Haluk Şentürk 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 tomografi işi de sakat. bir ay içinde iki kez çektiren gördüm. gerekmedikçe kaçınmak lazım. doktorlarımıza güvenelim. Özellikle kamu hastanelerindekilere.... 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Büyükbabamın vefat ettiği dönemde hastaneye gittim covid döneminde, ilk önce tomografi çektirdiler corona riski olduğu için, tomografi temiz çıkınca bide sürüntü testi yapalım dediler 100 lira daha para aldılar. Toplam 400 500 tl arası bi ücret ödedik. Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: tomografi işi de sakat. bir ay içinde iki kez çektiren gördüm. gerekmedikçe kaçınmak lazım. doktorlarımıza güvenelim. Özellikle kamu hastanelerindekilere.... Toraks BT niye sakat olsun ki pcr testinden daha yüksek oranda güvenilirliği var. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Koray Demir yazdı: Toraks BT niye sakat olsun ki pcr testinden daha yüksek oranda güvenilirliği var. Geleneksel röntgen çekimlerinde akciğerin aldığı radyasyon dozu 0.02 mSv ile 0.15 mSv arası değişirken eski tip BT cihazlarında toraks da ki doz miktarı yaklaşık 10mSv ile 20 mSv arasında değişmektedir.( Alintı) Bu yüzden... 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 İkinci kez pozitif olan var mı? Dün komşu gelmiş bize 3.5 yaşında kızıyla çocuk bizim çocuklarla oynamış komşu da hanımla oturmuşlar. Çocuğun bizdeyken 37.5 derece ateşi olmuş ateş düşürücü vermişler çünkü ailede covid olan yoktu komşuda öyle biliyordu. Normalde kayınvalidesi onlarda kalıyordu ve 2 gündür diğer kızına gitmiş dün akşam hastahaneye getirmişler maalesef pozitif, bizde şu an bir şey yok ama daha ancak 1 gün oldu. Şimdi ben yine strese girdim acaba acaba diye diye 😟😟😟Varmı bizde 2. Kez olan nasıl geçirdi, ben 4 aralıkta pozitiftim. 4 ay oldu tam tamına pozitif olalı. 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: Geleneksel röntgen çekimlerinde akciğerin aldığı radyasyon dozu 0.02 mSv ile 0.15 mSv arası değişirken eski tip BT cihazlarında toraks da ki doz miktarı yaklaşık 10mSv ile 20 mSv arasında değişmektedir.( Alintı) Bu yüzden... Doğrudur onu biliyorum. Yalnız tıp pratiğinde teşhis ve tedavi amaçlı yeri geldiğinde bu risk alınabiliyor, 2 aylık bebeklere bile aciliyet kesbeden hallerde röntgen çekimi yapılabiliyor. Tabi vakıalar değişkenlik gösterdiğinden en doğru kararı hekim verecektir. Direkt radyasyon var kaçalım olmasın yalancı negatif pcr daha riskli gibi duruyor 😊 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 İkinci aşıyı da öğretmen kontenjanından olduk bu hafta. Buna rağmen çift maske ile gidiyoruz okula. 4 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Koray Demir yazdı: Doğrudur onu biliyorum. Yalnız tıp pratiğinde teşhis ve tedavi amaçlı yeri geldiğinde bu risk alınabiliyor, 2 aylık bebeklere bile aciliyet kesbeden hallerde röntgen çekimi yapılabiliyor. Tabi vakıalar değişkenlik gösterdiğinden en doğru kararı hekim verecektir. Direkt radyasyon var kaçalım olmasın yalancı negatif pcr daha riskli gibi duruyor 😊 tırnak batması şikayetiyle gidip anjiyoya almalıyız teşhisine dikkat edelim diyorum Koray Bey, risk tabi ki alınır ancak masal bu ya bazı özel hastanelerde keyfi çok iş yapılıyormuş.öyle geçiyor masalda ☺️ Evren Erakçora yazdı: İkinci aşıyı da öğretmen kontenjanından olduk bu hafta. Buna rağmen çift maske ile gidiyoruz okula. bize sıra gelmedi galiba.daha birinciyi olmadık. az önce kontrol ettim herhangi bir hareket yok. kronik rahatsızlık yok değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Haluk Şentürk yazdı: tırnak batması şikayetiyle gidip anjiyoya almalıyız teşhisine dikkat edelim diyorum Koray Bey, risk tabi ki alınır ancak masal bu ya bazı özel hastanelerde keyfi çok iş yapılıyormuş.öyle geçiyor masalda ☺️ bize sıra gelmedi galiba.daha birinciyi olmadık. az önce kontrol ettim herhangi bir hareket yok. kronik rahatsızlık yok değil mi? Taşımalı okulu hocam, köy okulu sayılıyor. 5 gün açık okul. 2 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Evren Erakçora yazdı: Taşımalı okulu hocam, köy okulu sayılıyor. 5 gün açık okul. anladım Evren Hocam ,geçmiş olsun.inşallah tez zamanda aşılanırız da bu işler çözülür.daraldık valla. 2 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 2 Nisan 2021 Paylaş 2 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: İkinci kez pozitif olan var mı? Dün komşu gelmiş bize 3.5 yaşında kızıyla çocuk bizim çocuklarla oynamış komşu da hanımla oturmuşlar. Çocuğun bizdeyken 37.5 derece ateşi olmuş ateş düşürücü vermişler çünkü ailede covid olan yoktu komşuda öyle biliyordu. Normalde kayınvalidesi onlarda kalıyordu ve 2 gündür diğer kızına gitmiş dün akşam hastahaneye getirmişler maalesef pozitif, bizde şu an bir şey yok ama daha ancak 1 gün oldu. Şimdi ben yine strese girdim acaba acaba diye diye 😟😟😟Varmı bizde 2. Kez olan nasıl geçirdi, ben 4 aralıkta pozitiftim. 4 ay oldu tam tamına pozitif olalı. Arif bu tip şeyler de hep seni buluyor. İnşaallah bir şey olmaz, içini ferah tut. Bir akrabam kovit tedavisi görmüştü. Kronik rahatsızlıkları da var. Aşı zamanı gelmesine rağmen 6 ay dolmadığı için aşısını yapmamışlar. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Ersin Gökdemir yazdı: Arif bu tip şeyler de hep seni buluyor. İnşaallah bir şey olmaz, içini ferah tut. Bir akrabam kovit tedavisi görmüştü. Kronik rahatsızlıkları da var. Aşı zamanı gelmesine rağmen 6 ay dolmadığı için aşısını yapmamışlar. Evet Ersin amca valla pimpirikli olunca böyle oluyor. Hanım diyor aynı apartmanda olup yere düşen şeyi alıp tekrar ağzına atan veya başkasının su şişesinden su içenler görüyorum onlara birşey olmuyor iyi tedbirler alan kişiyle görüşüyoruz ya onlar ya biz pozitif çıkıyoruz bu işte terslik var diyor 😔 ilk pozitif olduğumuzda hanım 3 gün kayınpederlerdeydi, kayınvalide pozitif çıktı kayınpeder negatif, kayınvalide dediğin gibi kronik rahatsız ama 6 ayı geçmediği için alı vurulamadı dün kayınpeder vuruldu, kayınpederden bir gün sonra test alsalardı oda pozitifti öksürük ve halsizlik başlamıştı ama negatif görüldüğünden aşısını oldu. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 2 gündür süren boğaz acısı, yanına akşam da öksürük başlayınca hafif hafif, sabah gittim corona testi yaptırmaya. Negatif çıktım. Paranoyak olduk iyicene 5 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Bir hafta da 3 test olduk şirket sağolsun negatif çıktım salı tekrar test varmış olsammı tekrar Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Fatih Keskin yazdı: Bir hafta da 3 test olduk şirket sağolsun negatif çıktım salı tekrar test varmış olsammı tekrar O testi yeniden olmamak için her yola başvuruyorum, iyi geniz varmış sende Abim 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Valla bir doktor arkadaş gözden yaş gelmeyen test te doğru örnek alınamamıştır der. Ne kadar doğru bilimsel tarafı var mı bilmem. Bu thuaf duyguya globalde beyin gidiklanmasi derlermiş. 4 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Hacı Şenyurt yazdı: Valla bir doktor arkadaş gözden yaş gelmeyen test te doğru örnek alınamamıştır der. Ne kadar doğru bilimsel tarafı var mı bilmem. Bu thuaf duyguya globalde beyin gidiklanmasi derlermiş. Benim testte iki tarafa da daldırdı çubuğu, çok gıdıklandım 😃 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Komşu pozitif çıktı yarın hastahaneye gidip sabahtan test vereceğiz eşimle beraber. Temaslı süresi olalı 2 gün oluyor 3. Gün verelim şüphe kalmasın dedik pozitifsek de negatifsekte. 1 3 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Arkadaş tomografi sürüntü testi yaptırdı negatif çıktı ama ailecek kovid oldular besbelli. Ateşler çıktı, kokular gitti. Teste de güvenemiyorum. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Emre Şimşek yazdı: Arkadaş tomografi sürüntü testi yaptırdı negatif çıktı ama ailecek kovid oldular besbelli. Ateşler çıktı, kokular gitti. Teste de güvenemiyorum. Çok aşırı strese girdim yine sabahtan beri 2. Kez kovid olanların durumunu araştırıyorum araştırmayacağım diyorum kendime elimde değil😡😡😡 ateşimi ölçüyorum 36.9 37 gördüğümde ateşim çıkmış diye evhamlanıyorum 😔😔😔 Sırf pozitifsem bileyim negatifsem bileyim derdine düştüm resmen Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Çok aşırı strese girdim yine sabahtan beri 2. Kez kovid olanların durumunu araştırıyorum araştırmayacağım diyorum kendime elimde değil😡😡😡 ateşimi ölçüyorum 36.9 37 gördüğümde ateşim çıkmış diye evhamlanıyorum 😔😔😔 Sırf pozitifsem bileyim negatifsem bileyim derdine düştüm resmen şifalar dilerim , moral önemli herkes için 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: Çok aşırı strese girdim yine sabahtan beri 2. Kez kovid olanların durumunu araştırıyorum araştırmayacağım diyorum kendime elimde değil😡😡😡 ateşimi ölçüyorum 36.9 37 gördüğümde ateşim çıkmış diye evhamlanıyorum 😔😔😔 Sırf pozitifsem bileyim negatifsem bileyim derdine düştüm resmen Geçmiş olsun. Stres yapmayın fiilen pandemide çalışıp da 5-6. pozitifliği döndüren tanıdığım doktor ve sağlıkçılar var. Ben tespit edebildiğim kadarıyla (belki daha fazladır) en az 2 kez geçirmişim/geçirdim biri varyant olmak üzere. Semptomlar ilk temastan 5 gün sonra ortaya çıkıyor diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Koray Demir yazdı: Geçmiş olsun. Stres yapmayın fiilen pandemide çalışıp da 5-6. pozitifliği döndüren tanıdığım doktor ve sağlıkçılar var. Ben tespit edebildiğim kadarıyla (belki daha fazladır) en az 2 kez geçirmişim/geçirdim biri varyant olmak üzere. Semptomlar ilk temastan 5 gün sonra ortaya çıkıyor diye biliyorum. İnşallah hafif atlatırız ikinci kez pozitifsek, diyorum ya bende normalde 5 gün diye biliyorum hatta ilk olduğumuzda ben olmuşum hanıma bulaştırmışım hanım gitti kayınpederlere bulaştırdı sonra ben pozitif olduğumu ve onların pozitif olduğunu öğrendim nereden baksanız bahsettiğim süre 8-9 gün. Fakat şu an psikolojik olarak temaslı olduğumuzu kesin bildiğimizden dolayı evhamlanıyoruz. İnşallah boşa evhamlanırız ve hafif atlatırız. Çağlar Bayur yazdı: şifalar dilerim , moral önemli herkes için Sağolasın çağlar abi allah razı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Arif Aykın yazdı: İnşallah boşa evhamlanırız ve hafif atlatırız. bir öncekinden vucutta savunma mekanizması mutlaka oluşmuştur, hatta aşı bile yapılmıyor belli ay sonrasına, tıp ta bunu destekliyor yani, + bil eolsa hafif geçmesi muhtemel , her hastalıkta moral çok önemli 1 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Nisan 2021 Paylaş 3 Nisan 2021 Benim üçüncü test de negatif çıktı. Daha yaptırmam 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts