İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Cihat Küçükay
Bu yazıyı hala dikkat etmeyen insanlar için yazmak istedim, biz yıkıldık siz yıkılmayın.

Babannemin kardeşi mide kanserinden vefat edince bütün sülale cenaze evine koştu, dinletemedik. 85 yaşında kadını tutamadık, zaten dinlemezdi kardeşi öldü. Sonuç, cenazeye coronalı birisi gelmiş, 3 halam babannem, büyükbabam, kuzenlerim, eniştelerim komple corona oldular, aslında hepsi gitmedi ama evin içinde bulaşmış. Babam, ben, annem ve kardeşim hariç tüm aile corona oldu. Babannemle büyükbabam hastanede tedavi gördüler, büyükbabam 86 yaşında kalbinde stent takılı idi. İlk önce herşey güzel ilerliyordu büyükbabam hastanede öleceğim diye bunalıma girmiş nefesi daralmaya başlamıştı, doktor yoğun bakıma alıp oksijen verelim tedbir amaçlı dedi. 4 gün yoğun bakımda kaldı, doktor taburcu edelim dedi. Hastaneye gittik, büyükbabamla babannemi alacağız. Büyükbabam ayağa kalkmak için halama sarıldı, toplanıp eve gideceğiz tabi mutlu herkes. Büyükbabam halama sarılıp yataktan kalkarken kalp krizi geçirdi, bi anda kalbi durdu, babam da aşşağıda doktor ile görüşüyordu, hastane odasında bi bağırış cırlama sesleri, sonrasında doktora acil gelmesi için anons yapıldı, odanın numarası bizimkilerin yattığı numara..... Hemen bizimkileri dışarı çıkarıp büyükbabama kalp masajı yapmaya başladılar, tabi biz kapıda feryat figan. Birisi babannemleri halamları alıp eve götürdü, masaj etki etmedi büyükbabamı kurtaramadık. Evde yerlere yatıp ağlayanlarla mı ilgilen yoksa büyükbabamın cenaze işlemleri ile mi ilgilen. Öğlen 1 gibi vefat etti, 4 civarı defin işlemlerini hallettik. Hastaneden gelecekler nasıl olsa koronayı atlatmış bi güzel sarılırım öperim diyordum büyükbabamı, o günün ikindi vakti kendi sırtımda toprağa indirdim. Ölüm sebebi kalp krizi yazdığı için cenaze işlemlerini normal şekilde yaptık, zaten hiçkimseyi çağırmadık, toplam 7 8 kişiydik. Büyükbabam öldü, babannem de coronayı atlattı ama hala ciğerinde problem var, oda 85 küsür yaşında. Kemikleri ağrıyor, beli ağrıyor, ayağa kalkamıyor yatıyor sürekli. Ciğerde iltihap var, şekeri hiç yoktu coronadan sonra bi 400 e çıkıyor, bi tokluk 60 a iniyor, insülin iğnesi kullanıyor. 
Büyükbabamla bu yaz köye gidecektik yaylada mermi atacaktık, şimdi cansız bedenini kendi elimle toprağa koydum. Bana verdiği harçlık hâlâ cüzdanımda duruyor. Sokakta maske takmayan bi insan gördüğümde artık lanet okuyorum, bela okuyorum.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kardeşim. Ben kendi adıma maske kullanımını hiç bırakmadım. Eşim evden çalışıyor. O da maske kullanmaya dikkat eder. Alışverişi ben yaparım. Hergün eve gelince kıyafeti değiştiririm. Mutlaka ellerimi yıkarım. Dezenfektan kullanmaktan daha fazla etkili çünkü. Şu ana kadar covid olmadan geldik çok şükür. Eşimin kanser geçmişi olduğu için bende çok korkuyorum bu tarz bir olayın başımıza gelmesinden. O yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum.
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Cihat Küçükay yazdı:
Ebrar Tüfek yazdı:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kardeşim. Ben kendi adıma maske kullanımını hiç bırakmadım. Eşim evden çalışıyor. O da maske kullanmaya dikkat eder. Alışverişi ben yaparım. Hergün eve gelince kıyafeti değiştiririm. Mutlaka ellerimi yıkarım. Dezenfektan kullanmaktan daha fazla etkili çünkü. Şu ana kadar covid olmadan geldik çok şükür. Eşimin kanser geçmişi olduğu için bende çok korkuyorum bu tarz bir olayın başımıza gelmesinden. O yüzden çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Çok sağol abi, Allah razı olsun. Corona bu ülkeden tamamen silinecekmi çok merak ediyorum. Bizde şuana kadar çekirdek aile olarak covid olmadık. Diğer durumlar malum tabii. Bi anlık tedbirsizlik can alıyor. Bunun önemini başıma geldikten sonra daha iyi anladım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Metin hocam çok geçmiş olsun. Benim de eşim aynı şekilde pozitif oldu biz de hemen test yaptırdık negatif çıktı. 1 hafta sonra bir daha yaptırdım yine negatif çıktı. Sorun şu ki eşim ateşlendikten 1 hafta sonra koku 2 günlüğüne gitti. ateş te 37.5 falan oldu 2 gün sürdü. Evden çıkmadığı için(yen doğum yaptı) şüphelenmedik bile. Ancak 62 yaşındaki annesi dahil bana ve büyük oğluma bulaştırmaması çok ilgimizi çekti. Pozitif olduğunu öğrenene kadar ne maske ne başka birşey. Enteresan bir virüs. Size ve ailenize çok geçmiş olsun..
Valla ben zaten hafta da 1 gün çıkıyordum okul için. O arada da işleri görüyordum. Çocukları bilmiyoruz onlara test yapılmadı. Aynı şekilde kayınbiraderim, dayımın oğlu pozitif iken eşlerinde çıkmadı. Karantina bitimine yakın tekrar bacaklarımda ağrı ve ağzımda değişik bir uyuşukluk başladı, bittiği gün tekrar test yaptırdım yine pozitif. Şu an ciddi bir şikayetim yok. Ağızda uyuşukluk gibi değişik bir devam ediyor. Eşim şu an negatif çalışmaya başladı. Enteresan bir virüs gerçekten. Kimini öldürüyor kimini süründürüyor kimi de basit atlatıyor. Dikkat et negatif olsan bile taşıyıcı olabilirsin. Sürüntü testi pozitif ise kesin pozitifsin ama negatif ise kesin negatif olmayabilirsin. Sana da geçmiş olsun inşallah.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Siz yine şanslısınız bende hepsini yaptım ama yakalandım nereden geldi nasıl geldi anlamadık @Cihat Küçükay biz dışarıdan gelen herşeyi yıkıyorduk direkt balkona alıp orada yapıyorduk tüm işlemleri. Dışarı çıkan birtek bendim ve ayrı odada herzaman elbiseleri bırakıyorduk. Dışarıdan gelince direkt duş alıyordum. Fakat ne yaptıysak yakalandık.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Çok sağol abi, Allah razı olsun. Corona bu ülkeden tamamen silinecekmi çok merak ediyorum. Bizde şuana kadar çekirdek aile olarak covid olmadık. Diğer durumlar malum tabii. Bi anlık tedbirsizlik can alıyor. Bunun önemini başıma geldikten sonra daha iyi anladım.
Başınız sağolsun Ebrar.
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun @Ebrar Tüfek

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ebrar Tüfek yazdı:

Bu yazıyı hala dikkat etmeyen insanlar için yazmak istedim, biz yıkıldık siz yıkılmayın.

Babannemin kardeşi mide kanserinden vefat edince bütün sülale cenaze evine koştu, dinletemedik. 85 yaşında kadını tutamadık, zaten dinlemezdi kardeşi öldü. Sonuç, cenazeye coronalı birisi gelmiş, 3 halam babannem, büyükbabam, kuzenlerim, eniştelerim komple corona oldular, aslında hepsi gitmedi ama evin içinde bulaşmış. Babam, ben, annem ve kardeşim hariç tüm aile corona oldu. Babannemle büyükbabam hastanede tedavi gördüler, büyükbabam 86 yaşında kalbinde stent takılı idi. İlk önce herşey güzel ilerliyordu büyükbabam hastanede öleceğim diye bunalıma girmiş nefesi daralmaya başlamıştı, doktor yoğun bakıma alıp oksijen verelim tedbir amaçlı dedi. 4 gün yoğun bakımda kaldı, doktor taburcu edelim dedi. Hastaneye gittik, büyükbabamla babannemi alacağız. Büyükbabam ayağa kalkmak için halama sarıldı, toplanıp eve gideceğiz tabi mutlu herkes. Büyükbabam halama sarılıp yataktan kalkarken kalp krizi geçirdi, bi anda kalbi durdu, babam da aşşağıda doktor ile görüşüyordu, hastane odasında bi bağırış cırlama sesleri, sonrasında doktora acil gelmesi için anons yapıldı, odanın numarası bizimkilerin yattığı numara..... Hemen bizimkileri dışarı çıkarıp büyükbabama kalp masajı yapmaya başladılar, tabi biz kapıda feryat figan. Birisi babannemleri halamları alıp eve götürdü, masaj etki etmedi büyükbabamı kurtaramadık. Evde yerlere yatıp ağlayanlarla mı ilgilen yoksa büyükbabamın cenaze işlemleri ile mi ilgilen. Öğlen 1 gibi vefat etti, 4 civarı defin işlemlerini hallettik. Hastaneden gelecekler nasıl olsa koronayı atlatmış bi güzel sarılırım öperim diyordum büyükbabamı, o günün ikindi vakti kendi sırtımda toprağa indirdim. Ölüm sebebi kalp krizi yazdığı için cenaze işlemlerini normal şekilde yaptık, zaten hiçkimseyi çağırmadık, toplam 7 8 kişiydik. Büyükbabam öldü, babannem de coronayı atlattı ama hala ciğerinde problem var, oda 85 küsür yaşında. Kemikleri ağrıyor, beli ağrıyor, ayağa kalkamıyor yatıyor sürekli. Ciğerde iltihap var, şekeri hiç yoktu coronadan sonra bi 400 e çıkıyor, bi tokluk 60 a iniyor, insülin iğnesi kullanıyor. 

Büyükbabamla bu yaz köye gidecektik yaylada mermi atacaktık, şimdi cansız bedenini kendi elimle toprağa koydum. 

Allah rahmet eylesin Ebrar hocam. Mekanı cennet olsun.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
Metin Akbal yazdı:
Tayfun Aydın yazdı:
Metin hocam çok geçmiş olsun. Benim de eşim aynı şekilde pozitif oldu biz de hemen test yaptırdık negatif çıktı. 1 hafta sonra bir daha yaptırdım yine negatif çıktı. Sorun şu ki eşim ateşlendikten 1 hafta sonra koku 2 günlüğüne gitti. ateş te 37.5 falan oldu 2 gün sürdü. Evden çıkmadığı için(yen doğum yaptı) şüphelenmedik bile. Ancak 62 yaşındaki annesi dahil bana ve büyük oğluma bulaştırmaması çok ilgimizi çekti. Pozitif olduğunu öğrenene kadar ne maske ne başka birşey. Enteresan bir virüs. Size ve ailenize çok geçmiş olsun..

Valla ben zaten hafta da 1 gün çıkıyordum okul için. O arada da işleri görüyordum. Çocukları bilmiyoruz onlara test yapılmadı. Aynı şekilde kayınbiraderim, dayımın oğlu pozitif iken eşlerinde çıkmadı. Karantina bitimine yakın tekrar bacaklarımda ağrı ve ağzımda değişik bir uyuşukluk başladı, bittiği gün tekrar test yaptırdım yine pozitif. Şu an ciddi bir şikayetim yok. Ağızda uyuşukluk gibi değişik bir devam ediyor. Eşim şu an negatif çalışmaya başladı. Enteresan bir virüs gerçekten. Kimini öldürüyor kimini süründürüyor kimi de basit atlatıyor. Dikkat et negatif olsan bile taşıyıcı olabilirsin. Sürüntü testi pozitif ise kesin pozitifsin ama negatif ise kesin negatif olmayabilirsin. Sana da geçmiş olsun inşallah.

Eyvallah hocam. ben de karantinaya girerek kesinlikle temas yapmadım. Sonra da canlı ders falan derken adımımı bile atmadım dışarı :) Hanımdan sonra ciddi şekilde korkmaya başladık artık gerekmedikçe çıkmıyoruz :) Allah sonumuzu hayır etsin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:
Tayfun Aydın yazdı:

Geçmiş olsun abi. Tekrar karantina mı uyguluyorlar peki pozitif olduğun için doktorun dediği bana 12 gün sonra pozitif çıksa bile bulaştırıcılık olmuyor. İlk 4-5 gün zaten belirti gösterme süresi dedi test yaptırdığında zaten 4-5 gün geçmiş oluyor ve pozitif çıktıktan ortalama 8gün sonra bulaş ortadan kalkıyor dedi.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin. Rabbim geride kalanlara sabırlar versin.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ebrar Tüfek yazdı:

Büyükbabamla bu yaz köye gidecektik yaylada mermi atacaktık, şimdi cansız bedenini kendi elimle toprağa koydum. 

Başınız sağolsun Allah Rahmet eylesin.

Metin Akbal yazdı:

Değerli arkadaşlar. Eşim filyasyon ekibinde idi. 15 Aralık gecesi boğazında gıcıklama ve belde ağrı hissetti. Ertesi gün iş yerinde sürüntü testi verdi ve sonuç pozitif. Aynı gün benden de numune aldılar ilk testim negatif idi. Ertesi günden itibaren bacaklarımda sürekli yorgunluk hissediyordum ayakta çok kalmıştım ondandır diye düşünürken bel ağrısı da eklendi her ikiside böyle yorgunluk ağrısı gibiydi. Pazar akşam tekrar numune alındı ve bende pozitife döndüm. Herhangi bir tat koku kaybı olmadı. Ateş çıkmadı. Ağzımın içinde uyuşukluk gibi şeyler hissettim. Tek tük öksürük vardı. Eşimin karantinası Cuma günü bitti benim karantinam bugün itibariyle bitiyor. Allah a şükür biz kolay atlattık ben ilaç kullanmadım karaciğer biraz problemli olduğu için. Eşim kullandı. Bu esnada araba aküsü bitmemesi için arabada bekledim sırtım üşüdü, birde soğuk portakal yedim boğazım şişti ve gripte eklendi. Haricinde ciddi bir sorun yaşamadık. Ama eski gücüm yok gibi sanki.

Buradan tüm arkadaşlara tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kayıp yaşayanlara Allah tan sabır diliyorum.

On-line market sitelerine ve kayınbiraderime de sonsuz şükranlarımı sunuyorum :)

Gecmiş olsun Allah şifa versin

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Geçmiş olsun abi. Tekrar karantina mı uyguluyorlar peki pozitif olduğun için doktorun dediği bana 12 gün sonra pozitif çıksa bile bulaştırıcılık olmuyor. İlk 4-5 gün zaten belirti gösterme süresi dedi test yaptırdığında zaten 4-5 gün geçmiş oluyor ve pozitif çıktıktan ortalama 8gün sonra bulaş ortadan kalkıyor dedi.
Karantina bitti ama güvenemiyorum ki. İlçedeki eve gitmem lazım gitmiyorum şu an mesela. Doğalgaz döşeniyor annem tek başına ben gidemiyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Metin Mankal yazdı:

Öncelikle yakınlarını kaybedenlere başsağlığı ,hastalanan arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Dokuz bilinmeyenli bir denklem gibi süreçten geçiyoruz..

Yeğenim bir ay önce covid oldu..2 çocuk annesi 32 yaşında.. Sigara falan kullanmaz..Hastalığı ilaçları kullanarak çok hafif olmasa da atlattı..Bir aydır sorun yoktu ancak iki gündür çok kötü..Nefes almakta zorlanıyor ,akciğer tomografisinde lekeler var ve karaciğer değerleri çok yüksek..Ayrıca eklem ağrıları çok fazla ve ateş 39..Tekrar test yapıldı sonuç negatif..Doktorlar covide bağlı zatürre demişler..Bu gün iki farklı antibiyotik tedavisine başlayacak bakalım..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Geçmiş olsun Allah şifa versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Akbal yazdı:
Ebrar Tüfek yazdı:

Başınız sağolsun Ebrar.

Arif Aykın yazdı:

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun @Ebrar Tüfek

Selçuk Bakış yazdı:

Başın sağolsun, Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum gerçekten @Ebrar Tüfek

Mehmet Yeter yazdı:

Allah rahmet eylesin Ebrar hocam. Mekanı cennet olsun.

Aytac Sakal yazdı:

Başınız sağolsun Allah Rahmet eylesin.

Gecmiş olsun Allah şifa versin

Allah razı olsun abilerim, hepinize çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Allah rahmet eylesin @Ebrar Tüfek. Cenazeye gitmek gibi eski alışkanlıkları bırakmak lazım bu dönemde. 

Bacanağın babası vefat etti, onlar da cenaze sonra taziye kalabalık oldu. Tahminen bir kişi yüzünden 8-10 kişi pozitif oldu ama çok şükür vefat yok. Bile bile lades, insanlar inatla hasta oluyorlar. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ahmet Kiriş yazdı:

Allahım merhametiyle muamele eylesin inşallah. Başınız sağolsun @Ebrar Tüfek

Mahmut Yıldız yazdı:

Allah rahmet eylesin @Ebrar Tüfek. Cenazeye gitmek gibi eski alışkanlıkları bırakmak lazım bu dönemde. 

Bacanağın babası vefat etti, onlar da cenaze sonra taziye kalabalık oldu. Tahminen bir kişi yüzünden 8-10 kişi pozitif oldu ama çok şükür vefat yok. Bile bile lades, insanlar inatla hasta oluyorlar. 

Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Öz kardeş olunca dayanamadı tabi. Sonucu daha kötü oldu.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

@Ebrar Tüfek kardeşim Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun sizlere de sabırlar diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Başınız sağolsun Ebrar kardeşim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Ebrar başın sağolsun. Şimdi ölüm nedeni ne yazıldı acaba buna. Kalp oldukça ciddi etkileniyor coronadan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Haluk Şentürk yazdı:

@Ebrar Tüfek kardeşim Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun sizlere de sabırlar diliyorum.

Evren Erakçora yazdı:

Başınız sağolsun Ebrar kardeşim.

Alpay Sumer yazdı:

@Ebrar Tüfekbasiniz sagolsun.

Çok teşekkür ederim, Allah size uzun ömür versin.

Mehmet Göktürk yazdı:

Ebrar başın sağolsun. Şimdi ölüm nedeni ne yazıldı acaba buna. Kalp oldukça ciddi etkileniyor coronadan. 

Çok sağolun hocam, kalp krizi yazıldı, ana sebebi corona ama kalp krizi geçirip öldüğü için o şekilde yazılmış. Büyük ihtimal öncekiler, hastanedekilere baskı uygulanıyordu diye öyle yazdılar, corona yazılınca cenaze töreni yapılamıyor diye tehdit edilmişlerdir diye düşünüyorum. Biz de zaten sade bir kaç kişi mesafeli şekilde namaz kıldık başka birşey yapmadık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ebrar başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin çok üzüldüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Önder Özcan yazdı:

Ebrar başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin çok üzüldüm.

Çok sağol abi, Allah razı olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...