Mehmet Göktürk 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Arif Aykın yazdı: Evet yardım kurumu değil hocam ama devletin ücretsiz vermiş olduğu test kitini ücretsiz yapıyormuş gibi görünerek muayene ücreti almak da sıkıntı. küt ücretsiz olsa da yapılışı için maliyet sözkonusudur. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Karantina bitimi pozitif çıkma durumunda tekrar karantina uygulanmıyormuş bunun dayanağı ise yakın zamanda gönderilen bşr genelgeymiş. Bu genelgeye göre karantina sonrası yapılan test pozitif çıksa bile bulaştırıcılığın kalmamasıymış. Arkadaşa hatta bu genelgenin fotokopisini vermişler kuruma vermesi için. Bulaştıktan 12 gün sonra başkasına bulaştırmıyorsun diye araştırmalar var, bu konuda daha önce paylaşmıştım. Bu da şunu gösteriyor, bugün yapılan bugünün doğrusu, yarın her şey yanlıştı denilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Mehmet Göktürk yazdı: küt ücretsiz olsa da yapılışı için maliyet sözkonusudur. Hocam illaki bir maliyet vardır dediğim gibi şimdi özel hastahane aciline yönlendiriyorlar normal hasta olanları ücretsiz şekilde tedavi olunuyor acil biriminde. Yani şu an pandemi dönemi olduğundan devlet illaki destek çıkıyordur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 genelge ile hastalığın bittiği ülke olarak tıpta öncüyüz anlaşılan, çok zor 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Arif Aykın yazdı: Hocam illaki bir maliyet vardır dediğim gibi şimdi özel hastahane aciline yönlendiriyorlar normal hasta olanları ücretsiz şekilde tedavi olunuyor acil biriminde. Yani şu an pandemi dönemi olduğundan devlet illaki destek çıkıyordur diye düşünüyorum. Tıp sektörü çökertilme durumunda özellikle tedarikçiler. Sanırım sektör el değiştirsin beyaz türkler defolsun isteniyor beki de. o derece kötü durum. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Bu arada, semptomlarım vardi test oldum mevsimsel grip çıktı, soğuk algınlığı çıktı diyen var mi cevrenizde? 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Karantinada 5. Gün tat var koku yok çok garip bir duygu Rabb'im dermansız dert vermesin 6 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 aynen öyle oluyor sonra 10 gün içinde koku geir gelmeye başlıyor 1 ay sonra tamamen olmasada epey koku alınıyor. ama meslea sarımsak ve ter kokusunu hala tam alamıyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Bu ara iş yerinde herkes pozitif çıkmaya başladı, semptomu olan da covit çıkıyor temaslı olan da. Şu günlerde daha fazla dikkat etmek gerek. Ancak bu kadar hızlı artışın havaların soğumasına denk gelmesi tuhaf geliyor bana. Acaba normal soğuk algınlığı ve grip olanlarda da testler pozitif sonuç veriyor olabilir mi 🤔 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Dogan Arsiray yazdı: sarımsak ve ter kokusunu hala tam alamıyorum. Allah tarafından kutsanmışınız, haberiniz yok. Fatih Mehmet Uslu yazdı: Acaba normal soğuk algınlığı ve grip olanlarda da testler pozitif sonuç veriyor olabilir mi HAyır, kesinlikle ayrımı yapılabiliyor. Pozitif olan testlerin doğruluk oranı %99.9 olduğunu okudum. Negatiflere güvenilmiyor. 5 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Bu ara iş yerinde herkes pozitif çıkmaya başladı, semptomu olan da covit çıkıyor temaslı olan da. Şu günlerde daha fazla dikkat etmek gerek. Ancak bu kadar hızlı artışın havaların soğumasına denk gelmesi tuhaf geliyor bana. Acaba normal soğuk algınlığı ve grip olanlarda da testler pozitif sonuç veriyor olabilir mi 🤔 Virüs herkeste var bağışıklık düşünce kendini çıkarıyor gibi düşünmeye başladım. Herpes (uçuk) virüsü bu şekilde coronada mi öyle acaba? 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Sani Gerşon yazdı: Allah tarafından kutsanmışınız, haberiniz yok. HAyır, kesinlikle ayrımı yapılabiliyor. Pozitif olan testlerin doğruluk oranı %99.9 olduğunu okudum. Negatiflere güvenilmiyor. kan testinin pozitif doğruluk oranı yüzde 98.7 imiş. yani pozitif çıktıysa kesin doğrudur. negatif çıktıysa belli olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 (düzenlendi) Dogan Arsiray yazdı: kan testinin pozitif doğruluk oranı yüzde 98.7 imiş. yani pozitif çıktıysa kesin doğrudur. negatif çıktıysa belli olmaz. Ama kan testine 10 günden önce güvenmemek lazım işte. dün 2.uzaktan yakınımı (eşimin çok yakını) covid yüzünden kaybettim. Hiçbir kronik sorunu olmayan, hastalıklarını ayakta atlatan, kondisyonu iyi 50 yaşındaki adam 6.gününde evde sabah vefat etti. Bir önceki akşam konuştuğumda rahat konuşuyordu. Hastaydı ama ağır grip gibi seyrediyordu. Ve birden öldü. Ciğer mi kalp mi başka bir şey mi bilmiyoruz. Adli tıp da naaşın covid testi pozitif olunca başka bir şeye bakmaya gerek yok dedi. Kronik hastalık yoksa covid tek başına ölüm sebebi değilmiş. adamın bir eşi bir de engelli oğlu vardı. Öyle kötü bir durum ki. Yanlarına gidemiyorsun. Cenazeyi alamıyorsun. Elin kolu bağlı kalıyor. Yardıma muhtaçlar ama yardım edemiyorsun. Eşini teste götürdük. Negatif çıktı. Ama ne kadar güvenilir. Ondan sonra eşini arabamda bile taşıdım. Cenazeye gittik. Evimize getirdik. Bizden başka samimi yakınları yok. Yapacak bir şey kalmamıştı artık. Bi yere kadar covid maalesef. Olacaksak biz de olacağız. İnşallah olmayız. 18 Kasım 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Başınız sagolsun. Allah geride kalanlara sabır versin 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Ama kan testine 10 günden önce güvenmemek lazım işte. dün 2.uzaktan yakınımı covid yüzünden kaybettim. Hiçbir kronik sorunu olmayan, hastalıklarını ayakta atlatan, kondisyonu iyi 50 yaşındaki adam 6.gününde evde sabah vefat etti. Bir önceki akşam konuştuğumda rahat konuşuyordu. Hastaydı ama ağır grip gibi seyrediyordu. Ve birden öldü. Ciğer mi kalp mi başka bir şey mi bilmiyoruz. Adli tıp da naaşın covid testi pozitif olunca başka bir şeye bakmaya gerek yok dedi. Kronik hastalık yoksa covid tek başına ölüm sebebi değilmiş. adamın bir eşi bir de engelli oğlu vardı. Öyle kötü bir durum ki. Yanlarına gidemiyorsun. Cenazeyi alamıyorsun. Elin kolu bağlı kalıyor. Yardıma muhtaçlar ama yardım edemiyorsun. Eşini teste götürdük. Negatif çıktı. Ama ne kadar güvenilir. Ondan sonra eşini arabamda bile taşıdım. Cenazeye gittik. Evimize getirdik. Bizden başka samimi yakınları yok. Yapacak bir şey kalmamıştı artık. Bi yere kadar covid maalesef. Olacaksak biz de olacağız. İnşallah olmayız. Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Tahir İlter yazdı: Başınız sagolsun. Allah geride kalanlara sabır versin Amin. Allah razı olsun Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Allah rahmet eylesin. Çok zor durumlar yaşanıyor. Yazık 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 18 Kasım 2020 Paylaş 18 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Başınız sağ olsun. Allah geride kalanlara kolaylık ve sabırlar versin. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Kasım 2020 Paylaş 19 Kasım 2020 Allah rahmet eylesin başınız sağolsun 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Kasım 2020 Paylaş 19 Kasım 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama kan testine 10 günden önce güvenmemek lazım işte. dün 2.uzaktan yakınımı (eşimin çok yakını) covid yüzünden kaybettim. Hiçbir kronik sorunu olmayan, hastalıklarını ayakta atlatan, kondisyonu iyi 50 yaşındaki adam 6.gününde evde sabah vefat etti. Bir önceki akşam konuştuğumda rahat konuşuyordu. Hastaydı ama ağır grip gibi seyrediyordu. Ve birden öldü. Ciğer mi kalp mi başka bir şey mi bilmiyoruz. Adli tıp da naaşın covid testi pozitif olunca başka bir şeye bakmaya gerek yok dedi. Kronik hastalık yoksa covid tek başına ölüm sebebi değilmiş. adamın bir eşi bir de engelli oğlu vardı. Öyle kötü bir durum ki. Yanlarına gidemiyorsun. Cenazeyi alamıyorsun. Elin kolu bağlı kalıyor. Yardıma muhtaçlar ama yardım edemiyorsun. Eşini teste götürdük. Negatif çıktı. Ama ne kadar güvenilir. Ondan sonra eşini arabamda bile taşıdım. Cenazeye gittik. Evimize getirdik. Bizden başka samimi yakınları yok. Yapacak bir şey kalmamıştı artık. Bi yere kadar covid maalesef. Olacaksak biz de olacağız. İnşallah olmayız. Allah rahmet eylesin. Yapacağınızı yapmışsınız. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 19 Kasım 2020 Paylaş 19 Kasım 2020 Başınız sağ olsun. Rabbim geride kalanlara yardım eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts