İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Arif Aykın
Azad Mirzade yazdı:

Hocam doktor değilim ama asprinin 500mg olanlarının her gün alınmasının sıkıntılı olabileceğini söylemişti hekim arkadaş, 100mg sorun olmaz demişti.

Hergün dediğim yanlış anlaşılma olmasın 1 hafta günlük kullanıp 1 hafta kullanmıyorum doktor bu şekilde demişti bana.

Dogan Arsiray yazdı:

covid ilk "popüler" olduğunda asprin çok tehlikeli demişlerdi...

Evet doktorum bana da kullan dediğinde bende öyle sordum pıhtı yaptırmaması için kullanmayı tavsiye ediyoruz dedi.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bence WHO denen dalga da ne dediğini bilmiyor. gerçi yetişkinliğe erişmiş herhangi biri, çocuklardan farklı olarak, sadece daha alışkın olan bitene yoksa kimse bilmiyor aslında ne nasıl neden oluyor.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Dün test yaptırdım ve sonuç: pozitifim. Yukarıda yazmıştım hastaneye gitmek istemiyorum diye ama durumumdan da çok şüphelenmeye başlamıştım. Çünkü son yıllarda vücut direncim iyiydi ve soğuk algınlığı falan pek olmazdı, ols bile 1-2 gün burnum akar geçerdi. 10 gün olunca bu normal bir soğuk algınlığı değil gibi diye düşündüm. Son olarak dün pozitif olan başka bir arkadaşımla görüştüm, ondaki belirtilerle bendekiler tamamen aynı olunca dedim test yaptırsam iyi olacak. Dün akşama sonuç çıktı, filyasyon ekipleri 10dk da eve geldiler. Şimdilik iyiyim. 10 gün karantinadayım, belki dinlenince daha hızlı toparlarım.

Geçmiş olsun tez vakitte atlatırsınız inşallah.

Kan sulandırıcı hap ve sıtma ilacı veriyorlar.

Sıtma ilacını kendi doktorumuz önermedi bize. Babam annem ve ben kullanmadık sıtma ilacını.

Kendi başına bile kardiyolojik bulgulara sebep veriyormuş. Tansiyon vs hap kullananlarda kalp krizine kadar risk oluşturuyormuş.

Kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza danışarak kullanın bence sıtma ilacını. İlaçları getirenler olaydan bir haberler.

Bol bol limon, turşu suyu ve çiğ sarımsak tükenmeniz faydanıza olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Geçmiş olsun tez vakitte atlatırsınız inşallah.

Kan sulandırıcı hap ve sıtma ilacı veriyorlar.

Sıtma ilacını kendi doktorumuz önermedi bize. Babam annem ve ben kullanmadık sıtma ilacını.

Kendi başına bile kardiyolojik bulgulara sebep veriyormuş. Tansiyon vs hap kullananlarda kalp krizine kadar risk oluşturuyormuş.

Kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza danışarak kullanın bence sıtma ilacını. İlaçları getirenler olaydan bir haberler.

Bol bol limon, turşu suyu ve çiğ sarımsak tükenmeniz faydanıza olacaktır.

Kimseye kullanma demem ama, o ilacın kalp üzerindeki etkilerini ve pek çok kişinin iyileştikten sonra kalp krizinden vefat ettiğini -daha önceden- bilseydim sıtma ilacını kullanmazdım.

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Önder Özcan yazdı:

Kimseye kullanma demem ama, o ilacın kalp üzerindeki etkilerini ve pek çok kişinin iyileştikten sonra kalp krizinden vefat ettiğini -daha önceden- bilseydim sıtma ilacını kullanmazdım.

😵

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Önder Özcan yazdı:

Kimseye kullanma demem ama, 

Ben de bu yüzden doktorunuza danışın diye belirttim Özcan abim. 

Ben doktorumuzun söylediklerini ve yaşadıklarımızı paylaştım forumla. Vebal alamam Allah korusun.

Biri okur içmez daha kötü olur sen demiştin der. Demesin kimse valla :) 

Önder Özcan yazdı:

-daha önceden- bilseydim sıtma ilacını kullanmazdım.

İnşallah sağlık sorunu açmaz abi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Hastaneye gittim doktorla görüştüm, kan sulandırıcı için kan testindeki bazı verilere bakıyoruz ona göre veriyoruz dedi. Benim değerlerime bakarak gerek yok ama isterseniz ecoprin kullanabilirsin dedi. Sıtma ilacı dediğiniz ilk gün 16 tane içilen sanırım, sabah 8 tanesini gömdüm. İnşallah sorun çıkarmaz. Sanki hastalığın son günlerinde gibi iyi hissediyorum ama ilaçları kullanmak kadar kullanmamak da risk gibi geliyor. Hayırlısı bakalım Allaha emanet yaşıyoz valla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Hastaneye gittim doktorla görüştüm, kan sulandırıcı için kan testindeki bazı verilere bakıyoruz ona göre veriyoruz dedi. Benim değerlerime bakarak gerek yok ama isterseniz ecoprin kullanabilirsin dedi. Sıtma ilacı dediğiniz ilk gün 16 tane içilen sanırım, sabah 8 tanesini gömdüm. İnşallah sorun çıkarmaz. Sanki hastalığın son günlerinde gibi iyi hissediyorum ama ilaçları kullanmak kadar kullanmamak da risk gibi geliyor. Hayırlısı bakalım Allaha emanet yaşıyoz valla.

-Siz zaten 10 günü farkında olmadan geçirmişsiniz. Keşke daha önce teste gitseydiniz.

Hastaneye gittim doktorla görüştüm dediğiniz, karantinadayken mi :shok:

- Bana günde 2 tane içilen (5 günlük) olanlardan verdilerdi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

sabah 8 tanesini gömdüm

Favipiravir verilmiş size sanırım. Bu antiviral ilaç. Sıtma olan değil diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Önder Özcan yazdı:

-Siz zaten 10 günü farkında olmadan geçirmişsiniz. Keşke daha önce teste gitseydiniz.

Hastaneye gittim doktorla görüştüm dediğiniz, karantinadayken mi :shok:

- Bana günde 2 tane içilen (5 günlük) olanlardan verdilerdi.

Abi şöyle oldu olay; dün akşam karantinam başladı ama sabah hastaneyi arayıp hani benim kan sulandırıcım dedim, aynı doktor yoktu tabi, dediler gelin yazalım, gelemem karantinadayım dedim bunun üzerine kendi özel aracınızla tek başınıza sadece hastaneye gelip dönmek kaydıyla gelmenizde bir sakınca yok dediler, ben de böyle biliyordum zaten kuralı. Sadece hastaneye gidip geldim yani.

İlaçlara gelirsek 8 tane gömdüm dediğim Favicovir var bir de sabah akşam birer tane alınacak Plaquenil var. Bu ikincisi mi sıtma ilacı?

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Teşekkür ederim herkese. Bir yerde yakalanacağımı biliyordum, bugünlere nasipmiş. Aslında bugünlerde yakalanmam da kötü oldu. Klasik covit semptomları bende olmayınca ve havalar da soğuyunca normal soğuk algınlığı diye düşünüp test yaptırmadım bunca zaman. Bir çok yere girdim çıktım, işe gittim. İnşallah başkasına bulaştırmamışımdır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Abi şöyle oldu olay; dün akşam karantinam başladı ama sabah hastaneyi arayıp hani benim kan sulandırıcım dedim, aynı doktor yoktu tabi, dediler gelin yazalım, gelemem karantinadayım dedim bunun üzerine kendi özel aracınızla tek başınıza sadece hastaneye gelip dönmek kaydıyla gelmenizde bir sakınca yok dediler, ben de böyle biliyordum zaten kuralı. Sadece hastaneye gidip geldim yani.

İlaçlara gelirsek 8 tane gömdüm dediğim Favicovir var bir de sabah akşam birer tane alınacak Plaquenil var. Bu ikincisi mi sıtma ilacı?

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.. Favicovir yerli antiviral ilacımız, Plaquenil de sıtma ilacı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Evet Plaquenil verdiler bana, sıtma ilacı.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Bu sıtma ilacı bence beyninde tümör olan birini diyalize bağlamak kadar anlamsız.

Adam sıtma değil neden sıtma ilacı kullansın. Bir yerden iyileştirirken bir yerden yeni hastalık yüklüyorlar. Deneme tahtası gibi, sen şu ilacı al bi kullan bakalım belki işe yarar. 

İlaçları getiren filyasyon ekibi de tam bir fiyasko. Ne ilacı anlatırlar ne başka ilaçlarla etkileşiminden bahsederler. 

Annem babamla temasın yok sağlık bakanlığı mesaj atıyor temaslısınız evden çıkmayın. Akşama arıyorlar anlatıyorum durumu tamam iptal edelim karantinanızı.

Pozitif vakayı eve toplu taşıma ile gönderirler. 

Kış geldi herkes soğuk algınlığı zannedecek haliyle.. 

Allah sonumuzu hayır eylesin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bu sıtma ilacı bence beyninde tümör olan birini diyalize bağlamak kadar anlamsız.

Adam sıtma değil neden sıtma ilacı kullansın. Bir yerden iyileştirirken bir yerden yeni hastalık yüklüyorlar. Deneme tahtası gibi, sen şu ilacı al bi kullan bakalım belki işe yarar. 

İlaçları getiren filyasyon ekibi de tam bir fiyasko. Ne ilacı anlatırlar ne başka ilaçlarla etkileşiminden bahsederler. 

Annem babamla temasın yok sağlık bakanlığı mesaj atıyor temaslısınız evden çıkmayın. Akşama arıyorlar anlatıyorum durumu tamam iptal edelim karantinanızı.

Pozitif vakayı eve toplu taşıma ile gönderirler. 

Kış geldi herkes soğuk algınlığı zannedecek haliyle.. 

Allah sonumuzu hayır eylesin. 

Filyasyonda  ciddi yoğunluk varmış. Personel eksikliğinden ötürü sağlık ile alakası olmayan kişileri bile ekibe almışlar. 

Sanki sürü bağışıklığı uygulanıyor gibi hasta yoğunluğunun bu kadar artmasında rağmen tedbirlerin alınmaması bunu gösteriyor bence. 

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Geçmiş olsun. Allah şifa versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İki ay önce Kayseri bu haldeydi. Eylül ayı burada hastalığın en yoğun zamanıydı. Filyasyon ekiplerinin gelmesi 1 gün, polisin gelip şerit çekmesi 3 günü buluyordu. Artık şerit de çekmiyorlar galiba. Her binada 2-3 karantina vardı. İnsanlar biraz dikkat edince hastalığın yayılması yavaşladı.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği corona genelgesinde tüm illerde cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İçişleri Bakanlığı, 81 ile gönderdiği corona genelgesinde tüm illerde cadde ve sokaklarda sigara içilmesinin yasaklandığını duyurdu.

Sonuna kadar destekliyorum. Caddede sokakta yürürken milletin dumanını solumaktan gına geldi. O yüzden yürüyerek bir yere gitmeye de çekinir olduk. Insanımız gerçekten çok bencil.
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sonuna kadar destekliyorum. Caddede sokakta yürürken milletin dumanını solumaktan gına geldi. O yüzden yürüyerek bir yere gitmeye de çekinir olduk. Insanımız gerçekten çok bencil.

Peki nerede içeceğim ben? Araba yasak kafe yasak sokak yasak. Evde balkon yasak evin içi yasak. Kişisel hak ve özgürlüğe müdahale sadece. Kovit nedeniyle konan doğru karar inşaallah kalıcı olmaz
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...