Bülent Tarakçı 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Önder Özcan yazdı: İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin. Önder geçmiş olsun. Acil şifalar. Kendini epeyce kuvvetli hissediyor olmalısın. "Koronanın sallayamadığı adam." desek mi? M. Asım Kahraman yazdı: Allah şifalar versin... Hastalığı bağışıklığı kuvvetli iken ve yaz aylarında geçirip atlatanlar, henüz yakalanmayanlara göre şanslı durumda. Tabi eğer antikor oluşumu diğer bulaşıcı hastalıklar gibi uzun vadede koruyor ise. Eskiden bilhassa su çiçeği için söylerlerdi, köylere salgın geldiğinde sağlıklı olan çocukları hastalık geçiren çocukların yanına getirip bilinçli şekilde bulaşmasını ve küçük yaşta ufak semptomlar ile atlamasını sağlarlarmış. Çünkü yaş ilerledikçe semptomların ağırlaştığını ve ansızın yakalanmanın daha riskli olduğunu bilirlermiş. Sanırım henüz tespit edilmiş bir vaka tekrarı yok ülkemizde. Sanayii de bir abimiz su çiçeğini 25 li yaşlarda geçirmişti. Az daha ölüyordu diyeyim, durumu izah etmiş olayım. 2 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Önder Özcan yazdı: İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 1 Ekim 2020 Paylaş 1 Ekim 2020 geçmiş olsun arkadaşlar. Allah hepimize yardım etsin.martın 15 inden beri kaçıyoruz ama çember daralıyor.daha çok dikkat edelim. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Yurdaer Elay yazdı: İkinci defa olduğunda artık virüs ne ile baş etmesi gerektiğini biliyor. Bağışıklık sistemi hücrelerimize karşı kendi savunması, aldatmacası ve bir dolu mekanizması var. ilk seferde hiçbirşey bilmiyor ki vücut? aslı ikinci seferde ne ile karşılaşacağını biliyor, bağışıklık sistemi böyle çalışır. pasif aşılarda böyle çalışır. ikinci seferde hastanın belki bağışıklık sistemi daha zayıftı. başka bir enfeksiyon vardı kimse bilemez. mantıken mutasyona uğramadıysa aynı hastalığa nasıl yakalanırki insan? sadece bağışıklığı baskılayan bir durum varsa olur bu. aids gibi mesela. grip türevleri sürekli mutasyon geçirdiği için her sene yeni aşı çıkartılıyor. hastalığın standart bir seyri olsaydı, bakterilerin neden olduğu hastalıklar gibi, süreç herkeste aşağı yukarı aynı olurdu. ama gösterilen belirtilere bakarsanız hepsi herkeste olmuyor. ayrıca hiç belirti göstermeyen yada çok az belirti gösterenlerde oluyormuş. çok inatçı ve saldırgan bir hastalık, bu pandeminin sebebi zaten. ancak tüm dünyadaki ana akım medyanın sürekli bahsederek abarttığı her ne durum varsa, şu yaşımda öğrediğim,kesin ardında başa bir şey vardır. Sani Gerşon yazdı: Aman, bağışıklık süresi maksimum 1 ay. Sonra tekrar riske açık haldesiniz. Bir çok 2. kere yakalanmış vaka hem ülkemizde hem de dünyada mevcut. o zaman üretecekleri ticari aşı bizi nasıl koruyacak birisi izzah edebilirmi? insanın kendi vücudunun bizzat hastalığı yenerken ürettiği antikoru 1 ayda tüketiyorsak dışarıdan gelecek pasif aşının koruyuculuğu tamamen varsayımdan ibaret olur. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: ancak tüm dünyadaki ana akım medyanın sürekli bahsederek abarttığı her ne durum varsa, şu yaşımda öğrediğim,kesin ardında başa bir şey vardır. % 100 doğru tespit. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Dogan Arsiray yazdı: ancak tüm dünyadaki ana akım medyanın sürekli bahsederek abarttığı her ne durum varsa, şu yaşımda öğrediğim,kesin ardında başa bir şey vardır. cambaza bak cambaza der atasözü. eskiden mahalleye cambaz gelip türlü numaralar yaparmış, seyretmeye toplanan ahali evine döndüğünde hırsız girdiğini anlarmış boş kalan evlere. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 (düzenlendi) Dogan Arsiray yazdı: Kesinlikle haklısın ancak ben ikinci seferi insan vücudu için değil, virüs için söyledim. İlk saldırıda vücudumuzun nasıl tepki vereceğini öğreniyor. Senin bağışıklık sisteminin analizini yapıyor. İkinci sefer saldırdığında bağışıklık sistemi hücrelerini kandıracak türlü mekanizma geliştiriyor. Ben daha önce bir link paylaşmıştım ama bulamadım. Sars co-2 geninde hangi bölge hangi proteini kodluyor ve bu proteinler ne işe yarıyor. Sistem o kadar düzenli ki, bu yapısal proteinlerin hepsinin bir amacı var. Örneğin bir tanesi bağışıklık sistemi hücrelerini oyalamak için gidip reseptörlere bağlanıyor. Yani virus kendi yok olmasın diye kendine benzer öncüler üretip yolluyor. Mesela bir tanesi bağışıklık sistemimiz uyanmasın diye kamuflaj görevi yapıyor. Bir nevi güvenlik kamerasının önüne sabit bir görüntü koyup sorun yokmuş gibi görevliyi kandırmak. Ben tedavi ile virüsün vücuttan tamamen atıldığını düşünmüyorum. Korona da büyük ihtimal herpes (uçuk) gibi kendini saklıyor ve fırsatını bulunca ortaya çıkıyor. Grip gibi, herpes gibi artık hayatımızda olacak. Bunun da aşısı çıkacak ve her yıl aşı suşları yenilenecek. 2 Ekim 2020 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Yurdaer Elay yazdı: Kesinlikle haklısın ancak ben ikinci seferi insan vücudu için değil, virüs için söyledim. İlk saldırıda vücudumuzun nasıl tepki vereceğini öğreniyor. Senin bağışıklık sisteminin analizini yapıyor. İkinci sefer saldırdığında bağışıklık sistemi hücrelerini kandıracak türlü mekanizma geliştiriyor. Ben daha önce bir link paylaşmıştım ama bulamadım. Sars co-2 geninde hangi bölge hangi proteini kodluyor ve bu proteinler ne işe yarıyor. Sistem o kadar düzenli ki, bu yapısal proteinlerin hepsinin bir amacı var. Örneğin bir tanesi bağışıklık sistemi hücrelerini oyalamak için gidip reseptörlere bağlanıyor. Yani virus kendi yok olmasın diye kendine benzer öncüler üretip yolluyor. Mesela bir tanesi bağışıklık sistemimiz uyanmasın diye kamuflaj görevi yapıyor. Bir nevi güvenlik kamerasının önüne sabit bir görüntü koyup sorun yokmuş gibi görevliyi kandırmak. Ben tedavi ile virüsün vücuttan tamamen atıldığını düşünmüyorum. Korona da büyük ihtimal herpes (uçuk) gibi kendini saklıyor ve fırsatını bulunca ortaya çıkıyor. Grip gibi, herpes gibi artık hayatımızda olacak. Bunun da aşısı çıkacak ve her yıl aşı suşları yenilenecek. Ne kadar çok korku, o kadar çok aşı demek. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Mahmut Yıldız yazdı: Ne kadar çok korku, o kadar çok aşı demek. O korkuyu yaratmasalar aşı yaptırır mısınız? 😉 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 bence çok boyutlu bir planın parçası... artık ne amaçlanıyorsa, neler artı neler eksi ise. bence yapay zeka nın payı vardır bu işin yonlendirilmesinde. ama sehayat ve dolayısı ile tüketim kısıtlanınca çevrenin 3 ayda nasıl temizlendiğini de gördük kendi çevremizden. gökyüzü berrak idi. hava temiz idi. vs. şimdi yine aynı. çok kalabalık ve sürdürülebilir olmayan sistemlere sahip bir düzende yaşıyoruz. derin düşündükçe çıkası gelmiyor insanın. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Ben mesela askerde domuz gribi aşısı olmak zorunda kalmıştım Eminim bu forumda 1000 kişiden 1 i bile bu aşıyı olmamıştır. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Yurdaer Elay yazdı: O korkuyu yaratmasalar aşı yaptırır mısınız? 😉 O kadar aşıyı kim alacak, hem de koruma garantisi bile belli olmayan aşıyı. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 2 Ekim 2020 Paylaş 2 Ekim 2020 Metin Akbal yazdı: Ben mesela askerde domuz gribi aşısı olmak zorunda kalmıştım Eminim bu forumda 1000 kişiden 1 i bile bu aşıyı olmamıştır. Ben de olmuştum . 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 3 Ekim 2020 Paylaş 3 Ekim 2020 Önder Özcan yazdı: Dün akşam D Haberde Ankaradaki bir pandemi hastanesinde çalışan bir doktorun, 4 ayda 2 kere yakalandığını, ikinci seferin daha ağır geçtiğini gösterdi. Önder bey ALLAH acil şifalar versin. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Pozitif kervanına ben de katıldım. Şans eseri test yaptırarak öğrendim bugün. Ctesi sırt ağrısıyla uyandım uykudan. 2 gün sürdü. Hafta içi birkaç gün baş ağrısı çektim. Ama virüse hiç yormamıştım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Pozitif kervanına ben de katıldım. Şans eseri test yaptırarak öğrendim bugün. Ctesi sırt ağrısıyla uyandım uykudan. 2 gün sürdü. Hafta içi birkaç gün baş ağrısı çektim. Ama virüse hiç yormamıştım. Çabuk atlatırsın inşallah. Çok geçmiş olsun Oğuzkan. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Çabuk atlatırsın inşallah. Çok geçmiş olsun Oğuzkan. İnşallah emmi çok teşekkür ederim 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Tanıdığım tüm a+ kan grubu insanları bu hastalığı hiç bir belirti olmadan atlattı.. İllaki bir belirti sayılıyorsa, agız tadı bozulan biri var. Yine babası hasta olupda aynı evde karantinada 1 hafta kalan a+ genç vatandaş hep negatif çıkmış. A+ te etkileri ağır geciyor diyen kimse yanılmış. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 İnşallah emmi çok teşekkür ederimOğuzkan gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Önder Özcan yazdı: Oğuzkan Erışık yazdı: İnşallah emmi çok teşekkür ederim Oğuzkan gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Önder abim teşekkür ederim sana da geçmiş olsun konuyu takipte değildim az önce okudum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Pozitif kervanına ben de katıldım. Şans eseri test yaptırarak öğrendim bugün. Ctesi sırt ağrısıyla uyandım uykudan. 2 gün sürdü. Hafta içi birkaç gün baş ağrısı çektim. Ama virüse hiç yormamıştım. Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Ali Darbaz yazdı: Tanıdığım tüm a+ kan grubu insanları bu hastalığı hiç bir belirti olmadan atlattı.. İllaki bir belirti sayılıyorsa, agız tadı bozulan biri var. Yine babası hasta olupda aynı evde karantinada 1 hafta kalan a+ genç vatandaş hep negatif çıkmış. A+ te etkileri ağır geciyor diyen kimse yanılmış. 2 3 hafta önce tat ve koku almam bozulmuştu. Geçen hafta yerine geldi. Bende A+ im belki de ondan belirti göstermedim. İşyeri müdürü ile aynı odada çalışıyoruz. Daha önce virüse yakalandı, bugünde test yaptırdı yine pozitif çıktı 2 ay sonra temastan dolayı. Ben de gidip yaptırdım hemen. Hem antikor hem aktif virüs var vücudumda. Kim bilir ne zaman nereden kaptım kaç gün kaldı o söylenen 10 güne... Mehmet Yeter yazdı: Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin. Teşekkürler Mehmet bey amin. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 9 Ekim 2020 Paylaş 9 Ekim 2020 Oğuzkan Erışık yazdı: Ben de gidip yaptırdım hemen. Hem antikor hem aktif virüs var vücudumda. Kim bilir ne zaman nereden kaptım kaç gün kaldı o söylenen 10 güne.. Geçmiş olsun. Antikor oluştuğuna göre siz muhtemelen daha önceden kapmış ve belirtisiz atlatmışsınız hastalığı. Bu da her iyileşen bir daha hasta olmaz anlamına gelmiyor, ki Allah korusun ikinci dalga da falan daha ciddi seyrediyor hastalık. Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts