Sani Gerşon 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Satılmadığı sürece fiyatların düşmesi bi şey ifade etmez ki? İnsanlar nakite ulaşamıyor artık. Satış olmayınca enflasyonu düşüreceğini düşünen zihniyet stagflasyona doğru götürüyor. Param olsa, yine araba alırım. Hesap ettim, Renegade'i aldığımda 26269$ ödemişim. Satarken ise 43455$'a sattım. E şimdi niye almayayım ki? 6 Yorum bağlantısı
Ali Gök 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Sani Gerşon yazdı: Satılmadığı sürece fiyatların düşmesi bi şey ifade etmez ki? İnsanlar nakite ulaşamıyor artık. Satış olmayınca enflasyonu düşüreceğini düşünen zihniyet stagflasyona doğru götürüyor. Param olsa, yine araba alırım. Hesap ettim, Renegade'i aldığımda 26269$ ödemişim. Satarken ise 43455$'a sattım. E şimdi niye almayayım ki? doğru mantık seninki . parayı dünya üzerindeki hangi para ile tutarsan tut Türkiyede kaybedersin bizde mantık dünyadaki gibi değil 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 konuya vesile ile, vahim denen ikinci el rakamları neye göre vahim anlamadım? odd eylül 2023 bülteni sayfa 35 ten alıntı: İKİNCİ EL PAZARI RAPORU TÜİK verilerine göre, 2023 Ağustos ayı sonu itibarıyla Türkiye ikinci el otomotiv pazarı %23,4 artarak 7.510.360 adetle el değiştirdi. 2022 Ağustos sonunda ikinci el araçlar toplam pazarı 6.085.939 adet seviyesinde gerçekleşmişti. ağustostaki satış artışı %23 3 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Arabayı 18 agustosta liste fiyatı 1.830 iken aldım. Eylül başında liste fiyatı 1.950 oldu. Şu an itibari ile liste fiyatı aynı iken bayi indirimleri ile 1.720 ye veriyorlar. Bakalım aralıkta daha da düşecekmi.. Bu durumu tahmin edip elimdeki nakit parayı faize yatırıp 2 aylık da araba kiralasa idim baya bi karlı olabilirdim:) Yorum bağlantısı
Emin Önal 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Ümit Türk yazdı: Artık onlarda topluyor sağdan soldan ahaha Zincirleme birbirimize bağlıyız Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Hakan Yavaş yazdı: Arabayı 18 agustosta liste fiyatı 1.830 iken aldım. Eylül başında liste fiyatı 1.950 oldu. Şu an itibari ile liste fiyatı aynı iken bayi indirimleri ile 1.720 ye veriyorlar. Bakalım aralıkta daha da düşecekmi.. Bu durumu tahmin edip elimdeki nakit parayı faize yatırıp 2 aylık da araba kiralasa idim baya bi karlı olabilirdim:) Ankara’da 308 Allure 1.2 sordum hafta sonu. 1.280.000’e bıraktılar. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Hakan Yavaş yazdı: Arabayı 18 agustosta liste fiyatı 1.830 iken aldım. Eylül başında liste fiyatı 1.950 oldu. Şu an itibari ile liste fiyatı aynı iken bayi indirimleri ile 1.720 ye veriyorlar. Bakalım aralıkta daha da düşecekmi.. Bu durumu tahmin edip elimdeki nakit parayı faize yatırıp 2 aylık da araba kiralasa idim baya bi karlı olabilirdim:) Ülkede 2 aylık bir öngörülebilirlik olsa ah keşke olsa, Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Sani Gerşon yazdı: Satılmadığı sürece fiyatların düşmesi bi şey ifade etmez ki? İnsanlar nakite ulaşamıyor artık. Satış olmayınca enflasyonu düşüreceğini düşünen zihniyet stagflasyona doğru götürüyor. Param olsa, yine araba alırım. Hesap ettim, Renegade'i aldığımda 26269$ ödemişim. Satarken ise 43455$'a sattım. E şimdi niye almayayım ki? Dalgalanıyor da hep artacağına nasıl hükmediyorsun? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Dalgalanıyor da hep artacağına nasıl hükmediyorsun? Çünkü faiz sebep enflasyon sonuç diyor biri 7 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Dalgalanıyor da hep artacağına nasıl hükmediyorsun? Enflasyon ortada, kur beklentisi ortada, ülke durumu ortada. İyiye giden bir şey görüyor musun hocam? 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Bu hafta açıklansın faizler hadi bakalım. iskambil kağıdı gibi yıkılacak. normal binek aracımızı alır satarken değeri ile ilgili birşeyler konuşabilirsiniz dediğiniz gibi 80 gram altın güzel. iyi de benim aracım var. niçin 80 gram altın tutmak yerine 80 gram altınla aynı gidecek bi araba alayım ki? Modeli düşüyor hiç binmeyip paketlesen.. binsen kasko, trafik, MTV yapmayacak mısın? Bunların toplamı yıllık ne kadar? Ama hocam ben binek araç için anlattım. Al-satçı ya da galerici bizden ucuza alıp bizden pahalı satıyor. Onların kar marjı bu aradaki fark değil mi? Yoksa sıfır araç al garaja koy 6 ay sonra kar et mantığı bayilerde araç bulunabilir olduğunda bitti Yorum bağlantısı
Murat Sahın 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Hakan Yavaş yazdı: Arabayı 18 agustosta liste fiyatı 1.830 iken aldım. Eylül başında liste fiyatı 1.950 oldu. Şu an itibari ile liste fiyatı aynı iken bayi indirimleri ile 1.720 ye veriyorlar. Bakalım aralıkta daha da düşecekmi.. Bu durumu tahmin edip elimdeki nakit parayı faize yatırıp 2 aylık da araba kiralasa idim baya bi karlı olabilirdim:) Şubat hadi Mart gibi yine "iyi ki almışım" dersiniz hocam, bazı şeyler değişmez. Mehmet Göktürk yazdı: Dalgalanıyor da hep artacağına nasıl hükmediyorsun? Markete bakınca anlaşılıyor. Hep aynı ürünleri aynı gramajda alıyorum, her hafta daha çok ödüyorum. Bunu düzeltmek adına yeni yeni vergiler planlamaktan başka bir uğraş da görmüyorum. Haliyle hareket yukarı yönlü devam eder. Bayiler bol bol araç sipariş ettiler, indirimler uyguluyorlar kampanya falan. Stoklar eridiğinde yine artar. Tamam pandemiden bu güne kadarki gibi dik bir ivme yakalamayacak ama sonuç değişmeyecek, yine artacak... İlkay Başaran yazdı: Çünkü faiz sebep enflasyon sonuç diyor biri Bunda bir kısır döngü var sanki Yorum bağlantısı
Ali Gök 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 evelki sene 150 lira olan araba bugün 1 milyon olmuş 950 ye düşünce araç piyasası düştü deniyor allah bee mantığa bak 2 3 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Ali Gök yazdı: evelki sene 150 lira olan araba bugün 1 milyon olmuş 950 ye düşünce araç piyasası düştü deniyor allah bee mantığa bak 1 milyon olduğu gün milat, öncesinde kandırıldık, 950 bine düşmesi de milli iradenin zaferi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 hep bu eks te iletişin kasacılar yüzünden Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 şöyle iyice bir düşse de s500 alsak. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Biz zengin miyiz fakir miyiz? Mesela ülkedeki mevcut üretimle ve ihracatla devam edip tüketimi azaltsak nolur? Makul telefon, makul araba, makul kıyafet moda, akla gelebilecek her türlü üründen makul olanı alsak? cari açık kapanır mı? Enflasyon durur mu? 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Altın çok çıktı çok, arabayı satmiyom şuan. Ya ünlü galericinin dediği gibi https://www.instagram.com/reel/CyYz3fxNGzW/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng== Dip kısmı ne zaman gelecek bilmiyorum ama Ocak dan marta bı bolluk olacak, Mart sonrası için bişi diyemem Focusu zarar a verip bı kaç araba var radarim da onlardan birini alsam mı diye düşünüyorum kar marjı yükseltmis olucam Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Biz zengin miyiz fakir miyiz? Mesela ülkedeki mevcut üretimle ve ihracatla devam edip tüketimi azaltsak nolur? Makul telefon, makul araba, makul kıyafet moda, akla gelebilecek her türlü üründen makul olanı alsak? cari açık kapanır mı? Enflasyon durur mu? her bireyin normalde yapması gereken bu değilmi zaten? ihtiyaçlar istekler konusu ikinci sınıf hayat bilgisi. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Biz zengin miyiz fakir miyiz? para puldur, izafidir, cebinde çakmak ile bi paket kağıt mendilin var ise zengin sayılabilirsin ortama göre Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mesela ülkedeki mevcut üretimle ve ihracatla devam edip tüketimi azaltsak nolur? alışık olmadığımız -lasyon lardan biri olur Tansu Kalafatoğlu yazdı: akla gelebilecek her türlü üründen makul olanı alsak? o zaman kiprit satışları sıfırlanır kurcalama bozacan Mustafa Tüfekçi yazdı: Altın çok çıktı çok, arabayı satmiyom şuan. 1Y da 990 dan 1770 e çıkmış, yeniden değerleme ile aynı oran %73 civarı? nesi çok neye göre çok? yumurta 3 misli olsu yahu 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: para puldur, izafidir, cebinde çakmak ile bi paket kağıt mendilin var ise zengin sayılabilirsin ortama göre alışık olmadığımız -lasyon lardan biri olur o zaman kiprit satışları sıfırlanır kurcalama bozacan 1Y da 990 dan 1770 e çıkmış, yeniden değerleme ile aynı oran %73 civarı? nesi çok neye göre çok? yumurta 3 misli olsu yahu peki ya zeytinyağı? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: o zaman kiprit satışları sıfırlanır herkesin alması lazım. En tasarruflu sistem Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Biz zengin miyiz fakir miyiz? Mesela ülkedeki mevcut üretimle ve ihracatla devam edip tüketimi azaltsak nolur? Makul telefon, makul araba, makul kıyafet moda, akla gelebilecek her türlü üründen makul olanı alsak? cari açık kapanır mı? Enflasyon durur mu? Starbaksdan story paylaşmadan hayat mı geçer Tansu Kalafatoğlu yazdı: Biz zengin miyiz fakir miyiz? Mesela ülkedeki mevcut üretimle ve ihracatla devam edip tüketimi azaltsak nolur? Makul telefon, makul araba, makul kıyafet moda, akla gelebilecek her türlü üründen makul olanı alsak? cari açık kapanır mı? Enflasyon durur mu? Saati ayarlayamayınca irlandadan aramasalar mesela 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2023 Paylaş 24 Ekim 2023 Doğan Arşiray yazdı: peki ya zeytinyağı? tek ağaç ile yaaşanacak ise zeytin 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts