İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Fatih Mehmet Uslu

Benim kendi hastalığımdan kaynaklı bulaştırıcılığım kalmamıştır diye düşünüyorum. Ancak örnek veriyorum iş yerinde birisi ağız dolusu yüzüme hapşırsa, ben de eve gitsem başkası ile öpüşsem, kendim hastalanmasam bile bu şekilde başkasından alıp başkasına bulaştırabiliyor muyum acaba. Net bir bilgi de yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ben de şeyi merak ediyorum. Ben atlatalı 1,5 ay kadar oldu ama arada gene bacaklarımda ağrı mı desem, halsizlik mi desem şikayetim var. Ara sıra oluyor gerçi. Var mı iyileşip de ağrı sızı çekenler? (Ben semptomsuz atlatmıştım)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Benim kendi hastalığımdan kaynaklı bulaştırıcılığım kalmamıştır diye düşünüyorum. Ancak örnek veriyorum iş yerinde birisi ağız dolusu yüzüme hapşırsa, ben de eve gitsem başkası ile öpüşsem, kendim hastalanmasam bile bu şekilde başkasından alıp başkasına bulaştırabiliyor muyum acaba. Net bir bilgi de yok sanırım.

vucutta antikor var veya aşı olduk diyelim (gelince) o vucud hasta olmasa da virüselri yayıyor o vucud.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Güzen
Önder Özcan yazdı:

Ben de şeyi merak ediyorum. Ben atlatalı 1,5 ay kadar oldu ama arada gene bacaklarımda ağrı mı desem, halsizlik mi desem şikayetim var. Ara sıra oluyor gerçi. Var mı iyileşip de ağrı sızı çekenler? (Ben semptomsuz atlatmıştım)

Arkadaşım da 1,5- 2 ay önce olmuştu, kendisi de hafif semptomlarla atlattı. Geçen görüştüğümde sizin gibi o da hala bacak ağrılarım oluyor ara sıra demişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Özgür Güzen yazdı:

Arkadaşım da 1,5- 2 ay önce olmuştu, kendisi de hafif semptomlarla atlattı. Geçen görüştüğümde sizin gibi o da hala bacak ağrılarım oluyor ara sıra demişti.

Bu his yüzünden şüpheye düşüyorum bazen. Acaba diyorum yeniden mi virüs aldım. Sıkıntılı bir durum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Önder Özcan yazdı:

Baldız, iyileştikten sonra baş ağrısı, böbrek ağrısı ve eklem ağrısı çekti. Hatta tekrar mı oldum diyerek doktora da gitti ama doktor 3 ay bu şekilde şikayetler olabilir demiş. Bu arada baldız, 3 gün şiddetli eklem ağrısı ile yerinden kalkamadı, bir de kusma eklenince epey zor geçirmişti. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
(düzenlendi)

Cümleten tekrar geçmiş olsun. Zor sıkıntılı süreçler :( 

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

Psikolojiside zor yakalanma korkusu , yakalanınca ölme korkusu , pozitif olup evdekilere getirme korkusu vs vs

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

vucutta antikor var veya aşı olduk diyelim (gelince) o vucud hasta olmasa da virüselri yayıyor o vucud.

bu bagisiklik mantigi dahilinde degil. antikorlar virusu fark eder etmez saldirip yok etmek icin varlar. etmiyorlarsa ya hastaliga bagisiklik yoktur yada antikor yetersizdir ki semptomlar ortaya cikip bulasici olur. asemptomatik hastalar de ancak salya sumuk vs ile bulastirabilirler sanirim. yoksa nasil bulastiracakki?

Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Ben yeni atlattım ancak kafama takılan bir soru var. İş yerinde çok fazla vaka artışı var. Babamları çağırmak istiyorum, birkaç gün bizde kalsınlar diye, acaba virüs bulaştırırmıyım korkusu var. Yani ben geçirdim eşim ve çocuklarda herhangi birşey olmadı, onlar evdeler zaten. Ben hastalığa hemen tekrar yakalanmasam bile başkasına taşıyıcı olarak bulaştırır mıyım. En ufak bir risk varsa çağırmayacam büyükleri ama bilemedim bulaştırma ihtimalim var mı diye. Ne dersiniz.

bence 1 hafta beklemekte fayda var 12. gün itibari ile bulaş riski olmuyor deniliyor ama benim salı bitiyor hafta sonuna kadar beklicem aileleyle görüşmek için geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
Celal Maraşlıoğlu yazdı:

bence 1 hafta beklemekte fayda var 12. gün itibari ile bulaş riski olmuyor deniliyor ama benim salı bitiyor hafta sonuna kadar beklicem aileleyle görüşmek için geçmiş olsun

Geçmiş olsun abim. Rahat atlatırsın inşallah.

Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu
Ahmet Kiriş yazdı:

Geçmiş olsun abim. Rahat atlatırsın inşallah.

teşekkür ederim ahmet abi sağolasın

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Levent Güzelkalp yazdı:

Psikolojiside zor yakalanma korkusu , yakalanınca ölme korkusu , pozitif olup evdekilere getirme korkusu vs vs

Ben bu sebepten haziran ayından beri psikiyatrik ilaçlar ve psikolog tedavisi görüyorum malesef :( 

• Beğen 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Özgür Güzen
Önder Özcan yazdı:

Bu his yüzünden şüpheye düşüyorum bazen. Acaba diyorum yeniden mi virüs aldım. Sıkıntılı bir durum.

İnsanın psikolojisini bozuyor meret. Tekrardan geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Arif Aykın yazdı:

Ben bu sebepten haziran ayından beri psikiyatrik ilaçlar ve psikolog tedavisi görüyorum malesef :( 

Arif kendini fazla sıkma, tedbirini al gerisini Allah a bırak. Hastalıkların tedavisinde ilk başta moral geldiğini unutma.

Daha da sıkıntıya düştüğünde Ercan ı düşün. O ne yapsın. 24 saat hiç aralıksız koronalıları taşıyor. 

Allah ın izniyle bu günleri de atlatırız. Tedbiri elden bırakmayalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ersin Gökdemir yazdı:

Arif kendini fazla sıkma, tedbirini al gerisini Allah a bırak. Hastalıkların tedavisinde ilk başta moral geldiğini unutma.

Daha da sıkıntıya düştüğünde Ercan ı düşün. O ne yapsın. 24 saat hiç aralıksız koronalıları taşıyor. 

Allah ın izniyle bu günleri de atlatırız. Tedbiri elden bırakmayalım.

Öyle Ersin amca valla allah yar ve yardımcıları olsun çok zor durumdalar ama insanlarımız hala bilinçsiz sorumsuzca davranıyorlar. Allah’a çok şükür ilk başındaki gibi değilim ilaçlarımın dozunu düşürdüler eskisine göre daha iyiyim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu kadar kafaya takmamak lazım. Hayatı kendinize zehir ettikten sonra korona olmasanız da bir anlamı kalmıyor. Tevekkül etmek, tedbiri alıp takdiri yaradana bırakmak en güzel çözüm. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Stres ve gerginlik bağışıklık sisteminin düşmanıdır. Düzensiz uyku ve beslenme eksikliği de maalesef bağışıklığın düşmanıdır. Bunları ihmal etmeyin, vitamin için meyve vs de tüketin, gerisi çözülür gider, ilk yakalandığımızı öğrendiğimizde yaptığımız şey halay çekmekti 1 evde 3 covidli, ben böbrek nakilli, ablam kby hastası, eniştem diyabet. Herşeyin başı moral.

Hafif semptomlar ile atlattık geçti şükür, heryere çift maske ile gidiyoruz. 

Önlemlerinizi alın, hayatı kendinize zehir etmeyin. @Arif Aykın

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ahmet Kiriş yazdı:

Stres ve gerginlik bağışıklık sisteminin düşmanıdır. Düzensiz uyku ve beslenme eksikliği de maalesef bağışıklığın düşmanıdır. Bunları ihmal etmeyin, vitamin için meyve vs de tüketin, gerisi çözülür gider, ilk yakalandığımızı öğrendiğimizde yaptığımız şey halay çekmekti 1 evde 3 covidli, ben böbrek nakilli, ablam kby hastası, eniştem diyabet. Herşeyin başı moral.

Hafif semptomlar ile atlattık geçti şükür, heryere çift maske ile gidiyoruz. 

Önlemlerinizi alın, hayatı kendinize zehir etmeyin. @Arif Aykın

Dediğim gibi bende aşırı dertliydim artık o kadar takmıyorum düşünüyorum ama anlık Oluyor bizde hanımla yemin ettik pozitif olursak eğer oyun oynayacağız bilmediğim halde 😂 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

İlk testten sağlam çıktık. İş yerinde 3 kişide tespit edildi.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

Çok şükür bitti karantina işi Rabbim kimseye yaşatmasın sıkıntılı geçmedi ama aynı oda içerisinde 10 gün kalmak sıkıntıydı.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Hep kendimden şüphelenir, herkesten uzak durmaya çalışırdım.

Annem 7-8 hane yaşayan köyümüzde Covit oldu. Evde de tek başına , kendimi bi hayli kötü hissediyorum :( 

• Üzgün 6
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Fatih Evcin yazdı:

Annem 7-8 hane yaşayan köyümüzde Covit oldu. Evde de tek başına , kendimi bi hayli kötü hissediyorum :( 

Fatih abi çok üzüldüm. Allah acil şifalar versin. Süreç zorlu geçiyor ama atlatır elbet gönlünü ferah tut.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Fatih Evcin yazdı:

Mutlaka biriyle teması olmuştur. İnşallah sıkıntısız atlatır. 

Burada bulaşmayla ilgili faydalı bilgiler var.

http://cloud.tapatalk.com/s/5fbe43ece23fc/Koronavirus_bulasma_onlem_6_ornek.pdf

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...