İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Nasıl yani anlamadım ? 

sistem çalışıyor ondan ateş çıkıyor. demekki ısının savunmada bir rolü var. ama bazen kontrol mekanizması düzgün çalışmayınca ilaç gerekli.

39 hatta 40 dereceye kadar hayati tehlike oluşmuyormuş aslında. 41 risk 42 ciddi risk 43 44 çok büyük hayati tehlike arz ediyormuş.

kanserde ısı tedavisi kullanıyorlar. eğer ısının bölgesel olarak uygulanabildiği bir durum varsa orayı ısıtıp tümör hücrelerinin immün sisteme görünür olamasını sağlıyorlarmış çünkü ısındıklarında farklı tür bir protein üretiyorlarmış. o ısı 42 dereceymiş. 42 derecede ise sağlıklı insan hücreleri hayatta kalabiliyor demekki.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Elimizde benim de testler negatif çıktı, 3-4 gün yine de izole olarak devam edeceğiz hayatımıza.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Elimizde benim de testler negatif çıktı, 3-4 gün yine de izole olarak devam edeceğiz hayatımıza.
Hadi gözün aydın.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

39 hatta 40 dereceye kadar hayati tehlike oluşmuyormuş aslında. 41 risk 42 ciddi risk 43 44 çok büyük hayati tehlike arz ediyormuş.

Genelleme yaparsak doğru olmaz diye düşünüyorum. Yüksek ateş tıbben istenmeyen bir durumdur. Vücuttaki enfeksiyonun türü nedir, bünye ateşi kaldırabiliyor mu nasıl reaksiyon veriyor bunlar önemli. Çocuk 38.5 derece ateşte febril konvulsiyon geçirir hat geçici olarak kopar şok olur kalırsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Demiştim ben sana pozitif çıkmaz diye. Hadi geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

restoranlar kapali degilmiydi? az once bizim buradakilerde musteri vardi.

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Ramazana kadar her yer yuzde elli abi
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

fransada kapalı , hatta maskesiz kalabalık oturduğu için bakanlara soruşturma açıldı.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bizde maskesiz kapalı spor salonlarında toplanmalar olabiliyor ama restaurantta sandalye arasını ölçüyorlar 🧐 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Arif Aykın yazdı:

Bizde maskesiz kapalı spor salonlarında toplanmalar olabiliyor ama restaurantta sandalye arasını ölçüyorlar 🧐 

Ama yatay ölçüyorlar. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bizde maskesiz kapalı spor salonlarında toplanmalar olabiliyor ama restaurantta sandalye arasını ölçüyorlar [emoji3166] 

Deve güreşi de serbest.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mert Gulkokan yazdı:

Cumartesinden beri evde yatıyorum
Grip olmuşum
Bir kırgınlık var anlatamam ateş yok ağzımın içi zift gibi ama tad koku alıyorum
Cuma günü iş yerinde 2 kere terledim ve üstümde kurudu
Bugün daha iyiyim biraz bağırsaklar kötü o kadar bugünde yatarım ve yarın işe devam

Aynı durum bende de var. Grip olmuşum. Hava değşikliği çarptı. Geçmiş olsun.

Tüm arkadaşlara geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım
Cumartesinden beri evde yatıyorum
Grip olmuşum
Bir kırgınlık var anlatamam ateş yok ağzımın içi zift gibi ama tad koku alıyorum
Cuma günü iş yerinde 2 kere terledim ve üstümde kurudu
Bugün daha iyiyim biraz bağırsaklar kötü o kadar bugünde yatarım ve yarın işe devam
Geçmiş olsun. Tat koku kaybı sonlara doğru oluyor diyorlar ama zaten senin durum belli terleme sonrası üşütme.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

danışayım: bir tanıdık teyzemiz covid+ olmuş,

Kızı ve damadı ile yaşıyor, onlar negatif. evden hiç çıkmıyormuş. nerden gelir bu virüs.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Kızı ve damadı ile yaşıyor, onlar negatif. evden hiç çıkmıyormuş. nerden gelir bu virüs.
Eve gelen paket
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

O negatifler aslında virüs kapmış ama test yakalayamıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

O negatifler aslında virüs kapmış ama test yakalayamıyor. 

onlardan birisi taşıyıcı ise bayağı fena olur sektörü açısından bakalım gelişmeleri takip ediyorum

vesile ile kizı ve damatı sigara kullanıyor

Servet Aydın yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:

Eve gelen paket

kargo vs gelmez o eve anca alıveriş onu da diğerleri yapmakta

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

İlla temas olmasına gerek yok  abi.  Taşıyan birinin yanında durması yeter solunumla bulaşmıştır.  Ben bile bilmiyorum kimden kaptığımı beni gören kaçıyor şirkette pühehehe :) dedim geçirenden değil geçirmeyenden korkun şuan en temiziniz benim gelin öpeyim diyorum :) 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Çağlar Bayur yazdı:

Bende hiç bilmeden covid oldum abi. 

Hanım çocuklar kesinlikle dışarı çıkmadılar sadece ben çıkıyordum mecbur iş gereği, dışarıdan eve gelen tüm paketler meyve sebze yıkanıyordu, ben eve gelince üstümü direkt çıkartıp ayrı odada odayı kitleyip sonra duş alıyordum, kapı kollarını iş yerinde peçeteyle tutup açıyordum (apartman, market,eczane vs) cebimde peçeteyle geziyordum.

Fakat geldi buldu kimden geldiğini bile bilmiyorum. Maskesiz hiç bir ortama girmez iiş yerinde yemekhane kalabalık oluyor diye yemekhane de yemek yemezdim. 

Bu sefer hanımla diyoruz hiç değilse pozitif çıkarsak tekrar bugün 5. gün temaslı olalı kimden geldiğini bileceğiz diyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

onlardan birisi taşıyıcı ise bayağı fena olur sektörü açısından bakalım gelişmeleri takip ediyorum

vesile ile kizı ve damatı sigara kullanıyor

İş yerinde ustabaşımız pozitif çıktı, eşine ve oğluna test yaptılar, negatif çıktılar. 

Ertesi hafta eşi öksürmeye başladı. Test yine negatif ama bt'te tutulum gördüler. Tedavisini evde geçirdi. Bence negatif olanlar kendilerine dikkat etsinler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Paketten de geliyorsa ayvayı yedik demektir.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Evren Erakçora yazdı:

Paketten de geliyorsa ayvayı yedik demektir.

Ayaklı virüs onlar.  Geziniyorlar. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence pek çok semptom göstermeyen insan var. başka nasıl açıklanabilir ki? bizim işyerinde hasta olan kimse yok, en son eylülde ben olmuştum. kimse mi kapmadı? farklı sosyoekonimik ortamlarda yaşayan 30 kişiden bahsediyorum. bunların aileleri var çalışan, toplu taşıma var, açılışlar düğünler dernekler var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

bence pek çok semptom göstermeyen insan var.

yurt dışından yapılan bir hesap ile (tıp dergilerinde ) Türkiye de 2 milyon civarı yolda gezen taşıyıcı rakamı ortaya çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Dogan Arsiray yazdı:

bence pek çok semptom göstermeyen insan var. başka nasıl açıklanabilir ki? bizim işyerinde hasta olan kimse yok, en son eylülde ben olmuştum. kimse mi kapmadı? farklı sosyoekonimik ortamlarda yaşayan 30 kişiden bahsediyorum. bunların aileleri var çalışan, toplu taşıma var, açılışlar düğünler dernekler var.

112 kişiyiz ve hiç covid pozitif yok. Kayseri kıpkırmızı oysaki. 

Çağlar Bayur yazdı:

yurt dışından yapılan bir hesap ile (tıp dergilerinde ) Türkiye de 2 milyon civarı yolda gezen taşıyıcı rakamı ortaya çıkıyor.

Mehmet Ceydan der ki, aktif vaka sayısı*10. Yani şu an 4 milyon civarı taşıyıcı ya da pozitif var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...