İçeriğe Yönlendir

Bir Tek Ben Mi ? Sabun hakkında Düşüncelerinizi Alalım

Oğuzkan Işık

Recommended Posts

Oğuzkan Işık

Sıvı sabunu sevmediğimdem dolayı uzun yıllardır kalıp sabun kullanırım elimi yıkarken.

Hangi marka hangi renk olursa olsun, sabun yarıya geldiğinde köpürmesi azalıyor. 

Bitmeye yakın neredeyse canını çıkarıyorum köpürtmek için 😀

Bu durumu yaşayan bir tek ben miyim?

Sahtekarlık mı var acaba..

Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kalıp sabunda o olay olmaz. İmalatı dökme şeklinde. Sabun küçüldükçe yüzey alanı azalır ve köpürtme oranı aynı şekilde azalır. Olağan yani

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sıvı sabunu sevmediğimdem dolayı uzun yıllardır kalıp sabun kullanırım elimi yıkarken.

Hangi marka hangi renk olursa olsun, sabun yarıya geldiğinde köpürmesi azalıyor. 

Sabunu alır almaz ortadan kesin. Köpürüyor mu köpürmüyor mu?

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bugün aynı dertten müzdarip oldum. Kesinlikle kalitesi ile alakalı. Dove var, son ana kadar köpürüyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sıvı sabun kullanmayanlardanız.. 

Kalıp sabunun bıraktığı temizlik hissini hiç bir sıvı sabunda alamıyorum.. 

Evet benimki de azalınca köpürmüyor bu sebeple azalınca, yeni bir sabunun üstüne yapıştırıyorum :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Sıvı sabunun durulama sonrası elde bıraktığı kayganlığa acayip gıcık oluyorum. Dükkanda mecburen sıvı sabun, evde klasik sabun. Dove veya palmolive harici sabun girmez bizim eve.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal
Sefa Çelik yazdı:

İyisi var dandiği var. Mercimek kadarıyla köpüreni var, ceviz kadarıyla köpürmeyeni var. Elden çıkanı var, çıkmayanı var. Maliyet düşürme taktikleri veya sahte üretim o sektöre de bulaşmış malesef. 

Piyasadaki bilindik en iyi markayı kullanmama rağmen yıkama sonrası durulanmıyor hissi veriyor. Önereceğiniz marka var mı?

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

''kendi yerlerimize yıllardır duru klasik kalıp sabun alırım, en son 30 küsür paket aldım hatta :D ama dışarıdan insanın girebildiği yerlere activex vs sıvılardan koyuyorum.''

-sıvı sabunun bıraktığı kaygan hissi sevmeyenler derneği onursal başkanı umut taşlı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

İyi bir katı sabunun özellikleri;

Kabarcıklı - bu sabunlara köpürme yeteneği verir.

Temizleme - sabunun ciltteki kiri yakalayıp yıkaması.

Sertlik - sabun çubuğunun sıkılığı.

Koşullandırma - ciltte kalan nem miktarı.

Kremsi - bu, sabun köpüğünün stabilitesini ve kremliğini ölçer.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Kalıp sabun evde vazgeçilmezlerden. Ben yine de sıvı sabun bulunduruyordum ama belli bir süredir köpük sabun alıyorum. Sıvı sabunun o durulanmıyor hissiyatı olmuyor köpük sabunda. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Sabunu alır almaz ortadan kesin. Köpürüyor mu köpürmüyor mu?

Abi sıfırken elim ıslak olduğunda dokunmamla köpürme başlıyor. 

Sani Gerşon yazdı:

Bugün aynı dertten müzdarip oldum. Kesinlikle kalitesi ile alakalı. Dove var, son ana kadar köpürüyor.

Sani abi azalınca alıp fırlatasım geliyor çöpe ama kıyıp atamıyorum 😁

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sıvı sabun kullanmayanlardanız.. 

Kalıp sabunun bıraktığı temizlik hissini hiç bir sıvı sabunda alamıyorum.. 

Evet benimki de azalınca köpürmüyor bu sebeple azalınca, yeni bir sabunun üstüne yapıştırıyorum :)

Limitlerdeki sıvı sabun olmayınca bence de temizlemiyor kalıp sabunlar kadar emmi. 

Umut Taşlı yazdı:

''kendi yerlerimize yıllardır duru klasik kalıp sabun alırım, en son 30 küsür paket aldım hatta :D ama dışarıdan insanın girebildiği yerlere activex vs sıvılardan koyuyorum.''

-sıvı sabunun bıraktığı kaygan hissi sevmeyenler derneği onursal başkanı umut taşlı

Yurdaer Elay yazdı:

Kalıp sabun evde vazgeçilmezlerden. Ben yine de sıvı sabun bulunduruyordum ama belli bir süredir köpük sabun alıyorum. Sıvı sabunun o durulanmıyor hissiyatı olmuyor köpük sabunda. 

Haci şakir el değiştirince kaliteside değişti bence. Durucu olma yoluna girdim 1.5 sene önce. 

Hacı Şenyurt yazdı:

İyi bir katı sabunun özellikleri;

Kabarcıklı - bu sabunlara köpürme yeteneği verir.

Temizleme - sabunun ciltteki kiri yakalayıp yıkaması.

Sertlik - sabun çubuğunun sıkılığı.

Koşullandırma - ciltte kalan nem miktarı.

Kremsi - bu, sabun köpüğünün stabilitesini ve kremliğini ölçer.

Hacı abi bir de marka söyleyivereydin bari 😊

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Benim enişte Ayvalık"ta sabunculuk yapıyor. Baba mesleği ve halen eski usul yapar. Zeytinyağı alır kostik vs. Karıştırır kalıplara döker, keser .  Her yıl sabun alırım. Orjinal sabunun aşırı köpürmesi olmuyor. Hatta hemen karşıdaki midilli adasından sabun almaya gelirler, kendi ülkelerinde paketleyip , kendi markalarını basıp oraya gelen Türklere satarlar. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Hacı abi bir de marka söyleyivereydin bari [emoji4]

Keşle söyleyebilsem. Ama bizde hepsini karşılayan marka henüz yok. Bir diğer nedeni de cilt türümüzün farklı olması. Ancak deneme yanılma ile ilerlemek mümkündür. [emoji3]
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

İstanbul'da tanıdığım bir ağabey Mardin'den her derde deva çeşit çeşit dökme kalıp sabun (bıttım, zeytinyağ, kükürtlü, defne vs.) getiriyordu. Kalıp dediysem standart bir el sabundan belki 2-3 kat büyük. Sanırım çoğu aktarda bulunabilir. Belki biraz pahalıdır ama bu tür sabunlara alışanlar başka hiçbir ürün kullanmıyorlar.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

a101 de dönem dönem satılan bir küçük beyaz sabun var. defneli vs li oluyor. kalıp sabunun ayrısı boyunda. süper ürün. tavsiye ederim. a101 e özgü birşey değil. başka marketlerde de görmüştüm.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Katı sabun ıslak bırakılınca köpürme özelliğini kaybediyor. Katı sabun benim de olmazsa olmazım. 

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Sıvı sabunu mecburiyet harici elime sürmüyorum, sevmedim ve sevemiyorum elimden çıkmıyor gibi hissediyorum....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Sıvı sabun ne zaman kullansam elimdeki egzama artıyor ama sıradan bir kalıp sabun kullansam düzenli olarak egzamalar geçiyor. İyi kötü sıvı sabun hepsini denedim sonuç böyle, sanırım sıvılaştırmak için kullanılan bir madde egzamayı arttırıyor. Yazın neyse de kışın büyük dert egzamalı eller 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kalıp sabunu bayanlar sevmez. Lavabo banyo camları vs iyi durulama olmazsa leke bırakıyor diye

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Sıvı haldeki sabunu sadece araba yıkarken kullanıyorum. Saçıma bile kalıp sabun sürerim 😃. O temizlik hissi gerçekten başka şeyde yok.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sıvı haldeki sabunu sadece araba yıkarken kullanıyorum. Saçıma bile kalıp sabun sürerim 😃. O temizlik hissi gerçekten başka şeyde yok.

Sen de bizdensin.😀

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Kalıp sabunda o olay olmaz. İmalatı dökme şeklinde. Sabun küçüldükçe yüzey alanı azalır ve köpürtme oranı aynı şekilde azalır. Olağan yani
Einstein is detected :)
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sıvı sabun sadece 1 damla ve yüzey alanı çok daha küçük. o köpürüyor ama. hadi bakalım..?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...