Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 (düzenlendi) Hasan Karabekiroglu yazdı: Ali'cim sohbet ediyoruz burada konuşuyor fikirlerimizi beyan ediyoruz. Fakat şu kurduğun cümle yakışıksız. İnan sen yürümeyi öğrenirken motor toplayan insanlar var burada. Abi silmiştim zaten çok iddalı olunca. Biliyorum saçmaladığımı. Editledim ama sende benden hızlı davrandın 4 Eylül 2020 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Demirci 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 2017 model Hyundai Accent ERA Dizel bir taksiye 2020 Ocak ayında İstanbulda bindim yaklaşık 35-40 dk kadar süren bir yolculuk oldu. 436.000 kmdeydi içi felan tertemizdi deformasyon hiçbirşey yoktu araçta. O günden sonra biraz daha km takıntım kalmadı diyebilirim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Erdem Dertsiz yazdı: Zaten en kötü motor bakımsız 400-500K arası gidiyor. Bizim ülke bakım özürlü bakmayın siz foruma, burdaki insanlar daha bilinçli. Oğluna şunu diyen komşum var. - baba arabanın yağınımı değiştirsek - Boşver arada bak bittikce üstten ekle Araba insignia mesela. Bir örnekte kendimden vereyim. senle bana aynı model ve motor araba verseler ve aynı kmlerde kullansak. Kuvvetle muhtemel benim kullandığım araç daha çabuk yağ yakmaya başlayacaktır. çünkü; sen tasaruf amaçlı kullanıyorsun. Araç az devir çevirdiğinden sürtünme daha az. ben performans amaçlı kullanıyorum. Genelde yüksekte vites atarım sürtünmem daha fazla. KOnuyu uzattım bu sebep ile milyon km araçlar görünce hoşumuza gidiyor. Benimde motorun sağarlaşıyor. Yağ hızlı akmadığı için kanalları kurum bağlıyor. yağ kanallarım tıkanıncada yatak sarıyor. Bu nedenle haftada 1 defaya mahsus yüksek devirde 5 dk sürüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Baban nasıl araç kullanıyor. Tarzı nasıldır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Erdem Dertsiz yazdı: Baban nasıl araç kullanıyor. Tarzı nasıldır. Babam araba kullanmıyor ama benden farkı yok onunda. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Bence burada asıl konuşulması gereken motorun sağlamlığı ile birlikte "lpg motoru bitiriyor" tezinin neden tutmadığıdır. Bu aracın lpg ile 900 bin km sorunsuz çalışması için ne yapıldı bunu bilmek lazım. Kit farkı mı var, ayar farkı mı var, kullanım tarzı farkı mı var? 1 Yorum bağlantısı
Hasan Sancak 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Bu araba LPG takıldıktan sonra bırak LPG'nin parasını amorti etmeyi komple aracın değerini amorti etmiştir bu km'de. 6 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Bu konuyu görünce yarise lpg takasım geldi. Atiker 2500 lira, sade bu ay 750 km şehir içi yol yapmışım. 3 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Yanma odasında LPG tüketimi esnasında benzine nazaran daha yüksek sıcaklık oluştuğunu bilerek kullanmak bu sonuca etki eden önemli bir faktör. Yani motorun ömrünü düşünüp buna göre bilinç oluştuysa kullanıcıda gayet yapılabilir kilometreler. Tabi ticari taksi olmasının burada avantajı var muhakkak. En basit tabirle motor yağı dinlenmeye vakit bulamadan sürekli bir yağlama faaliyeti içinde. Blok haricinde değişen parçalar önemli burada bence. Yağ pompası, devirdaim gibi motor sağlığına etki eden başlıca yan elemanlar hangi periyotlarda değişti? Sadece yağ filtre değişimi ile olacak iş değil sonuçta. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Avrupada, İtalyada millet çatır çatır lpg kullanırken bizim millet niye düşman anlamıyorum. Çok mu akıllıyız acaba, yada kendimizi akıllı mı zannediyoruz, bence ikinci seçenek. Adam lpg ile 900 bin km yapmış. Az yakıyor çok yakıyor meselesi değil, buradaki ana konu "lpg yakıtı ile 900 bin kilometre yol yapmış olmak". Benim arabam şehir içi klima açık trafikte 6.5 litre yakıyor. 6.5x7÷100 km de benzinde 45 kuruş yapar. Lpg de 8 litre yaksa 8x3.40÷100 km de lpg de 27 kuruş yapar. Km de 18 kuruş kâr ederim "yakıt"tan. Kendi arabamı baz alarak, Adam 900 bin km gitmiş hesaplayalım. 900.000x0.18= 162.000 tl para yapar. Günümüz parasıyla hesapladım yoksa adam 900 bin boyunca lpgyi 3.40 dan almadı, ortalama kafadan hesap. Lpg bu saatten sonra 2 ye inecek değil ya. Adam düz hesap 2 tane accent parası kazanmış yakıttan. Daha fazla konuşmaya gerek varmı ? Lpg yi kötülemeye gerek varmı ? 5 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Mahmut Yıldız yazdı: "lpg motoru bitiriyor" tezinin Şu var aslında, lpg nin sıcaklık değerlerine dayanabilen metal yapıya sahip motorda kesinlikle bu durum yaşanmıyor. Yandıkdan sonra kurum bırakmayan tek yakıt LPG. Düzgün kitli araçların motor yağlarını boşalttıklarında görüyorum yağ bozulmuyor bile diyebiliriz. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Şu var aslında, lpg nin sıcaklık değerlerine dayanabilen metal yapıya sahip motorda kesinlikle bu durum yaşanmıyor. Yandıkdan sonra kurum bırakmayan tek yakıt LPG. Düzgün kitli araçların motor yağlarını boşalttıklarında görüyorum yağ bozulmuyor bile diyebiliriz. Motorun tamamının bu şekilde olmasına da gerek yok. Asıl problem egzoz subapları, onlar dayanıklı olsun yeter. Ancak bu motorda orijinal subaplar değişmediğine göre tek fark subapların yapıldığı malzeme mi? O zaman herkes aynı alaşımı kullansın. Bence daha farklı şeyler var. Çünkü sadece bu araç değil, lpg ile 500 bin üstü giden bir çok araç var. Bence asıl fark lpg ayarıdır, ayar sorunlu olsa idi motora kesin verirdi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Hasan Karabekiroglu yazdı: Şu var aslında, lpg nin sıcaklık değerlerine dayanabilen metal yapıya sahip motorda kesinlikle bu durum yaşanmıyor. Yandıkdan sonra kurum bırakmayan tek yakıt LPG. Düzgün kitli araçların motor yağlarını boşalttıklarında görüyorum yağ bozulmuyor bile diyebiliriz. Bu konuda katılıyorum. Hatta malesef benzin kurumu olan bir yakıt kabul ediyorum. Hatta ve hatta GDİ veya Direk enjeksiyonlu arabalar daha sıkıntı altında. Özeliklede atmosferik gdi ve direk enjeksiyonlarda resimde görülen emme subab kanalı kurumlanması çok yaşanır. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Bir ara gri renkli ekip otom vardı aynısından 1.6 benzinli hiç güven vermiyordu bana frenleri oldukça kötüydü diye hatırlıyorum 400. 000 km civarındaydı yağ eksiltiyordu sürekli... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Osman Yücel Çetin yazdı: 400. 000 km civarındaydı yağ eksiltiyordu sürekli... Sizde bunların bakım / onarımları nasıl oluyor? Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Osman Yücel Çetin yazdı: Bir ara gri renkli ekip otom vardı aynısından 1.6 benzinli hiç güven vermiyordu bana frenleri oldukça kötüydü diye hatırlıyorum 400. 000 km civarındaydı yağ eksiltiyordu sürekli... 2006 Astra ışıklarda trafik otosuna arkadan vurmuştu. Hızı 40 vardı yoktu. Era sedandan hatchback'a dönmüştü. Astrada panjur tanpon boyası falan Servet Aydın yazdı: Doğru montaj ile lpg motoru yemez. Diyafram deliniyor. Siboplar erimeye başlıyor. LPG motoru bozuyor oluyor Benzin boruları çürüyor araba tutuşuyor. LPG li araç yandı oluyor 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 bu site, tozlu garaj diye arablaarı yutturp millete satan site değil mi? 2 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Eylül 2020 Yazar Paylaş 4 Eylül 2020 konuyla yakıt ekomosinin ne alakası var yahu [emoji1787] Tabi canım , adamda keyfinden lpg takmış zaten. Motor daha dayanıklı yapıyor. Actigim konunun açılış sebebi tasarruf olsaydı konu özetinde şu kadar tasarruf yapmış derdim:) Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Metin Akbal yazdı: Actigim konunun açılış sebebi tasarruf olsaydı konu özetinde şu kadar tasarruf yapmış derdim:) Bu motor lpg ile nasıl bu kadar çalıştı, cevabını bulmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Bu motor lpg ile nasıl bu kadar çalıştı, cevabını bulmak lazım.Hava yakıtı daima doğru ayarla. Karbüratörlü mazda 929 motorlu portif 30.bin saat çalışıyor. Arabada de ona çok yüz bin km 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Eylül 2020 Yazar Paylaş 4 Eylül 2020 Diyafram deliniyor. Siboplar erimeye başlıyor. LPG motoru bozuyor oluyor [emoji4] Benzin boruları çürüyor araba tutuşuyor. LPG li araç yandı oluyor [emoji4]Eski sistemler için evet. Sıralı sistemde bu problem yok Yorum bağlantısı
Koray Demir 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Sani Gerşon yazdı: Sizde bunların bakım / onarımları nasıl oluyor? Ankara Emniyeti Tan Oto yetkili servisine götürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Eylül 2020 Yazar Paylaş 4 Eylül 2020 Bu motor lpg ile nasıl bu kadar çalıştı, cevabını bulmak lazım.Düzgün ayar düzenli bakım diyorum çünkü araçtan minibüsten vs para kazanan insanların 1 günü bile belkide 500-1000 lira. Bakımsız olması demek ise arabanın sürpriz çıkarıp yokda bıraktığı zaman günde 500-1000 lira zarar demek. Birde mal sahibi olunca daha özenli davranıyordur sahibi. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 4 Eylül 2020 Paylaş 4 Eylül 2020 Ali Gök yazdı: ali abi gözünü sevim yaksa ne yakacak 1.6 lpg li motor ya 10 litre yaksa 30 kuruş . Nerde la 3TL ye gaz. 2,0 dizelciler lpg konusunda yorum yazmasın 😀 1 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts