Doğan Arşiray 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Sami Demirpaz yazdı: Olsada sesini dinlesek. orijinal egzosu o kadar güzel ayarlanmıştır ki dibine kadar basmadıkça ses duyulmazdı. o zarzarzar ses yapanlar hep sonradan ses çıkarsın diye yapılmış şeyler. Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi 900 km gitmesinin sadece dayanıklı olduğunu gösterir. Başka işe yaramaz. Abi 1.6 motorun 12000 km tüketim ortalaması 9,3 litre benzin . Artık lpg de kaç yakar sen düşün. Yakıt önemli. Peki sanayiye gir çık ödediğin ve vakit kaybı ? 9.3X1.2X3.4= km de 38 kuruş lpg Megana 2 dizel karma 5Lt yaksa 6.15X5 =3,65 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 konuyla yakıt ekomosinin ne alakası var yahu 🤣 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Mehmet Cihat yazdı: konuyla yakıt ekomosinin ne alakası var yahu 🤣 Tabi canım , adamda keyfinden lpg takmış zaten. Motor daha dayanıklı yapıyor. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Beyler merak ettim sorayım. Taksiciyim, araba alıcam takisye çıkıcam. Volkswagen 1.2 tdi bluemotion modelinden taksi olurmu ? Şimdi bu alet 3 litre dizel yakıtla 100 km yol yapıyor. Gidip 1.6 accent alıp lpg tatktırıp sürmek mantıklı gelmiyor. Bende o adam kadar arabaya özensem 1.2 tdi motorda 900 km yol yapar. Yanlışmı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Rengide yosun yeşili olacak. Krom egzos. Videodaki adamın sen olduğunu ve her ara gazda yüzünün alacağı ifadeyi düşündüm de bir an.. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben size söylüyeyim. o araba lpg de gerçek tüketimde en az 12,5 litre lpg yakar. Ama tabi olmuş km 900 bin. Şu an 15 litre bile yakıyor olabilir. Adam 7000 kmde bir yağ değişiyormuş. Bu bildiğin masraf yapan araba modunda. 3 ayda 6200 km yapıyorum ben. 4 ayda bir sanayide yağ değiştirmek gerekiyor. Bence şu an masraflı bir araba modunda. Bu araç Ankara'da taksiyjen ben bindim. 650 binde idi. Kaç kere motor yapıldı buna dedim, henüz yapmadık dedi. İçi o kadar düzgündüki en ufak bir defarmasyon yoktu. Ne yakıyor diyede sordum tabiki. Şehir içi 9-10 litre arası LPG tuketiyor dedi. Yani senin varsayimlarinin gerçeklerle uzaktan yakından alakası yok. Gidişine gelince ralli yapmadık ama gayet iyi gidiyordu. Hantal, gitmem diyen bir araba değildi. Velhasıl kelam, varsayımlar değil gerçekler üzerine konuşmak gerekiyor. Ekonomi ise ekonomi, sağlamlık ise sağlamlık (motor açısından) bunda vardı. Bu aracı daha önce bir LPG konusunda bahsetmiştim forumda. Yani benim yazdigima muhalif olarak dusunebilirsin. Dedigim gibi bir konuda bahsetmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Tabi canım , adamda keyfinden lpg takmış zaten. Motor daha dayanıklı yapıyor. Kimse burada arabanın motor verimliliğini tartışmıyor, adam motoru açtırmadan 1 milyon km yapmış lpg taktırır veya taktırmaz bu adamın kararı. Buraya gelipte 1.4 daha ekonomik bu motor şöyle böyle yazmak insanın konudan aldığı keyfi kaçırıyor. Herşeyin bir yeri var. 5 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 LPG konusunda Toyota ve Honda her zaman ilk sırada söylenir ancak Hyundai nin özellikle taksiciler lpg lisini tercih ediyor. İstanbul'da da bu durum böyle. Taksici samimi bir arkadaşım sürekli araba değiştirerek taksiye çıkıyor ve arada linea arada da era kullanıyor. Her zaman aynı km lerde linea nın daha fazla yaktığından ayrıca sürüş keyfi açısından da era nın daha iyi olduğundan bahsederdi. linea 1.3 dizel, era benzinli klasik lpg li motor. Yağ değişim meselesine gelince taksiciler genel anlamda 10 bini bile beklemezken bu arkadaş 300k ya kadar 15 bini iyi beklemiş. normalde yağlarını 7-8 binde değiştirirken mutlaka hava filtresini de değiştirirler. Sonuç olarak uzak doğunun yine ne varsa motorunda var 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Mehmet Cihat yazdı: Kimse burada arabanın motor verimliliğini tartışmıyor, adam motoru açtırmadan 1 milyon km yapmış lpg taktırır veya taktırmaz bu adamın kararı. Buraya gelipte 1.4 daha ekonomik bu motor şöyle böyle yazmak insanın konudan aldığı keyfi kaçırıyor. Herşeyin bir yeri var. ANladım, rol yapayım ozaman. Vay be 900 bin km yapmış. Bu harika dostum. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: ANladım, rol yapayım ozaman. Vay be 900 bin km yapmış. Bu harika dostum. Rol yapmaya gerek yok her konuya yorum yapmak zorunda değilsin . Araç tavsiyesi isteyene, yakıt ekonomisiyle alakalı tartışmalara istediğini yazabilirsin 🙃 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Mehmet Cihat yazdı: Rol yapmaya gerek yok her konuya yorum yapmak zorunda değilsin . Araç tavsiyesi isteyene, yakıt ekonomisiyle alakalı tartışmalara istediğini yazabilirsin 🙃 Mehmet @Metin Akbal bu konuyu benimde dikkatimi çekmek için açmıştır. Çünkü LPG karşıyım. Oda bunu çok çok iyi biliyor. Bende yazma gereği hissettim. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Gürbüz yazdı: Adam foruma geldigi günden beri yakıt ekonomisi yapmaktan zevk aldığını anlatti ama hala gaza bas zevk al diyorsunuz yani. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben size arabanın neden bu kadar dayanıklı olduğunun teknik açıklamasını yaptım. Araba 900 bin km yol yapmış mevzusundayız biz, ne kadar yaktığının bir önemi yok ki zaten ticari araç. Yani para kazanan bir araç, çok yakması sadece adamın kazandığı parayı etkiler. Her mevzuyu yakıt tüketimine getirmenin bir anlamı yok, otomotiv dünyasında da her şey yakıt tasarrufu değil. Tamam yakıt tasarrufu içinde arge yapıyorlar ama F1 de süre almak içinde arge yapıyorlar. Bu sektörde belki 10 binlerce dolar harcayıp araba yapan ve sadece etanol yakan araçlarda var. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Araba 900 bin km yol yapmış mevzusundayız biz, ne kadar yaktığının bir önemi yok ki zaten ticari araç. Yani para kazanan bir araç, çok yakması sadece adamın kazandığı parayı etkiler. Her mevzuyu yakıt tüketimine getirmenin bir anlamı yok, otomotiv dünyasında da her şey yakıt tasarrufu değil. Tamam yakıt tasarrufu içinde arge yapıyorlar ama F1 de süre almak içinde arge yapıyorlar. Bu sektörde belki 10 binlerce dolar harcayıp araba yapan ve sadece etanol yakan araçlarda var. Konu boyunca herkes ilk mesajımdaki "ekonomi kasmak istesem arabayı almazdım" lafına odaklanıp durmuş. Oysaki ne kadarda güzel detay verdiğime inanıyorum. Neyse mesajları silin gitsin ozaman. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Abi 900 km gitmesinin sadece dayanıklı olduğunu gösterir. Başka işe yaramaz. Abi 1.6 motorun 12000 km tüketim ortalaması 9,3 litre benzin . Artık lpg de kaç yakar sen düşün. Verdiğin teknik veriler için teşekkür ederiz fakat, Şuradaki "900 bin km yapmış motora başka işe yaramaz" demek ne kadar mantıklı mesela ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Verdiğin teknik veriler için teşekkür ederiz fakat, Şuradaki "900 bin km yapmış motora başka işe yaramaz" demek ne kadar mantıklı mesela ? Bu motorun 910 bin km yapması gayet doğal. İşleyen demir ışıldar. Adam 7000 km de bir yağ değişiyor. Filtre değişiyor. Okadar bakımı sen twin turbo arabana yapsan sende 900 bin yaparsın. Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 ne hikmetse 900K de jetta yok https://www.sahibinden.com/volkswagen-jetta?a4_min=600000 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Bu motorun 910 bin km yapması gayet doğal. İşleyen demir ışıldar. Adam 7000 km de bir yağ değişiyor. Filtre değişiyor. Okadar bakımı sen twin turbo arabana yapsan sende 900 bin yaparsın. Keşke yapsa da binsek Ali fakat, o teknik verilere baktığın yerlere bakarsan, beslemeli motorlardaki sıkıştırma oranı çok yüksek olduğu için o kadar dayanamaz... Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Erdem Dertsiz yazdı: ne hikmetse 900K de jetta yok https://www.sahibinden.com/volkswagen-jetta?a4_min=600000 Ben videoyu izledim adam arabasına çok güzel bakmış. Öyle böyle değil. baya baya iyi bakmış. Bence bu videoda iş arabadan çok sahibinde. Hasan Karabekiroglu yazdı: Keşke yapsa da binsek Ali fakat, o teknik verilere baktığın yerlere bakarsan, beslemeli motorlardaki sıkıştırma oranı çok yüksek olduğu için o kadar dayanamaz... Abi 1,2 milyon yapan var ama avrupada. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 (düzenlendi) @Hasan Karabekiroglu Sendeki motor gelmiş geçmiş en dayanıklı spor araba motorlarından biri. 400 bin kmde içini açıp inceledikleri bir video vardı. Adamlar öve öve bitiremediler. Bulursam atarım. Ama km bilgisi 190 binde olabilir. Hatırlayamadım. 4 Eylül 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben videoyu izledim adam arabasına çok güzel bakmış. Öyle böyle değil. baya baya iyi bakmış. Bence bu videoda iş arabadan çok sahibinde. Zaten en kötü motor bakımsız 400-500K arası gidiyor. Bizim ülke bakım özürlü bakmayın siz foruma, burdaki insanlar daha bilinçli. Oğluna şunu diyen komşum var. - baba arabanın yağınımı değiştirsek - Boşver arada bak bittikce üstten ekle Araba insignia mesela. Bir örnekte kendimden vereyim. senle bana aynı model ve motor araba verseler ve aynı kmlerde kullansak. Kuvvetle muhtemel benim kullandığım araç daha çabuk yağ yakmaya başlayacaktır. çünkü; sen tasaruf amaçlı kullanıyorsun. Araç az devir çevirdiğinden sürtünme daha az. ben performans amaçlı kullanıyorum. Genelde yüksekte vites atarım sürtünmem daha fazla. KOnuyu uzattım bu sebep ile milyon km araçlar görünce hoşumuza gidiyor. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Darbaz yazdı: Tabi forumda benden başka motor teknolojisine vakıf adam olmadığı için normaldir. Ali'cim sohbet ediyoruz burada konuşuyor fikirlerimizi beyan ediyoruz. Fakat şu kurduğun cümle yakışıksız. İnan sen yürümeyi öğrenirken motor toplayan insanlar var burada. 5 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts