Fatih Sarıkaya 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 3 ay önceye kadar ya jel yada köpük kullanıyordum.Sakallarıda istediğim gibi yumuşatmıyor canımı acıtıyordu.Bunu yıllarca çektim ama 3 ay önceyekadar hiç aklıma sabun kullanmak gelmemişti. Bende gidip sabun ve fırça aldım. Şimdi tıraş olurken keyif alıyorum.Çok fazla uğraşmadan yumuşuyor ve daha jiletkaydı oluyor. Belkide jel ve köpüğü kullanmayı öğrenemediğim için bana eziyet veriyordu, bilmiyorum. Sizin daha iyi bildiğiniz bir yöntem varmı? 4 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Askerde bir tanesi yel bitirdim bu taş sabunla [emoji16]ufak kaplar satılıyor onun içine iyice ezip kullanırsa n kullanımı kolay olur 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ben jel kullanıyorum. Yüzüme sürdükten sonra elimle yüzüme masaj yaparak köpürtüyordum. O zaman rahat bir şekilde traş oluyordum. Ta ki panasonic es-lv 55 makinamı alana kadar. Şimdi ıslak kuru bu makina ile traş oluyorum. Ama ben aldığımda 850 TL idi şimdi fiyatı uçmuş. 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ya bunlar çocukluğumuzun malzemeleri. Babam traş olurken izleyip özenirdim hep. Ayrı bir yeri vardır. Önemli olan sizin hangi yöntemle daha rahat ettiğiniz zira herkesin sakal sertliği sıklığı vs farklı oluyor. Fatih Bey yıllardır traş makinesi kullanıyorum. Bir sürü insan biz olamıyoruz onla şöyle kötü böyle kötü dese de gerçekten kaliteli bir markanın makinesi kesinlikle rahat hızlı ve konforlu. Bu işte başı philips ve braun çekiyor malum ama ben 12 yıldır Panasonic kullanıyorum. Diğerlerine göre daha pahalı ancak inanılmaz farklı ve kullanışlı o kesin. 20 yılı aşkın süredir diğer markaları kullandım ama 10 yıldan fazladır Panasonic kullanıyorum. Bütçe sıkıntınız yoksa tavsiye ederim. Cihat Küçükay yazdı: Ben jel kullanıyorum. Yüzüme sürdükten sonra elimle yüzüme masaj yaparak köpürtüyordum. O zaman rahat bir şekilde traş oluyordum. Ta ki panasonic es-lv 55 makinamı alana kadar. Şimdi ıslak kuru bu makina ile traş oluyorum. Ama ben aldığımda 850 TL idi şimdi fiyatı uçmuş. Ben mesaj yazdıktan sonra sizin mesajınız düştü foruma Cihat Bey. 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Makina kullanacaksanız Philips, Braun, Remington vs. hikaye. Japon samuray Panasonic bu işin piridir. Ben eski usulcüyüm klasik ustra+traş sabunu candır. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ben de tek bıçaklı permatik ve trap köpüğü ile traş olurum bende de traş makinesi vardı ancak verim alamadım. Tek turla işi bitiriyorum. Zaten 3 gün sonra tekrar çıkıyor. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2020 Cem Dilmen yazdı: Ya bunlar çocukluğumuzun malzemeleri. Babam traş olurken izleyip özenirdim hep. Ayrı bir yeri vardır. Önemli olan sizin hangi yöntemle daha rahat ettiğiniz zira herkesin sakal sertliği sıklığı vs farklı oluyor. Fatih Bey yıllardır traş makinesi kullanıyorum. Bir sürü insan biz olamıyoruz onla şöyle kötü böyle kötü dese de gerçekten kaliteli bir markanın makinesi kesinlikle rahat hızlı ve konforlu. Bu işte başı philips ve braun çekiyor malum ama ben 12 yıldır Panasonic kullanıyorum. Diğerlerine göre daha pahalı ancak inanılmaz farklı ve kullanışlı o kesin. 20 yılı aşkın süredir diğer markaları kullandım ama 10 yıldan fazladır Panasonic kullanıyorum. Bütçe sıkıntınız yoksa tavsiye ederim. Ben mesaj yazdıktan sonra sizin mesajınız düştü foruma Cihat Bey. Birkere denedim huylandırıp gıdıklıyor, bu sebeple makina kullanamıyorum. Mehmet Yeter yazdı: Ben de tek bıçaklı permatik ve trap köpüğü ile traş olurum bende de traş makinesi vardı ancak verim alamadım. Tek turla işi bitiriyorum. Zaten 3 gün sonra tekrar çıkıyor. Ben usturada aldım, bir türlü yapamadım.Askerden önce yapabiliyordum ama 3 ay önce tekrar denediğimde beceremedim. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Bana göre en iyisi tek bıçak ne tıkanma ne de eskime yapıyor ben ucundaki plastiği kırmam babam onu kırar direk traş olur. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Fırça ve sabun kullanırken aynı zamanda su da kullanıyoruz ve masaj yaparak sakalı güzelce yımışatıyoruz. Jel/köpük her ne kadar kayganlaştırıcı özelliği olsa da yeteri miktarda nem/ıslaklık sağlamıyor. Artı kullanım kolaylığına binaen genelde kuru kuru yüzümüze sürüp traşa başlıyoruz. Öncesinde sakalı suyla güzelce ıslatarak hafif masaj yapmak sanırım traşı daha kolay hale getirir 3 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ben usturada aldım, bir türlü yapamadım.Askerden önce yapabiliyordum ama 3 ay önce tekrar denediğimde beceremedim.Ben daha önce Philips cool skin kullandım ıslak kuru olarak. Islak traşta daha başarılıydı, kendi traş jeli vardı. Ama bıçakları yuvarlak formda olduğu için detay kesime giremezdim. Ama panasonic kullanmaya başladıktan sonra makinayla ıslak traş ne güzel oluyormuş anladım. Bende kuru traş sevmiyorum. Panasonic 2 yıl oldu başlayalı, çok rahat ve hâlâ keskin bıçakları, her traş sonrası temizleyip bıçakları yağlıyorum. Sanırım bıçakları 3 sene sonra ancak değişirim. Amazonda yedekleri satılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Mehmet Yeter yazdı: Ben de tek bıçaklı permatik ve trap köpüğü ile traş olurum bende de traş makinesi vardı ancak verim alamadım. Tek turla işi bitiriyorum. Zaten 3 gün sonra tekrar çıkıyor. bende arko el kremi ile sakal traşı oluyorum. kötü kokuyor ama işe yarıyor. wilkinson sword marka bıçaklar rezalet ötesi. en ucuz a101 bıçağı bile daha iyi. bu nedenle permatik in 3 bıçaklısından alıyorum. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2020 Dogan Arsiray yazdı: bende arko el kremi ile sakal traşı oluyorum. kötü kokuyor ama işe yarıyor. wilkinson sword marka bıçaklar rezalet ötesi. en ucuz a101 bıçağı bile daha iyi. bu nedenle permatik in 3 bıçaklısından alıyorum. Abi yağlıya bıçak nasıl kayıyor.Tutmuyormu?Jilet mukavemet göstermiyormu? Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ben bunu kullanıyorum. https://www.hepsiburada.com/braun-series-7-7842s-erkek-elektrikli-folyo-tiras-makinesi-islak-ve-kuru-sarj-edilebilir-ve-kablosuz-sakal-yogunlugu-okuma-ozellikli-tiras-makinesi-pm-HB00000G0T3G 6 sene boyunca Braun 380S modelini kullanmıştım, kendi hatamdan dolayı bozunca üst model olan 7 serisine çıktım. jilet, köpük, sabun vs uğraşmadan 5 dk da sinek kaydı traş oluyorum. 1 Yorum bağlantısı
Emre Usta 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Isin püf noktasi trastan once yuzu sicak suyla yikama sonra gillette marka jeli kullaninca hic bir yanma olmuyor. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Fatih Sarıkaya yazdı: Abi yağlıya bıçak nasıl kayıyor.Tutmuyormu?Jilet mukavemet göstermiyormu? yağlı gibi değil, hindistan cevizi kokulu acaip birşey. deri emebilsin diye yapıldığı için sanırım işe yarıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Emre Usta yazdı: Isin püf noktasi trastan once yuzu sicak suyla yikama sonra gillette marka jeli kullaninca hic bir yanma olmuyor. Ben de tam tersine soğuk su ile yüzümü yıkayıp başlıyorum jilet soğuk suda formunu kaybetmesin diye bir de daha pratik oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Fatih Sarıkaya yazdı: Abi yağlıya bıçak nasıl kayıyor.Tutmuyormu?Jilet mukavemet göstermiyormu? kahverengi ambalajı olan krem. eski usul yağlı el kremi değil dediğim. Yorum bağlantısı
Furkan Sumer 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Yuzu, sakali sicak suyla veya buharla yumusatmak en iyisi.. Mehmet hocamin dedigi gibi tek bicakliyi tek gecerim, katilmadigim nokta, jilet soguk suda formunu kaybetmiyor ancak cildi mahvediyor benim nazarimda.. Diger yandan Remington ile bunlarin hicbirine gerek yok. Dogrudan sinek kaydi yapip isi bitiriyor.. Kirli sakal icin Gold Master almistim, 3 ayda bozulur atarim diye dusunurken 4.yila girecek nerdeyse, karantina surecinde sac & sakal almasi da cabası.. 2 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Ben uzun zamandır bu ikiliyi kullanıyorum. Öncesinde jel de kullandım köpük de. En rahatlatıcısı fırça ve sabun. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 Uğur Çınar yazdı: Askerde bir tanesi yel bitirdim bu taş sabunla ufak kaplar satılıyor onun içine iyice ezip kullanırsa n kullanımı kolay olur Tam bende bunu yazacaktım arkadaş yazmış 😊 Bende 2 tane kap aldım. Birisine bu sabunu doldurdum ezerek diğerine de sıcak su kaynatıp koyuyorum fırçayı ona batırıp diğer kaptaki sabunla köpürtüyorum. Böyle yaparken de fırça nın sıcaklığı azalıyor yüzümü yakmıyor. Benim sakallarım aşırı sert hazır köpükler işe yaramıyor 😊 Ayrıca yüzümü köpüklerken jileti de sıcak su bulunan kapta tutuyorum o şekilde jilet de dezenfekte olmuş oluyor 😃 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 25 Temmuz 2020 Paylaş 25 Temmuz 2020 İşim gereği her 2 günde bir traş olurum. Banyodan sonra traş gibisi yoktur. buz üzerinde kayan paten gibi olur. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 26 Temmuz 2020 Paylaş 26 Temmuz 2020 köpükten önce sakalı kesecek jilet önemli,askerde gazozla traş olma hikayesi gibi kesecek düzgün bir jilet olduktan sonra sabun köpük jel farketmiyor,uzun süre gillette fusion proglide kullandım çok pahalı oldu şimdi bic flex 3 traş bıçağına geçtim tavsiye ederim... 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 26 Temmuz 2020 Paylaş 26 Temmuz 2020 Son 15 yıldır haftasonları hariç hergün traş oluyorum. Jel ve gilette iki bıçaklı kullanıyorum. Bir ara mach3 e de denedim ama gilette 2 bıçaklılar fiyat/performans olarak daha iyi. Genelde toplu alıyorum(50 li) uzun süre yetiyor. 2 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Temmuz 2020 Paylaş 26 Temmuz 2020 Makineyi sevmedi benim yüzüm bir türlü, Mach3 ve köpük ile devam. 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 26 Temmuz 2020 Paylaş 26 Temmuz 2020 25yıldır hergun tras, 2. philips. 1. çalısıyor ve tras ediyor ama "Yeter" dedim 6 sene önce aldım 2.yi. Sakal öyle sık ve sert değil. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts