Ümit Türk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 aşıda son durum https://covid19asi.saglik.gov.tr/?gclid=EAIaIQobChMI0fKkqJXu7wIVk2DmCh0mcAiZEAAYASAAEgKIQPD_BwE Yorum bağlantısı
Murat Sahın 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: aşıda son durum https://covid19asi.saglik.gov.tr/?gclid=EAIaIQobChMI0fKkqJXu7wIVk2DmCh0mcAiZEAAYASAAEgKIQPD_BwE Yemişim aşısını. Daha ülkenin %10'u (iki dozdan bahsediyorum, tam aşı yani, yarısını yapınca aşılanmış gibi gösteriyorlar) bile aşılanamadı ki ilk aşılanan grubun aşı koruyuculuğu süresi doldu, tekrar aşılanmaları gerekiyor. Bu iş aşıyla falan zor çözülür. Düşünsene beklentiyi, 7,6 milyar insana aşı yapılacak, herkese aynı anda yapılamayacağı için bazıları tekrar aşılanacak. Kabataslak 10 milyar eder. Kişi başı 2 dozdan 20 milyar doz aşı. Yetişmiyor. Üretici yetiştiremiyor arzı. Kendimiz üreteceğiz safsatalarına da inanmıyorum ben. Netice olarak, bu da ispanyol gribi gibi mutasyona uğraya uğraya öldürücülüğünü kaybederse ancak kurtuluş olur. Yoksa aşıyla falan beceremeyecek insanoğlu bunu. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Murat Sahın yazdı: Yemişim aşısını. Daha ülkenin %10'u (iki dozdan bahsediyorum, tam aşı yani, yarısını yapınca aşılanmış gibi gösteriyorlar) bile aşılanamadı ki ilk aşılanan grubun aşı koruyuculuğu süresi doldu, tekrar aşılanmaları gerekiyor. Bu iş aşıyla falan zor çözülür. Düşünsene beklentiyi, 7,6 milyar insana aşı yapılacak, herkese aynı anda yapılamayacağı için bazıları tekrar aşılanacak. Kabataslak 10 milyar eder. Kişi başı 2 dozdan 20 milyar doz aşı. Yetişmiyor. Üretici yetiştiremiyor arzı. Kendimiz üreteceğiz safsatalarına da inanmıyorum ben. Netice olarak, bu da ispanyol gribi gibi mutasyona uğraya uğraya öldürücülüğünü kaybederse ancak kurtuluş olur. Yoksa aşıyla falan beceremeyecek insanoğlu bunu. Valla geçmişlerde görülen salgınlarda nasıl atlatıldıysa bir şekilde buda bitecek ama aşı ile ama mutasyona uğraması ile. Benim bildiğim aşıların koruma özelliği yok. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Valla geçmişlerde görülen salgınlarda nasıl atlatıldıysa bir şekilde buda bitecek ama aşı ile ama mutasyona uğraması ile. Benim bildiğim aşıların koruma özelliği yok. E niye aşı yaptırıyoruz koruma özelliği yoksa? Burada bir çelişki yok mu sence de? Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: E niye aşı yaptırıyoruz koruma özelliği yoksa? Burada bir çelişki yok mu sence de? Doktorun birine sordum. Bu aşıların koruma özelliği şu şekilde olur. Sen aşı yaptırırsın ağır geçireceğine hafif geçirirsin dedi. Yani anlayacağım dilden anlattı. tıp diliyle konuşursa ben fransız kalırım. 1. vucüda basıp savaşması 2. de tam anlamıyla tanıması ve hafif geçirerek bağışıklık kazanması. Mantık olarak şunu uyguluyorlar bana göre. birden yükseleceğine yavaş yavaş yükselsin. Ben anlamadım nereye koşuyoruz. 8 Nisan 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Koku kafanızı karıştırmasın. Covid partikülleri kokudan büyük. Gelir tabi. Maske %100 koruyucu değil zaten. Maske takarak eğer hastaysak karşı tarafa bulaştırma ihtimalini azaltıyoruz. Karşı taraf da maske takarak bu riski iyice azaltmış oluyor. Tamamen izole edilmiş steril bir laboratuvar ortamında yaşamıyorsak, öyle ya da böyle çoğumuz virüse maruz kalıyoruz (kaldık) bence. Tabi burda bulunulan şehir/bölge/ortamdaki pozitif vaka sayısı ve maruz kalınan virüs yükü önemli. Pozitif bir insan sabah kahvaltısında masadaki tüm bireylere virüs bulaştırabiliyor mesela. Bak aşağıdaki görselde değişik parçacıkların büyüklükleri gösteriliyor. Orman yangını ile corona virüsü karşılaşır ona göre hesap et [emoji6] Bu tablo faydalı Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım.Oğulcan geçmiş olsun kardeşim. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Ümit Türk yazdı: Doktorun birine sordum. Bu aşıların koruma özelliği şu şekilde olur. Sen aşı yaptırırsın ağır geçireceğine hafif geçirirsin dedi. Yani anlayacağım dilden anlattı. tıp diliyle konuşursa ben fransız kalırım. 1. vucüda basıp savaşması 2. de tam anlamıyla tanıması ve hafif geçirerek bağışıklık kazanması. Mantık olarak şunu uyguluyorlar bana göre. birden yükseleceğine yavaş yavaş yükselsin. Ben anlamadım nereye koşuyoruz. Başından beri tek amaç bu zaten. Sağlık sistemini kilitlemeden, ölüm sayısı artmadan kontrollü salgın. Aşı için de geçerli bu. Aşıların amacı bulaşmayı engellemek değil, hastaneye yatışı ve ölümü azaltmak. Bir de dünyada silah satışı azaldı herhalde, aşı ticareti alternatif olacak galiba. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Bende katıldım aranıza, bugun 6.gün.Sadece ilk gün semptom vardı, şuanlık sadece biraz halsizlik var sanıyorum şanslı gruptanım.Geçmiş olsun, bende bugün taburcu olacağım 9 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Koray Demir yazdı: Profesyonel olarak kullanılan yerler hariç bireysel olarak korona için kullanımı önerilmez. Kısa sürede vücuda giren oksijen miktarını azaltacağından dolayı baş ağrısı ve yorgunluk hissi yaratır. İlerleyen süreçte hemodinami düşer, satürasyon bozulur ve solunum sıkıntısı baş gösterebilir. nende oksijen miktarı düşsün? çok iyi tasarlanmış bir maske. kocaman yüzeyi var. 3m in tanesi 40 tl olan ffp maskesinde boğulacak gibi oluyordum. bu hararetle tavsiye edebileceğim kadar iyi bir ürün. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Geçmiş olsun Oğulcan. Evde misin evde başka kimse var mı, onlarda durum nedir?Herkese teşekkürler, evde yalnızım abi o nedenle kimseye bulaştırma ihtimalim yok.Allahtan hafif geçiyor yoksa tek başına mücadele çok daha zor olabilirdi. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 O değil de 2 hafta önce Ankara’ya gitmiştim. Yıllardır bildiğimiz marketçi bana Ev..y marka 50’li maskeyi 50₺’ye sattı. Sonra fiyatının 20-30₺ arası olduğunu öğrendim. Ben güldüm geçtim ama babam bir süre unutamadı 😬 Dogan Arsiray yazdı: nende oksijen miktarı düşsün? çok iyi tasarlanmış bir maske. kocaman yüzeyi var. 3m in tanesi 40 tl olan ffp maskesinde boğulacak gibi oluyordum. bu hararetle tavsiye edebileceğim kadar iyi bir ürün. Benim izlenimlerim şu şekilde, maske ile yüz arasında boşluk varsa orada karbondioksit kaldığı için çektiğim nefesin bir kısmı karbondioksit oluyor. Aldığım nefes zamanla bana yetmiyor gibi gelip bunalmaya başlıyorum. Hatta ilk maske kullandığım zamanlar akşam yatarken nefes darlığı gibi bir hisse kapılıyordum. Bir gün çift maske taktım, ve maske 2 tane olunca yüzümü daha iyi sardı, beklentimin aksine o gün hiç darlanmadım. Sizin kullandığınız pahalı maskeler nasıl bilmiyorum ama tek kullanımlık maskelerde durum böyle.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 bunlar tek kullanımlık değil ama. oldukça gelişmiş ürünler kıyaslayınca. ERA markaymış, 7210 modeli aktif karbon filtreli. gözlük vs de buğu yapmıyor hava kaçmadığı için. Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: nende oksijen miktarı düşsün? çok iyi tasarlanmış bir maske. kocaman yüzeyi var. 3m in tanesi 40 tl olan ffp maskesinde boğulacak gibi oluyordum. bu hararetle tavsiye edebileceğim kadar iyi bir ürün. Belgeli mi bu ürün? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 bir fikrim yok. vardır bence belgesi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Oğulcan geçmiş olsun. Süha'da yakalandı illete. Şükür evde biraz ağrılı atlatıyor 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 (düzenlendi) Harun Kocaçalışkan yazdı: Sağlık bakanlığının sitesindeki verilere bakarak bir grafik oluşturdum. https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html# Bu grafiğe göre vaka/test oranı artarken hasta sayıları ise düşüyor. Ancak ağır hastalarda ölüm oranı ise artıyor. Neye yorumlamak gerek bilemedim. Kuzenimin arkadaşı pozitif çıkınca HES üzerinden kuzen için ihbarda bulunmuş. Eve gelip amcama yengeme ve kuzene test yaptılar amca ve kuzen pozitif çıktı. Üçü de karantinada. Diğer taraftan amcamın evli kızı var ve çocuğa haftaiçi mesai saatlerinde amcam ve yengem bakıyor. Tabi çocuğu getir götür, eve gir çık derken ne olur ne olmaz diyerek amcam da HES üzerinden kızını ihbar etmiş. Kızına ve kocasına evlerine gelip test yapmışlar negatif çıkmış neyseki. Sanırım yukarıdaki tabloyu kısmen özetliyor bu örnek. Not: İki kuzen için de kendilerini iyi hissetmeyince ihbarlar yapılmış. Pozitif biriyle temaslı durumu varsa ve bir şekilde kötü hissetmiyorsak yine de eve gelip test yapılıyor mu bilmiyorum. 8 Nisan 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Yurdaer Elay yazdı: Kuzenimin arkadaşı pozitif çıkınca HES üzerinden kuzen için ihbarda bulunmuş. Eve gelip amcama yengeme ve kuzene test yaptılar amca ve kuzen pozitif çıktı. Üçü de karantinada. Diğer taraftan amcamın evli kızı var ve çocuğa haftaiçi mesai saatlerinde amcam ve yengem bakıyor. Tabi çocuğu getir götür, eve gir çık derken ne olur ne olmaz diyerek amcam da HES üzerinden kızını ihbar etmiş. Kızına ve kocasına evlerine gelip test yapmışlar negatif çıkmış neyski. Sanırım yukarıdaki tabloyu kısmen özetliyor bu örnek. Abi test olayı çok karışık hemen belli de olmuyor geçirenide negatif gösteriyor. Ben ilk hastalandığımda ateş var iken negatif çıkmıştı. 5 gün sonra bir daha yapınca pozitif çıktı. Sonra devamı geldi zaten. ağrı ateş tat-koku kayıplar vs. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Harun Kocaçalışkan yazdı: Sağlık bakanlığının sitesindeki verilere bakarak bir grafik oluşturdum. https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html# Bu grafiğe göre vaka/test oranı artarken hasta sayıları ise düşüyor. Ancak ağır hastalarda ölüm oranı ise artıyor. Neye yorumlamak gerek bilemedim. tüik verisi gibi olabilir şaşırmayız, yıl geçince şaşırıp affedebiliriz ama, Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 pazartesi okullar kapatılabilir diye bir söylenti var. 12 inde duyurulacakmış. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: pazartesi okullar kapatılabilir diye bir söylenti var. 12 inde duyurulacakmış. veli olarak: o işi 1 martta yapacaklardı diyorum, geçen hafya bizimkinni okulunsa pazartesi gelen bir çocuk salı gelemedi, test pozitif çıkmış, tüm sınıf teste gitti. vesile ile geçen hafta birçok son sınıf zaten online eğitime geri dönmüştü 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: bir fikrim yok. vardır bence belgesi. Yakıştı mı teknik mühendis adama 🙈 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 sitesine bakalım? https://www.eratozmaskesi.com/7210-ffp2-vnrd.php 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 Dogan Arsiray yazdı: sitesine bakalım? https://www.eratozmaskesi.com/7210-ffp2-vnrd.php Ürünle ilgili şüphem yoktu. Avrupa topluluğu uygunluk beyanı, tip inceleme sertifikası (3. taraf bağımsız kuruluş olan onaylanmış kuruluşca düzenlenmiş) ve yine onaylanmış kuruluşca düzenlenmiş modül kimlik belgesi olduğunu biliyordum zaten. 👍 Bu sebeple günlük hayatta covid için kullanımı pek elzem ve pratik değil gibi? “Uygun Kullanım Alanları Kaynak Dumanı / Kimyasallar / Metal Dumanı / Düşük Yoğunlukta Gazlar / Endüstriyel Atıklar / Boya Buharları / Evsel Atıklar / Ağır Kokular / Demir Çelik” Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 (düzenlendi) Dogan Arsiray yazdı: sitesine bakalım? https://www.eratozmaskesi.com/7210-ffp2-vnrd.php özellikleri iyiymiş ama başkalarının da sağlığı için ventilsiz olması gerekmiyor mu? bu maskelerin covid için kullanılması bazı ülkelerde yasaklandı. ve yine ülkemizde bazı özel sağlık kuruluşları N95 maskeyle gideni içeri almıyor.n95 üzerine kendi verdikleri maskeyi taktırıyorlar. ben bunu kullanıyorum 8 Nisan 2021 tarihinde Haluk Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Nisan 2021 Paylaş 8 Nisan 2021 vallahi bundan başka birşey takmıyorum ben. 5 6 model denedim hepsinde boğuluyormuşum gibi oldu. zaten biryere gittiğim yok gerekirse uyum sağlarım. ipini koparmış gibi restorana filan gidenler düşünsün bence. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts