İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Emre Şimşek

Psikolojiyi bozmadan olabildiğince kendimizi korumamız lazım. Artık nasıl bir dengeyse siz söyleyin.

İş yerimizde bir güvenlik, bir çay ocağı, elektronikçilerin bölümü, idari kısım ve bizim ekibin çalıştığı ofis var. Herkes birbirinin ortamına maskeyle giriyor en azından bunu başardık. Ekipteki 2-3 kişiyle de yaklaşık 150 metrekarelik ofisi paylaşıyoruz. Ailem harici en yakın temasım onlaradır. En yakınıyla aramda 5 - 10 metre oluyor.

Bir gün bana bulaşırsa muhtemelen oradan bulaşacak ama kafayı rahat tutmaya öncelik veriyorum. Çünkü moral çok şeyi değiştirir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Psikoloji önemli, ölüyor olduğuna inandırılan insanların ölebildiği bir güç psikoloji.
Olumlu düşünün. Olumlu olun.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aşılar vücuttaki antikor seviyesini çok yükseltiyormuş. Ama kalıcı değil. Ben hiç grip aşısı olmadım. Gerek yok. Şimdi covid aşısı mı olacağız 6 ayda bir? Bunun ilacı çıkmalı. Belki 1-2 sene aşı ile ölümleri azaltırız ama devamlılığı ilaç ile olmalı diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Dostlar moral gerçekten çok önemli. Ateşi 37.5 olunca kendini koyuveren insanları biliyorum. Moralin vücuda etkisi çok büyük. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Maskelerde ve test kitlerinde şöyle bir organizma yaşıyormuş

https://youtu.be/3SkCv8sM4hw

merdivenaltı maskeler çok, organizma vs olsa bu tip basit mikroskopla görülmez bence.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

merdivenaltı maskeler çok, organizma vs olsa bu tip basit mikroskopla görülmez bence.

Test kitlerindeki pamukta da varmış. İlginç bir şey ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Son iki testte çok fena oldum testti alana sordum böyle olmazsa sonuca güvenemeyiz dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Arif Aykın yazdı:

Komşu pozitif çıktı yarın hastahaneye gidip sabahtan test vereceğiz eşimle beraber. Temaslı süresi olalı 2 gün oluyor 3. Gün verelim şüphe kalmasın dedik pozitifsek de negatifsekte.

Biliyorsunuzdur, 6 günde falan kuluçka süresi bitiyor ki, kuluçka bittiğinde ancak pozitife dönülüyor bildiğim kadarıyla. 3 gün yetmeyecektir kesin sonuç için.

Ayrıca abim geçireli 8 ay oldu, antikor seviyesi düşmüş bayağı. Bence bir şey olmayacaktır ama, siz yine de kendinizi izole edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çok aşırı strese girdim yine sabahtan beri 2. Kez kovid olanların durumunu araştırıyorum araştırmayacağım diyorum  kendime elimde değil[emoji35][emoji35][emoji35] ateşimi ölçüyorum 36.9 37 gördüğümde ateşim çıkmış diye evhamlanıyorum [emoji17][emoji17][emoji17]
Sırf pozitifsem bileyim negatifsem bileyim derdine düştüm resmen
Moralini bozma bu kadar takılma. Obsesiflik depresiflik daha kötü. Allah ım hayırlı sonucu iletecek inşallah.

Neye inanırsan o gerçekleşir. Olmayan virüsü üreteceksin yoksa.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

yakalansam bile hafif atlatacağıma hatta yakalanmışımdır anlamamışımdıra inanıyorum 😇

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Çok aşırı strese girdim yine sabahtan beri 2. Kez kovid olanların durumunu araştırıyorum araştırmayacağım diyorum  kendime elimde değil😡😡😡 ateşimi ölçüyorum 36.9 37 gördüğümde ateşim çıkmış diye evhamlanıyorum 😔😔😔

Sırf pozitifsem bileyim negatifsem bileyim derdine düştüm resmen

Arif, strese falan girme, süreklide bunları düşünme. Geçirdikten sonra 6 ay boyunca size bulaşma ve sizin bulaştırma ihtimalinizin zayıf olduğu yönünde söylemler mevcut çünkü.

Kafanızı rahat tutun. Bence şu anda test yaptırmaya falanda gitmeyin. Ancak belirti hissederseniz test yaptırın. Zaten hastane ortamı çok kalabalıkmış. (Ercan nöbette oradan biliyorum) uzak durmakta fayda var.

Pozitif çıkacağınızı da sanmıyorum. Keyfinize bakın derim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Tekrar tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

İkinci aşıyı da öğretmen kontenjanından olduk bu hafta. Buna rağmen çift maske ile gidiyoruz okula.

Aşı olmasına rağmen virüse yakalananlar ve ağır geçirenler olabiliyor. Hangi aşıyı oldunuz şu an e devlet üzerinden Sinovac veya Biontech aşısı olarak istenilen şekilde seçim yapılabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Aşı stok konusu zaman zaman kafa karıştırıyor. Geçen hafta içi kayinbabam ve kayınvalidem randevu ile gittiler. Ancak ilaç yok diye geri döndüler. Hükümetin bu işleri yonetenlerde bir sıkıntı var sanırım. Ya yeteri kadar ilaç olmamasına rağmen sıra veriliyor. Nasılsa o zamana gelir mi deniyor bilemiyrum. Sonuçta yaşlı ve bir çok hastalığı olan insanları hastane sağlık ocağı ortamına çağırmak hiç de akıl işi değil. Umarım düzeltirler.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Aşı olmasına rağmen virüse yakalananlar ve ağır geçirenler olabiliyor. Hangi aşıyı oldunuz şu an e devlet üzerinden Sinovac veya Biontech aşısı olarak istenilen şekilde seçim yapılabiliyormuş.

Sinovac olduk biz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Dostlar moral gerçekten çok önemli. Ateşi 37.5 olunca kendini koyuveren insanları biliyorum. Moralin vücuda etkisi çok büyük. 

ateş kötü birşey değil ki. bizde nedense ateş çıktımı çocuklara ateş düşürücü veriliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Sinovac olduk biz.

Genel olarak nasıl buldunuz herhangi bir yan etki görüldü mü, Brezilya ve G. Afrika varyantlarına karşı koruyuculuğunun olduğunu düşünüyor muydunuz?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Dogan Arsiray yazdı:

ateş kötü birşey değil ki. bizde nedense ateş çıktımı çocuklara ateş düşürücü veriliyor.

Nasıl yani anlamadım ? 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Ümit Türk yazdı:

Nasıl yani anlamadım ? 

Bildiğim kadarıyla ateş vücudun bağışıklık sisteminin çalışmaya başladığının göstergesi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Koray Demir yazdı:

Genel olarak nasıl buldunuz herhangi bir yan etki görüldü mü, Brezilya ve G. Afrika varyantlarına karşı koruyuculuğunun olduğunu düşünüyor muydunuz?

Yan etkisini hissetmedim, diğer aşılara göre daha az koruması olduğu söyleniyor, ama alternatif yoktu, bence bulduğumuz aşıyı olmalıyız.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Yan etkisini hissetmedim, diğer aşılara göre daha az koruması olduğu söyleniyor, ama alternatif yoktu, bence bulduğumuz aşıyı olmalıyız.  

Aşı olan hafif atlatıp hiç semptom göstermeyebilir taşıyıcılık yönünden daha dikkatli olmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bugün sabah 9:30 da gittik yoğun değildir diye hanımla beraber, hiç kimse yoktu hastahanede test verdik, hanım hemşireye sormuş bizim bir kere olduk bir daha olunuyor mu biliyormusunuz diye, hemşirede aşı yaptıran çevremdeki çoğu sağlık çalışanı pozitif olabiliyor aynı zamanda önceden atlatmış olan 5. Kez tekrar pozitif olduğunu gördüm demiş enterasan durumlar var gerçekten 😳😳😳

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Normal grip tekrar tekrar yakalanabiliriz.Hastalık bu bir daha olmaz diye birşey yok. Tedbirli olmak tek seçenek

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...