Coşkun Basan 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin.Abi geçmiş olsun. Iyi olmana sevindim 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Önder Özcan yazdı: Herkese teşekkürler. Ersen işyerinde 1 pozitif çıktı, bu sebeple herkes test yaptırdı bende de çıktı. Geçmiş olsun. İş yerinde pozitif çıktı bizde test yaptırmak istiyoruz şeklinde söyleyince test yapmıyorlarmış. Özelde mi yaptırdınız? 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş olsun. İş yerinde pozitif çıktı bizde test yaptırmak istiyoruz şeklinde söyleyince test yapmıyorlarmış. Özelde mi yaptırdınız? Karabük’te de yapmıyorlar ama belirti söyleyeceksiniz maalesef yalan söyleyerek. Pozitif çıkan kişiden 2-3 gün sonra gidip iş yerinde arkadaşta çıktı belirtilerden birkaç tane söyleyince yapıyorlar 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Geçmiş olsun. İş yerinde pozitif çıktı bizde test yaptırmak istiyoruz şeklinde söyleyince test yapmıyorlarmış. Özelde mi yaptırdınız? Temaslı listesine eklenmek gerek. Temaslı olmanın da belirli şartları var. Eşim filyasyon da görevli. Temaslılardan numune alınıyor, birde temaslının temaslısı var, eğer mi temaslı kişi pozitif çıkarsa temaslılının temaslısı olan kişi temaslı olup ondan numune alınıyor, temaslı pozitif çıkmazsa temaslının temaslısına herhangi bir işlem yapılmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Metin Akbal yazdı: Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş olsun. İş yerinde pozitif çıktı bizde test yaptırmak istiyoruz şeklinde söyleyince test yapmıyorlarmış. Özelde mi yaptırdınız? Temaslı listesine eklenmek gerek. Temaslı olmanın da belirli şartları var. Eşim filyasyon da görevli. Temaslılardan numune alınıyor, birde temaslının temaslısı var, eğer mi temaslı kişi pozitif çıkarsa temaslılının temaslısı olan kişi temaslı olup ondan numune alınıyor, temaslı pozitif çıkmazsa temaslının temaslısına herhangi bir işlem yapılmıyor. 4.temasta koptum ben 😁 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 4.temasta koptum ben [emoji16][emoji23][emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Eylül 2020 Paylaş 29 Eylül 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Geçmiş olsun. İş yerinde pozitif çıktı bizde test yaptırmak istiyoruz şeklinde söyleyince test yapmıyorlarmış. Özelde mi yaptırdınız? Ben direk özele gittim, akşam iş çıkışı haber almıştık çünkü. Ama karantinam bitince yeni test yaptırmak diye gittim, şikayetin var mı dediler yok dedim, kontrol testi yapmıyoruz dediler. Gene özele gittim 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 29 Eylül 2020 Yazar Paylaş 29 Eylül 2020 Önder Özcan yazdı: İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin. Abicim benim immün sistem baskılayıcı ilaçlardan dolayı negatife geçmem biraz uzun sürermiş, nefroloğum test yaptırma 1 aydan önce dedi, zorunlu olmadıkça çöp çıkarmak dışında kapıyı dahi açmıyorum. Gelmiş geçmiş olsun abim. Mehmet Ozyurek yazdı: Geçmiş olsun Önder. Ahmet.. Sen ne haldesin. Evde semptomsuz yatış abi. 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Önder Özcan yazdı: İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin. abi geçmiş olsun sıkıntısız geçirmiş olmana çok sevindim. bu illet hepimizin kapısını çalacak ama inşallah bizlerde senin kadar şanslı oluruz. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: abi geçmiş olsun sıkıntısız geçirmiş olmana çok sevindim. bu illet hepimizin kapısını çalacak ama inşallah bizlerde senin kadar şanslı oluruz. Sağol Mehmet, evet ilk gününden beri söylediğim o, bu hastalık grip gibi hepimize gelecek. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 @Önder Özcan Abi çok geçmiş olsun Allah sağlık sıhatini versin. Kendine çok iyi bak. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Ahmet Kiriş yazdı: Evde semptomsuz yatış abi. Peh teste daha 2 hafta var hee ? İnşallah senden de negatif çıktım haberini bekliyoruz abi. Önder Özcan yazdı: Sağol Mehmet, evet ilk gününden beri söylediğim o, bu hastalık grip gibi hepimize gelecek. Geçmiş olsun abi. Aşağısı da çok karışık. Bizim içinde çember daralıyor. Dediğin gibi, grip gibi atlatırız gider inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 [mention]Önder Özcan [/mention] abi sana da geçmiş olsun. Abilerim kardeşilerim;Hastalığı sakın hafife almayın. Altta yatan hastalıklarımızı bilmiyoruz. Bu hastalık çok çok ciddidir. Hele havalar soğuyacak salyalarımız öksürükler pıksırıklar artacak. İşimize gücümüze devam edeceğiz lakin maskemizi ve el hijyenimize çok dikkat edeceğiz. 6 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Önder abi geçmiş olsun. Herkese sağlıklı günler dilerim. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 @Önder Özcan abi geçmiş olsun. Allah şifa versin. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. Ben çok şükür atlattım. Konuyu açan Ahmet Kiriş arkadaşımız yukarda bir süre daha evde kalacağını yazmış. Rabbim kendisine tez vakitte şifalar versin inşallah. 6 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Önder abi geçmiş olsun, bununla geçmiştir inşallah. 1 Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Allah şifalar versin... Hastalığı bağışıklığı kuvvetli iken ve yaz aylarında geçirip atlatanlar, henüz yakalanmayanlara göre şanslı durumda. Tabi eğer antikor oluşumu diğer bulaşıcı hastalıklar gibi uzun vadede koruyor ise. Eskiden bilhassa su çiçeği için söylerlerdi, köylere salgın geldiğinde sağlıklı olan çocukları hastalık geçiren çocukların yanına getirip bilinçli şekilde bulaşmasını ve küçük yaşta ufak semptomlar ile atlamasını sağlarlarmış. Çünkü yaş ilerledikçe semptomların ağırlaştığını ve ansızın yakalanmanın daha riskli olduğunu bilirlermiş. Sanırım henüz tespit edilmiş bir vaka tekrarı yok ülkemizde. 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 (düzenlendi) Önder Özcan yazdı: Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim. Ben çok şükür atlattım. Konuyu açan Ahmet Kiriş arkadaşımız yukarda bir süre daha evde kalacağını yazmış. Rabbim kendisine tez vakitte şifalar versin inşallah. Çok geçmiş olsun Önder bey. Ahmet beye de tekrar acil şifalar dilerim. En son izlediğim bir haberde virüsün konak hücre içine girebilmesi için kullandığı "bağlanma proteinlerinin" yapısını değiştirebildiğini anlatıyorlardı. Yani bu ne demek? Virüse karşı bağısıklık oluşturduk ve bir şekilde artık başa çıkabiliyoruz. Virüse karşı aşı da yaptık. Ama o kadar akıllı ki, varlığını sürdürebilmek için kendini değiştiriyor (virüslerde mutasyon çok hızlı olur). Bu bilinen genel bir bilgi ve korona için de teyit edilmiş oldu. Grip virüsü de böyledir mesela. Neden her sene aşı olur insanlar? Çünkü grip virüsü sürekli yapısını değiştirir. Bir önceki senenin ve daha öncekilerden karma bir aşı yapılır. Yüzde yüz olmasa bile koruyuculuğu vardır. Bundan sonra Korona da artık hayatımızda ama kendisi henüz konak bünyeyi öldürmeyecek kadar evrim/mutasyon geçirmedi. Bu gerçekleşene kadar elimizden gelen en iyi şeyleri mümkün olduğunca yapmalıyız. Bağışıklığımız güçlü olacak, hijyene dikkat edeceğiz, sosyal mesafeyi koruyacağız ve gerekli yerlerde mutlaka maske takacağız. Ne kadar geç tanışırsak o kadar iyi. 30 Eylül 2020 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 M. Asım Kahraman yazdı: Allah şifalar versin... Hastalığı bağışıklığı kuvvetli iken ve yaz aylarında geçirip atlatanlar, henüz yakalanmayanlara göre şanslı durumda. Tabi eğer antikor oluşumu diğer bulaşıcı hastalıklar gibi uzun vadede koruyor ise. Eskiden bilhassa su çiçeği için söylerlerdi, köylere salgın geldiğinde sağlıklı olan çocukları hastalık geçiren çocukların yanına getirip bilinçli şekilde bulaşmasını ve küçük yaşta ufak semptomlar ile atlamasını sağlarlarmış. Çünkü yaş ilerledikçe semptomların ağırlaştığını ve ansızın yakalanmanın daha riskli olduğunu bilirlermiş. Sanırım henüz tespit edilmiş bir vaka tekrarı yok ülkemizde. Dün akşam D Haberde Ankaradaki bir pandemi hastanesinde çalışan bir doktorun, 4 ayda 2 kere yakalandığını, ikinci seferin daha ağır geçtiğini gösterdi. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 M. Asım Kahraman yazdı: Allah şifalar versin... Hastalığı bağışıklığı kuvvetli iken ve yaz aylarında geçirip atlatanlar, henüz yakalanmayanlara göre şanslı durumda. Tabi eğer antikor oluşumu diğer bulaşıcı hastalıklar gibi uzun vadede koruyor ise. Eskiden bilhassa su çiçeği için söylerlerdi, köylere salgın geldiğinde sağlıklı olan çocukları hastalık geçiren çocukların yanına getirip bilinçli şekilde bulaşmasını ve küçük yaşta ufak semptomlar ile atlamasını sağlarlarmış. Çünkü yaş ilerledikçe semptomların ağırlaştığını ve ansızın yakalanmanın daha riskli olduğunu bilirlermiş. Sanırım henüz tespit edilmiş bir vaka tekrarı yok ülkemizde. Doğu ilinde bir doktor 2. Kez atlattı sanırım 1. Sinde çok hafif atlattığını 2. De daha ağır atlattığını belirtti. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Arif Aykın yazdı: Doğu ilinde bir doktor 2. Kez atlattı sanırım 1. Sinde çok hafif atlattığını 2. De daha ağır atlattığını belirtti. Bunun muhtemel sebebi ilkinde bağışıklık sistemimizin başa çıkabiliyor olması. Tamamen yok edemiyoruz belki ama virüsle büyük bir mücadele halindeyiz. İkinci defa olduğunda artık virüs ne ile baş etmesi gerektiğini biliyor. Bağışıklık sistemi hücrelerimize karşı kendi savunması, aldatmacası ve bir dolu mekanizması var. Elbette vücudumuz yine mücadele ediyor ancak ikinci saldırıda çok daha fazla tahribat oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 M. Asım Kahraman yazdı: Allah şifalar versin... Hastalığı bağışıklığı kuvvetli iken ve yaz aylarında geçirip atlatanlar, henüz yakalanmayanlara göre şanslı durumda. Tabi eğer antikor oluşumu diğer bulaşıcı hastalıklar gibi uzun vadede koruyor ise. Eskiden bilhassa su çiçeği için söylerlerdi, köylere salgın geldiğinde sağlıklı olan çocukları hastalık geçiren çocukların yanına getirip bilinçli şekilde bulaşmasını ve küçük yaşta ufak semptomlar ile atlamasını sağlarlarmış. Çünkü yaş ilerledikçe semptomların ağırlaştığını ve ansızın yakalanmanın daha riskli olduğunu bilirlermiş. Sanırım henüz tespit edilmiş bir vaka tekrarı yok ülkemizde. Aman, bağışıklık süresi maksimum 1 ay. Sonra tekrar riske açık haldesiniz. Bir çok 2. kere yakalanmış vaka hem ülkemizde hem de dünyada mevcut. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 30 Eylül 2020 Paylaş 30 Eylül 2020 Çok Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Önder Özcan yazdı: İnşallah negatife dönmüşsündür Ahmet. Ahmet'ten 1 gün sonra da ben pozitif çıktım. 10 gün evde kaldıktan sonra cumartesi günü negatife döndüm ve dün işe başladım. Hiç bir belirti göstermeden geçirmeme rağmen negatife döndüğümü görünce gözyaşlarımı tutamadım. Rabbim tüm hastalara şifalar versin. Sizede gelmiş geçmiş olsun Allah tüm hastalara şifa versin yardımcısı olsun inşallah 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts