İçeriğe Yönlendir

Focus Motordan Gelen Çıt Çıt Sesi

Murat Kaynar

Recommended Posts

Murat Kaynar

Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım, herkese iyi sohbetler diliyorum. Focus 2 HB 1.6tdci 110 bg aracımın motorundan gelen, “çıt çıt” sesi sorununu yaşayanınız var mı acaba? Başka araçlarda bunu yaşayan olmuş ama bire bir bu sesi yaşayıp çözüm bulabilen oldu mu? V kayışını sökerek çalıştırdığımda ses devam ediyor, sizlerin düşüncelerini merak ediyorum. Ses kaput kapalıyken yok denecek kadar az duyuluyor. Herkese teşekkürler

Yorum bağlantısı
Murat Kaynar
Telefondan çok anlaşılmıyor. Gergi bilyasından geliyor gibi.

V kayışını sökerek çalıştırdım ama, Klima kompresörü, şarj dinamosu ve gergi bilyası devre dışı kalmış oldu yine de ses vardı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yorum bağlantısı
Murat Kaynar

Eksantrik zincirinden geliyor olabilir dedi, zamanı geldiği için yarın triger setini değiştireceğim, kesin bir şey elde edebilirsek bilgi veririm

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Egzantrik zinciri triger değişirken görünmüyor. Benzer bir ses bende de var bu kadar sert olmasada. Muhtemelen egzantrik zinciri yada iticiler, onlar da kapak sökülmeden görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Murat Kaynar
Egzantrik zinciri triger değişirken görünmüyor. Benzer bir ses bende de var bu kadar sert olmasada. Muhtemelen egzantrik zinciri yada iticiler, onlar da kapak sökülmeden görünmüyor.

Teşekkürler bilgi için

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Egzantrik zinciri ve triger?

İkisi birbirinin alternatifi değil mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Çoğu motorda öyle ama bu motorda krank ve bir egzantrik triger ile bağlı, iki egzantrik zincir ile birbirine bağlı.

Ekleme: egzantrik zinciri bir karış birşey bu motorda.  Sağdakine triger bağlanıyor kasnak ile.

images?q=tbn:ANd9GcSluYjW-36keYVX6ZHV9BB

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Çoğu motorda öyle ama bu motorda krank ve bir egzantrik triger ile bağlı, iki egzantrik zincir ile birbirine bağlı.

Ekleme: egzantrik zinciri bir karış birşey bu motorda.  Sağdakine triger bağlanıyor kasnak ile.

images?q=tbn:ANd9GcSluYjW-36keYVX6ZHV9BB

Teşekkürler açıklayıcı bilgi için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kaynar

Triger seti + devirdaim değişti, seste değişiklik yok, zincir sesi olduğunu düşünüyoruz, böyle binmeye devam, teşekkürler herkese

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Keşke zinciri de değiştirseydiniz, 280 binlerde kopan duymuştum, sizin km kaç bilmiyorum ama benim 180 binde triger değişirken usta "ses gelince değişiriz zincir sesi belli eder" demişti. Triger kopmuş gibi hasar verir Allah korusun, 350 lira işçilik triger üstüne fazla binmezdi sanki.

Yorum bağlantısı
Murat Kaynar
Keşke zinciri de değiştirseydiniz, 280 binlerde kopan duymuştum, sizin km kaç bilmiyorum ama benim 180 binde triger değişirken usta "ses gelince değişiriz zincir sesi belli eder" demişti. Triger kopmuş gibi hasar verir Allah korusun, 350 lira işçilik triger üstüne fazla binmezdi sanki.

Zincir değişimi için motor üst kapağının açılması gerekiyor, açmışken subaplar da değişebilir dedi, conta vs derken masraf fazla olacaktı, sesin çoğalmasını bekleyeceğim, umarım çoğalmaz[emoji4]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...