz binmek yasak. Ama ne yaptıysak her gün 2-3 kişi belirti gösterip gitti. 

Baktık hastalık kol geziyor, filyasyon ekibine o an gündüzde bulunan 48 kişiye test yaptırdık. Herkesi teste çağırdım, gerekirse makinasını durdursun ama gelsin dedim.  Hiç kimse pozitif çıkmadı. Tamam dedik, bitti. 2 gün sonra birileri yine pozitif çıktı. Sonunda 23 pozitif olduk. 

Şu an 15 pozitif ve 2 temaslı kaldı. Bunların çoğu da 29 Nisan'da geliyor. 

Beraber çalıştığım mühendis de pozitif. İçeride pozitif olan biriyle kısa süre yan yana gelmiş, ikisinde de maskeler takılı. Bir de akşam babasını şehir hastanesine aşıya götürmüş.  Müdendisin eşi de 5-6 ay önce pozitifti, o zaman virüs kapmamış demek ki şimdi pozitif.

Hep işyerine odaklanmışsın.
İşten çıktıktan sonra ne yapıyorlar bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Geçmiş olsun hocam. 4 gün önce bir arkadaşım öldü. İngiliz mutasyonu, 41 yaşındaydı ve kronik rahatsızlığı yoktu. O yüzden hâlâ korkuyorum yakınlarım için.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Emre Şimşek yazdı:

Semtlere yeni bir bakış açısı mı gelmiş? :)

valla illeri de renklere bölmeliler ben diyeyim. bu kadar fark olmaz olsun. kargomu almak için Sincan semtinin arka mahallelerinden birisine gittim, inanılmaz bir boşvermişlik vardı. kaldıki daha ilk açılma saçılma gerçekleşmemişti geçen sene.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Dogan Arsiray yazdı:

Siz hangi semttesiniz ?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Dogan Arsiray yazdı:

valla illeri de renklere bölmeliler ben diyeyim. bu kadar fark olmaz olsun. kargomu almak için Sincan semtinin arka mahallelerinden birisine gittim, inanılmaz bir boşvermişlik vardı. kaldıki daha ilk açılma saçılma gerçekleşmemişti geçen sene.

İlleri bölmeleri konusunda ben de öyle düşünüyorum. Muğla’nın mesela en dandiği bu konuda Bodrum idi, bizim buralarda çok çok az vardı. Bodrum yüzünden tüm ilçeler kapandı. 

Bu tanıdık mevzusu zaten iyiden iyiye canımı sıkmaya başladı. Adam tanıdıksa maskeyi indiriyor. Tanıdık dükkandan ekmek alıyor maske inmiş!! Sanki namahrem görmesin diye takıyoruz maskeyi..

Bizim komşu mesela, 1 tane komşumuz var zaten apartmanda, kapının önünde iki dakika laflafık, adam diyor ki 5 gündür tat koku yok ama 3 kere test yaptırdım negatif çıktı. “Test ne derse desin sen kovidsin” dedim adam ona rağmen yanaşıyor da yanaşıyor, bizim çocukla konuşuyor falan hey Allahım yaa:)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Bence illere bölmek çok mantıksız..

Ulaşımın bu kadar hızlı olduğu devirde şurası az şurası çok diye gruplamak ne kadar doğru ?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Bence illere bölmek çok mantıksız..

Ulaşımın bu kadar hızlı olduğu devirde şurası az şurası çok diye gruplamak ne kadar doğru ?

Evet ulaşımı da durdurmak gerek

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

ne iş anlamıyorum...

çıkana serbest, evdekalana yasak..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Çağlar Bayur yazdı:

Bir kere normal iç dudaklar botokslu gibi gez abi. Tarife gerek kalmıyor refleks olarak dokundurmuyorsun

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

Senelerdir her sabah 10 da içerim. Kokusu bile rahatlatıyor insanı. Hafif kırgınlık varsa üzerimde kekik yağı içiyorum biraz acısı meletiyor ama direk kesiyor üşütmeyi. Kekik yağını 1 kaşık zeytinyağına 2 3 damla ekleyip mümkün olduğunca dudaklara deyirmeden icerseniz acısı çok gelmiyor. Hiç içemeyenler buğusunu yapsın o da çok rahatlatıyor 

Biz akşamları içiyorduk ama sabah deneyeyim abi 😁

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

gecen seneye döndük. haftasonu zincir marketler de kapali. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bu sefer tatil rezervasyonu olanları istisna tutmamışlar şehirler arası için. "Benim tatil rezervasyonum vardı ama" diyemeyecek kimse. 

@Ali Darbaz tatil planını yaparken dikkate al.

Dogan Arsiray yazdı:

Pazar günleri diyordu sanki? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Dogan Arsiray yazdı:

Sadece pazar günleri kapalı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...