İçeriğe Yönlendir

Başımın Belası Ford Kuga

Hakan Atuğ

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Kimse araç çalışır hâlde iken aküyü ölçmedimi?

çok büyük beklnetiye girme

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

çok büyük beklnetiye girme

Allah bilir kabloları filan da kontrol etmemişlerdir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Allah bilir kabloları filan da kontrol etmemişlerdir

çay var mı ? bir soket az gevşek olsa yapmaz garanti yani mesela

Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu kadar sorun bence yine akü kaynaklıdır. 
Ya akü bozuk yada şarj dinamosu bozuk. 

Bugün bujileri degistirdim aküyü ölcturdum normal denildi bi tur attim bisey yok gibiydi en son yine motor arizali dedi bilgisayara bagladik yakit basinc sensoru hatasi verdi sadece solda üstten soketi olan sensörü degistirmistim zaten daha öncesinde bunlarda baska yakit basinc sensoru varmidir bilgisi olan varmi tesekkurler herkese

Servet Aydın yazdı:

Kimse araç çalışır hâlde iken aküyü ölçmedimi?

Bugüne kadar ölcmemislerdi bugun ben bizzat kendi söylememle ölçtürdüm marş basıyor ise sorun yoktur dedi geneli

Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Çağlar Bayur yazdı:

bunca farkı arızada, parçalar arızalı olamaz

İsınin ehli bir elektrikci ustasi benim aracimin problemini çözucek belkide ama ugrasmiyorlar malesefki sakarya ford yetkili servisten randevu aldim carsamba gunune onlarda aracin tüp tesisatindan komple ayırın öyle getirin dediler prins sıvı sistem lpg var bunu ayırmakta mesele dedi tüpçü ama yapacak birsey yok belkide komple tüpü ayırdgimda araç düzelicek eger düzelir ise benzinde kullanicam artik 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

elektrik ustası değil, markanın ustası çözer bu tip arızaları

Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu kadar sorun bence yine akü kaynaklıdır. 
Ya akü bozuk yada şarj dinamosu bozuk. 

Olması gereken akü tipi nedir bilginiz varmi mehmet bey star stoplumu normalmi farki nedir inanin hicbir bilgim yok aracımda normal 80 amper mutlu akü var denildi

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Muhammet öner yazdı:

Zaten motorcum orası oraya gidiyorum bugunde bujileri degistik ama takit basinc sensoru hatasi verdi onuda degistirmistik öncesinde yine düzelmedi tüpten şüpeleniliyor

Beyaz bir araç mı sizinki? Üzerinizde siyah bir t-shirt gibi birşey mi vardı?

Ben de bugün babamın aracını getirip ön takımları gösterdim. 

Saat 15:00 gibi ayrıldım ordan.

Belki karşılaşırız diye ordayken mesaj yazmıştım. ben ayrılmadan önce cevap gelseydi beklerdim veya tanışırdık.

Nasip diyelim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Marş basıyor ise normal diyen yer iki saniye voltaj ölçümü yapsa keşke

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Muhammet öner yazdı:

Olması gereken akü tipi nedir bilginiz varmi mehmet bey star stoplumu normalmi farki nedir inanin hicbir bilgim yok aracımda normal 80 amper mutlu akü var denildi

Orijinal aküsünü bilmiyorum. 
Araç start stoplu ise normal akü iki katı yüksek amperde de olsa aynı işi görmez. 
Sık start stopta çöker. 

Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Öner Kurukuz yazdı:

Beyaz bir araç mı sizinki? Üzerinizde siyah bir t-shirt gibi birşey mi vardı?

Ben de bugün babamın aracını getirip ön takımları gösterdim. 

Saat 15:00 gibi ayrıldım ordan.

Belki karşılaşırız diye ordayken mesaj yazmıştım. ben ayrılmadan önce cevap gelseydi beklerdim veya tanışırdık.

Nasip diyelim.

Evet beyaz bende o saatlerde oradaydim suan yine gidiyorum araçta baska bir yakit sensörü varmi ona bakicaklardi sizde ne aracı vardı o bana bi aractan bahsetmisti sizinki olabilir bi tanissak bilgi paylasimi yapsak cok iyi olur aslinda

Mehmet Ozyurek yazdı:

Orijinal aküsünü bilmiyorum. 
Araç start stoplu ise normal akü iki katı yüksek amperde de olsa aynı işi görmez. 
Sık start stopta çöker. 

Aracimda anahtarsiz calistirma var ama star stop özelligine dair herhangi bir ibare yok tesekkurler

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Muhammet öner yazdı:

Evet beyaz bende o saatlerde oradaydim suan yine gidiyorum araçta baska bir yakit sensörü varmi ona bakicaklardi sizde ne aracı vardı o bana bi aractan bahsetmisti sizinki olabilir bi tanissak bilgi paylasimi yapsak cok iyi olur aslinda

Aracimda anahtarsiz calistirma var ama star stop özelligine dair herhangi bir ibare yok tesekkurler

Ben babamın aracını getirmiştim. Ön takımı kontrol için.

Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez
Öner Kurukuz yazdı:

Akü daha 2.5 senelik. Varta akü.

Sorununuz nasıl çözüldü, konuda yazıldıysa göremedim

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Muhammet Ölmez yazdı:

Sorununuz nasıl çözüldü, konuda yazıldıysa göremedim

İlk mesajımda yazılı.

Ayarlardan yokuş kalkış desteği ve esp yi kapatıp yola devam ettim, aracın gaz yemesi düzeldi ancak ekranda motor arıza ıığı yanmaya devam etti.

Kullanımda herhangi bir sorun göremedim.

Akşam dönüş için aracı çalıştırdığımda motor arıza ışığı hala yanıyordu. Bu şekilde biraz ilerledim. Yolda gelirken çekiş kontrol ve yokuş kalkış desteğini birkaç kez devre dışı bırakıp tekrar devreye aldım.

Aracı stop edip çalıştırdığımda sorun düzeldi.

Bu olaydan sonra bir daha yapmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Öner Kurukuz yazdı:

Ben babamın aracını getirmiştim. Ön takımı kontrol için.

Öner kurukuz bey sizdedemi kuga var ve bu sorunlari yaşıyomusunuz benim gibi 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Muhammet öner yazdı:

Öner kurukuz bey sizdedemi kuga var ve bu sorunlari yaşıyomusunuz benim gibi 

Hayır. Focus var bende. Sadece 1 kere yokuş kalkış desteği arızası verip gaz yemedi. Ama kendi kendine düzeldi 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
ilhan Arda

merhaba aynı olay şuan benim başımda 2015 kuga ekran gidip geliyor klima otomatik açılıyor park yardım arızası veriyor vs servise gittim gem kutusından arka sol fren lambasına ilave bir kablo çekilmiş dedi biz bakamayız çok pahalıya mal olur dedi sonrasında beyinciye gittim araca takip cihazı takılıp sökülmüş ek kablolar var temizledik yeni kablo çektik dedi 15 gün sonra tekrar başladı akü olabilir dedi sıfır star stoplu akü taktırdım hala düzelmiş değil star stopta çalışmıyor bu arada

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
ilhan Arda yazdı:

gem kutusından arka sol fren lambasına ilave bir kablo çekilmiş dedi biz bakamayız çok pahalıya mal olur dedi sonrasında beyinciye gittim araca takip cihazı takılıp sökülmüş ek kablolar var temizledik

geçmişinde muhtemelen günlük kiraya gitmiş olabilir, görünenler dışındada bir tadilat veya hasar sonucu tamirat sonucu garip arızalar çıkabilir

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Muhammet öner
Mehmet Oncel yazdı:

Resimdeki olaylari bende yaşıyorum.

2015 ford kuga aracım gecen hafta ekran taktırdım,Ekran takan elemanlar aracın ışıklarını açık bıraktığı için akü bitmiş.Takviye ile aracı çalıştırdık fakat ertesi sabah esp ve airbag ışığı yandı ve servis emniyet kemer uyarisi,yokuş bu kalkış kullanılamıyor yazıları yazdı.Akudendir diyip yeni aku taktırdım hataları sildirdim.Sabah yine aynı hatayı verdi ve gün içinde yarım saatlik kullanmada araç eski haline geliyor bir daha hata vermiyor.Ertesi sabah yine aynı durum oluşuyor.Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Siz problemi cozebildiniz mi? Ford servisindeki usta karantinada diye 10 gun sonra getir dedi.Ne yapmak lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Mrblar bende aküyü degistrdim 1 2 hafta düzeldi hata vermedi fakat önceki kadar sık olmasada ara ara yine ikaz vermeler basladı ön far arizali active city stop kullanilamiyor sol blis sensör hatası uyarilarini veriyor sonra kendi kendine düzeliyor ayni problemi yasayipta sorunun cözümünü bulan veya tavsiyesi olan varmidir 

ilhan Arda yazdı:

merhaba aynı olay şuan benim başımda 2015 kuga ekran gidip geliyor klima otomatik açılıyor park yardım arızası veriyor vs servise gittim gem kutusından arka sol fren lambasına ilave bir kablo çekilmiş dedi biz bakamayız çok pahalıya mal olur dedi sonrasında beyinciye gittim araca takip cihazı takılıp sökülmüş ek kablolar var temizledik yeni kablo çektik dedi 15 gün sonra tekrar başladı akü olabilir dedi sıfır star stoplu akü taktırdım hala düzelmiş değil star stopta çalışmıyor bu arada

Mrblar ilha bey ayni problemi bende yaşıyorum yeni akü taktrdim düzelir gbi oldu fakat suan nadirde olsa yine ikazlar devam ediyor  sorunu çözebildinizmi acaba tesekkurler

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Muhammet öner yazdı:

Mrblar bende aküyü degistrdim 1 2 hafta düzeldi hata vermedi fakat önceki kadar sık olmasada ara ara yine ikaz vermeler basladı ön far arizali active city stop kullanilamiyor sol blis sensör hatası uyarilarini veriyor sonra kendi kendine düzeliyor ayni problemi yasayipta sorunun cözümünü bulan veya tavsiyesi olan varmidir 

Mrblar ilha bey ayni problemi bende yaşıyorum yeni akü taktrdim düzelir gbi oldu fakat suan nadirde olsa yine ikazlar devam ediyor  sorunu çözebildinizmi acaba tesekkurler

Yeni akü sonrası şarj sistemi mutlaka resetlenmeli. Yoksa sorunlar devam eder

Yorum bağlantısı
Muhammet öner
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yeni akü sonrası şarj sistemi mutlaka resetlenmeli. Yoksa sorunlar devam eder

Sarj sistemi resetleme islemi nasil yapiliyor ben servise akü degistikten sonra resetleme yapiliyormus yaptinizmi diye sordum öyle birsey yok dediler ama emin olamadim

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Muhammet öner yazdı:

Sarj sistemi resetleme islemi nasil yapiliyor ben servise akü degistikten sonra resetleme yapiliyormus yaptinizmi diye sordum öyle birsey yok dediler ama emin olamadim

Kontrol modülü var o resetleniyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...