Saygın Can Oğuz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Tüm geçiren arkadaşlar hayırlısı ile atlatsın inşallah. Biz de ailece bu sinsi hastalığa Aralık ayında yakalandık maalesef, kayınpederim, kayınvalidem, onlardan eşime ve bana geldi. Bizler atlattık (kolay olmadı ama evde), maalesef kayınpederimi hastalıktan dolayı kaybettik. Hem kendi hastalığımız, hem kaybımız çok sarsıldık. Allah kimselere vermesin. Özellikle eş-dost-akraba temaslarına dikkat. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Arif Aykın yazdı: @Tahir İlter abi çok geçmiş olsun kan cıvıltıcı vermiştir veya kullanıyorlardır diye düşünüyorum. Benim pozitiflik kararımı ciğer tomografisinden veren dahiliye doktoruydu ve bana 3 aylık kan cıvıltıcı hap verdi ve 20 günlük normal kan cıvıltıcı enjeksiyon verdi. Negatife döndükten sonraki en tehlikeli durumun pıhtılaşma olduğunu söylemişti. Eğer kullanmıyorlarsa doktorunla bir görüş derim abi. @Koray Demirçok çok geçmiş olsun allah eşinin sağ Salim sağlıklı şekilde evine gelmeyi nasip etsin inşallah. Herkeste aşırı bir gevşeme var malum artık herkes çok sıkıldı fakat böyle giderse sıkı tedbir şart olacak gibi görünüyor. Gerçi şimdi biz böyle diyoruz ama sanki kongreler vs çok önemliymiş gibi 5-6 ile aynı anda kapalı spor salonlarında kongreler yapılıyor. Sonra da tedbirden bahsediliyor. Siyaset yapmıyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Garip dışarı çıkmaya korkuyor ama zevki uğruna yaşayanlar ise kayak merkezlerine akın ederek herkesi tehlikeye atmaya devam ediyor. Bu hafta gidecekler doktora. Bildiğim kadarıyla normal ilaçlar dışında birşey verilmedi. Gittiğimizde doktora bir soralım. Teşekkür ederim. Saygın Can Oğuz yazdı: Tüm geçiren arkadaşlar hayırlısı ile atlatsın inşallah. Biz de ailece bu sinsi hastalığa Aralık ayında yakalandık maalesef, kayınpederim, kayınvalidem, onlardan eşime ve bana geldi. Bizler atlattık (kolay olmadı ama evde), maalesef kayınpederimi hastalıktan dolayı kaybettik. Hem kendi hastalığımız, hem kaybımız çok sarsıldık. Allah kimselere vermesin. Özellikle eş-dost-akraba temaslarına dikkat. Başınız sagolsun. Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Saygın Can Oğuz yazdı: Tüm geçiren arkadaşlar hayırlısı ile atlatsın inşallah. Biz de ailece bu sinsi hastalığa Aralık ayında yakalandık maalesef, kayınpederim, kayınvalidem, onlardan eşime ve bana geldi. Bizler atlattık (kolay olmadı ama evde), maalesef kayınpederimi hastalıktan dolayı kaybettik. Hem kendi hastalığımız, hem kaybımız çok sarsıldık. Allah kimselere vermesin. Özellikle eş-dost-akraba temaslarına dikkat. Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Koray daha önce yakalandın ruhun bile hissetmedi. Direncin iyi. İyi olacaksın. Eminim ki yenge de iyileşir. Allah şifa versin kısa zamanda.Tahir geçmiş olsun. Saygın başınız sağ olsun 1 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Tüm başsağlığı dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Koray Demir 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Servet Aydın yazdı: Koray daha önce yakalandın ruhun bile hissetmedi. Direncin iyi. İyi olacaksın. Eminim ki yenge de iyileşir. Allah şifa versin kısa zamanda. Çok teşekkürler. Allah razı olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 (düzenlendi) Saygın Can Oğuz yazdı: Tüm başsağlığı dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim Başınız sağ olsun. Koray Demir yazdı: Çok teşekkürler. Allah razı olsun. Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. İnşallah en kısa sürede atlatabilirsiniz. @Tahir İlter İnsanların bu sorumsuz davranışları beni çileden çıkarıyor. Geçen gün arkadaşım araç bakmaya gitmiş arkadaşın yanında adama telefon gelmiş testiniz + çıktı. Olaya bak. çok çok geçmiş olsun, Vasiyet falan okuyunca bir anda üzüldüm neyseki aklıma gelen olay olmamış. 13 Şubat 2021 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 benden bir güncel. artık sürekli insan kendini dinlediği içinmidir bilmem ama, daha önce yazdığım kendi deneyimimi hatırlayacak olursanız, eylül ayında neredeyse hafif bir nezle gibi geçrimiştim, önce iki gün normal boğaz rahatsızlığı, hafifi burun akıntısı, sonra ciddi sırt ağrısı ve hafifçe yorgunluk, bunlar geçtkten 1 hafta sonra koku kaybı olmuştu. 25 gün sonrasında kan testi ile antikorlarım ortaya konmuştu. gerçi kaynanam ve eşim de belirtileri gösterip onlar fazladan hafif ateşlenip, 1 hafta öksürsede kendilerine yakıştıramadıklarından mıdır nedir kabul etmemişlerdi kendi durumlarını. herkes evde oturdu iyileşti. çocuklarda sadece hafif ateş ve hafifi ishal oldu. neyse, geçen gece yarısı boğazımda bir batma hissi ile uyandım, çok da tanıdık geldi. aşırı susamışım gibi bir his. çünkü farklıydı. neyse sabah ılık birşeyler içtim akşama geçmişti ancak başım ağrıyordu. yatıp uyuyunca o da geçti ve ertesi günü akşam reflü tarzi bir mide/sırt ağrım ve bağırsaklarımda bir tür huzursuzluk hissi ile gavicon vs için yattım ertesi gün tamamen geçmişti. dün ve bugün hafifçe burnum ıslak. diyeecksinizki nezledir. kaynanam hafifçe öksürüyor, eşimin bağırsakları bozuk, eşimde dün reflü ağrısı kaynanamda salı günü reflü benzeri bir ağrı vardı. bunlar 1 er gün sürüp geçti. adeta aşı olanlarda görülen semptomlar gibi denk geldiyseniz. yani bağışıklık 2 ay sürer 4 ay sürer filan diyenlere bence kulak asmamak lazım. insanın yaşayıp yenerek geçirdiği hastalığın kazandıracağı antikor hizmeti nasıl olabilirde haricen yapılan bir aşıdan daha az olabilir. dünyanın varoluşuna yada yokoluşuna ters. Yorum bağlantısı
Koray Demir 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Dogan Arsiray yazdı: yani bağışıklık 2 ay sürer 4 ay sürer filan diyenlere bence kulak asmamak lazım. insanın yaşayıp yenerek geçirdiği hastalığın kazandıracağı antikor hizmeti nasıl olabilirde haricen yapılan bir aşıdan daha az olabilir. dünyanın varoluşuna yada yokoluşuna ters. Doğal bağışıklık her zaman için en iyisi ve şayet kazanılmış ise işe yarıyor. Tabi mutasyon meselesi çıktı şimdi biri at ise diğer eşek oluyor haliyle vücudun tanıdığı şeyin bir diğer benzerine aşina olması biraz zaman istiyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 işte bence, bende olan şey de böyle birşey. önce bir bocalama sonra tam kapasite defans. Dogan Arsiray yazdı: işte bence, bende olan şey de böyle birşey. önce bir bocalama sonra tam kapasite defans. bir ara gidip yine test yaptıracağım sırf merakımdan. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Dogan Arsiray yazdı: işte bence, bende olan şey de böyle birşey. önce bir bocalama sonra tam kapasite defans. bir ara gidip yine test yaptıracağım sırf merakımdan. Test yaptırırsanız ve pozitif çıkarsanız bildiğim kadarıyla 7 gün rapor verip gönderiyorlar. Ortamda birisi pozitifse sizin pozitifliğiniz üzerinden 4 ay geçmeden sizi temaslı yazdırtmıyor sistem. Bende saha antikor testine baktırmadım bir ara baktıracağım kaç çıkacak bakalım. Sanırım 5-6 çıkanlar antikoru çok iyi olan 3-4 olan aşı için doktorla görüşmesi 1-2 mutlaka aşı yaptırması gerek diye geçen gün yazı okumuştum. 1-2,5-6 yer değiştirebilir yani tersi olabilir. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Arif Aykın yazdı: Test yaptırırsanız ve pozitif çıkarsanız bildiğim kadarıyla 7 gün rapor verip gönderiyorlar. Ortamda birisi pozitifse sizin pozitifliğiniz üzerinden 4 ay geçmeden sizi temaslı yazdırtmıyor sistem. Bende saha antikor testine baktırmadım bir ara baktıracağım kaç çıkacak bakalım. Sanırım 5-6 çıkanlar antikoru çok iyi olan 3-4 olan aşı için doktorla görüşmesi 1-2 mutlaka aşı yaptırması gerek diye geçen gün yazı okumuştum. 1-2,5-6 yer değiştirebilir yani tersi olabilir. hangi test metoduna gore olduguda onemli bence. benim yaptirdigim testte, 0.4 gibi bir birim vardi minimum, ben 1.8 cikmistim. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Dogan Arsiray yazdı: hangi test metoduna gore olduguda onemli bence. benim yaptirdigim testte, 0.4 gibi bir birim vardi minimum, ben 1.8 cikmistim. Olabilir o konuyu araştırmadım ben yaptırınca referans aralığı kaç olacak göreceğiz. Yorum bağlantısı
Koray Demir 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Dogan Arsiray yazdı: işte bence, bende olan şey de böyle birşey. önce bir bocalama sonra tam kapasite defans. İşte bunun dengeli ve ölçülü olanı makbul. Bağışıklık yanıtının nerde duracağını bilmesi önemli aksi durum sitokin fırtınası denilen olay. Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Geçmiş olsun@Tahir İlter@Koray Demiracil şifalar dilerim. Başsağlığı ve sabırlar dilerim@Saygın Can Oğuz. 1 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Saygın Can Oğuz yazdı: Tüm geçiren arkadaşlar hayırlısı ile atlatsın inşallah. Biz de ailece bu sinsi hastalığa Aralık ayında yakalandık maalesef, kayınpederim, kayınvalidem, onlardan eşime ve bana geldi. Bizler atlattık (kolay olmadı ama evde), maalesef kayınpederimi hastalıktan dolayı kaybettik. Hem kendi hastalığımız, hem kaybımız çok sarsıldık. Allah kimselere vermesin. Özellikle eş-dost-akraba temaslarına dikkat. Geçmiş olsun, aynı zamanda başınız sağ olsun. Allah sabır ve kuvvet versin. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 Çok teşekkürler, başsağlığı dileyen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Şubat 2021 Paylaş 13 Şubat 2021 @Koray Demir Çok geçmiş olsun, inşallah eşin de tez zamanda şifa bulur @Saygın Can Oğuz Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun Allah rahmet eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 İlginç bir durumum var, salı günü doktor randevum var ama buraya da yazmak istiyorum. 2020 Mart ayında henüz covid vakası ülkemizde yokken kuru öksürük, halsizlik vs içeren bir rahatsızlık geçirmiştim. Öksürüğün geçmesi 20 günü bulmuştu. 2 ay sonrasında kendimi ciddi halsiz hissetmeye başlamıştım. Gün içerisinde ensemde ağrı, uyku hali, bacaklarsa halsizlik, bazende mide bulantısı oluyordu. Hatta bir gece sahura kalktığımda bayılacaktım neredeyse. Ramazan ayı bitince de aynı semptomlar devam edince kardiyolojiye gittim. Herşey normal çıktı, hafif tansiyon yüksekliği vardı. Neyse işin ilginç kısmına geleyim. O gün efor testine de girdim. İçimden nasıl koşacağım zaten halsiz ve bitkinim diyordum. Efor testini bir şekilde çok zorlanmadan bitirdim. Efordan sonra halsizlikten eser kalmadı. Aylarca uğramadı bir daha. Kasım 2020 de covid pozitif oldum ve nezle gibi geçirdim. Ama iyileştikten sonra halsizlik şikayetlerim yine arttı. Araba kullanırken bile debriyaja basmaya gücüm yokmuş gibi hissediyordum. Normal zamanlarda hiç spor yapan birisi değilim. Mayıs ayındaki efor testi sonrası rahatlama geldi aklıma ve şubat ayı başında haftasonu müsait bir yerde biraz koşu yaptım. Arada tempoyu da yükselttim. Nabız 172 lere kadar çıktı. Eve döndüm kendimi dinlemeye başladım ve yine aynı sonuç, halsizlikten eser kalmadı. 10 gün geçti ve halen halsizlik, uyku hali, nide bulantısı gibi belirtiler kayboldu. Tesadüfmüş gibi gelmiyor. Kalpte sıkıntı yok ama sanki nabız yükselince tıkanan bir yerler açılıyor gibi. Yaşayan oldu mu tahmini olan var mı. Doktora da danışacam ama tuhaf geliyor bu durum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. 4 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Gecmis olsun fatih bey.. Bazen hastayken bende de oluyor.. Yataga girip hastayim ay uy deyince daha zor geciriyorum gribi nezleyi.. Ama tersini yapip inadina kossam is yapsam spor yapsam daha kolay atlatiyorum.. Arada devir yukseltip dpf niyetine yapmak lazim 😂 1 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Alpay Sumer yazdı: Gecmis olsun fatih bey.. Bazen hastayken bende de oluyor.. Yataga girip hastayim ay uy deyince daha zor geciriyorum gribi nezleyi.. Ama tersini yapip inadina kossam is yapsam spor yapsam daha kolay atlatiyorum.. Arada devir yukseltip dpf niyetine yapmak lazim 😂 Aynen, sanki tıkalı enjektörler açılsın diye devirli kullanmak gibi birşey. Ama uzun süre devirli kullanma imkanımız olmazsa yolda kalır mıyız, korkum o. 1 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Aynen, sanki tıkalı enjektörler açılsın diye devirli kullanmak gibi birşey. Ama uzun süre devirli kullanma imkanımız olmazsa yolda kalır mıyız, korkum o. Valla ben cok ugrastirirsa takviye yaparim diye dusnuyorum😂 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Alpay Sumer yazdı: Gecmis olsun fatih bey.. Bazen hastayken bende de oluyor.. Yataga girip hastayim ay uy deyince daha zor geciriyorum gribi nezleyi.. Ama tersini yapip inadina kossam is yapsam spor yapsam daha kolay atlatiyorum.. Arada devir yukseltip dpf niyetine yapmak lazim 😂 Aynen öyle oluyor bende de. Hastayken yatarsam zor kalkarım. Bende inadına efor sarf ediyorum daha çabuk kendime geliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 14 Şubat 2021 Paylaş 14 Şubat 2021 Saygın Can Oğuz yazdı: Tüm geçiren arkadaşlar hayırlısı ile atlatsın inşallah. Biz de ailece bu sinsi hastalığa Aralık ayında yakalandık maalesef, kayınpederim, kayınvalidem, onlardan eşime ve bana geldi. Bizler atlattık (kolay olmadı ama evde), maalesef kayınpederimi hastalıktan dolayı kaybettik. Hem kendi hastalığımız, hem kaybımız çok sarsıldık. Allah kimselere vermesin. Özellikle eş-dost-akraba temaslarına dikkat. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts