İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Abi sana yemin ederim ilçedeki köyümden merkeze gelene kadar 3 (4 te olabilir arada bir ilce var onu hatırlayamadım) kere çevrildim bende. Bir ilce girişi, iki ilçe içinde üç merkeze girişte. Birisinde araçta kaç kişi var diye de sordular aileden başka biri olsa ceza yerdim.

Benim demek istediğim şu kişi önce kendini bilecek. Bayram geçtikten sonra yak bi tarafına kınayı derler ya. Bizim insanımız o hesap. Bu pandemi biter bizim millet öyle maske takar. Daha karpuz kesecektik der gibi.

Okuyoruz işte, zorunlu olmasa takmam, ceza yemeyeceğimi bilsem takmam, 1000 kişiyle muhatabım muhtemelen atlattım takmam. Bunu söyleyenler cahil desem değil diyeceğim de bu cahillikten başka birşey değil. E benim günahım ne sen bilmeden bana bulastirdiysan? Aşı olan insanlar bile tekrardan geçirebiliyorken bu neyin rahatlığı ben onu sorguluyorum.

Hem karnım doysun hem pastam dursun.

Abi biz yemin ederim kapımın önünde park olduğu halde çocuğum 5.5 yaşında camdan bakıyor resmen getir beni parka der gibi getirmiyordum bulaş olur diye ama apartmanda birçok aile getiriyordu, okula göndermiyordum ama gönderenler vardı, hanım değil bakkala gitmek çöp atmaya çıkmıyordu kapının önüne sadece 9 ay boyunca gün yüzü görmediler neredeyse ama geldi buldu bizi yine de :( ben hala o kadar çok dikkat ediyorum ki anlatamam He eskisi kadar mı hayır, çocuğu sübyan okuluna gönderiyorum sınıfları 6 kişi sadece tek değişen durum bu, hala sürekli biryerlerine dokununca el yıkama, dezenfekte kullanma, sabahları dışarıdan pohaça vs almamak, marketten gelen herşeyi yıkanması vs hala devam ediyoruz. Vakalar azken biraz rahatlamıştık şu an eski hale geri döndük.

Hacı Şenyurt yazdı:

Arkadaşlar. Gerçekten bu illeti yeteri kadar virüsü almış olanlar ciddi ağır atlatıyor. Bizde ailecek yaşadık. İlk üç gün ölsem de kurtulsam çokça dedim. Sadece ben mi çocuklar eşim. Çok kötü ıdik. Üzerinden 1 ay geçti hala öğleden sonralari fiziki çöküş yaşıyorum. Ağrı kesici almaz isem işime devam edemiyorum. Üstelik ben gecirdim antikor oluştu herşey bitti olmayabilir. Yeteri kadar virüse maruz kalırsanız çok ciddi sonuçları olacaktır. Lütfen hafife almayın. Ben haftanın 3 günü hastadeyim. Onkologlarla çalışıyorum. Benim çalışmalarımda iki hasta virüse yakalandı. Virüsten kurtardik sandılar ama maalesef geçen iki ay içinde vefat ettiler. Yani geçirmiş olmakta herşey bitti demek değil. Kul hakkına inananlar için söylüyorum. Diğerleri kendileri bilirler.

Kan cıvıltıcı mutlaka kullanın hastahanede geçiriyorum demişsiniz bilirsiniz gerçi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Hacı Şenyurt yazdı:

Arkadaşlar. Gerçekten bu illeti yeteri kadar virüsü almış olanlar ciddi ağır atlatıyor. Bizde ailecek yaşadık. İlk üç gün ölsem de kurtulsam çokça dedim. Sadece ben mi çocuklar eşim. Çok kötü ıdik. Üzerinden 1 ay geçti hala öğleden sonralari fiziki çöküş yaşıyorum. Ağrı kesici almaz isem işime devam edemiyorum. Üstelik ben gecirdim antikor oluştu herşey bitti olmayabilir. Yeteri kadar virüse maruz kalırsanız çok ciddi sonuçları olacaktır. Lütfen hafife almayın. Ben haftanın 3 günü hastadeyim. Onkologlarla çalışıyorum. Benim çalışmalarımda iki hasta virüse yakalandı. Virüsten kurtardik sandılar ama maalesef geçen iki ay içinde vefat ettiler. Yani geçirmiş olmakta herşey bitti demek değil. Kul hakkına inananlar için söylüyorum. Diğerleri kendileri bilirler.

Hastalığın seyrine dair o kadar çok bileşen var ki.. Kimi ağır atlatıyor, kimi hiç farkında bile değil, kimi hafif semptomlarla atlatıyor. Bağışıklık sistemi ve maruz kalınan viral yük çok önemli. Daha önce paylaştıysanız bile benim dikkatimden kaçmış, size de maaile geçmiş olsun. Hastane ortamında olmak böyle durumlarda insanı bir kaç kat daha tedirgin ediyor. Ne kadar dikkat ederseniz edin her an tehlikeyle karşı karşıyasınız. Diğer yandan insanların umursamazlığı ve kural tanımamazlığı insanı çileden çıkarıyor.. Kul hakkı diyorsunuz ya hani. Çoğu insan bunu yanlış biliyor kanımca ve kendi menfatim için ne yapsam mübahtır diye düşünüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Abi biz yemin ederim kapımın önünde park olduğu halde çocuğum 5.5 yaşında camdan bakıyor resmen getir beni parka der gibi getirmiyordum bulaş olur diye ama apartmanda birçok aile getiriyordu, okula göndermiyordum ama gönderenler vardı, hanım değil bakkala gitmek çöp atmaya çıkmıyordu kapının önüne sadece 9 ay boyunca gün yüzü görmediler neredeyse ama geldi buldu bizi yine de [emoji20] ben hala o kadar çok dikkat ediyorum ki anlatamam He eskisi kadar mı hayır, çocuğu sübyan okuluna gönderiyorum sınıfları 6 kişi sadece tek değişen durum bu, hala sürekli biryerlerine dokununca el yıkama, dezenfekte kullanma, sabahları dışarıdan pohaça vs almamak, marketten gelen herşeyi yıkanması vs hala devam ediyoruz. Vakalar azken biraz rahatlamıştık şu an eski hale geri döndük.

Ben hala çıkarmıyorum okula yollamıyorum. Ilceye ya da köye gidince rahatız kapının onu serbest oyna dur.

Okula giderken ben çift maske takıyorum. Ben ne sıkı ne serbesttim aynı devam ediyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sani Gerşon yazdı:

Keza, antikor 6 ay en fazla. Antikor testi de yaptırabilirsiniz.

bunu bir viroloğa sormak lazım bence. çünkü önce 2 ay dediler 4 ay oldu 8 ay oldu şimdi kaç ay acaba. yani immunoloji uzmanına danışmalı. mühendis mantığım, eğer bağışıklık sistemi, belli süre virüs yüküne maruz kalmamışsa o antikorların dejenere olacağı yönünde çalışıyor, yani doğru. tıpkı kuduz aşısının en fazla 2 sene idare eder olması gibi. çünkü kuduz vücuda normalda fark ettirmeden girebilecek birşey değil. illa kuduz bir canlının vücut sıvısı vücut sıvınıza temas edip oradan bulaştıracak.  haliyle virüs görmeyince sistem zayıflıyor o virüse karşı... demekki diye düşünüyorum.

covid veya corona ailesini düşünürsek, sürekli maske takıp ortamdan izole olan bir bireyin de antikorunun zayıflaması bundan olabilir herhalde. ( mesela aşırı korunan kronik hastalar gibi) ama virüsü ufak ufak alan,  sürekli maruz kalan kişi neden aynı hastalık ile hasta olsun ki? sistem sürekli uyanık halde bekleyecektir. antikoru oluşturmuş birisinin hastalığı vücudunda uzun süre taşıyıp bulşaştırması işin mantığına ters. öyle olsa hiçbir hastalık iyileşemezdi.  bu nasıl olcakki immün sistem oldukça hızlı şekilde hastalığı yok ediyorken? o sistemin amacı zaten o. yani şöyle düşünüyorum bir akşam grip belirtileri varken, ertesi sabaha kadar, iyi bir dinlenme sonrasında hızla geçiyorsa sistem çalışmış demek değilmidir? antikoru olan kişinin semptom göstermemesi diye birşeyin olamayacağını düşünüyorum çünkü sistem anında devreye girmiş olmalıdır. belki aşırı hızlı şekilde yok etmiştir yada giren virüs bambaşka bir varyanttır ki tanıması zaman alır ama tanır sonuçta. uzmanları varsa konunun bence bu soruların cevaplanması şart. çünkü bizim evde de gereksiz bir tür endişeden muzdarip oluyorum dışarı gidip çalışan tek ben olduğum için. ( ben eylül de hasta oldum çok ciddi önlemler almama ve dikkat etmeme rağmen. nereden kaptığım belirsiz ve çok hafif şekilde geçirdim, koku gidince şüphe ettim sonrada antikor testi yaptırınca kesin emin oldum) ciddi ciddi 6 ay geçmişken paraya kıyıp tekrar antikor testi yaptırmayı düşünüyorum aynı laboratuvarda. eğer her durumda antikorların yıkımı filan gibi bir durum varsa neden aşı oluyoruz o halde virüslere karşı?? anlamsız değilmi tüm çaba. o demek değilmidir yani? aşı konusundaki uzmanlar, en azından en basit aşının bile bu hastalığın ölümcüllüğünü yok ettiğini söylüyorlar. demekki vücut geç olmadan tanıyıp karşı koyuyor. çocuklara çocuk hastalıklarına karşı aşı yapılıyor. mesela su çiçeğine karşı. hastalansa bile hafif geçiriyoruz. sistem virüsü öğrenip ömrü boyunca bağışıklık oluşturuyor hastalığı geçirmese bile. ama aşı olmamış su çiçeği de olmamış kişilerde ölümcül mesela o hastalık. ayrıca bu virüs vücutta her şekilde gizli bekliyor, bağışıklık düşerse zona ya dönüşüyor. sinir ucu iltihabı. zona zoster.  aşısız ve antikorsuz bir yetişkinin teması o kişide ağır su çiçeğine neden olur diye anlatılır. zona olduğumda araştırmıştım oradan biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genel:

pozitif negatife dönünce bitti sanıyoruz, ancak sonrası hala belirsiz, vucutta sene sonra ne çıkacağı bilinmiyor.

bağışıklık vs. her türlü düşüncemiz doğal viruslere karşı,  bu covidin doğal olmadığını şiddetle düşünmekteyim, dolayısı ile de bugüne kadar ki öğretilerin hepsi boşa çıakr.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Grip olan yok mu hiç? Kimse grip oldum demiyor etrafımda herkes korona...Herkese geçmişler olsun. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Dogan Arsiray yazdı:

bunu bir viroloğa sormak lazım bence. çünkü önce 2 ay dediler 4 ay oldu 8 ay oldu şimdi kaç ay acaba. yani immunoloji uzmanına danışmalı. mühendis mantığım, eğer bağışıklık sistemi, belli süre virüs yüküne maruz kalmamışsa o antikorların dejenere olacağı yönünde çalışıyor, yani doğru. tıpkı kuduz aşısının en fazla 2 sene idare eder olması gibi. çünkü kuduz vücuda normalda fark ettirmeden girebilecek birşey değil. illa kuduz bir canlının vücut sıvısı vücut sıvınıza temas edip oradan bulaştıracak.  haliyle virüs görmeyince sistem zayıflıyor o virüse karşı... demekki diye düşünüyorum.

Öncelikle ben kuduz korkusu ile kuduz aşısı oldum. Kuduz, her ısırıkta olunması gereken, bir kerelik koruyan bir aşı.

Abim covid geçirdiği için kendi doktoru da söyledi, 6 ay maksimum diyor.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Osman Yücel Çetin yazdı:

Grip olan yok mu hiç? Kimse grip oldum demiyor etrafımda herkes korona...Herkese geçmişler olsun. 

Babam şu an grip galiba

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

genel:

pozitif negatife dönünce bitti sanıyoruz, ancak sonrası hala belirsiz, vucutta sene sonra ne çıkacağı bilinmiyor.

bağışıklık vs. her türlü düşüncemiz doğal viruslere karşı,  bu covidin doğal olmadığını şiddetle düşünmekteyim, dolayısı ile de bugüne kadar ki öğretilerin hepsi boşa çıakr.

Katılıyorum kesinlikle laboratuvar ortamında müdahale ile ortaya çıkmış olabilir. Kimi nerde nasıl yakalayacağı ve ne yapacağı net şekilde öngörülemiyor. Şu an antikoru yüksek çıktığı halde yoğun bakımda yatan hasta da var, 25 yaşında ve sağlıklı olup hiçbir kronik rahatsızlığı bulunmamasına rağmen aynı serviste yatan hasta da var. Çok da güvenmemek lazım gençliğe antikora vesaireye. Azami derecede dikkat.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben de oldum. kedi isirmisti. kediyi once bulamadim yavru idi, mecburen gidip yaptirdim. doktor iki sene koruyucu oldugunu soyledi. bir kerelik olamaz bence. virus goremeyince  tukenme suresi olabilir. mesela kopeklerime kuduz asisi yaptiriyorum. veterinere gore 1 sene civari omru var. 

Sani Gerşon yazdı:

Öncelikle ben kuduz korkusu ile kuduz aşısı oldum. Kuduz, her ısırıkta olunması gereken, bir kerelik koruyan bir aşı.

Abim covid geçirdiği için kendi doktoru da söyledi, 6 ay maksimum diyor.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Dogan Arsiray yazdı:

mesela su çiçeğine karşı. hastalansa bile hafif geçiriyoruz. sistem virüsü öğrenip ömrü boyunca bağışıklık oluşturuyor hastalığı geçirmese bile.

Güney Afrika ve Brezilya varyantları ölümcül imiş. Yoğun bakımda patır patır dökülüyor hastalar farklı bir virüs ile karşı karşıyayız teorik bilgiye çok güvenmemek lazım . 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bende Çağlar abi gibi düşünüyorum. Bu virüs doğal değil. Yok yarasadan bulaştı, yok kemirgenden bulaştı diye haberler attılar ortaya. Çinliler o zıkkımı yüzyıldır yiyor. Pangolin dediğimizi de yüzyıldır yiyorlar. Bu kadar zamandır bulaşmamış da şimdi ne olmuş? Buzullar eriyor, oradan çıktı deniyor. İyi de çin neresi, buzullar nerede? Niye İzlanda ya da Grönland değil. Niye Alaska değil. Yapay, bilerek ya da bilmeyerek bulaştırdılar. Ama ben bunun laboratuvarda üretilmiş bir virüs olduğunu düşünüyorum. Amaçları biyolojik silah olabilir, toplum mühendisliği olabilir. Onu bilmek zor. Ama size basit bir şey sorayım, pandeminin ilk başında, daha ülkemizde ilk vakalardan bahsedilirken Çin kaynaklı videolar çıkıyordu ortaya, insanlar yolda yürürken birden oldukları yere düşüp kalıyordu. Bildiğimiz zombi filmlerindeki gibiydi görünüşleri. Nerede bu zombiler? Neden kayboldular? 5G ne zaman denendi? Soru çok, cevap yok. 

Vesile ile; @Ali Darbaz iş arkadaşım ilk turda ailecek geçirdi hastalığı. Net pozitif. Karantinaları bitti. Aradan 2 ay geçmeden ikinci kez pozitif. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Çin kaynaklı videolar çıkıyordu ortaya, insanlar yolda yürürken birden oldukları yere düşüp kalıyordu.

3 milyar insan varken , bazı garip sağlık sorunlarını videosu dikkat çekici oldu .bence. 3 milyarda yürüken düşen de olur birden ölen de bayılan da.... sayı çok, garip garip ihtrimaller de çok olur matematiksel olarak.

salgın yokken biz de de kafayı çekip zombi gibi yürüyenleri alan emniyet videoları vardı? arabada sızan şoför videoalrı vadı? şube bizim burada da aşinayız :)

salgın olunca jer tür garip bayılma ölme videosu algımıza düştü

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Babannem coronayı atlattıktan sonra 1 ay yatalak kaldı, beli ve bacakları tutmuyordu, halamın sesi kısıldı, iyileştikten 3 hafta sonra düzeldi, sesi komple gitmişti, bi arkadaşım da 2 hafta önce atlattı ama hala tad alamıyor, geçen gün bozulmuş yemeği ısıtıp afiyetle yemiş, tad alamadığı için bozulmuş olduğunu anlamamış, zehirlenmişti 2 gün boyunca aralıklarla kusuyordu. Başından beri bu lanet hastalığa bulaşmadım kendime dikkat ettim, ama bişey olacak diye de korkuyorum. Bi olan bidaha oluyor bu işten nasıl kurtulacağız.

Bu arada coronanın sokakta halay çektiği şehirde, Samsunda yaşamaktayım. Maske takmayan birini gördüğümde dakikalarca 7 sülalesine küfür edip bela okuyorum. Akıllanmak için illa her evden bi cenaze çıkması mı lazım. Biraz ağır olacak ama kimse kusura bakmasın, sülalenize sövdürecek kadar rahat değilseniz maskenizi takın. 2 tane akılsız yüzünden büyükbabamı kaybettim, insanların umursuzluğu beni deli ediyor artık.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Bu arada coronanın sokakta halay çektiği şehirde, Samsunda yaşamaktayım. Maske takmayan birini gördüğümde dakikalarca 7 sülalesine küfür edip bela okuyorum.

maskesiz biri yanımdan geçerken balgam çıkarır gibi öksürüyorum.dene Ebrar işe yarıyor 🤧

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Haluk Şentürk yazdı:

maskesiz biri yanımdan geçerken balgam çıkarır gibi öksürüyorum.dene Ebrar işe yarıyor 🤧

Çok iyiymiş hocam deneyeceğim kesinlikle :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Dogan Arsiray yazdı:

doktor iki sene koruyucu oldugunu soyledi

Hem doktorum hem de veteriner tek seferlik olduğunu söylemişti bana. Belki aramızda veteriner hekim vardır?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Ben hala çıkarmıyorum okula yollamıyorum. Ilceye ya da köye gidince rahatız kapının onu serbest oyna dur.

Okula giderken ben çift maske takıyorum. Ben ne sıkı ne serbesttim aynı devam ediyorum.

Çorum berbat abi Karabük’te şu anda yavaş yavaş kötüye gidiyor eğer Çorum gibi olursa bende göndermeyi düşünmüyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Sani Gerşon yazdı:

Hem doktorum hem de veteriner tek seferlik olduğunu söylemişti bana. Belki aramızda veteriner hekim vardır?

Ama şey var hocam, köpek besleyenler bilir yılda bir yapılır kuduz aşısı köpeklere. 

Çağlar Bayur yazdı:

salgın yokken biz de de kafayı çekip zombi gibi yürüyenleri alan emniyet videoları vardı? arabada sızan şoför videoalrı vadı? şube bizim burada da aşinayız :)

Onlar sentetik kurbanı abi :) Kafa çekmekten kasıt bu mu bilmiyorum ama sentetik kristalleri eritip damardan alan mı dersin, koklayan mı dersin. 

Vesile ile insanoğlu garip yaratık. Kendimize zarar vermek için neler yapıyoruz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Bir defasında 3 ay sonra tekrar gittiğimizde gerek yok diye yapmamışlardı.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim büyük oğlanın lisesi, zorunlu sınava gidip geldik, çoluk çocukta , öğretmenlerde covid patlamış. okullara ödeme devam etsin, git gel benzin yakalım ekonomi canlansından başka hiçbir amacı olmayan yüzyüze sınav koyma kararını alanlara hakkımı helal etmiyorum.. yazık günah..

sınava girmesin, sıfır alsın bence sorun olmazdı. 2 kalem notun kıymeti harbiyesi benim gözümde sıfır....

vesile ile, iyi araba ve şoför virajda belli olur, düz yolda pedala tuğla koysan da gider............

• Beğen 2
  • Üzgün 5
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

biz de üç hafta sınavlara gittik ,kovidlisi ,temaslısı, yakın temaslısı,sınıfta öksüreni burnunu çekeni. riski çok fazla artırdı.dört beş öğrenciyi doktora ben yönlendirdim.gözleri sulanıyor.belim ağrıyor diyor. bir de saklayanlar var. hes kodu soruyoruz hocam ben bilmiyorum diyor.sınava alıyoruz tabiki.sınav esnasında evi ara mesaj at kodu öğren diyoruz. öğrendim diyor kağıda yazıyor.sonra kontrol ediyoruz geçersiz hes kodu. stresini hiç söylemiyorum.aşı da olmadık,çift maske elde kolonya ,gözde gözlük .sınava giren her öğrenciye kolonya servisi. Allaha şükür atlattık ama şimdi ikinci dönem sınavları başlayacak.Allah yardımcımız olsun.Samsun da olduğumuz gerçeği de işin riskini artırıyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haluk Şentürk yazdı:

biz de üç hafta sınavlara gittik ,kovidlisi ,temaslısı, yakın temaslısı,sınıfta öksüreni burnunu çekeni. riski çok fazla artırdı.

öğetmenlerin durumu daha vahim, biz çocuğu yollamayız, olacağı ortalaması düşer o kadar. Öğretmneler zorunlu olarak ve misli süre tıkılıyor kapalı mekanlara

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Samsun'da sanayide de durum aynı, maskesi yok, soruyorsun "la ölmeyecekmiyiz zaten boşver" diyor. Madem öleceğiz atayım kafana 2 tane mermi ? Dedim. Cevap yok ,gülüyor...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...