İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Koray Demir

Selamlar.
Haberler iyi.

Bende hafif diare dışında hiç belirti olmadı sanırım bir şekilde zencefil, zerdeçal, limon muz, portakal, elma sirkesi gibi şeyler yardımıyla ve ıhlamur, kekik ekinezya çayı gibi devamlı sıvı alarak veya tesadüfen virüsü akciğerlere geçmesi yerine mide ve bağırsaklara indirmeye yardımcı oldum.
🍎🍌🍊🍋

Biliyorsunuz mide asidi olan hidroklorik asit o kadar güçlüdür ki 7 gün midede kalsın bir çiviyi bile eritebilir devamında iş midede zaten olayı lehinize absorbe edebiliyor. Ve bu o denli kuvvetli bir asit olduğundan her 3 günde bir mide çeperiniz kendi kendini yeniler.

Belki de enfekte olmamızın 7-8. günündeyiz onu tam olarak bilemiyoruz ilk kaynak temasta belirti çıkınca bize de test yapıldı.

Bunun dışında hanımın tetkik ve tahlil değerleri ise antibiyoterapi 💊  sayesinde normal seviyeye dönüyor. 10. gün negatife dönerse taburcu edebiliriz demiş 👩‍⚕️  enfeksiyon uzmanı. 🥳🎉 

Korona kaslara 💪 saldırıyor dediler bu yüzden günü evde hafif ağırlık 🏋️ çalışarak geçiriyorum. Ayrıca eşimin kondisyon bisikletine el koydum bunla idare ediyoruz  bu süreçte ilk defa gerçekten yavaşladığımı 🚴‍♂️ hissettim 😊. Evde dinlenip toparlanırken yaklaşık 4-4.5 litre civarı bol su içmek gerçekten çok iyi geldi.
💧💧💧🚰

Şimdi bu covid-19  🦠 çıktığından beri hepimizin aklı başından gidiyor işte nolacak ne bitecek diye gelelim tavsiye ve çıkarımlarımıza;

📌Eve gelince elimizi yüzümüzü yıkıyoruz maskemizi atıyoruz ya işte kıyafetlerimize çok dikkat etmemiz gerekli gün içinde oturduğumuz kalktığımız yerlerden misal eve gelip ayakkabı bağcıklarımızı açıyoruz üstümüze denebiliyor bir şekilde virüs etrafa bulaşabiliyor. Dezenfekte yalnızca ellere yüze ve ayaklara değil her tarafa olmalı. 
🧼🧼🧼

📌Vücudunuza çok çok dikkat edin orası sığınacağınız en iyi limandır.

Dolayısıyla 1 ay vücuda dikkat edip sağlıklı yaşamaktansa 11 ay sağlıklı yaşayıp 1 ay kaytarmak da bana kalırsa daha faydalı. Kimisi 1 ay spor yapıp doğru beslendiği zaman zannediyor ki bu beni 11 ay daha götürür. Oysa yapacağımız sistemde 11 ay güzel beslenip sağlıklı sporlar yaparak hayatı idame ettirmek belki daha evla olacaktır.

Genelde napıyoruz arabamızı 🚗 6 ayda/senede bir kontrole götürdüğümüz halde kendimizi belki 3-5 yılda belki yalnızca bir kez bir doktora gösteriyoruz. 

Devamında ne yapıyoruz aracımıza en iyi yağı antifrizi, şanzıman korumasını koymaya çalışıyoruz. Vücudumuz bir makine ve ona mümkün olan en iyi yakıt olabilecek protein, karbonhidrat, yağı, oligoelementleri vitamin mineralleri vs hepsini belirli bir oranda ve ideal şartlarda dengeyi sağlamalıyız.
🥐🥯🍰🧁🍬

Yoksa bu makina dışarıdan ne kadar sağlam gibi gözükse de ihtiyacınız olduğu 🔔 anda sizi 1 km ileriye bile götürmez. 😵 

Bizler kendi kendimizi, ailemizi ve bu vesileyle de ülkemizi korumak zorundayız. 

Bu sebeple bizlere bahşedilen bu sağlıklı vücuda ve yapıya mümkün olduğu kadar en iyi şekilde bakmalıyız. 🦾🫀🫁🧠🦾

Herkese tekrar teşekkür eder, tüm otoclubtr camiasına esenlikler dilerim...

• Beğen 18
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Koray geçmiş olsun.. Sevindim. 

Sağlıkla atlat inşallah. 

Yabancı kaynaklarda pıhtılaşmaya çok odaklanılıyor. Doktorlar ne der bilmiyorum ama. Bu yönde de bir savunma hazırlanabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yabancı kaynaklarda pıhtılaşmaya çok odaklanılıyor. Doktorlar ne der bilmiyorum ama. Bu yönde de bir savunma hazırlanabilir. 

Mutlaka olmuştur pıhtılaşma çünkü hayatımda ilk kez sabah saat 6 yerine 6.30’da uyandım. Bol sıvı takviyesi çözüyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Babam safra kesesinden dolayı 10 gün Ankara Şehir Hastanesi Onkoloji binası ve Genel Hastane binasında yattı.Genel Hastane binasının son 3 katı pandemi bölümüymüş.Neyse babama hergün kan sulandırıcı iğne yaptılar.Sorduğumuzda yaştan dolayı pandemiye karşı tedbir alıyorlarmış.Hastanede yatan belli bir yaştaki (60-65-70 yaş) herkese yapılıyormuş.Sağlıkçılar ilk dozu vuruldukları için bazıları maske takmıyordu.Ne yalan söyliyeyim hastane sürecinde biz çift maske kullandık.Çok şükür covid testleri negatif çıktı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bugün kardiyoloji ve göğüs hastalıklarında kontrol yaptırdık hanımla beraber ikimize de EKG ve akciğer filmi çekildi her iki sonuçta çok iyi sıkıntı yok denildi fakat ciğerlerde tutulum olmadığından kan tahliline bakmaya gerek yok dediler bilemedim güvenmeli miyim yoksa başka hastahane gitmeli miyim?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Arif Aykın yazdı:

Bugün kardiyoloji ve göğüs hastalıklarında kontrol yaptırdık hanımla beraber ikimize de EKG ve akciğer filmi çekildi her iki sonuçta çok iyi sıkıntı yok denildi fakat ciğerlerde tutulum olmadığından kan tahliline bakmaya gerek yok dediler bilemedim güvenmeli miyim yoksa başka hastahane gitmeli miyim?

Annemle, babam gittiler bugün. Tam kan, pıhtı vs bir sürü tahlil istemiş göğüs doktoru. Kardiyoloji ekg çekmiş sadece. Sıkıntı yok çok şükür sadece aspirin vermis 3 ay kullanacaklar. 

Belki yaştan ötürü daha kapsamlı istemiş olabilir. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tahir İlter yazdı:

Annemle, babam gittiler bugün. Tam kan, pıhtı vs bir sürü tahlil istemiş göğüs doktoru. Kardiyoloji ekg çekmiş sadece. Sıkıntı yok çok şükür sadece aspirin vermis 3 ay kullanacaklar. 

Belki yaştan ötürü daha kapsamlı istemiş olabilir. 

Olabilir. Bize kan cıvıltıcı varsa daha devam edin sonra tekrar almayın dedi hanımında benimde 10 günlük kaldı sonrası almayacağız. Yürüyüş mutlaka yapın yokuşlu çok yapma dedi kardiyoloji doktoru çünkü çok rampa çıktığımda çarpıntı başlamıştı ondan dolayı dedi sanırım. (31 Ocak tarihinde 15 km yol yürüdüm 8 km yokuş neredeyse 5. Km de çarpıntı oluştu onu anlattım ona istinaden söyledi sanırım) 5 km (yürüyüş olarak günlük aktivite değil) sorunsuz hafta da 2-3 gün yürüyen kişide genellikle kalp krizi gibi sorunlar oluşmaz dedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Koray Demir yazdı:

Kapının üzerine bu dairede geçici süreliğine karantina vardır yazmıştım kargo görevlisinin teslimat notu güldürdü korkudan paketi bırakıp kaçtı herhalde 😃

https://i.hizliresim.com/u8qjs8.jpg

Kapının önünde.. 

Güzelmiş. :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

Koray bey kullandıktan sonra deneyimleriniz hakkında bilgi rica edebilirmiyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Celal Maraşlıoğlu yazdı:

Koray bey kullandıktan sonra deneyimleriniz hakkında bilgi rica edebilirmiyim

Tabiki. Bu seferki Ankara karında buzunda dışarı çıkamadım.

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz
Tahir İlter yazdı:

Başınız sagolsun. Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin.

Mehmet Yeter yazdı:

Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. 

Barış AÇIL yazdı:

Basiniz sagolsun

Servet Aydın yazdı:

Saygın başınız sağ olsun

Fatih Evcin yazdı:

Başınız sağ olsun.

Hüseyin Maviş yazdı:

Başsağlığı ve sabırlar dilerim@Saygın Can Oğuz.

Ersin Gökdemir yazdı:

Geçmiş olsun, aynı zamanda başınız sağ olsun. Allah sabır ve kuvvet versin. 

Önder Özcan yazdı:

@Saygın Can Oğuz Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

Arif Aykın yazdı:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Başsağlığı dileklerinize çok teşekkür ederim, sizler sağ olun.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Ailecek yine hastalık vurdu bizi😔😔😔 Malum kar yağışı yaşandı bu hafta. Çocuk pazar ve pazartesi günleri dışarı çıktı toplamda max gün bazında 45 dk oynamıştır. Çarşamba günü gece uyandı ağzım acıyor diye sandık ki biz diş çıkartıyor 5.5 yaşında. Sonrasında akşam eve geldiğimde burun akıntısı gözlerde sulanma vardı. Neren acıyor  dediğimde boğazını gösterdi. Baktım bademcikler iltihaplanmış. Özel hastahane acile getirdim bademcik iltihabı dedi ve ilaçlar işe antibiyotik verdi. Sonra perşembe günü bu sefer 1 yaşındaki bebek burun akıntısından uyuyamadı malum emiyor emerken burundan nefes alamadığından boğulacak gibi oluyordu. Ona ilaç başlamadık. Bugün de hanımın boğazları acıyor baktım onunda bademcikler şişmiş. Bu bademcik enfeksiyonu bu kadar bulaşıcımı şaşırdım. Ben her sene olurdum ama hanım ve çocuk olmazdı. Doktora sordum covid olabilir mi diye daha 4 aralıkta pozitifti testimiz dedim belirtiler covid değil dedi aşırı burun akıntısı var bu covid belirtisi değil dedi valla dedim biz 4 aralıkta pozitifken Çeşme gibi akıyordu dedim. Fakat ateş öksürük veya başka hiçbir belirti görülmüyor şu anda ne hanımda ne çocuklarda. En çok korkan ben hastalıktan fakat gelip hep bizi buluyor 😟😟😟😟

• Üzgün 4
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Ailecek yine hastalık vurdu bizi😔😔😔 Malum kar yağışı yaşandı bu hafta. Çocuk pazar ve pazartesi günleri dışarı çıktı toplamda max gün bazında 45 dk oynamıştır. Çarşamba günü gece uyandı ağzım acıyor diye sandık ki biz diş çıkartıyor 5.5 yaşında. Sonrasında akşam eve geldiğimde burun akıntısı gözlerde sulanma vardı. Neren acıyor  dediğimde boğazını gösterdi. Baktım bademcikler iltihaplanmış. Özel hastahane acile getirdim bademcik iltihabı dedi ve ilaçlar işe antibiyotik verdi. Sonra perşembe günü bu sefer 1 yaşındaki bebek burun akıntısından uyuyamadı malum emiyor emerken burundan nefes alamadığından boğulacak gibi oluyordu. Ona ilaç başlamadık. Bugün de hanımın boğazları acıyor baktım onunda bademcikler şişmiş. Bu bademcik enfeksiyonu bu kadar bulaşıcımı şaşırdım. Ben her sene olurdum ama hanım ve çocuk olmazdı. Doktora sordum covid olabilir mi diye daha 4 aralıkta pozitifti testimiz dedim belirtiler covid değil dedi aşırı burun akıntısı var bu covid belirtisi değil dedi valla dedim biz 4 aralıkta pozitifken Çeşme gibi akıyordu dedim. Fakat ateş öksürük veya başka hiçbir belirti görülmüyor şu anda ne hanımda ne çocuklarda. En çok korkan ben hastalıktan fakat gelip hep bizi buluyor 😟😟😟😟

Arif, çok geçmiş olsun evlat.

Çocuklar büyürken bunlar yaşanacak, kafaya takma bir kaç güne iyileşirler inşaallah.

Bir bakmışsın kocaman olmuşlar, zaman çabuk geçiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ersin Gökdemir yazdı:

Arif, çok geçmiş olsun evlat.

Çocuklar büyürken bunlar yaşanacak, kafaya takma bir kaç güne iyileşirler inşaallah.

Bir bakmışsın kocaman olmuşlar, zaman çabuk geçiyor.

İnşallah @Ersin Gökdemiramca inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Arif Aykın yazdı:

Arif geçmiş olsun.. çocuklarda pek belirti vermiyor galiba. 

Muhtemelen başka bir şey olmuşsunuzdur. çok geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Konuya girmeye korkuyorum kayıp hasta vs ama yine sıkıntılar var. Ölenlere rahmet kalanlara sağlık huzur ve afiyet diliyorum tekrardan.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Yarın ben de teste girecegim. Burnum akıyor ayrıca koku kaybı var. Bakalım ne cikacak.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Yarın ben de teste girecegim. Burnum akıyor ayrıca koku kaybı var. Bakalım ne cikacak.

Gecmis olsun. Haberdar et bizleri..

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Alpay Sumer yazdı:

Gecmis olsun. Haberdar et bizleri..

Sabah gittim doktor dinledi etti bişeyin yok büyük ihtimal ama gene de test alalım dedi. Akşama çıkacak bakalım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sabah gittim doktor dinledi etti bişeyin yok büyük ihtimal ama gene de test alalım dedi. Akşama çıkacak bakalım.

Geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Geçmiş olsun allah acil şifalar versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Kötü bir şey çıkmaz umarım abi. Geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Testim negatif çıktı şükür.

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...