Mehmet Yeter 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 En iyisinin Rus semaverleri olduğu söylenir. Eğer Gürcistan gibi ülkelere giden birileri olursa oralardan temin edilebilir. Bundan 10 sene önce 100 dolara almıştı arkadaşım. Sanırım kullanılan materyalle alakalı bir durum. Bir de alttan ateş yandığında sürekli odun istiyor ve kısa zamanda beslenmesini için odun atılmazsa soğuyor. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: çift musluk ve demlik yeri varsa misal birinde ıhlamur diğerinde çay da yapmak mümkün sanırım. Genişlet Aynen öyle Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 (düzenlendi) Mehmet Kazancıoğlu yazdı: hocam çift hazneli almayın. demleme için mutlaka üste çaydanlık kullanın. çift hazneli çay demi çok acı oluyor belli bir süre sonra sürekli kaynadığı için. kullanışlı olmuyor ve içeride boşa yer kaplıyor kullanılmadığı için. Genişlet Kesinlikle katılıyorum. Kokusu da cabası. Çalıştığım hemen hemen her şirkette elektrikli çay kazanı vardı. Demlenince aldın aldın, yoksa 10 dakika sonra acı, buruk ve kokusu hoş olmayan bir çay içmek durumunda kalıyorsun. Tabi herkese yetsin diye çok koyu demliyorlar onun da etkisi var. Çift musluklu semaverden çay içmedim ama sanırım aynı şey onda da oluyordur. Artık ev-ofis çalışıyorum, çayın kahvenin tadı daha bir güzel 3 Eylül 2020 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Bu bendekinin bakır olanı. Hocam neden bakır alıyorsun, bunların çelik olanları var, fiyatı üçte birine onlar daha sağlam, ama bakır seviyorsanız o ayrı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2020 Yazar Paylaş 3 Eylül 2020 Mustafa Yanar yazdı: Bu bendekinin bakır olanı. Hocam neden bakır alıyorsun, bunların çelik olanları var, fiyatı üçte birine onlar daha sağlam, ama bakır seviyorsanız o ayrı. Genişlet (nedense) özelden bir arkadaşımız bakır al dedi. Ben de ilk kez bakır olanların var olduğunu öğrendim. Sanki daha mı makbul? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: (nedense) özelden bir arkadaşımız bakır al dedi. Ben de ilk kez bakır olanların var olduğunu öğrendim. Sanki daha mı makbul? Genişlet Bakır semaver tencereler gibi bakım ister mi onu bir araştırmalı. En iyi çay aluminyumda oluyor ama o da sağlıksız. Bence çelikten şaşmayın. 3 Eylül 2020 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 (düzenlendi) Bakır çabuk ısınıp geç soğuyan bir metal, eskiden çok kullanılıyordu, hatta bazı asitli gıdalardan etkilenerek zehirleyebiliyor , oksitlenebiyor, bakım gerekebilir, çelik olanlar daha kullanışlı bence, üzerine de 2lt çelik demlik aldın mı tamam. https://youtu.be/cs-J3YbD1Mw 3 Eylül 2020 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2020 Yazar Paylaş 3 Eylül 2020 ben bunu sevmedim. üst kapak açılmıyor. şakır şakır yıkayayım desen kazan kapağı yok sanırım. Bir de böyle birşey var? https://www.trendyol.com/ys/15-parca-samaverli-guvec-mangal-toprak-tandir-cay-sacli-izgara-barbeku-p-39441112 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Eylül 2020 Yazar Paylaş 3 Eylül 2020 bir de bu var https://www.trendyol.com/sozenler/sobali-semaver-4-5-litre-ks13-p-34245662?boutiqueId=316782&merchantId=119124 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 (düzenlendi) 2. güzel gibi evet, benim etkinliğe yakışır 3 Eylül 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Bir de böyle bir şey varmış. Mehmet Göktürk yazdı: bir de bu var https://www.trendyol.com/sozenler/sobali-semaver-4-5-litre-ks13-p-34245662?boutiqueId=316782&merchantId=119124 Genişlet Hocam bunun altı ısınmaz mı, ateş yere daha yakın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: 2. güzel gibi evet, benim etkinliğe yakışır Genişlet o zamana kadar Elon , solar semaver yapar derim 3 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: bir de bu var https://www.trendyol.com/sozenler/sobali-semaver-4-5-litre-ks13-p-34245662?boutiqueId=316782&merchantId=119124 Genişlet Kendi sayfalarındaki ŞU model, ama şu an temin edilemiyor diye yazmışlar. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 3 Eylül 2020 Paylaş 3 Eylül 2020 Biz genelde 50-60 liralık alıyoruz kül olana kadar kullanıyoruz. 200-300 lü rakamlar görünce şaşırdım. Bir tane çaydanlık ile görevini yerine getiriyor. örneğin : https://www.hepsiburada.com/gokcelik-kalite-tek-musluklu-odunlu-semaver-gokcelik-p-hbv00000ryiib Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Eylül 2020 Yazar Paylaş 6 Eylül 2020 Yurdaer Elay yazdı: Kendi sayfalarındaki ŞU model, ama şu an temin edilemiyor diye yazmışlar. Genişlet üst kapak açılmıyor sanırım bunlarda öyle değil mi? Sadece bi delik var demliğin altında.? Mahmut Yıldız yazdı: Bir de böyle bir şey varmış. Hocam bunun altı ısınmaz mı, ateş yere daha yakın. Genişlet Arada delikli bir katman yapmış bence ısınmaz velev ki ısındı ne olacak masaya mı koyacağız? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Ali Cİhangiroğlu'nun araç alışı kutlaması etkinliğinde ilk kez kullanmak üzere Genişlet Alamaz.. 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 (düzenlendi) sürekli semaveri beslemek zorunda olmak işkenceydi. En son çözümü briket kömürde buldum ben. Kebapçılarda görmüşsünüzdür. Ortası delik, uzun süre yanan cinsten. Bir de semaverde ateş yanan yer biraz kapalı olmalı. Kömür sobası gibi olmalı. Harlı yanarken ağzını açarsın. Su kaynar. Sonra hava alışı kesince usul usul yanmalı. Çayın tadı daha güzel olsun deniyorsa bakır olmalı. Ama çelikler de güzeldir. şu plastik çeyrek tur aç kapa musluklar çok adi. Birkaç sefer sonra damlatmaya başlıyor. İnce çelik sactan semaver kaynadıkça sürekli doluya yakın olmalı. Yoksa ateşin harlı olduğu tarafa bi burkulma oluyor. Demlik kesinlikle ayrı olmalı ve sıcağı buhardan ve alt kısımdan almalı. Kaynayan kısımda olmamalı. üstten ilave su koymak için komple kapağı kaldırmadan koyulabiliyorsa harika olur. Çoğunda bacayı falan çıkarırken kurum suyun içine dökülüyor. eyorlamam bu kadar. Bi de çayı haşlamayın arkadaşlar. Kaynamış ve 1dk beklemiş suyun üstüne koyun, 20dk titreşim bile yapmıyın 6 Eylül 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: üst kapak açılmıyor sanırım bunlarda öyle değil mi? Sadece bi delik var demliğin altında.? Genişlet Açılmıyor gibi görünüyor hocam. En azından soba kısmından ayrılabiliyor, temizlemek daha kolay olur. Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 Yeri gelmişken; Farklı bir teknikle çay demleyen ve lezzetinde bariz fark gören var mı? Fokur fokur kaynayan suyla bodoslama demliğe dalarak yapmamak gerektiği, dinlenmiş ve sıcaklığı bir miktar düşmüş suyla demlemenin önemi zaten ifade edilmiş. Geçen biri çay dediğin soğuk suyla demlenir, altta kaynayan su buharının etkisiyle yavaş yavaş ısınarak tadını alır dedi, denedim pek bir fark hissetmedim açıkçası. Var mı işin sırrını bilen? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Eylül 2020 Paylaş 6 Eylül 2020 (düzenlendi) M. Asım Kahraman yazdı: Yeri gelmişken; Farklı bir teknikle çay demleyen ve lezzetinde bariz fark gören var mı? Fokur fokur kaynayan suyla bodoslama demliğe dalarak yapmamak gerektiği, dinlenmiş ve sıcaklığı bir miktar düşmüş suyla demlemenin önemi zaten ifade edilmiş. Geçen biri çay dediğin soğuk suyla demlenir, altta kaynayan su buharının etkisiyle yavaş yavaş ısınarak tadını alır dedi, denedim pek bir fark hissetmedim açıkçası. Var mı işin sırrını bilen? Genişlet Öncelikle önemli olan kısım çayın kendisi. Nasıl bir çay istiyorsunuz? Mesela ben yumuşak çay severim. Dinlendirir, gevşetir. Of-sürmene-iyidere bölgesi ve biraz daha batısı genelde yumuşak içimlidir. Daha doğuda daha sert çaylar yetişir. İthal uzakdoğu çayları ise tam bir kafein diyarıdır. Uyku açar. Serttir. Yumuşak çaylara örnek yöre özel fabrikalar, çaykur altınbaş, şölen çay mesela. İntenet sitesinden filiz ilk hasat çayını alabilirsiniz. Vedat milor’un da en beğendiği yöresel çaydır. Marketlerde bulamazsınız. Ya sürmene’de fabrikadan ya da internetten alabilirsiniz. demleme zaten belli. Ufak bir ayrıntı daha. Çay demlenirken hiçbir yerden hava almamasını ve asla demliğin kıpırdamamasını sağlarsanız daha lezzetli olur. Çayı çok atıp da acı da yapmamalı. 6 Eylül 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Eylül 2020 Paylaş 7 Eylül 2020 Mehmet Göktürk yazdı: üst kapak açılmıyor sanırım bunlarda öyle değil mi? Sadece bi delik var demliğin altında.? Arada delikli bir katman yapmış bence ısınmaz velev ki ısındı ne olacak masaya mı koyacağız? Genişlet Daha önce verilen model için semaver yandıktan sonra kapalı mekana alınabilir deniliyor. Bu modelde öyle yazmıyor. Muhtemelen de sebebi bu. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Mayıs 2021 Paylaş 18 Mayıs 2021 (düzenlendi) Sözenler semaver aldım, briket kömür ile kokusuz, dumansız çay içiyorum. Ne zamandır aklımdaydı. 17 günlük kapanma döneminde süper oldu. Semaveri balkonda yakıyorum, 15 cm'lik kömürden 1,5 parça atıyorum, (2 tane olursa sığmıyor), iki kez çay içebiliyorum. Kömür yanarken duman yok ilk başta biraz is kokusu oluyor. Yandıktan sonra koku da yok. Altına biraz reşo yakıtı koyup yakıp gidiyorum. Kendi kendine yanıp su kaynıyor. Çayı demleyip alt kapağı yarım bırakıyorum. 15 dakika sonra kapağı tam kapatıp hatta bacanın üzerini de kapatıp içiyorum. Bu haliyle içeri bile alıyorum. Ne koku var ne de duman. 18 Mayıs 2021 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 18 Mayıs 2021 Paylaş 18 Mayıs 2021 @Mahmut Yıldızsemaveri evin ortasına koyup maç zevkide farklıymış Hemde çiğ köfte tepsisi üzerinde keşke tepside dolu olsaydı. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 18 Mayıs 2021 Paylaş 18 Mayıs 2021 Bende semaver alacaktım fakat bu çaydanlığın tadı daha güzel geldi o yüzden bundan alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts