İçeriğe Yönlendir

Kilometre Canavarı Hyundai Accent Era 1.6 LPG 910 Bin km

Metin Akbal

Recommended Posts

Metin Akbal

Site reklamı gibi olur mu bilmiyorum ama denk geldiğim için buraya atıyorum.

910k km lpg li 2007 Accent Era. Sıfır alındığı saat lpg takılmış ve taksi olarak çalışmış. Taksi den sonra hususi kullanıma devam ediyor.

Dikkatimi çeken noktalar ne motor yapılmış ne conta değişmiş. Yağ bakımları 300k km ye kadar 15 bin, 500 bine kadar 10 bin, 500 binden sonra da 7 bine çekilmiş. Arka kısma sekmemesi için Tempra helezonu takılmış, ön yaylar 500 binde kırılmış öyle değişmiş.

Yani özetle evlilik aşkı öldürüyor aman işte lpg motoru öldürüyor un aksini ispat eden bir video.

Detaylar: https://www.sekizsilindir.com/2020/09/hyundai-accent-era-1-6-lpg-910-000km-km-canavarlari.html

Video: 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Ankaradaki taksicilerde Focus çok fazla vardı km ortalaması 800-900.000 hepsi de benzinli + LPG :)  Bence bakım ile alakalı biraz motorun ömrü.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Yani özetle evlilik aşkı öldürürmüyormuş,  evlilik yıllandıkça sürprizleri (bskım aralıklarını) sıklaştırmak lazımmış.

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bu arabanın üzerinde hiç bir özelliği olmayan kara düzen 1.6 mpi Alpha 2 motor var. 2001 yılından beri piyasada. Kompresyon oranı temelde  7,5 :1 sonradan 10:1   ve 12 valfi var. Hacimsel verimlilik yerlerde.  Böylesi ilkel bir motor olunca lpgde sorunsuz çalışması normal. Müsrif bir alet. Ekonomi kasacak olsam ilk başta bu arabadan uzak dururdum.  

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ali Darbaz yazdı:

Bu arabanın üzerinde hiç bir özelliği olmayan kara düzen 1.6 mpi Alpha 2 motor var. 2001 yılından beri piyasada. Kompresyon oranı 7,5 :1  ve 12 valfi var. Böylesi ilkel bir motor olunca lpgde sorunsuz çalışması normal. Müsrif bir alet. Ekonomi kasacak olsam ilk başta bu arabadan uzak dururdum. 

Neticeye bakalım, Haticeleri sıralarsak burdan köye yol olur :)

Metin Uzunoğlu yazdı:

Yani özetle evlilik aşkı öldürürmüyormuş,  evlilik yıllandıkça sürprizleri (bskım aralıklarını) sıklaştırmak lazımmış.

Ben çalışıyorsa kurcalama modundayım :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Yazar burada  ekonomiden ziyade  motorun saglamligindan bahsetmiş bana göre...   B sınıfı  sedan  bir araç  için  şaşırtıcı  bir sonuç. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İnan Çınar yazdı:

Yazar burada  ekonomiden ziyade  motorun saglamligindan bahsetmiş bana göre...   B sınıfı  sedan  bir araç  için  şaşırtıcı  bir sonuç. 

Metin Akbal yazdı:

Yani özetle evlilik aşkı öldürüyor aman işte lpg motoru öldürüyor un aksini ispat eden bir video.

Bende o sebeple attım :)

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

bir arkadaşım takside çalıştırmak için sıfır aldığı benzinli era aracını 600 binde satmıştı. motor saat gibiydi.  tık yok. motora anahtar değmemişti.

tamamen bakımla alakalı.  sattığı kişi belli bir zaman sonra arayıp çok teşekkür etmişti. halada biniyor sanırım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ali Darbaz yazdı:

Ekonomi kasacak olsam ilk başta bu arabadan uzak dururdum.  

Şaka mı yapıyorsunuz? Araba 900K km taksi olarak kullanılmış daha neyin ekonomisi, neyin verimliliği? Ettiyse en çok kardan zarar etmiştir ☺️

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Metin Akbal yazdı:

Neticeye bakalım, Haticeleri sıralarsak burdan köye yol olur :)

Ben çalışıyorsa kurcalama modundayım :D

Bunlarda satılan 1.4 motor Gamma serisi. O model verimliliği daha yüksek. Era alacak olsam 1,6 eler 1.4 modeli alırdım. Otomatik benzinde 7 litre yakıyor. Uzun süre kullandım. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ali Darbaz yazdı:

Bunlarda satılan 1.4 motor Gamma serisi. O model verimliliği daha yüksek. Era alacak olsam 1,6 eler 1.4 modeli alırdım. Otomatik benzinde 7 litre yakıyor. Uzun süre kullandım. 

Yahu mübarek, adam 900K km kullanmış :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Yurdaer Elay yazdı:

Yahu mübarek, adam 900K km kullanmış :D

Abi 900 km gitmesinin sadece dayanıklı olduğunu gösterir.  Başka işe yaramaz. 

Abi 1.6 motorun 12000 km tüketim ortalaması 9,3 litre benzin . Artık lpg de kaç yakar sen düşün. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Lpg yi az yakıp 300 binden sonra motor yaptırmak masraf değil mi ?

Motora çıkan para ekonomiye girmiyor mu ?

Mühim olan aracın parçasının o kadar süre kullanılmış olması.

• Beğen 10
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Abi 1.6 motorun 12000 km tüketim ortalaması 9,3 litre benzin . Artık lpg de kaç yakar sen düşün. 

Kıyaslama yaparsan tamam 1.4 motor 1.6 motordan daha verimli, daha ekonomik. Ama adamın elinde bu var ve 900K km kullanmış. Araç başına dert olmuş mu? Hayır. Para kazanmış mi? Mutlaka çünkü adam ticari taksi. Sakın adamı bulup ben olsam 1.4 olanını kullanırdım daha ekonomik falan demeyesin, mazaallah kederinden hasta olur :D

tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

ali abi gözünü sevim yaksa ne yakacak 1.6 lpg li motor ya

10 litre yaksa 30 kuruş . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben size söylüyeyim. o araba lpg de gerçek tüketimde en az 12,5 litre lpg yakar. Ama tabi olmuş km 900 bin. Şu an 15 litre bile yakıyor olabilir.  Adam 7000 kmde bir yağ değişiyormuş. Bu bildiğin masraf yapan araba modunda. 3 ayda 6200 km yapıyorum ben. 4 ayda bir sanayide yağ değiştirmek gerekiyor. Bence şu an masraflı bir araba modunda. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

bu yakıt olayı sizi çok ama çok yoruyor.  gerçekten.  neden bu kadar takıntılısınız.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

bu yakıt olayı sizi çok ama çok yoruyor.  gerçekten.  neden bu kadar takıntılısınız.

Ben size arabanın neden bu kadar dayanıklı olduğunun teknik açıklamasını yaptım. Bundan bahsetmek ne zarar var ?

Herkes gibi ooo harikaymış deyip geçeyimmi ? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Ali Darbaz yazdı:

Ben size arabanın neden bu kadar dayanıklı olduğunun teknik açıklamasını yaptım. Bundan bahsetmek ne zarar var ?

Herkes gibi ooo harikaymış deyip geçeyimmi ? 

daha çok ekonomi boyutunun açıklamasını yaptınız. (yakıt). ben genel olarak dikkat ediyorum yakıt konusunda baya bir araştırma içerisindesiniz. yakıtla bir mücadele içindesiniz yani. 

araba dediğimiz araç zaten başlı başına bir masraf.  herşeyiyle.  vergisi yakıtı bakımı vs. bunlar olması gereken standart şeyler.  zevk almaya bakalım .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz

daha çok ekonomi boyutunun açıklamasını yaptınız. (yakıt). ben genel olarak dikkat ediyorum yakıt konusunda baya bir araştırma içerisindesiniz. yakıtla bir mücadele içindesiniz yani. 

araba dediğimiz araç zaten başlı başına bir masraf.  herşeyiyle.  vergisi yakıtı bakımı vs. bunlar olması gereken standart şeyler.  zevk almaya bakalım .

Adam foruma geldigi günden beri yakıt ekonomisi yapmaktan zevk aldığını anlatti ama hala gaza bas zevk al diyorsunuz[emoji3]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Dogan Arsiray yazdı:

5.9 mopar diyorum çözümü. dinlemiyorlar.

Olsada sesini dinlesek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Dogan Arsiray yazdı:

5.9 mopar diyorum çözümü. dinlemiyorlar.

Rengide yosun yeşili olacak. Krom egzos. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...