İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Olsun 10 Kuruş Fazla Olsun

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

depo fulle tekrar fulle grafiğini görelim hele.... :D

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
(düzenlendi)
Ali Cihangiroğlu yazdı:

depo fulle tekrar fulle grafiğini görelim hele.... :D

Abi benzine geçtiğim süre içinde 3 depo bitirdim :) Ben 4.9 veya altı aramıyorum. 5.5 işimi görür. Zorlamassam bile her halükarda 5.5 yapıyorum. Dikkat ettim shell fark yapıyor. Araç güzel yiyor.

1.4 motor 150 hp tsi motor ile Antalya-Kumluca 5.5 litre yakmıştım. 1500 devir 100 km hız ile. Zannedersem bunda tam verimli gidemedim. Hem aracı iyi tanımadığım için hemde hangi devirde nekadar verimli olduğunu bilmediğim içindi. 1.2 110 hp tsi motor ile nasıl olur ? ömür yeterse onuda denemek istiyorum. 

tarihinde Fatih Sarıkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Dün akşam fiestaya kamera taktım. Metin beyden aldığım kamera. Sabah aracın kilidini açınca çekmeye başlamış. Araca binerken gölgemi görebiliyorum :) Güzel birşeymiş tavsiye ederim. Kamerayıda aynanın yanına yerleştirdim. Orjinalde varmış gibi oldu. Ortalarda kablo karmaşasıda yok. Elektriği tavan lambasından aldık. Zaten tavan döşemesinden cama kablo çıkarmak için yerde yapmış fabrika. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tekrardan gülerek kullan hayırlı olsun :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Sarıkaya

1 depo benzinle 800 kilometre yol yapabiliyorum. İlk defa benzin depo testi yaptım. Bunu buraya koyayımda ömür yeterse gelecekte kıyaslama yaparım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fatih Sarıkaya yazdı:

Abi benzine geçtiğim süre içinde 3 depo bitirdim :) Ben 4.9 veya altı aramıyorum. 5.5 işimi görür. Zorlamassam bile her halükarda 5.5 yapıyorum. Dikkat ettim shell fark yapıyor. Araç güzel yiyor.

1.4 motor 150 hp tsi motor ile Antalya-Kumluca 5.5 litre yakmıştım. 1500 devir 100 km hız ile. Zannedersem bunda tam verimli gidemedim. Hem aracı iyi tanımadığım için hemde hangi devirde nekadar verimli olduğunu bilmediğim içindi. 1.2 110 hp tsi motor ile nasıl olur ? ömür yeterse onuda denemek istiyorum. 

1.2 ile daha çok yakarsın :)

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Cihangiroğlu yazdı:

1.2 ile daha çok yakarsın :)

Turbo yüzündenmi? Alt devirleri güçlü değilmidir?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Turbo yüzündenmi? Alt devirleri güçlü değilmidir?

güç daha az sebeb bu :) 1.0 110 hp 1.5 150 hp. her ikisininde alt devirleri güçlü ama büyük olan daha rahat çalışıyor diyim...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

güç daha az sebeb bu :) 1.0 110 hp 1.5 150 hp. her ikisininde alt devirleri güçlü ama büyük olan daha rahat çalışıyor diyim...

ağırlık ne olacak? 1100 kg 110 hp 1600 kg 150 den daha az yakmaz mı?

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Almadan öğrenemeyeceğiz. Zannedersem hiç öğrenemeyeceğim. Fiyatlar artıyor. 200 binlirayı 50 bindeki bir arabaya vermem. Bu konularda çok pintiyim. Sırf bu yüzden bu yaz totom motor görmedi :( 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Sarıkaya yazdı:

200 binlirayı 50 bindeki bir arabaya vermem.

200 e 250 binkm ler var orta segmentte :mangal:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Çağlar Bayur yazdı:

200 e 250 binkm ler var orta segmentte :mangal:

Ama ben fabia 1.2 tsi diyorum. Şişirdikçe şişiriyor malum sitede muhteremler. Sanki sadece kendi malları şişecek. Alacakları arabada şişecek.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bugün az kalsın şanzımanı çatır çutur yiyordum. Ettiğim enayiliğin telefisi baya baya tuzlu olacaktı. Yaklaşık bir aydır aracı benzinde kullanıyorum. İçime bir kurt düştü. Hiper yapıyorum, dolayısı ile araç kuruma meyilli. Bunu telefi etmek içinde yolumun üzerindeki uzun 7 derece eğimli rampayı düşük vitesde iniyorum. Aslında bunu yapmam bana hiçbir kazanç sağlamayacak amma velakin belki. Rampa inmeye başlayınca araç 5.viteste oluyor. Devir 3 bin civarı. Debriyaja basıp 4.vitese alıyorum. Sonra 3.vitese alıyorum. Devir 5500. Rampa inişi bitmeye yakın ayağımı debriyaja koydum sonra geri vitese taktım :bambam2: aklım gitti. Ne yaptığımın farkında bile değilim. Sonra bilincim sen ne yapıyorsun dedi. Vites hala geride. Bende hissiyat hiç yok. Beynim birşeyler yapmaya çalışıyor bilincimse yaptırmıyor. Sonra vites topuzu şemasına baktım. Nedenmi ? 5.vitesin konumunu aradım :) Ayağımı debriyajdan çekmemem beni büyük külfiyetden ve aracı paramparça etmememden dolayısı ile kendimi öldürmememi sağladı. 120 km hızla rampa inip vitesi geri slotuna sokmak akıl işi değil. İyi araç sürerim. İğne deliğinden geçiririm ( aynı şekilde profosyonel motor sürerim ) ama burda sorun tecrübe değil. Akıl noksanlığı. Birden filim koptu. Bundan sonra kurummu bağlamış? kimin umrunda. Karşılığı para ile ödenen nesneler için endişe etmeyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Sarıkaya yazdı:

araç kuruma meyilli. Bunu telefi etmek içinde yolumun üzerindeki uzun 7 derece eğimli rampayı düşük vitesde iniyorum.

vesile ile hiçbir işe yaramaz, aksine subaplar soğur, sonraki gaz verişte kurum artar (0.001 de 1 ama artar)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
vesile ile hiçbir işe yaramaz, aksine subaplar soğur, sonraki gaz verişte kurum artar (0.001 de 1 ama artar)
Uzun rampa inişinden sonraki ilk gazda çıkan dumanın sebebi bu mu? Yolda önümdeki arabaların büyük kısmı yapıyor bunu.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Geri vitese geçtiğine emin miyiz? İleri giderken geri vitese geçersek garç yapar :)

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Evren Erakçora yazdı:

Geri vitese geçtiğine emin miyiz? İleri giderken geri vitese geçersek garç yapar :)

Haklısın. Bak bu şüpheye düşürdü beni ama sahte geride var bunda. Belki şanzım yaver gitmiş sahte geriyede geçmiş olabilir. O geçmesede her halukarda ben geri vitese attım.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Yakıtdan kaynaklı kurumun benzinli arabada ne gibi tecrübe edilmiş zararları olur? Çok dert edecek birşeymi bu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Fatih Sarıkaya yazdı:

Haklısın. Bak bu şüpheye düşürdü beni ama sahte geride var bunda. Belki şanzım yaver gitmiş sahte geriyede geçmiş olabilir. O geçmesede her halukarda ben geri vitese attım.

Sahte geri vites diye bi şey yok da, senkromeç olmadığı için her zaman tam geçmez. O yüzden sadece kol hareket etmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Sani Gerşon yazdı:

Sahte geri vites diye bi şey yok da, senkromeç olmadığı için her zaman tam geçmez. O yüzden sadece kol hareket etmiş olabilir.

Tam geçirdiğimi düşünüyorum. Evrenin dediği gibi gacurt diye ses çıkarması gerekirdi. Demek geçmemiş :) ne güzel.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

evet geçmemiştir. Geri giderken bile çıkarıp yeniden geri vitese alamazsınız. Transit değilse araba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydil Ferhat Celikel

Allah kaza bela vermesin. hayirli günlerde saglikla mutlulukla kullanin insallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Aydil Ferhat Celikel yazdı:

Allah kaza bela vermesin. hayirli günlerde saglikla mutlulukla kullanin insallah. 

Amin bilmükabele.

İlkay BAŞARAN yazdı:

evet geçmemiştir. Geri giderken bile çıkarıp yeniden geri vitese alamazsınız. Transit değilse araba :)

İlkay geçende 5.vitese atarken oldu. 4 teyim 5.vitese geçeceğim. Debriyaja bastım attım sandım vitesi ayağımı çektim. Sonra bir gacurt diye ses geldi. Sanki o dişliler değilde ben sürtünüyorum, öyle içime oturdu.

Çıkma temiz şanzıman araştırıp kıyıya köşeye koyayım :D 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Sarıkaya yazdı:

Amin bilmükabele.

İlkay geçende 5.vitese atarken oldu. 4 teyim 5.vitese geçeceğim. Debriyaja bastım attım sandım vitesi ayağımı çektim. Sonra bir gacurt diye ses geldi. Sanki o dişliler değilde ben sürtünüyorum, öyle içime oturdu.

Çıkma temiz şanzıman araştırıp kıyıya köşeye koyayım :D 

Size 2 hafta hava değişimi yazıyorum debriyaj ve şanzımandan uzakta :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
İlkay BAŞARAN yazdı:

Size 2 hafta hava değişimi yazıyorum debriyaj ve şanzımandan uzakta :D

Ne güzel doktorsun. Oy oy oy. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...