İçeriğe Yönlendir

Covid 19 Olmuşum

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Mahmut Yıldız
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bağışıklık düştü. 

Kağıt toplayanların hiç biri hiç bir zaman maske takmadı ve hepsi her çöpe elini kafasını soktu ama belki hiç biri hasta olmadı. 

Evden getirdiler yemeklerini. İkisi de hafta sonu Erciyes'e yürüyüşe giden, gayet fit kişilerdi. Hastalığı da rahat atlattılar. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Osman Yücel Çetin yazdı:

Bir sürü çelişkiler dolu süreçte ama çok yorum yapmak istemiyorum. Hem uzman değilim hem yanlış anlaşılmaya müsait.

Sizinki farklı bir bakış açısı saygı duyuyorum. 

Aşırı dezenfeksiyon ve maske uzun vadede basit hastalıklara karşı bile bizi zayıf bırakabilir mi mesela?

bence bırakır. sonuçta ne kadar çok çeşit hastalık ile karşılaşırsa o kadar hızlı tepki veriri bağışıklık sistemi. mesela evcil hayvanla büyüyen çocuklarda alerjik reaksiyonlar daha az görülüyormuş.

ancak insan zihninin bağışıklık üzerindeki etkisi çok fazla. kaç yada savaş tepkisi veriyor ilkel beyin. kaç savaş durumunda tüm yaşam gücü uzuvlara yönelndiriliyor. eğer stres yoksa yani tehdit geçtiyse iç organlara eşit dağılıyor. modern insan sürekli bir gerginlik nedeni altında. çoğu gerçek tehdit bile değil. mesela medya bundna beslenip para kazanıyor, sağlık söktörü de öyle. hatta sigorta sektörü de öyle. aslında olmayan tehditlerden ölçüsünde korkmak doğal olsada, sürekli bunun varlığı sürekli savaş yada kaç modunda olmamıza neden oluyor. sindirim sistemindeki bakterilerin bağışıklık üzerindeki etkisi diğer herşeyden fazlaymış, sindirim sistemininde zihinsel hallerden ne kadar çabuk etkilendiği bilinir. özellikle midesi hassas olanlar daha iyi fark etmişlerdir. yediğimiz içtiğimiz tükettiğim herşey ve zihinsel olarak tükettiğimiz her uyaran da aynı şekilde tüm sistemi etkiliyor olmalı.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Mesela bugün maske mutlaka takılsın diyen hekimlerin 2-3 yıl sonra herkese maske taktırmak büyük hataydı demeyeceğinin garantisi var mı?

Dogan Arsiray yazdı:

bence bırakır. sonuçta ne kadar çok çeşit hastalık ile karşılaşırsa o kadar hızlı tepki veriri bağışıklık sistemi. mesela evcil hayvanla büyüyen çocuklarda alerjik reaksiyonlar daha az görülüyormuş.

ancak insan zihninin bağışıklık üzerindeki etkisi çok fazla. kaç yada savaş tepkisi veriyor ilkel beyin. kaç savaş durumunda tüm yaşam gücü uzuvlara yönelndiriliyor. eğer stres yoksa yani tehdit geçtiyse iç organlara eşit dağılıyor. modern insan sürekli bir gerginlik nedeni altında. çoğu gerçek tehdit bile değil. mesela medya bundna beslenip para kazanıyor, sağlık söktörü de öyle. hatta sigorta sektörü de öyle. aslında olmayan tehditlerden ölçüsünde korkmak doğal olsada, sürekli bunun varlığı sürekli savaş yada kaç modunda olmamıza neden oluyor. sindirim sistemindeki bakterilerin bağışıklık üzerindeki etkisi diğer herşeyden fazlaymış, sindirim sistemininde zihinsel hallerden ne kadar çabuk etkilendiği bilinir. özellikle midesi hassas olanlar daha iyi fark etmişlerdir. yediğimiz içtiğimiz tükettiğim herşey ve zihinsel olarak tükettiğimiz her uyaran da aynı şekilde tüm sistemi etkiliyor olmalı.

Komplo teorileri arasında savrulmak da istemiyorum ama aklıma yatmayan bir sürü şey var ortada...

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Osman Yücel Çetin yazdı:

Mesela bugün maske mutlaka takılsın diyen hekimlerin 2-3 yıl sonra herkese maske taktırmak büyük hataydı demeyeceğinin garantisi var mı?

Herşeyi diyebilirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

@Osman Yücel Çetin İnan o kadar çok çıkarım yapılabilir ki.

Aklıma bir sürü olasılık geliyor fakat hepsi öznel görüş tabi ki.

Bu ara Netflix te better than us diye rus yapımı bir dizi var ona bakıyorum. 8. bölümdeyim. İnsansı robotlarla ilgili bir dizi. Son teknoloji, insan hislerini algılayıp karşılık verebilen ve insan iş gücünün yerine kullanılabilen bir bilim ürünü. Mesela bu tarz bilim kurgular eskiden çok ütopik gelirdi fakat günümüzde çok yakın gözüküyor. 

Mesela çevremdeki insanların bir çoğu harıl harıl eve bilgisayar ve internet almak için uğraşıyor. E-okul muhabbeti sebebiyle. Bu durum kimin işine geldi? Bu süreçte izlenebilirlik ne derece hakimiyet altına alındı? Zaten kredi kartları, mobil telefonlar, yazışma uygulamaları vs sayesinde yaşam tarzlarımız, seyahatlerimiz gibi birçok veri irdeleniyor. Ortam dinlemelerine girmiyorum bile. Geçen akşam bir konu üzerine muhabbet ediyoruz, aradan kısa bir zaman geçti telefondan bir şey bakacağım, pat konuştuğumuz şeyin reklamı. Yani bunlar tesadüf değil artık. Z kuşağının ne kadar bozulduğunun farkında mıyız? Kısa bir süre öncesine kadar Türk örf ve adetlerine, toplum yapımıza ters gelen şeyler ne kadar sıradanlaştı artık. Eskiden sözünü bile geçirmediğimiz durumları o kadar kanıksadık ki...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bir doktorla sohbet ettim geçenlerde, özellikle çocuklar için bu kadar izole yaşamın  ileride daha büyük yan etkileri olacağını söyledi. Nezle bile olsalar 1-2 ay sıkıntı çekmelerinden endişe ediyorum diyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Aydın Sert yazdı:

Geçen akşam bir konu üzerine muhabbet ediyoruz, aradan kısa bir zaman geçti telefondan bir şey bakacağım, pat konuştuğumuz şeyin reklamı.

Bu durumla çok karşılaşıyorum. Birşey konuşacağım zaman telefonu farklı odaya bırakma ihtiyacı hissediyorum artık

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cem Işık yazdı:

Bir doktorla sohbet ettim geçenlerde, özellikle çocuklar için bu kadar izole yaşamın  ileride daha büyük yan etkileri olacağını söyledi. Nezle bile olsalar 1-2 ay sıkıntı çekmelerinden endişe ediyorum diyor.

Aynen. farkında değiliz, aslında bağışıklığımız hızla düşüyor. 

Yakında nezleden hastanelik olmaya başlayabiliriz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tahir İlter yazdı:

5G aslında olan, hastalık yok. 5G havada okşişen emiyor 

Nasıl oluyor o?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mehmet Göktürk yazdı:

Nasıl oluyor o?

5g teknolojisi, korona virüsün yayılmasına sebep oluyor ve hızını artıyor diyorlar. Bu sebeple bazı ülkelerde 5g baz istasyonlarını parçaladılar. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Mehmet Göktürk yazdı:

Nasıl oluyor o?

Proflar çözemedi ama kahvelerde falan uzmanı çok Mehmet Hocam oralardan daha net bilgi bulunabilir 😂

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
Osman Yücel Çetin yazdı:

Aşırı dezenfeksiyon ve maske uzun vadede basit hastalıklara karşı bile bizi zayıf bırakabilir mi mesela?

"İleriye dönük bir hazırlık mı?" diye düşünmeden edemiyorum. Toplumsal paranoyaya doğru gidiyoruz. 

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/cinli-doktor-dr-li-meng-yan-dunyayi-sarsacak-raporu-yayinladi-korona-virus-insan-yap-301583h.htm

Doğru mudur? Değil midir? Ben anlamam. Fakat bu tarz haberler insanı korkutuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Mert Gulkokan yazdı:

Ben her gün multivitamin alacağım bağışıklığım güçlü olması için pharmoton kullanıyordum kullanmaya devam edeceğim
30 adetini en son 75 tl ye almıştım

Vitaminler sitesine bakmanızı öneririm.

ben tüm ihtiyaçları oradan getirtiyorum , fiyatları uygun.Havale ile ödemede % 5 ekstra indirim de var.

Forum kurallarına aykırı değilse adresini de paylaşabilirim

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Bırakın şu multi bilmemneleri Allah aşkına. Gidin köyden möyden tanıdıklardan bal pekmez süt alın. Benim yaptığım gibi yoğurdunuzu peynirinizi evde yapın. Allah ne verdiyse yiyin. 
Ama bunu sadece yemekle bırakmayın, yakmayı da başarın. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mert Gulkokan yazdı:

Ben her gün multivitamin alacağım bağışıklığım güçlü olması için pharmoton kullanıyordum kullanmaya devam edeceğim
30 adetini en son 75 tl ye almıştım

Dengeli ve sağlıklı beslenen bir bünyede ilave vitamin takviyesine ihtiyaç yoktur. Doktorunuza danışmandan kullanmayın aksi halde hipervitaminoz nedeniyle metabolizmanızda kalıcı hasara yol açabilir. Bunun yerine öğünlerin beraberinde bol yeşillik öneririm 😊

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Koray Demir yazdı:

Dengeli ve sağlıklı beslenen bir bünyede ilave vitamin takviyesine ihtiyaç yoktur.

Büyükşehirlerde böyle insan var mıdır sizde?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Var tabi. hele teşvikiyede sürü sebil.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Sani Gerşon yazdı:

Doktor kontrolünde alınmalıdır diyorum ben 😊. Kan değerlerine bakılır ona göre kullanımı önerilir tıbbi literatürü budur yanlışım varsa düzeltin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

Var tabi. hele teşvikiyede sürü sebil.

Teşvikiye'de görecekleriniz hocam, reklamdan ibaret.

Koray Demir yazdı:

Doktor kontrolünde alınmalıdır diyorum ben 😊. Kan değerlerine bakılır ona göre kullanımı önerilir tıbbi literatürü budur yanlışım varsa düzeltin. 

Yanlış söylüyorsunuz demedim :) Öyle bir insan yok manasında söyledim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Gerçek köylüyle iletişim kurun, sanayileşmişlerle değil. Çok güzel kaliteli ürünler alınıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kürşat Gönüllü

Ahmet bey Acil şifalar diliyorum. Çok geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Geçmiş olsun sanıyorum bu hastalık herkese uğramadan gitmeyecek. Önemli olan uğradığında en az hasarla atlatabilmek

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...