Fatih Sarıkaya 26 Kasım 2021 Yazar Paylaş 26 Kasım 2021 Bugün birşey öğrendim. Iphonu usbsine taktım. Telefonu tanıdı. Androidi tanımıyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Bugün birşey öğrendim. Iphonu usbsine taktım. Telefonu tanıdı. Androidi tanımıyor. İhtimal dahilinde ama Sorunun arabada olduğunu düşünmüyorum. Android kaynaklıdır muhtemelen Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Kasım 2021 Yazar Paylaş 27 Kasım 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İhtimal dahilinde ama Sorunun arabada olduğunu düşünmüyorum. Android kaynaklıdır muhtemelen Başka bir telefon taktım. Bu bağlanıyor ama sonra kopuyor. Androidden kaynaklı heralde. Iphonu tekrar taktığımda kaldığı yerden devam ediyor. Unutmamış. Direksiyondan sonraki şarkıya geçmene izin veriyor. Usb bağlantısı daha güzelmiş. Aracın kendi bluetoothdu yok. Olsa yine direksiyondan sonraki şarkıya geçmeye müsaade ederdi. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Kasım 2021 Yazar Paylaş 27 Kasım 2021 Az önce araç fiyatlarına baktımda. Ömrümün sonunakadar bu araca binsem kardayım. Zaten tek elden kullanıyorum. Bakımlarını vaktinden önce yapıyorum. Davlunmaz ve kapı izalasyonlarını yapıp, bununla devam edeyim. Araç değişmek enayilik gibi geldi gözüme. Allah bunun parasına muhtaç etmesin. Millet öyle paralar yazmışki ne alınır nede satılır. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Aralık 2021 Yazar Paylaş 27 Aralık 2021 Şimdi yakıt konusunda bir güncelleme yapayım. Birde veri paylaşımı yapayım. Gelecekte lazım olursa okuruz. 1.25 motor 83 hp fiesta trend x ile karma benzin tüketimim 5.2 litre. Buna aracın yanılma payı 0.1 litreyide ilave edince 5.3 litre dir. Benim sürüş tarzım ile. Bu defalarca test edildi ve çıkan sonuç kesin. Bıçkın kullanımda aracın yanılma payıda yükselirmi bilemem. Kanımca yükselir. Bıçkın kullanım verisi tutmadım. Gerekde duymadım. Benim için önemli olan en az yakıt tüketimi sürüş tarzı. Yalnız az yaktıracağız diye başka sorunlar peydah olacak gibi. Hanım geçenlerde aracın egzozundan duman çıkıyor dedi. Ayrıca birikmiş islerde bulunan bulgular arasında. Buda içerlerde birşeylerin yolunda gitmediğine işaret ediyor. Hayırlısı bakalım. Benzinden tasarruf edip, diğer tarafdan katmerli ödemek kimse istemez. Aracı lpg tüketimi çok zorlasanızda 5.8 litrenin altında olma ihtimali kesinlikle yok. Bunuda kendim, kendi tarzımla defalarca test ettim. Bu veriye aracın yanılma payınıda eklediğinizde 6.2 litre. Bu 6.2 veriyi lpgyi aracın %20 fazla yakması ile bulmadım. Depo bitiminde aldığım yakıtın karşılaaştırması ile buldum. Klimayı açarsanız hem benzinde hemde lpgde durumlar baya bir farklılık arz ediyor. Bu veriyi görmek istemiyorum. Baya moral bozucu. Klima çalışırken hatrı sayılır yakıt tüketimi yapıyor. Kafamı meşgul eden asıl mesele ise, egzosdan gelen siyah duman ve oluşan is. Hayra alamet olmasını temenni ediyorum. Bu bakımda buji kablolarını değiştirmek gibi niyetim var. Biraz yüksek devir sürmek istiyorum ama araç yılan gibi gitmiyor yolda. Güven vermiyor bana. O yüzden yüksek hızlara çıkmak istemiyorum bu araçla. Yaza girmeden önce tekerler ve ön 2 amartisörü değiştireceğim. Hatta yayları bile değiştirmek istiyorum. Fiestanın yerden yüksekliği ile ford tourneounun yerden yüksekliğini kıyaslayınca, benimki daha yüksek duruyor. Zannedersem bu yüzden çok yere basma kuvveti elde edemiyorum. Böyle oluncada elimden kaçıp gidecekmiş gibi hissiyat oluşuyor. Yukarıda yazdıklarımla ilgili tavsiye ve öğütlere açığım. Amma yazdım ha 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Aralık 2021 Yazar Paylaş 27 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: carbon clean yaptırın Çağlar abi güzel diyonda kime yaptıracağım onu. Burda onu yapacak adam yok. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Aralık 2021 Yazar Paylaş 27 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: carbon clean yaptırın Az önce biryer buldum. Aradım konuştum. Reaktif carboncleanmiş. 45 dakika sürüyor dedi. Ücretide 250-tl. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2021 Paylaş 27 Aralık 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Reaktif carboncleanmiş. her selpak , selpak değildir. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Aralık 2021 Yazar Paylaş 27 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: her selpak , selpak değildir. Artık onu bakıp göreceğiz. Carbonu yaptırdım. Biraz devirli sür dedi. Carbon 300-tl Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Aralık 2021 Paylaş 27 Aralık 2021 doğrudur temizlik sonrası devam eder temizlenmesi Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 27 Aralık 2021 Yazar Paylaş 27 Aralık 2021 Fiestanın 4.vitesde aslan yatıyormuş. Kim inanır 83 hp olduğuna. Aracı baya sağır etmişim. 4.vitesde redline giremedim. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Aralık 2021 Yazar Paylaş 28 Aralık 2021 Carbondan sonra hissiyat nedir diye soracak olursanız. Çok birşey yok henüz ortada. Gaza basınca belki birşeyler var gibi geliyor amma henüz emin değilim. Emin olduğum şey ise, yakıt verisi muhteşem oranda yükseldi. Düşüremiyorum. 70 ile gitsemde 6.9 litre lpg tüketimi var. Carbon bitince yüksek devir 100 kilometre kadar benzinde kullandım. Lpgyide tekrar veri yapmak için doldurmuştum. Bu vesile ilede depoyu bitirmek için kullanıyorum. Alinin cruzeda kabarcık olayına dönmese bari. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2021 Paylaş 28 Aralık 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Emin olduğum şey ise, yakıt verisi muhteşem oranda yükseldi. normal kaçan beygirler geri gelmiştir, hava soğudukça yükselir de Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Aralık 2021 Yazar Paylaş 28 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: normal kaçan beygirler geri gelmiştir, hava soğudukça yükselir de Yandı gülüm keten helvam desene Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2021 Paylaş 28 Aralık 2021 gaz pedalı yeni beygirlere alıştıkça da tüketim düşer ama. kurum yavaş yavaş bağlar insan buna alışır, temizllik sonrası gaza basan ayak yavaş yavaş daha az basmaya başlar. 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 28 Aralık 2021 Paylaş 28 Aralık 2021 Bende stiloya yanlis hatırlamıyor isem 60000 km de karbon clean yaptirmistim yetkili serviste.Ama benim aracım benzin lpg idi. 18000 de lpg taktirmistim. Bir fark hissetmemiştim, dizelde olabilir ama lpg li arac için boşa masraf yapmisim... Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Aralık 2021 Yazar Paylaş 29 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: gaz pedalı yeni beygirlere alıştıkça da tüketim düşer ama. kurum yavaş yavaş bağlar insan buna alışır, temizllik sonrası gaza basan ayak yavaş yavaş daha az basmaya başlar. Tüketim bugün normale döndü. Barış AÇIL yazdı: Bende stiloya yanlis hatırlamıyor isem 60000 km de karbon clean yaptirmistim yetkili serviste. Ama benim aracım benzin lpg idi. 18000 de lpg taktirmistim. Bir fark hissetmemiştim, dizelde olabilir ama lpg li arac için boşa masraf yapmisim... Aslında kapasite belli. Araçda ne varsa ondan fazlasını almak zaten zor. Araç 83 hp atmosferik bir motor ama 120 hp davranışı olan bir araç. Bazan 120 hp zannediyorum. Farklılığı yakıt düşüşünde hissedebiliriz ve birde artık is ve dumandan bir nebze azat olmakda. Güç için yaptırmamıştım. Duman ve is içindi. Tek seferde yapıp birşeyler beklemekde zor. En az 3 kere yapılması gerekli. Ben 2 kere daha yaptıracağım. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 Barış AÇIL yazdı: Bende stiloya yanlis hatırlamıyor isem 60000 km de karbon clean yaptirmistim yetkili serviste. Ama benim aracım benzin lpg idi. 18000 de lpg taktirmistim. Bir fark hissetmemiştim, dizelde olabilir ama lpg li arac için boşa masraf yapmisim... 60 bin çok erken bir km değil mi? LPG de kurum oluşma durumu diğer yakıtlara nazaran daha düşük değil midir? Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Aralık 2021 Yazar Paylaş 29 Aralık 2021 Metin Akbal yazdı: 60 bin çok erken bir km değil mi? LPG de kurum oluşma durumu diğer yakıtlara nazaran daha düşük değil midir? Bununla ilgili bir konu açmak istiyorum. Lpg kurum olurmu? olursa benzine göre nasıl? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 Fatih Sarıkaya yazdı: Bununla ilgili bir konu açmak istiyorum. Lpg kurum olurmu? olursa benzine göre nasıl? evrenin sırrı daha basit konu 4 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 60 bin çok erken bir km değil mi? LPG de kurum oluşma durumu diğer yakıtlara nazaran daha düşük değil midir?Yetkili serviste bir kampanya vardı, bakim sonrasi uygun bir fiyata yapıyorlardı.Servisin yönlendirmesi ile yapmıştım. Kurum baglamamistir muhtemelen ... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Aralık 2021 Paylaş 29 Aralık 2021 kombi bacasında veya ateş yanan kazanda kurum yok gibi bir şey. Görsellere lpg erimiş supap yazınca çıkan fotoğraflarda supap üstlerinde bir miktar kurum var gibi ama. Belki de yağdandır. Belki benzinden kalandır Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 30 Aralık 2021 Yazar Paylaş 30 Aralık 2021 Carpon yaptıracağım zaman, işletmenin sahibi bir abla geldi. Bilgisi fena değildi. Daha önce hiç yaptırmadığımı söyledim. Fark olurmu bilmiyorum dedim. Fark olur dedi. Şikayetiniz varmı dedi? İs yapmış, birde arada siyah duman atıyor. Çok ilgilendi. 50 dakka carbona bağladılar. İşini takip ediyordu. Carbon bitincede, heralde arkadaşlar söylemiştir, aracı devirli kullanın dedi. Söylemediler dedim. Bizim ilçenin girişinde bir rampa var. Fiesta ile orayı 1500 kere rahat çıkmışımdır. Bugün sabah vites düşmem gereken yeride geçince, vites konumuna baktım. Hala 5.vitesdeyim. Burda abartmıyorum. 10 km daha hızlı çıksaymışım burayı vites düşmeden çıkarmışım dedim kendime. Video var eklerim lakin video çok yüksek. Yükle yükle bitmez o. Lpg ile 5.8 litre tüketimin altı zordu. Şuan 5.6 litre. Aslında 5.4 litreye kadar indirmiştim. Hesapsız trafik yükseltti. Çağlar abinin dediği gibi. Her selpak selpak değil. Yorum bağlantısı
Recommended Posts