İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Yanlış düşünmüyorsunuz Ali Abi. Bende aynı kafadayım ama maksat diğer insanların içi rahat etsin diye durmadan takıyorum. Dağlarda bayırlarda geziyorum maske takmamak için bazen

Dağdaki Çobana ceza yazdılar. Dikkatli ol.
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şaşırmadım 🤦🏻‍♂️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Ozyurek yazdı:

O teyzeden haberim var abi. Asker neden elinde kamera ile öyle bir şey yaptı anlam veremedim. Halbu ki kendi anaları da dağlarda koyun davar yayıyorlardır o saatlerde hangisine virüs bulaşmış acaba.

Şu Ne Mutlu Türküm Diyene, Yazan yerde de ceza yazacak adam aramazlar herhalde. Helikopter indirirlerse belki

OkIvsv.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
O teyzeden haberim var abi. Asker neden elinde kamera ile öyle bir şey yaptı anlam veremedim. Halbu ki kendi anaları da dağlarda koyun davar yayıyorlardır o saatlerde hangisine virüs bulaşmış acaba.

Emre itaat
Kimi görsen yaz demişler.
Askerin suçu yok.

Karı koca motorsiklette gidiyor.
Mesafeyi korumuyorsunuz diye kadını motordan indirdiler.
Yasa böyle diyor olabilir ama mantık da lazım yani.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Dostlar, bu yıl içinde çok aktif çalıştığım için, mutlaka covit kapıp, farkında olmadan geçirmişimdir kafasındayım. İllaki yanlış düşünüyorumdur ama her geçen gün bendeki rahatlık artıyor.  Ceza olmasa maskesiz gezmeyi düşünmüyor değilim. 

Ondan mı böyle rahat geziyor insanlar, geçirdik bir daha olmaz diye.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emre itaat
Askerin suçu yok.

Karı koca motorsiklette gidiyor.
Mesafeyi korumuyorsunuz diye kadını motordan indirdiler.
Yasa böyle diyor olabilir ama mantık da lazım yani.

motosiklet dikey gidiyormuş .hatalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Ozyurek yazdı:

Emre itaat
Askerin suçu yok.

Ben asker suçlu dememiştim hiç dememişimdir de yarın o asker benim olacağım çünkü, ama ha yapan ha emri veren, kadın hayvanlarım açlıktan kapıları dövüyordu diyor kadının dediği doğru veya yanlış bilmiyorum ancak olabilitesi var demek ki bu konuya el atılması gerek, kadının gerekçesi çok iyi hala kadına virüs olabilirsin dışarı çıkma diye nutuk çekiyorlar. Asker Haklı Emir almış yapmazsa olmaz, Kadın Haklı o hayvanlara bakılması lazım o da haklı. En haklı olan diye bir kavram olmayacağına göre illa haksızı aramamız lazım. Heryerde hayvancılık ölüyor Kaz besleyene bile destek vereceğiz diye bağırıp sonra dağda yalnız başına Hayvan besleyene ceza yazıyorlar o hoş bir durum değil. Asker suçlu değilse de emrin geldiği yerin biraz öngörülü anlayışlı olması gerek. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tabi canım demedin. Farkındayım. Ama sorguladın. Ben de cevabını verdim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Atlatmış olabilirim diye maske takmayan da ne biliyim.

Belki taşıyıcısın kardeşim ne biliyorsun.

Biz ailecek geçirdik. Eşimden bana bulaştı. Üstelik benim sürecim uzun sürdü. Ya kendini bilmezin birinin yüzünden, yada sorumsuz birinden mağdur olan bir vatandaştan bulaştı ama sonuçta bulaştı. Biz basit atlattık belki test yapılmasa öyle gezecektik. Bilmeden vebal alacaktık.

Eşim filyasyonda çalışıyor bilen forumdaşlar var. Kendini bilmeden belirti göstermeden pozitif olan o kadar insan var ki. Maskesiz gezmeye devam edin. Ya da dostlar alışverişte görsün hesabı yapın. Cezadan kurtulun.

Devleti sucluyoruz da kimse kendinde kusur bulmuyor. Kadınlar gün yapmaya başlamış mesela. Gençler dip dibe geziyor okulda hala maskesiz gezen var. Kimimiz tatil derdinde. Devlet ceza yazma yetkisi verse gerçekten acımam (istisnai durumlar hariç arabamda tekimdir veya ailem vardır, kırda dağdayımdır vs) Önceden biz sizi düşünüyoruz diye uyarırdım. Kimseyi düşünmüyorum artık tamamen kendimi düşünüyorum. Şey yoluna gitti Niyazi olmamak için.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bana bulaşmaz yada bulaştı haberim yok diye maske takmaz iseniz kul hakkına girersiniz taşıyıcı olabilirsiniz bulaştırabilirsiniz böyle bir düşünce olamaz. Rahatlığın bedelini çok ağır ödersiniz. Ben çift maske ile gezmeme rağmen daha kimden kaptığımı bilemez iken halen böyle düşünen insanların olması üzücü. Salgın böyle bitmez bitmeyecek 2024 e kadar bitmez diyorlar zaten. Tam kapanma gelmeli. Mümkünse haziran sonuna kadar yasaklar artırılmalı. Oteller bile kapatılmalı. Esnafı kapatıp oteller açık olursa bu işin sonu bitmez. Otel sadece bir örnek gerisini siz düşünün. Haziran sonuna kadar ülkeyi aşılayacaklarmış peh hadi ordan. Daha aşılar doğru dürüst temin edilemiyor bile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ümit Türk yazdı:

Bana bulaşmaz yada bulaştı haberim yok diye maske takmaz iseniz kul hakkına girersiniz taşıyıcı olabilirsiniz bulaştırabilirsiniz böyle bir düşünce olamaz. Rahatlığın bedelini çok ağır ödersiniz. Ben çift maske ile gezmeme rağmen daha kimden kaptığımı bilemez iken halen böyle düşünen insanların olması üzücü. Salgın böyle bitmez bitmeyecek 2024 e kadar bitmez diyorlar zaten. Tam kapanma gelmeli. Mümkünse haziran sonuna kadar yasaklar artırılmalı. Oteller bile kapatılmalı. Esnafı kapatıp oteller açık olursa bu işin sonu bitmez. Otel sadece bir örnek gerisini siz düşünün. Haziran sonuna kadar ülkeyi aşılayacaklarmış peh hadi ordan. Daha aşılar doğru dürüst temin edilemiyor bile. 

Ümit aşı da bir yere kadar. Bir süre sonra antikorların kaybolduğunu gösterir klinik deneyler mevcut. Grip aşısı gibi düzenli aşı olunması gerekecek muhtemelen. Bununla yaşamayı öğreneceğiz. Çok uzun sürecek bu süreç.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mert Yeldan yazdı:

Boğaz, baş ağrısı ve halsizlik var. Ağzımın içi de sanki diş dolgusu gibi bir tad var. Test yaptırdım sabah hayrolsun.

Gripmişim çok şükür.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gripmişim çok şükür.

Demekki çevrende covid olsa o da bulaşacakmış.
Daha dikkatli olmalısın.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Demekki çevrende covid olsa o da bulaşacakmış.
Daha dikkatli olmalısın.

Parayla alınacak en iyi maskeyi alıp kullanıyorum. Çalıştığım yeri sürekli havalandırıyorum.

Ellerimi dezenfekte etmekten deri kalmadı [emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Parayla alınacak en iyi maskeyi alıp kullanıyorum. Çalıştığım yeri sürekli havalandırıyorum. Ellerimi dezenfekte etmekten deri kalmadı [emoji23]
Aynen 3 4 gün sonra tekrar aldır benim hanımda çıktıktan 5 gün sonra tekrar numune alındı pozitif çıktı bende. Hanımda çıktıktan 2 gün sonra ağzımda garip bir uyuşukluk bel bacakta yorgunluk agrım vardı.
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Şu an farklı bir durum var ortada, bizim iş yerinde birebir çalıştığım başmühendis bildiğin covid kendisinde hissedince direkt kendini karantinaya aldı yıllık izin alıp eve geçti 3 defa test verdi hepsi negatif 2-3 gün arayla, belirtiler eklem ağrısı, nefes darlığı, kuru fena öksürük halsizlik ve 37.5 ateş ama test negatif herseferinde daha ancak ancak atlatıyor, doktor bronşit olmuşsun demiş tomografi de bir şey görülmemiş. 

Dün ufaklığı doktora götürdüm onunla konuştuk şu an farklı bir şey var grip nezle boğaz salgını gibi dedi 3 tane tanıdığım hemşire var ikinci doz aşıklarını oldukları halde pozitifler şu anda normal grip gibilermiş öyle dedi.

Ben atlattığım halde @Ali Darbazsen gibi düşünmüyorum valla☺️ Doktorun dediği 3 ay yakalanırsan hafif atlatırsın dediği halde hergün 2 adet maske değiştiririm ve iş yerinde cam sürekli açık 40m2 alanda 3 kişi duruyoruz ve hepimizde maske hep takılı oturuyoruz ve aramızda mesafe var. Herkes çok sıkıldı maskeden bunaldı şu anda yeni tanıştığım kişinin sadece gözlerini biliyorum bu olaylar bitince kendisini ancak maskesiz göreceğim. Allahtan Whatsaap veya sosyal medyadan fotoğraflarını görüp aşinalık yaratıyorum kendime.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Covid değilim negatif ama çok fena eklem yerlerim ağrıyor kemiklerim kırılıyor sanki. Ateş yok. Boğaz ve baş ağrısı var. Ağzım da zehir gibi.

İlk defa görüyorum böyle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:

Devlet ceza yazma yetkisi verse gerçekten acımam

iyi hoş da, kısıtlama zamanı 1000 km yolda tek 1 adet kontrol görmedim. var olana almadılar değil, , kontrol noktası yoktu. icratte serbestlik hissinin yayılması normal

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
iyi hoş da, kısıtlama zamanı 1000 km yolda tek 1 adet kontrol görmedim. var olana almadılar değil, , kontrol noktası yoktu. icratte serbestlik hissinin yayılması normal
Abi sana yemin ederim ilçedeki köyümden merkeze gelene kadar 3 (4 te olabilir arada bir ilce var onu hatırlayamadım) kere çevrildim bende. Bir ilce girişi, iki ilçe içinde üç merkeze girişte. Birisinde araçta kaç kişi var diye de sordular aileden başka biri olsa ceza yerdim.

Benim demek istediğim şu kişi önce kendini bilecek. Bayram geçtikten sonra yak bi tarafına kınayı derler ya. Bizim insanımız o hesap. Bu pandemi biter bizim millet öyle maske takar. Daha karpuz kesecektik der gibi.

Okuyoruz işte, zorunlu olmasa takmam, ceza yemeyeceğimi bilsem takmam, 1000 kişiyle muhatabım muhtemelen atlattım takmam. Bunu söyleyenler cahil desem değil diyeceğim de bu cahillikten başka birşey değil. E benim günahım ne sen bilmeden bana bulastirdiysan? Aşı olan insanlar bile tekrardan geçirebiliyorken bu neyin rahatlığı ben onu sorguluyorum.

Hem karnım doysun hem pastam dursun.
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Arkadaşlar. Gerçekten bu illeti yeteri kadar virüsü almış olanlar ciddi ağır atlatıyor. Bizde ailecek yaşadık. İlk üç gün ölsem de kurtulsam çokça dedim. Sadece ben mi çocuklar eşim. Çok kötü ıdik. Üzerinden 1 ay geçti hala öğleden sonralari fiziki çöküş yaşıyorum. Ağrı kesici almaz isem işime devam edemiyorum. Üstelik ben gecirdim antikor oluştu herşey bitti olmayabilir. Yeteri kadar virüse maruz kalırsanız çok ciddi sonuçları olacaktır. Lütfen hafife almayın. Ben haftanın 3 günü hastadeyim. Onkologlarla çalışıyorum. Benim çalışmalarımda iki hasta virüse yakalandı. Virüsten kurtardik sandılar ama maalesef geçen iki ay içinde vefat ettiler. Yani geçirmiş olmakta herşey bitti demek değil. Kul hakkına inananlar için söylüyorum. Diğerleri kendileri bilirler.

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Dostlar, bu yıl içinde çok aktif çalıştığım için, mutlaka covit kapıp, farkında olmadan geçirmişimdir kafasındayım. İllaki yanlış düşünüyorumdur ama her geçen gün bendeki rahatlık artıyor.  Ceza olmasa maskesiz gezmeyi düşünmüyor değilim. 

Yakıştıramadım.

Ayrıca diyelim ki kapıp atlattınız, ikinciyi kapmamak için sebep yok ki? Keza, antikor 6 ay en fazla. Antikor testi de yaptırabilirsiniz.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Arkadaşlar. Gerçekten bu illeti yeteri kadar virüsü almış olanlar ciddi ağır atlatıyor. Bizde ailecek yaşadık. İlk üç gün ölsem de kurtulsam çokça dedim. Sadece ben mi çocuklar eşim. Çok kötü ıdik. Üzerinden 1 ay geçti hala öğleden sonralari fiziki çöküş yaşıyorum. Ağrı kesici almaz isem işime devam edemiyorum. Üstelik ben gecirdim antikor oluştu herşey bitti olmayabilir. Yeteri kadar virüse maruz kalırsanız çok ciddi sonuçları olacaktır. Lütfen hafife almayın. Ben haftanın 3 günü hastadeyim. Onkologlarla çalışıyorum. Benim çalışmalarımda iki hasta virüse yakalandı. Virüsten kurtardik sandılar ama maalesef geçen iki ay içinde vefat ettiler. Yani geçirmiş olmakta herşey bitti demek değil. Kul hakkına inananlar için söylüyorum. Diğerleri kendileri bilirler.

Geçmiş olsun. Aynı şeyleri düşünüyorum. Virüs alma yoğunluğu çok önemli. En kötü ihtimalle buna dikkat edilmeli. Zorunlu hallerde bile görüşme süreleri çok kısa tutulmalı akabinde kişilerden uzaklaşmalı. 

Mert Yeldan yazdı:

Covid değilim negatif ama çok fena eklem yerlerim ağrıyor kemiklerim kırılıyor sanki. Ateş yok. Boğaz ve baş ağrısı var. Ağzım da zehir gibi.

İlk defa görüyorum böyle

Boğaz iltihabı da yapar o belirtileri. Ama tekrar test olmakta fayda var. Bi testte çıkmıyor öbüründe çıkabiliyor. Gerçi tüm griplere covid diyor da olabilirler. Sürüntü testinin garantisi yok

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Yeldan yazdı:

Parayla alınacak en iyi maskeyi alıp kullanıyorum. Çalıştığım yeri sürekli havalandırıyorum.

Ellerimi dezenfekte etmekten deri kalmadı emoji23.png

4 ay önce göz hastanesinde anne oğul gördüm asansör önünde bekliyorlardı. Astronotlar daha hafif giyinirdi. O derece garip şeyler vardı üstünde. Ağzından borular falan çıkıyordu. Ben de yaklaştım asansöre. Gelme diye uyardı. Aşırı bi tepki gösterdi. Saygı duyup çekildim valla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mert Yeldan yazdı:

İlk defa görüyorum böyle

Abi kötü düşünmek istemem ama sende geçiriyorsun şuanda 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...