Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Aydın Sert yazdı: An itibariyle pozitif olduğumu öğrendim. Salı gününden beri aşırı derecede üşüme fakat ateşim yoktu. Dün kısa kısa arada sırada hafif öksürük başladı. İftardan sonra hastaneye gittim. Tomografi 2li kan ve sürüntü testi verdim. Kan değerlerimin hepsi iyiydi. Tomografide sağ akciğerde hafif buzlanma var dedi doktor ama testin sonucunu bekleyelim dedi. Ben üşümem için iğne istedim fakat Dr serum verdi. İçine 6 ampul farklı ilaç ve 2 gr farklı bir ilaç daha ekledi. Eve geldim yattım direk. Saat gece 3 gibiydi. 5 kere üzerimi değiştirdim. Her taraf sırılsıklam. Alından ateş 36,5 koltuk altı 38,5. Hafif koku ve tat kaybı var. İştahım yerinde çok şükür. Allah razı olsun hanım bakıyor. Ayrı odadayım dünden beri. Hanım içeri gireceği zaman maske takıyor. Umarım onlara bulaşmaz. Şimdi ilaç olayı nasıl olacak? Ben aramadan gelecekler mi? Gelmezlerse ne yapayım? Bu arada hasta olan diğer tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun hocam. Mert Gulkokan yazdı: Bugün 1 hafta doldu 2. Kez evdemiyiz diye kontrol edildik balkondan el sallıyoruz Bu kez gelen kişinin altındaki aracın kaputunda maliye yazıyordu Kamu çalışanı herkes otomatikman görevli. O kadar arttı ki, mecburen kimi bulsalar görevlendiriyorlarmış git kontrol et diye. Çağrı Alaf yazdı: Doktorun hatası Eczacıya, eczacının hatası mezarcıya demişler abi işin ucunda kimyasal olunca benim içime sinmiyor kaçıyorum kaçabildiğim kadar. Tekrardan çok geçmiş olsun. Aslında tüm ilaçların etken maddesi bitkilerin içerisinde bende elimden geldiği kadar Dağlardan Bitki yaprak topluyorum yağ, öz, şurup yapıp almam gerekeni öyle almaya çalışıyorum. İlaçtan soğutmak gibi bir niyetim yok doktor ne derse o diyelim yine, bununla beraber favipiravir ilacının yan etkileri çok üstün körü yazılmış. Psikiyatrik sendrom nedir ? Bu adam çift mi görecek yoksa çocuğunu mu kesecek Halusinojen etkisi mi var yoksa Antidepresan etkisi mi veriyor ? Sadece Psikiyatrik sendrom, demişler. Burada İlgili ilacı kullanan aynı sendromu olduğunu iddia eden bir genç 2 ay önce 60 yaşında ki annesini boğazladı bıçakla. Buraya eklediğim Total Bilirubin artışı ve Nötrofil Düzeyi düşüşü Hemoglobinin Yıkılması ve Beyaz Kan Hücrelerinde azalma anlamlarına gelir. Öyle ki Bu Nötrofil düzeyinde ki azalma Kemoterapi gören hastalarda verilen tedavi sonucu görülür demek ki aynı ağırlıkta. Nötrofili düşen adamın zaten boğazı ağrır ateşi çıkar. Ateşi çıkıp Boğazı ağrıyan adama verilen ilacın yan etkisinde neden Nötrofil azalması gibi bir yan etki var ? Bilirubin artışı da Hemoglobin yıkılmasında artış demek. Hemoglobin 120 Günde bir ömrü dolan bir şey zaten hadi Hemoglobin miktarını artırdığı için yıkımı da artar bu iyi bir şey desek bunu neden yan etkiye koyuyor ? Belki de doktor olmadığım için bilmiyorum sadece vatandaş olarak sorma ihtiyacı duyuyorum doktor olan varsa nolur kızmasın. Aynı zamanda süte geçer ve böbrekten atılır Gebelikte kullanılmamalı diyor yani tamamı ile Vücudun her bir zerresine karışıyor. Enfeksiyonu bulup yok etmesi için zaten böyle olması gerekiyor ona lafım yok ancak uğradığı yerlere başka neler yapıyor bilinmiyor. Melih Ziya Sezer'in dediği gibi; Ne kadar az ilaç o kadar çok sağlık. Fayda/zarar endeksine bakıyorlar Çağrı kardeşim. Zaten kullandığımız bütün ilaçların az ya da çok, kalıcı ve geçici olumsuz yan etkileri var. Vitamin takviyeleri de buna dahil. Burada asıl olan ne kadar zarar karşılık ne kadar fayda sağladığı. Ben de ilaç kullanmamakta çok direnirim hep. Ağrı kesicim asprindir mesela, onu da çok zorda kalmazsam kullanmam. Sindirimde sorun yaşarsam soda+ayran+limon+tuz, sonrasında bir kaç gün sabah akşam ev yoğurdu, üşütürsem nane limon, tavuk çorbası. Mide bulantısına yine soda, nane limon. Ama bu hastalık ağrı eşiği ile atlatılacak gibi bir şey değilmiş yoğun semptom gösteren arkadaşların söylediğine göre. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Bak sakın onu 1 tatlı kaşığından fazla yemeyin ya da aldığınız yerden öğrenin kestane balı şifalı ala tehlikelidir Sıkıntı yok abi yaban gülünden dolayı acı bal olayına dönüyor ve hastahenelik ediyor. Güvenilir yerden Köyümden getirtiyorum, Kastamonu-Doğanyurt dan Denize sıfır kestane ormanlarından Mert Gulkokan yazdı: bu sabah iş başı yapıtım antikor oluşmuş azda olsa Kan testi mi verdiniz nasıl öğrendiniz. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Mert Gulkokan yazdı: bu sabah iş başı yapıtım antikor oluşmuş azda olsa Geçmiş olsun, 10 gün sonunda mı başladın? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Mert Gulkokan yazdı: Evet hacım 9 u cuma günü pozitif çıktım 18 i pazar karantina son buldu 19 u iş başı E nabızdan covid raporumu da iş yerine teslim ettim Halsizlik yorgunluk durumu nasıl? Bayağı sürüyor diyorlar. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Mert Gulkokan yazdı: İş yeri antikor test kiti almış kendileri yapıyor Parmaktan kan alıp kite damlattılar 10 dk sonra sonuç çıktı Bilmediğimden soruyorum test kiti nasıl bir şey? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Geçmiş olsun hocam. Kamu çalışanı herkes otomatikman görevli. O kadar arttı ki, mecburen kimi bulsalar görevlendiriyorlarmış git kontrol et diye. Fayda/zarar endeksine bakıyorlar Çağrı kardeşim. Zaten kullandığımız bütün ilaçların az ya da çok, kalıcı ve geçici olumsuz yan etkileri var. Vitamin takviyeleri de buna dahil. Burada asıl olan ne kadar zarar karşılık ne kadar fayda sağladığı. Ben de ilaç kullanmamakta çok direnirim hep. Ağrı kesicim asprindir mesela, onu da çok zorda kalmazsam kullanmam. Sindirimde sorun yaşarsam soda+ayran+limon+tuz, sonrasında bir kaç gün sabah akşam ev yoğurdu, üşütürsem nane limon, tavuk çorbası. Mide bulantısına yine soda, nane limon. Ama bu hastalık ağrı eşiği ile atlatılacak gibi bir şey değilmiş yoğun semptom gösteren arkadaşların söylediğine göre. İlla ki öyledir abi İlaç faydalı olmasa neden piyasaya sunulsun ilaç kullanma taraftarıyım bende hele ki böyle hayati durum arz eden konularda bitki tedavisi kesin sonuç veremeyebiliyor, o da bitki bilimine henüz hakim olamadığımız için bitkilerin suçu yok. // Bende bir kaç arkadaşımdan dinledim ilaçları hiç aksatmadık yoksa öldürecekti bu illet bizi diyormuş anne babaları çok çok ağır geçirenler var Yorum bağlantısı
Ümit Türk 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: İlla ki öyledir abi İlaç faydalı olmasa neden piyasaya sunulsun ilaç kullanma taraftarıyım bende hele ki böyle hayati durum arz eden konularda bitki tedavisi kesin sonuç veremeyebiliyor, o da bitki bilimine henüz hakim olamadığımız için bitkilerin suçu yok. // Bende bir kaç arkadaşımdan dinledim ilaçları hiç aksatmadık yoksa öldürecekti bu illet bizi diyormuş anne babaları çok çok ağır geçirenler var Murat dostum haklı aslında. İlacı az zararla atlatmak için kullanıyoruz evet ama zararıda olabiliyor daha doğrusu yan etkisi. Hiç bir ilaç firması insanları kökten iyileştirmek için ilaç üretmez. Bu kendi sonları olur bana göre.İlaç firmasında çalışan arkadaşım kendi yöneticisinden duyduğunu anlatıyor bana. Bu ilaçlar yerine doğal yöntemler denese daha etkili olur. Eskiden ilaç mı vardı nasıl iyileşiyorlardı sanıyorsunuz. Bu ilaçlar insanların farketmediği kimyasal etkenleri var demiş. Ben başım ağrısa hemen ilaç almam misal bol su içerim. Çok aşırı rahatsız ederse ağrı kesici içerim. Bende covid geçirdim. Bu ilacı mecburen kullandım çünkü dayanılmaz bir hal almıştı bende. Bu ilaç olmasa sıkıntı çıkabilirdi bende. Yan etkisi oldu mu bende olmadı yada farkında değilim. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Sgk ya banka hesabımı tanımladım10 günlük rapor param hesabıma yatacakAynen bu abiMert hocam öncelikle geçmiş olsun. Benim de raporun e-nabıza düştü. SGK ya ıban tanımlamayı nasıl yapıyoruz? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Aydın Sert yazdı: Mert hocam öncelikle geçmiş olsun. Benim de raporun e-nabıza düştü. SGK ya ıban tanımlamayı nasıl yapıyoruz? Ben e devlet üzerinden yapmıştım. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağrı Alaf yazdı: İlla ki öyledir abi İlaç faydalı olmasa neden piyasaya sunulsun ilaç kullanma taraftarıyım bende hele ki böyle hayati durum arz eden konularda bitki tedavisi kesin sonuç veremeyebiliyor, o da bitki bilimine henüz hakim olamadığımız için bitkilerin suçu yok. // Bende bir kaç arkadaşımdan dinledim ilaçları hiç aksatmadık yoksa öldürecekti bu illet bizi diyormuş anne babaları çok çok ağır geçirenler var Sen söz gelimi kanserin çaresini bulmadıklarına mı inanıyorsun? Bence buldular. Ama bir kutu ilaç satarak kanseri iyileştirirse edebilecekleri kar, kanser hastasına bir ömür ilaç satarak edebilecekleri kardan çok daha düşük olacak. Tamamen kar amaçlı yani. Sağlık sisteminde görev yapan doktor ilacı yazarken kar/zarar endeksine bakar, faydası zararından fazla olacaksa kullandırır. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Benim kuzen ortaokulda md. yardımcısı. Filyasyon görevi verildi 1 senedir. Ücretsiz (Martı) scooter hakkı vermişler. 40-50 yaş arası okuldan 3 öğretmen scooter tepesinde dolanıyorlar. Allah tüm hastalara şifalar versin.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Sen söz gelimi kanserin çaresini bulmadıklarına mı inanıyorsun? Bence buldular. Ama bir kutu ilaç satarak kanseri iyileştirirse edebilecekleri kar, kanser hastasına bir ömür ilaç satarak edebilecekleri kardan çok daha düşük olacak. Tamamen kar amaçlı yani. Sağlık sisteminde görev yapan doktor ilacı yazarken kar/zarar endeksine bakar, faydası zararından fazla olacaksa kullandırır. vesile ile kanser için çalışılan ancak bitmemiş olan yepyeni teknikli bir aşı birdendire covid için kullanıma sunuldu. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile kanser için çalışılan ancak bitmemiş olan yepyeni teknikli bir aşı birdendire covid için kullanıma sunuldu. Yani? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Osman Yücel Çetin yazdı: Yani? kanser tedavisinin en son aşamaları kullanıma sunulmuyor gibi 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: kanser tedavisinin en son aşamaları kullanıma sunulmuyor gibi Abi aşıyı oldum düşüne düşüne bir hal oldum zaten. 😁 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Osman Yücel Çetin yazdı: Abi aşıyı oldum düşüne düşüne bir hal oldum zaten. 😁 yok bişi olmaz, koca koca tıbbi firmalar dünyaya yamuk yapamaz. ne bulursam olurum az korur çok korur hiç yoktan iyidir 3 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: kanser tedavisinin en son aşamaları kullanıma sunulmuyor gibi Biz kayinpederim için uygulanacaktık. Önce üniversite hastanesinde tahliller yapıldı DNA taraması için ona göre MRna aşısı üretilecekti. Ömrü yetmedi maalesef. Uyum ve şans cok düşüktü aşıda ama son aşamadaydık zaten başka çare kalmadığı noktada başvurduk. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: kanser tedavisinin en son aşamaları kullanıma sunulmuyor gibi Abi, bu işin çözümlenmesi için İsrail'de yahudi nüfusta kanser oranı ve kanserden ölüm/iyileşme oranını bilmek gerek. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Abi, bu işin çözümlenmesi için İsrail'de yahudi nüfusta kanser oranı ve kanserden ölüm/iyileşme oranını bilmek gerek. valla bu salgın gösterdi ki, açıklanan lar oranlar, tüm tıbbi/maddi/manevi bilgileri kapsamıyor, daha önce de salgınlar oldu ancak bu vesile oldu bence. 2025 lerde daha çok şey öğrenebiliriz / anlayabiliriz gibi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Nisan 2021 Paylaş 19 Nisan 2021 Çağlar Bayur yazdı: valla bu salgın gösterdi ki, açıklanan lar oranlar, tüm tıbbi/maddi/manevi bilgileri kapsamıyor, daha önce de salgınlar oldu ancak bu vesile oldu bence. 2025 lerde daha çok şey öğrenebiliriz / anlayabiliriz gibi Bilmek gerek derken kastettiğim buydu Adam ben bunu çözdüm ama size vermiyorum demez. İlaç ticareti dahil, dünyada kıymeti olan her türlü ticari faaliyetin arkasında ya yahudiler ya da masonların arkasındaki yahudiler vardır Yorum bağlantısı
Aydın Sert 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Herkese merhabalar, Çok şükür covid belasını atlattım. Bugün itibariyle işbaşı yaptım. Herhangi bir sorunum yok. Tat koku tam gelmedi. Yüzde 80 alıyorum. Onun dışında ağrı sızı vs yok. Eşimde ve oğlumda her hangi bir sıkıntı yoktu. Sadece ben pozitiftim. Bir gün öncesinde aşırı üşümem vardı, ateşim yoktu. Normal soğuk algınlığı olarak düşündüm ve evdekilerle temas kurmadım zaten bulaşmasın diye. Ertesi gün hafif kesik kesik öksürük de başlayınca teste gittim hemen. Test sonrası odama geçtim. Sonra pozitif olduğumu öğrendim zaten. Hanım hep maske ile girdi. Ufaklığı tutmak çok zor oldu. Hastalıktan çok girmemesi için endişelendim. Üst katta annem oturuyor, normalde onun yanına çıkıyordu gün içerisinde. Haliyle yukarıya da çıkamadı, çok sıkıldı. İlk 2 gün aşırı terleme vardı. Gece üzerimi 5-6 kere sırılsıklam olarak değiştirdim. İkinci günün akşamı başım felaket derecede ağrıdı. Uykuya dalamadım ağrıdan. Hanım hep inledin dedi. Dördüncü gün baş ağrısı aralıklı devam etti. Terleme sıklığı azaldı. Öksürük azaldı. Bu sefer de baldırlarımın arka kısmında ağrılar/kasılmalar başladı 2-3 gün devam etti. Koku/tat ilk günden gitti. Çok şükür iştahım yerindeydi. En büyük avantajım yemek yiyebilmem oldu. Verdikleri ilacın dışında sadece bir kere ağrı kesici kullandım. Onun dışında bol sıvı, kekik çayı, meyve, süt+bıldırcın yumurtası+bal karışımı, adaçayı+bal, C ve D vitamini takviyesi kullandım. Bu şekilde atlattık. İş yerinden değerli bir abimizi kaybettik. İlaçlarını bitirmiş fakat kandaki oksijen seviyesi 60 lara kadar düşmüş. Hastaneye gider gitmez direk yoğun bakıma almışlar. Birkaç gün sonra entübe etmişler. Kalp krizi geçirmiş. Cumartesi günü de vefat haberini aldık maalesef. Daha 50 li yaşlardaydı. Herkes çok dikkat etsin arkadaşlar. Bu mutasyonlu virüs aşırı derecede bulaşıcı. O kadar dikkat etmeme rağmen nerden geldiğini anlayamadım. İş yerimde tek oturuyorum. Gelen giden oldukça maskemi takıyorum. Serviste 5-6 kişiyiz zaten. Ama geldi işte. Vesile ile hasta olanlara tekrar acil şifalar dilerim, ölenlere Allah rahmet eylesin. Sağlıcakla kalın... 16 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Geçmiş olsun @Aydın Sert Kekik çayı güzel demi Normal zamanda da içmeye başladık biz gayet güzel tadı var. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Nisan 2021 Paylaş 26 Nisan 2021 Geçmiş olsun çok sevindim iyileşmene. Bizim işletmede de başladı covit vakaları. Mesafe maske vs ne lazım ise yapılıyor ancak işletme içinde dikkat etmiyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts