Ali Gök 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 şimdi soru TL ile bireysel emeklilik yapanlar memnunmu durumdan Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 evet yılbaşında kesin inecekCaglar abi clio 5 siparisi verdim ,aralik 25 teslim ,bi de fiyat sabitleme yaptim ben simdi ne edem 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 İsmail Avcı yazdı: Çağlar Bayur yazdı: evet yılbaşında kesin inecek Caglar abi clio 5 siparisi verdim ,aralik 25 teslim ,bi de fiyat sabitleme yaptim ben simdi ne edem ucuza almış olacaksınız, bizim aramızdaki yılbaşı konusu espri oalrak kalacak tabii ki Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 İsmail Avcı yazdı: Çağlar Bayur yazdı: evet yılbaşında kesin inecek Caglar abi clio 5 siparisi verdim ,aralik 25 teslim ,bi de fiyat sabitleme yaptim ben simdi ne edem ikinci el inecek birinci değil. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 ucuza almış olacaksınız, bizim aramızdaki yılbaşı konusu espri oalrak kalacak tabii kiHee espri miydi cikmasini bekleyen bi ben saniyodum baska herkes dusucek diyo Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 2.el araç fiyatlarının yükselmemesi için ne gibi sebepler var acaba? yani 2 ay önceye göre değişen şeyler neler ki şu an fiyatların düşmesi konuşuluyor.. Covidin alevlenmesi fabrika-lojistik zincirinin yavaşlaması şu an iyice ayyuka çıkmışken ben fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. 2.el fiyatlarının düşmesinin tek yolu var oda 0 KM araba pompalamaktır.. oda şu an çokta mümkün görünmüyor. Yanlış mı düşünüyorum, kaçırdığım bir nokta mı var? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Emre Öğüt yazdı: 2.el araç fiyatlarının yükselmemesi için ne gibi sebepler var acaba? yani 2 ay önceye göre değişen şeyler neler ki şu an fiyatların düşmesi konuşuluyor.. Covidin alevlenmesi fabrika-lojistik zincirinin yavaşlaması şu an iyice ayyuka çıkmışken ben fiyatların düşeceğini düşünmüyorum. 2.el fiyatlarının düşmesinin tek yolu var oda 0 KM araba pompalamaktır.. oda şu an çokta mümkün görünmüyor. Yanlış mı düşünüyorum, kaçırdığım bir nokta mı var? var 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Mehmet Göktürk yazdı: var sebepleriyle öğrenmek isteriz.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Emre Öğüt yazdı: sebepleriyle öğrenmek isteriz.. Resesyon derinleşiyor. İnsanlar araçları satmak zorunda kalacaklar. bu arada şu sitede analiz yapılabiliyor https://www.arabamkaca.net/ikinci-el-fiyatlari/Analizler ama sanırım güncellememişler. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Resesyon derinleşiyor. İnsanlar araçları satmak zorunda kalacaklar. bu arada şu sitede analiz yapılabiliyor https://www.arabamkaca.net/ikinci-el-fiyatlari/Analizler ama sanırım güncellememişler. sadece yorumumu söylemek istiyorum, resesyon olabilir ama bunun araba piyasasını aşırı derecede etkileyeceğini sanmıyorum. (yanlış düşünüyor olabilirim) Y.dışında insanlar 3-5 aylık maaşlarına çok güzel üst sınıf araç alabilecekken 1 aylık maaşlarının yarısı-çeyreği kadar para eden araçları kullanıyorlar ama nedense bizim memlekette kendini 10 yıl borca sokacak kadar inanılmaz derecede bir araba sevdası var, adam aracının değeri arttı diye kendini karda sanıyor ve hemen araba değiştirme çabası içine giriyor.. (ve ben bunu çok yanlış buluyorum zaten piyasanın bu hale gelmesinin sebebi vatandaştır (galerici, alsatçı falan değil) ) 1 yıldır sürekli bir kaç ayda bir insanlar çıkıyor ve araba fiyatları düşecek diyor, vatandaşta korkuyor parayı elinde tutuyor sonrada 10 gün sonra bir bakıyor ki alacağı arabanın fiyatı 5k artmış.. ve benim yorumum şudur araç fiyatları yalnızca piyasaya sıfır araç pompalandığında düşecektir, haricinde fiyatların yükselişini engelleyecek hiç bir durum yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Mehmet Göktürk yazdı: ikinci el inecek birinci değil. Önce o elini bı indir hocam 1 3 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Gazetelere 2. El dusecek diye roportaj veren vavacars in ceo su .. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 6 ay önce 6 ay ödemesiz kredi çekenler vardı. İşte o ödemeler geldi. 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Parası olmayan vatandaşa fiyatlar artsa ne olur düşse ne olur temel sorun para yok... 2 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 6 ay önce 6 ay ödemesiz kredi çekenler vardı. İşte o ödemeler geldi.Geri ödeme oranı % 20 geçmez otelenir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Osman Yücel Çetin yazdı: Parası olmayan vatandaşa fiyatlar artsa ne olur düşse ne olur temel sorun para yok... O parası olmayan vatandaşın alışverişi yaptığı (daha doğrusu yapmadığı) esnaf para kazanamayınca arabasını satmak zorunda kalacaktır. Bunlar zincirleme reaksiyon. Üretim (tarım ve sanayi) ve ihracat yapabilenler hayatta kalacaktır. 4 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 22 Kasım 2020 Paylaş 22 Kasım 2020 Araba almak için galeri galeri koşan fakir fukara değil ki orta direk ve üstü. Adamın parası var negatif faizde öldüreceğine araba alıyor. Neden satsın ki? Siz hala ekonomik şartların araba sattıracağını mı hayal ediyorsunuz? Kredi faizlerinin düşük olmasından mütevellit köpüğü düşer. Beklentisi çok olan çok yanılır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 Çağlar Bayur yazdı: evet yılbaşında kesin inecek öncesi veya sonrasındada iniş devam edebilir, hatta vahim boyut ihtimali bile var ama henüz o şartlar oluşmadı, oluşursa zaten son düşüneceğimiz araba olur, inşallah olmaz.... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 (düzenlendi) Ahmet Gül yazdı: Araba almak için galeri galeri koşan fakir fukara değil ki orta direk ve üstü. Adamın parası var negatif faizde öldüreceğine araba alıyor. Neden satsın ki? Siz hala ekonomik şartların araba sattıracağını mı hayal ediyorsunuz? Kredi faizlerinin düşük olmasından mütevellit köpüğü düşer. Beklentisi çok olan çok yanılır. arabayla kar olmaz yatırım olmaz, araba her türlü zarardır, parayı eritmeyip sıfır aldın üste koy satta görelim, alacak adam yine parası olandır, ha alan olur ama tek tük (onuda parası olan alır zaten) o zamanda şu olur, ben mesela hayatta almam sıfır alıpta üstüne kar ekleyip parka çekip satandan, zaten o arabayı alan parası olan adamdı, param var daha yeni yaptığım gibi gider sıfırını bekler gelebilecek zammıda göze alır bekler alırım, umrumda olmaz 2. el, haa ekonomik şartlar arabayı bırak öyle bir sattırırki evinide satarsın, Allah o konuma düşürmesin, peki parası olan ne yapar, onları etkilemez beklemeye geçer, parasını sağlam yere aktarır bekler, faydası sadece kendinedir.... 2. el düşer hemde öyle bir düşerki şaşarsın, çok oldu bu durumlar, şimdi tarihe bir bak, o zamanki şartlar şimdikinden daha iyiyidi üstelik, inşallah o hale düşmeyiz, inşallah..... 23 Kasım 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 23 Kasım 2020 Paylaş 23 Kasım 2020 arabayla kar olmaz yatırım olmaz, araba her türlü zarardır, parayı eritmeyip sıfır aldın üste koy satta görelim, alacak adam yine parası olandır, ha alan olur ama tek tük (onuda parası olan alır zaten) o zamanda şu olur, ben mesela hayatta almam sıfır alıpta üstüne kar ekleyip parka çekip satandan, zaten o arabayı alan parası olan adamdı, param var daha yeni yaptığım gibi gider sıfırını bekler gelebilecek zammıda göze alır bekler alırım, umrumda olmaz 2. el, haa ekonomik şartlar arabayı bırak öyle bir sattırırki evinide satarsın, Allah o konuma düşürmesin, peki parası olan ne yapar, onları etkilemez beklemeye geçer, parasını sağlam yere aktarır bekler, faydası sadece kendinedir.... 2. el düşer hemde öyle bir düşerki şaşarsın, çok oldu bu durumlar, şimdi tarihe bir bak, o zamanki şartlar şimdikinden daha iyiyidi üstelik, inşallah o hale düşmeyiz, inşallah.....Çok büyük bir kriz olur, şirketler, esnaflar yok pahasına arabaları ellerinden çıkarırlarsa dediğin doğru abi. Umalım haklı çıkmayasın. Arabadan kar edilir mi, Türkiye gibi ülkelerde her zaman değil ama bazen edilir. Siyasi irade saçma bir kararla faizleri negatif tutar, arz talebi karşılayamaz, üstüne bir de MTV oranları değişirse bir gecede arabadan zengin ya da fakir bile olunur. Misal ben [emoji4] 77 bine sattım Alfa'yı 12350 Euro aldım koydum cebime geldim. Bu dediklerim oldu şimdi 12350 Euro'ya sattığım arabanın pertini alamıyorum. Sabah akşam sövüyorum, 10 yıllık emeğimizdi bizim o araba. Görüyorsun, euro bazlı bile araba para kazanmış, ben kaybetmişim. 3 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Mert biz 2016 yılında 28.500 dolara aldık tiguanı. 4.5 yıl bindik. Geçen hafta 30.500 dolara sattık. Hem o kadar bin hemde 2.000 dolar kardasın. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Çok garip şeyler, iktisat okuyup anlayan varsa anlatıversin. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Evren Erakçora yazdı: Çok garip şeyler, iktisat okuyup anlayan varsa anlatıversin. 1- araç vergileri ve emlak vergileri ile zırt pırt oynanmamalıdır. haksız kazanca ve mağduriyetlere yol açar 2- paranın ekonomiye üretime katkısı olabilmesi için mala değil bankacılık sistemine yatırılmasını sağlayacak enstrümanlar gereklidir 3- Enflasyonist ortamda banka faizleri yeterli olmadığında vatandaş tasarrufunu korumak için mala yahut dövize kaçar. 4- İslami yönden hassasiyeti olup altına gümüşe passata yönelenlerin islami bankacılık sistemine geçmeleri ülke için çok önemlidir. 5- adalet devletin temelidir. adalet olmayınca ne borsa ne başka şeye hatta bankaya bile güven olmaz insanlar paralarını altına çevirip küple bahçeye gömer. 7 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 24 Kasım 2020 Paylaş 24 Kasım 2020 Mehmet Göktürk yazdı: 1- araç vergileri ve emlak vergileri ile zırt pırt oynanmamalıdır. haksız kazanca ve mağduriyetlere yol açar 2- paranın ekonomiye üretime katkısı olabilmesi için mala değil bankacılık sistemine yatırılmasını sağlayacak enstrümanlar gereklidir 3- Enflasyonist ortamda banka faizleri yeterli olmadığında vatandaş tasarrufunu korumak için mala yahut dövize kaçar. 4- İslami yönden hassasiyeti olup altına gümüşe passata yönelenlerin islami bankacılık sistemine geçmeleri ülke için çok önemlidir. 5- adalet devletin temelidir. adalet olmayınca ne borsa ne başka şeye hatta bankaya bile güven olmaz insanlar paralarını altına çevirip küple bahçeye gömer. 4. madde için diyanet bile helal diyor ama komşusu "yoh, o da faizmiş" deyince vazgeçiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts