Hasan Taha 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Metin Akbal yazdı: Bizim J kasada ortalama 60 bin km den itibaren başlayan yağ soğutucu arızası beni 98 binde buldu Termostat arızasıyla gittiğim yerden yağ soğutucunun sızıntılarının ilerlemesi sebebi ile termosttattan önce yağ soğutucuyu halledelim dedik. Termostatı aldık bekliyor henüz. Onda da sorun yaşama diye değiştirmedi usta. Sipariş geçilen parça listesi. Bazı parçalar gereksiz görülse de değişse iyi olur bir daha uğraşmayalımdan ötürü değişecek (yan kapak sökülecek ön kapak contası varmış orada sorun olup olmadığına bakılacak, bu yüzden yeni triger kayışı aldım set almadım normalde değişeli 1.5 yıl oldu, kayış atabilir ihtimalinden ötürü onu da değişsek iyi olur dedik). Neredeyse tüm parçalar oijinal GM, bazı parçaları GM bulamadık yağ soğutucu boru oringleri yan sanayi, triger kayışı Gates marka, ön krank keçesi Victor Reinz marka. Solüsyonlar, silikon, antifriz vs derken 800 lira işçilik ile 3000 lirayı bulacak. İnşallah ağır bakım anlamında bir 5 sene daha kafamız rahat olur. Genişlet Listene baktım hocam soğutucu ,yedek su deposu triger harici parçalar(yağ pompa contası,üst kapak contası,ön krank keçesi) var bunlar gereklimiydi.(başka problem mi vardı) yağ soğutucu filtre ve contalarla beraber geliyor bildiğim GM markada. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Ekim 2021 Yazar Paylaş 5 Ekim 2021 Hasan Taha yazdı: Listene baktım hocam soğutucu ,yedek su deposu triger harici parçalar(yağ pompa contası,üst kapak contası,ön krank keçesi) var bunlar gereklimiydi.(başka problem mi vardı) yağ soğutucu filtre ve contalarla beraber geliyor bildiğim GM markada. Genişlet Bazı parçalar açılmışken değişirse iyi olur oldu (külbütör kapak contası). Sonra değişime gerek görülmedi. Ustanın yaptığı listeye göre alışverişimi yaptım ben. Başka bir sorun yoktu. Başka sorun olsa zaten contayla kurtaramazdık 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Ekim 2021 Paylaş 5 Ekim 2021 Metin Akbal yazdı: Bazı parçalar açılmışken değişirse iyi olur oldu (külbütör kapak contası). Sonra değişime gerek görülmedi. Ustanın yaptığı listeye göre alışverişimi yaptım ben. Başka bir sorun yoktu. Başka sorun olsa zaten contayla kurtaramazdık Genişlet astrada külbütör contasi degiisse dahi terleme çozülmüyor.. Bende yoktu ama genelde krionik. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Taha 15 Ekim 2021 Paylaş 15 Ekim 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Bazı parçalar açılmışken değişirse iyi olur oldu (külbütör kapak contası). Sonra değişime gerek görülmedi. Ustanın yaptığı listeye göre alışverişimi yaptım ben. Başka bir sorun yoktu. Başka sorun olsa zaten contayla kurtaramazdık Genişlet Merhaba hocam yeni konu açmayıp burdan sormak istedim. resimdeki( termostat link) termostatın fiş takılan yuvanın dibinden , kırmızı ile işaretlediğim alandan antifriz ufaktan sızarak çıkmakta sizde oldu mu kronik midir. . sadece termostatı mı yoksa komple gövdeyle beraber mi değişsem sizce. ordaki kılcal çatlak muhtemelen, epoksi iran yapıştırıcı vs herşey denedim yine sızıyor. 15 Ekim 2021 tarihinde Hasan Taha tarafından düzenlendi ekleme Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Ekim 2021 Yazar Paylaş 15 Ekim 2021 Bilemem ki gövdeyle mi değişse yeterli olur ben sadece kendisini değiştirdim. Çatlak gövdede mi önce ona bakmak lazım. Kronik olup olmadığını bilmem ama eniştemin Astra J de de aynı yerden sızıntı var. Yorum bağlantısı
Hasan Taha 1 Kasım 2021 Paylaş 1 Kasım 2021 (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Bilemem ki gövdeyle mi değişse yeterli olur ben sadece kendisini değiştirdim. Çatlak gövdede mi önce ona bakmak lazım. Kronik olup olmadığını bilmem ama eniştemin Astra J de de aynı yerden sızıntı var. Genişlet Enişteniz değişti mi termostatı bu sızıntıdan dolayı bilginiz var mıdır? .Gövde arkada onda sıkıntı yok, termostat fiş soketinin dibinden kılcal sızıntı. muhtemelen plastiğinden .sızıntı önleyici epoxy macun tarzı daha bulamadım her türlü sızıyor. 1 Kasım 2021 tarihinde Hasan Taha tarafından düzenlendi ek Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Kasım 2021 Yazar Paylaş 1 Kasım 2021 Hasan Taha yazdı: Enişteniz değişti mi termostatı bu sızıntıdan dolayı bilginiz var mıdır? .Gövde arkada onda sıkıntı yok, termostat fiş soketinin dibinden kılcal sızıntı. muhtemelen plastiğinden .sızıntı önleyici epoxy macun tarzı daha bulamadım her türlü sızıyor. Genişlet Ben ona değiştir dedim gerisi ona kalmış bilmiyorum sormadım. Bu epoksi ile falan çözülecek iş değil. Lastik yaması gibi olmaz. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Metin Akbal yazdı: Bizim J kasada ortalama 60 bin km den itibaren başlayan yağ soğutucu arızası beni 98 binde buldu Termostat arızasıyla gittiğim yerden yağ soğutucunun sızıntılarının ilerlemesi sebebi ile termosttattan önce yağ soğutucuyu halledelim dedik. Termostatı aldık bekliyor henüz. Onda da sorun yaşama diye değiştirmedi usta. Sipariş geçilen parça listesi. Bazı parçalar gereksiz görülse de değişse iyi olur bir daha uğraşmayalımdan ötürü değişecek (yan kapak sökülecek ön kapak contası varmış orada sorun olup olmadığına bakılacak, bu yüzden yeni triger kayışı aldım set almadım normalde değişeli 1.5 yıl oldu, kayış atabilir ihtimalinden ötürü onu da değişsek iyi olur dedik). Neredeyse tüm parçalar oijinal GM, bazı parçaları GM bulamadık yağ soğutucu boru oringleri yan sanayi, triger kayışı Gates marka, ön krank keçesi Victor Reinz marka. Solüsyonlar, silikon, antifriz vs derken 800 lira işçilik ile 3000 lirayı bulacak. İnşallah ağır bakım anlamında bir 5 sene daha kafamız rahat olur. Genişlet Şimdi sepet oluşturdum birebir aynı ürünler. 4181.51 TL Tutuyor çok şükür şu an ihtiyaç yok inşallah olmaz da 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2022 Arif Aykın yazdı: Şimdi sepet oluşturdum birebir aynı ürünler. 4181.51 TL Tutuyor çok şükür şu an ihtiyaç yok inşallah olmaz da Genişlet İnşallah olmaz ama oluyor genelde Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Metin Akbal yazdı: İnşallah olmaz ama oluyor genelde Genişlet Vallahi de billahi de buraya yazarken aklımdan geçirdim diye yazdım hiç konuya girmeseydim keşke diyorum çünkü kesin kısa sürede başıma gelir düşündüğüm için İş yerinde de toplantı yapıyoruz mesela şuradaki elektrik motorundan veya sensörlerden yaklaşık 1 yıldır duruş olmuyor diyoruz 1 hafta içerisinde ortalık karışıyor 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts