İçeriğe Yönlendir

İkinci Elde Son Durum Vahim

Ümit Türk

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

develüasyon olma kriteri nedir? ve kim ilan eder? ilan edilmesi mi gerekir yoksa kriterler yeterli midir? kriterler ülkeden ülkeye değişir mi? gibi saçma sapan sorular sormak zorundayız artık

bence hatan var. hata şu : 2019 a kadar olan öğretiler ile tahlil yapıyorsun piyasayı

2000 model kılyo 50 bine mi düştü?

Adamlar 1920 lerin prensibi ile ekonomi yorumluyor. Bizimki yine modelli sayılır

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

herkesin derdi ayrı, kanalda sıkışan gemi yüzünden hollanda nın bile derdi ayrı, renkli bir dünya...

Fulledim mazotu 1 ay mazot rahat var. Yansın gemisi 😛

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

Fatihin feth ederken kullandığı topları üreten dökümhane iğneada demirköy civarında
Dökümhane toprak altında kalmış ciddi kazı çalışmaları var yolu düşen ziyaret etsin derim pek bilinen bir yer değil maalesef

demirköy....... maden mi var?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

İlk matbaayı İbrahim Müteferrika kurmuş hatta Hollanda dan gelen laleler aslında buradan gitmeymiş. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Alıntı. Huguenotlar kimdir?

"

Aziz Barthelemy Günü'ne denk düşen 24 Ağustos 1572 tarihinde Fransa'da Katolikler tarafından Huguenot denilen Protestanlara karşı katliam gerçekleştirildi.

Bu katliam Fransa ve İspanya'nın Flanderes bölgesini denetim altına almak istemesi nedeniyle ve Katolik ile Protestan asilzadeleri arasındaki iktidar çekişmesinden dolayı meydana gelen olaylardan biridir.

Fransa Kralı IX.Charles'ın İspanya'ya yakınlığı ile bilinen annesi Catherine de Medicis'in I. Henry, Duke Guise'i kullanarak kralın Protestan yardımcısı Amiral Gaspard de Coligny'ye düzenlediği suikastir. Olaydan yaralı kurtulan ve evinde ağır yaralı yatmakta olan Coligny'i öldürmek için ikinci bir saldırı düzenleyen katolik asilzadeler bunu başarmışlar ancak bu kez önü alınamayan bir katliama sebep olmuşlardır.

24 Ağustos 1572 sabaha karşı beyaz haçlı giysileri giymiş Katolikler evlerinde uyumakta olan Protestanlara saldırdılar. Önce Pariste başlayan katliam daha sonra bütün ülke geneline yayıldı. İki gün süren katliam sonucunda resmi olmasa da onbinlerce Protestanın öldürüldüğü tahmin edilmektedir.

Katliamı haber alan Osmanlı Devleti sultanı Fransa kralı Charles’e Kapitülasyonların gereği yardım edebileceklerini söylemiş ve katliama maruz kalan ailerin barış ve huzur içinde Osmanlı topraklarında barınabileceklerini söylemişti.(1)

26 Ağustos 1572'den sonra sağ kalan Fransız asıllı Protestan soyluların tamamı dinlerini terkederek Katolikliği kabul etmiş, halk tabakası ise İsviçre ve Almanya'ya sığınmıştı."

Bu gelen fransız protestanların istanbul'da birçok gelişime ön ayak olduğu söylenir. Fransa'nın da sınrıdışı edilen kaymak ve okumuş tabakasıdır. Birçoğu almanya ve ingilitereye gitmiştir daha sonra amerikaya gitmişlerdir. Calvinist de denilir belli açıdan bunlara. Amerikanın kuruluşunda bile yerleri vardır. Osmanlı belli siyasal nedenlerle bunların hepsini yahudileri kabul ettiği gibi talep gelmesine karşın kabul edememiştir. Göç sınırlı kalmıştır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Satılık çip var (eskiden buralar Satılık Land ilanlarıyla doluydu).

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Kıbrısta piyasa fena değil. Elbette oraya vergi sistemimiz dayatılmazsa ne ala. 300 Bin Türk Lirasına Tüm Masraflar dahil 2014 A7 3.0 333BG Quattro veriyorlar. 

A7

A7

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağrı Alaf yazdı:

Kıbrısta piyasa fena değil. Elbette oraya vergi sistemimiz dayatılmazsa ne ala. 300 Bin Türk Lirasına Tüm Masraflar dahil 2014 A7 3.0 333BG Quattro veriyorlar. 

A7

A7

Kıbrıs'a hiç gitmedim o yüzden bilmiyorum. Bu arabayı hakkıyla sürecek kadar yol var mı orada? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

kıbrısta nereye gideceen gaari bi dene yol var.

Yurdaer Elay yazdı:

Kıbrıs'a hiç gitmedim o yüzden bilmiyorum. Bu arabayı hakkıyla sürecek kadar yol var mı orada? 

aynı şeyi yazmışız. altında toplu mezar olan bi yol var :)

bi de lefke otobanı yapılmıştı ordan geçtim bir kez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Göktürk yazdı:

aynı şeyi yazmışız. altında toplu mezar olan bi yol var :)

bi de lefke otobanı yapılmıştı ordan geçtim bir kez.

T.C./K.K.T.C ya da sadece K.K.T.C. vatandaşı olsak oradan Türkiye'ye araba getirilebiliyor mu hocam? Hani şu araç ikamet durumu 2 yıla çıkarılan olay. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Yurdaer Elay yazdı:

T.C./K.K.T.C ya da sadece K.K.T.C. vatandaşı olsak oradan Türkiye'ye araba getirilebiliyor mu hocam? Hani şu araç ikamet durumu 2 yıla çıkarılan olay. 

kıbrısta son durumu bilmem ama eskiden birçok aracın geçmişi karanlıktı. İngilitereden çalıntı kupon araçlar kırbrısa gelirdi. Legal araçların zaten sağdan direksiyon olduğunu da düşününce çok mantıklı bir durum yok bence.  O nedenle görmüyoruz. Üniversitedeyken bir kıbrıslı arkadaş sanıyorum getirmişti ama kaç sene evvelki mesele.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Göktürk yazdı:

kıbrısta son durumu bilmem ama eskiden birçok aracın geçmişi karanlıktı. İngilitereden çalıntı kupon araçlar kırbrısa gelirdi. Legal araçların zaten sağdan direksiyon olduğunu da düşününce çok mantıklı bir durum yok bence.  O nedenle görmüyoruz. Üniversitedeyken bir kıbrıslı arkadaş sanıyorum getirmişti ama kaç sene evvelki mesele.

Bir de K.K.T.C'yi uluslararası tanıma/tanımama olayı var. Vizesi bitince gümrükten gir çık yapmak gerekecek, Kıbrıs dışında zor olabilir diye tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Yurdaer Elay yazdı:

Genelde araçlar İngiltereden geldiği için kilometreler fazla olabiliyor Kıbrısta 200-300 bin yapacak yol yok ancak İngiltere yollarında bir arabanın yaşlanması da mümkün olmadığından arabalar çiçek gibi oluyor. Canı çok yol isteyen Türkiye tarafına geçirip Adanadan başlar basmaya 😂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

kıprıs ford bayi denetimindeyiz, sıfır bir araba satıldı, camı açtılar adam arabaya bindi gitti..

dedim parasını nasıl ödedi bu kadar az zamanda?

sonra öder dedi bayi sahibi. şaşırdık tabii İstanbul kasımpaşalıyız..., nereye kaçacak dedi burası ada :rofl:

dedim plaka?

burda kimse sormaz , plaka çıkınca gelir takar dedi....

sonra sahilde hellim yemeğe gittik...

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

kıprıs ford bayi denetimindeyiz, sıfır bir araba satıldı, camı açtılar adam arabaya bindi gitti..

dedim parasını nasıl ödedi bu kadar az zamanda?

sonra öder dedi bayi sahibi. şaşırdık tabii İstanbul kasımpaşalıyız..., nereye kaçacak dedi burası ada :rofl:

dedim plaka?

burda kimse sormaz , plaka çıkınca gelir takar dedi....

sonra sahilde hellim yemeğe gittik...

Kıbrıs'ta taksiye bindik, rica ettik, bizi yöresel bi bakkala götürde biraz reçel falan alalım. Takside e300 mü neydi, son model. Bakkala geldik, şoför burası benim çok yakın tanıdığım gelin beraber gidelim dedi, şak indi arabadan. Motor çalışıyor. Ben de bekliyorum başında arabanın. Adam geri çıktı bakkaldan "niye gelmiyorsun" diyor. "Abi motoru açık bıraktın" dedim. "Yahu burası ada, kim çalıp nereye götürecek" dedi :D

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

almanyada motoru 3 dk boşta çalıştırdik navigasyonla yol bulacağız diye alman bir teyze camı tıklatıp ahtun zahtung  birşeyler deyip azarlamıştı bizi.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Kıbrıs'ta taksiye bindik, rica ettik, bizi yöresel bi bakkala götürde biraz reçel falan alalım.

kıprısta taksiciye sora sora reçel mi sordunuz?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
almanyada motoru 3 dk boşta çalıştırdik navigasyonla yol bulacağız diye alman bir teyze camı tıklatıp ahtun zahtung  birşeyler deyip azarlamıştı bizi.
10 15 sn den fazla aracı çalışır durumda bırakmanın cezası var diye biliyorum ondan kızmıştır [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Dogan Arsiray yazdı:

Yarıldım yavv😆

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Dogan Arsiray yazdı:

Aynısı İsviçre'de yaşadık. Arkadaş bir sigara içeyim öyle gideyim dedi motor çalışıyor. Teyzenin biri evin içinde huysuz tavuk gibi gezinip duruyor. Ben anladım derdini de ses etmedim. Açtı camı en sonunda bağırdı bize Stell den Motor ab diye. Dedim hacı kaç kaç. Bu işin bir adım ötesi Polizei 😆

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ahmet Gül yazdı:

Aynısı İsviçre'de yaşadık. Arkadaş bir sigara içeyim öyle gideyim dedi motor çalışıyor. Teyzenin biri evin içinde huysuz tavuk gibi gezinip duruyor. Ben anladım derdini de ses etmedim. Açtı camı en sonunda bağırdı bize Stell den Motor ab diye. Dedim hacı kaç kaç. Bu işin bir adım ötesi Polizei 😆

İşte onlar duyarlı vatandaş hocam. Bizde de lastik yakıp üzerinden hoplamak suretiyle bahar kutlanıyor. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bugün arkadaşa 60k 2016 astra dizel otomatik boyasız servis bakımlı aracı 197’ye aldık. Sport paket

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bugün arkadaşa 60k 2016 astra dizel otomatik boyasız servis bakımlı aracı 197’ye aldık. Sport paket

136 hp?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...