İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Ersin Gökdemir
Evren Barış Özbek yazdı:

Geçmiş olsun Evren bey.

Dogan Arsiray yazdı:

bizim hanım 8 9 gün önce acaip bir ishal oldu. bende de hafif birşeyler vardı. 1 hafta sonra,  3 gündür hafif yorgunluk ve hafif ıslak burun var iyimi. artık covid mi olduk yine yoksa ailecek alerjikmiyiz bilmiyorum. geçtiğimiz senenin başından beri 2 kere daha belirgin 3 kere bunun gibi belirsiz semptomlar gözlemiştim kendimde ( zaten en son sefer, eylül ayında koku gidince anlamıştım) antikor baktırmıştım vs.

iş yerindeki bir hanımın kocası covid olmuş kötüye gidince kendi karnatinasından mecburen çıkıp hastaneye yatmış. bu hanım asemptomatik covid vakasıymış. sıfır belirti. belkide ondan gelmiştir bize. çünkü bir başka çalışanda da aynı şekilde hafif burun akıntısı var.

Geçmiş olsun. İnşaallah havalardan dolayı soğuk algınlığıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Aydın Sert yazdı:

An itibariyle pozitif olduğumu öğrendim.
Salı gününden beri aşırı derecede üşüme fakat ateşim yoktu. Dün kısa kısa arada sırada hafif öksürük başladı. İftardan sonra hastaneye gittim. Tomografi 2li kan ve sürüntü testi verdim. Kan değerlerimin hepsi iyiydi. Tomografide sağ akciğerde hafif buzlanma var dedi doktor ama testin sonucunu bekleyelim dedi. Ben üşümem için iğne istedim fakat Dr serum verdi. İçine 6 ampul farklı ilaç ve 2 gr farklı bir ilaç daha ekledi. Eve geldim yattım direk. Saat gece 3 gibiydi. 5 kere üzerimi değiştirdim. Her taraf sırılsıklam. Alından ateş 36,5 koltuk altı 38,5.
Hafif koku ve tat kaybı var. İştahım yerinde çok şükür. Allah razı olsun hanım bakıyor. Ayrı odadayım dünden beri. Hanım içeri gireceği zaman maske takıyor. Umarım onlara bulaşmaz.
Şimdi ilaç olayı nasıl olacak? Ben aramadan gelecekler mi? Gelmezlerse ne yapayım?
Bu arada hasta olan diğer tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

Aydın bey, geçmiş olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
Ebrar Tüfek yazdı:

Evren abi geçmiş olsun 

Teşekkür ederim.

Hüseyin Maviş yazdı:

Hepinize geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Teşekkür ederim.

Aydın Sert yazdı:

Salı gününden beri aşırı derecede üşüme fakat ateşim yoktu. Dün kısa kısa arada sırada hafif öksürük başladı. İftardan sonra hastaneye gittim. Tomografi 2li kan ve sürüntü testi verdim. Kan değerlerimin hepsi iyiydi. Tomografide sağ akciğerde hafif buzlanma var dedi doktor ama testin sonucunu bekleyelim dedi. Ben üşümem için iğne istedim fakat Dr serum verdi. İçine 6 ampul farklı ilaç ve 2 gr farklı bir ilaç daha ekledi. Eve geldim yattım direk. Saat gece 3 gibiydi. 5 kere üzerimi değiştirdim. Her taraf sırılsıklam. Alından ateş 36,5 koltuk altı 38,5.
Hafif koku ve tat kaybı var. İştahım yerinde çok şükür. Allah razı olsun hanım bakıyor. Ayrı odadayım dünden beri. Hanım içeri gireceği zaman maske takıyor. Umarım onlara bulaşmaz.
Şimdi ilaç olayı nasıl olacak? Ben aramadan gelecekler mi? Gelmezlerse ne yapayım?
Bu arada hasta olan diğer tüm arkadaşlara acil şifalar diliyorum.

Geçmiş olsun Aydın.

Osman Yücel Çetin yazdı:

Yeni hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimle öncelikle karamsar olmayın,  kendinize iyi bakın iyice dinlenin ve beslenmenize dikkat edin. Allah şifalar versin. 

Teşekkür ederim.

Arif Aykın yazdı:

Geçmiş olsun bol sıvı tüketimine devam edin aynı zamanda kan cıvıltıcı mutlaka kullanın. Hiç bir zararını görmez faydasını görürsünüz. Mümkün mertebe yürüyüş yapın temiz havada.

Teşekkür ederim. İlk günden beri coraspin kullanıyorum.

Ersin Gökdemir yazdı:

Geçmiş olsun Evren bey.

Geçmiş olsun. İnşaallah havalardan dolayı soğuk algınlığıdır.

Teşekkür ederim.

Alpay Sumer yazdı:

@Aydın Sert @Evren Barış Özbek Cok gecmis olsun. Herdaim yaninizdayiz.. hayirli haberler diliyorum. Sifaniz tez olsun.👋

Teşekkür ederim.

Dogan Arsiray yazdı:

bizim hanım 8 9 gün önce acaip bir ishal oldu. bende de hafif birşeyler vardı. 1 hafta sonra,  3 gündür hafif yorgunluk ve hafif ıslak burun var iyimi. artık covid mi olduk yine yoksa ailecek alerjikmiyiz bilmiyorum. geçtiğimiz senenin başından beri 2 kere daha belirgin 3 kere bunun gibi belirsiz semptomlar gözlemiştim kendimde ( zaten en son sefer, eylül ayında koku gidince anlamıştım) antikor baktırmıştım vs.

iş yerindeki bir hanımın kocası covid olmuş kötüye gidince kendi karnatinasından mecburen çıkıp hastaneye yatmış. bu hanım asemptomatik covid vakasıymış. sıfır belirti. belkide ondan gelmiştir bize. çünkü bir başka çalışanda da aynı şekilde hafif burun akıntısı var.

Geçmiş olsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat
Evren Barış Özbek yazdı:

abi çok geçmiş olsun 

Aydın Sert yazdı:

geçmiş olsun şifalar diliyorum 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Tüm arkadaşlarıma iyi dilekleri için teşekkür ediyorum. Hasta olan herkese acil şifalar.

İlaç için henüz gelen olmadı.
Dün geç saatlerden itibaren başım ağrımaya başladı ve devam ediyor.
Dün gece 4 kere daha terledim. Ateş yok.
Hafif kısa öksürük devam.

İlaç için 112 mi 186 mı?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Ortalık fena, Bartın gibi merkezi nüfüsü 80 bin olan yerde bile çok fazla hasta var.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Aile hekimine ulaşabilir misin ?

Aradım Asistanını, ilaçları ilçe sağlık müdürlüğü getirecek dedi. 48 saat içinde gelirler dedi. Baş ağrım arttı. Amacım ilerlemeden ilaçlara başlamak. İlçe sağlığı aradım fakat telefonu açan yok.
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Aydın Sert yazdı:

Aradım Asistanını, ilaçları ilçe sağlık müdürlüğü getirecek dedi. 48 saat içinde gelirler dedi. Baş ağrım arttı. Amacım ilerlemeden ilaçlara başlamak. İlçe sağlığı aradım fakat telefonu açan yok.

Parol alabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Aydın Sert yazdı:

şifalar dilerim umarım kısa sürede ilaç ulaşır,112 daha etkili olur mu acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Aydın Sert yazdı:

Geçmiş olsun. 
İl sağlık müdürlüğüne ulaşmayı deneyin. Yakınınız varsa direk ilçe sağlık müdürlüğüne giderek yetkililere durumu açıklayabilir. 
Bursa'da ilaçları direk test yapılan hastanede test ile birlikte veriyorlar. Pozitif çıkarsa test hemen kullanmaya başlayın diyorlarmış. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mert Gulkokan yazdı:

Bugün 1 hafta doldu
2. Kez evdemiyiz diye kontrol edildik balkondan el sallıyoruz
Bu kez gelen kişinin altındaki aracın kaputunda maliye yazıyordu

çok maliyetli manasında.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

İlacı şimdi bıraktılar. Sadece 1 kutu Favimol. İlk doz 12 saat arayla 8 er adet. Daha sonra 12 saat devam ile 3 er adet. Toplamda 5 günde bitecek.
Baş ağrısı için arveles almıştım.
Aspirin de kullansam mı?
Hepsi bir ağır gelmez değil mi?
Bir de hangi aspirin? Bebek için olan pembe, standart olan ya da coraspin...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Favimol ve parol dışında ilaç alınamaması gerekir. 

En azından ben geçirdiğimde bana bu şekilde dediler.  Baş ağrısı için dolorex içicektim. Bu ilaçlar dışında ilaç içmeyin dediler. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Aydın Sert yazdı:

Aspirin de kullansam mı?

Aile hekiminize danışın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

İlacı şimdi bıraktılar. Sadece 1 kutu Favimol. İlk doz 12 saat arayla 8 er adet. Daha sonra 12 saat devam ile 3 er adet. Toplamda 5 günde bitecek.
Aspirin de kullansam mı?
Hepsi bir ağır gelmez değil mi?
Bir de hangi aspirin? Bebek için olan pembe, standart olan ya da coraspin...

Biz pozitif olduğumuzda dahiliye doktoru teşhis koymuştu ve normal infulanza virüsü için ilaç, antibiyotik ve ecoprin vermişti, devletin vereceği ilaçları da bunları da kullanın dedi biz devletin verdiğini test sonrası 5 gün kullanmadık sonra 1 gün kullandık. Hanımda ve bende tuhaf yan etki gösterdi sonradan bıraktık. Normal beyaz aspirin, ecoprin yada corasprin kullanabilirsiniz bence günde bir tane mutlaka kullanın.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Arif Aykın yazdı:

Biz pozitif olduğumuzda dahiliye doktoru teşhis koymuştu ve normal infulanza virüsü için ilaç, antibiyotik ve ecoprin vermişti, devletin vereceği ilaçları da bunları da kullanın dedi biz devletin verdiğini test sonrası 5 gün kullanmadık sonra 1 gün kullandık. Hanımda ve bende tuhaf yan etki gösterdi sonradan bıraktık. Normal beyaz aspirin, ecoprin yada corasprin kullanabilirsiniz bence günde bir tane mutlaka kullanın.

Evet Abi o tuhaf yan etkileri arkadaşlarımda görmüştü ama esas devletin verdiği İlaçların içinde bir tane günde 5-10 tane kullanılanı varmış sanırım, bu ilacım karaciğer vasıtası ile Spermlerin yapısını inanılmaz hızlı derecede bozduğuna dair söylentiler var. Erkekler üzerinde Bilemediğimiz yan etkilerden birisi de bu imiş. 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Evet Abi o tuhaf yan etkileri arkadaşlarımda görmüştü ama esas devletin verdiği İlaçların içinde bir tane günde 5-10 tane kullanılanı varmış sanırım, bu ilacım karaciğer vasıtası ile Spermlerin yapısını inanılmaz hızlı derecede bozduğuna dair söylentiler var. Erkekler üzerinde Bilemediğimiz yan etkilerden birisi de bu imiş. 

Onu bilmiyorum kardeşim, bizim hanım salak gibi bir şey oldu kendi kendine gülüyor konuşuyordu sabah 8 içtik akşam 8 i içtik sabah tekrar 3 ü içince bizimki salak gibi oldu bende de ayaklarda falan uyuşukluk vücudum sanki sarhoş olmuşum hiç bir şey hissetmiyor gibiydi sonra bıraktık böyle olunca. Şu anda iş yerinde mühendisin eşi pozitif onunla konuştum onun eşide aynı bizim hanım gibi olmuş ama akşamı içince yanı 8+8+3+3 alınca normale dönmüş zihinsel olarak diyeyim. Aslında afaki olarak %30 u neredeyse farkediyordur durumu fakat covid den dolayı öyle olduğunu düşünüyordur bence.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Arif Aykın yazdı:

Onu bilmiyorum kardeşim, bizim hanım salak gibi bir şey oldu kendi kendine gülüyor konuşuyordu sabah 8 içtik akşam 8 i içtik sabah tekrar 3 ü içince bizimki salak gibi oldu bende de ayaklarda falan uyuşukluk vücudum sanki sarhoş olmuşum hiç bir şey hissetmiyor gibiydi sonra bıraktık böyle olunca. Şu anda iş yerinde mühendisin eşi pozitif onunla konuştum onun eşide aynı bizim hanım gibi olmuş ama akşamı içince yanı 8+8+3+3 alınca normale dönmüş zihinsel olarak diyeyim.

Doktorun hatası Eczacıya, eczacının hatası mezarcıya demişler abi işin ucunda kimyasal olunca benim içime sinmiyor kaçıyorum kaçabildiğim kadar. Tekrardan çok geçmiş olsun. Aslında tüm ilaçların etken maddesi bitkilerin içerisinde bende elimden geldiği kadar Dağlardan Bitki yaprak topluyorum yağ, öz, şurup yapıp almam gerekeni öyle almaya çalışıyorum. 

İlaçtan soğutmak gibi bir niyetim yok doktor ne derse o diyelim yine, bununla beraber favipiravir ilacının yan etkileri çok üstün körü yazılmış. Psikiyatrik sendrom nedir ? Bu adam çift mi görecek yoksa çocuğunu mu kesecek Halusinojen etkisi mi var yoksa Antidepresan etkisi mi veriyor ? Sadece Psikiyatrik sendrom, demişler. Burada İlgili ilacı kullanan aynı sendromu olduğunu iddia eden bir genç 2 ay önce 60 yaşında ki annesini boğazladı bıçakla.

OYjNNS.png

Buraya eklediğim Total Bilirubin artışı ve Nötrofil Düzeyi düşüşü Hemoglobinin Yıkılması ve Beyaz Kan Hücrelerinde azalma anlamlarına gelir. Öyle ki Bu Nötrofil düzeyinde ki azalma Kemoterapi gören hastalarda verilen tedavi sonucu görülür demek ki aynı ağırlıkta. Nötrofili düşen adamın zaten boğazı ağrır ateşi çıkar. Ateşi çıkıp Boğazı ağrıyan adama verilen ilacın yan etkisinde neden Nötrofil azalması gibi bir yan etki var ? Bilirubin artışı da Hemoglobin yıkılmasında artış demek. Hemoglobin 120 Günde bir ömrü dolan bir şey zaten hadi Hemoglobin miktarını artırdığı için yıkımı da artar bu iyi bir şey desek bunu neden yan etkiye koyuyor ? Belki de doktor olmadığım için bilmiyorum sadece vatandaş olarak sorma ihtiyacı duyuyorum doktor olan varsa nolur kızmasın. Aynı zamanda süte geçer ve böbrekten atılır Gebelikte kullanılmamalı diyor yani tamamı ile Vücudun her bir zerresine karışıyor. Enfeksiyonu bulup yok etmesi için zaten böyle olması gerekiyor ona lafım yok ancak uğradığı yerlere başka neler yapıyor bilinmiyor. Melih Ziya Sezer'in dediği gibi; Ne kadar az ilaç o kadar çok sağlık. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@Çağrı Alaf bizlerde bu sebepten 5. Gün başlayıp 6. Gün bıraktık, full ıhlamur, kekik çayı içtik, yemeklerimizi sebze ve et ağırlıklı yemeye çalıştık o süreçte (herkeste tabi ki imkanlar dahilinde hareket etmek zorunda) her sabah aç karnına büyükler 1 yemek kaşığı çocuğun tekime (5.5. Yaş) 1 tatlı kaşığı kestane balı, aynı zamanda limonata yapıp bol limon ve portakallı onları tükettik. Tabi özel hastahanenin vermiş olduğu ilaçlar ile beraber☺️

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

[mention=89023] her sabah aç karnına büyükler 1 yemek kaşığı çocuğun tekime (5.5. Yaş) 1 tatlı kaşığı kestane balı

Bak sakın onu 1 tatlı kaşığından fazla yemeyin ya da aldığınız yerden öğrenin kestane balı şifalı ala tehlikelidir :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...