İçeriğe Yönlendir

Beyaz Balinam Grand C-Max

Aydın Sert

Recommended Posts

Mustafa Yalçın

Hayırlı olsun:nazar:. Siyah c-max :) dan sonra beyaz ve büyük c-max .

Bagaj ve kayar kapı kullanımı nasıl eskisine göre. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

[emoji3478][emoji3478][emoji3478] çok güzel, kazasız belasız kullanın inşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford onu opsiyonla satıyordu galiba. Ama araç c segment için ultra dolu hocam. 

Kör nokta uyarı sistemi

Aktif şehir içi güvenlik sistemi 

Şerit takip sistemi 

Geniş ekran  gösterge  vb. aklıma gelmeyen  bir kaç ek özellik  titanium  pakete ek  Tekno paket ile  geliyor orijinalde. Fakat Otosan  x paket olmadan  tekno paketi koymadı 2013 ve sonrasına( makyaj öncesi  c max 2  lerde)  2011-2013 arasında  kör noktayı  otomatik park gibi diğer donanımlardan bağımsız da sattı. Yani x paket  + kör noktalı  araçlar da var ama şerit takip vb. yok onlarda.

Trend + otomatik parklı  c max da var titanyum x otomatik parksız  c max da...

Bir ara soğuk ülkeler için üretilmiş  kliması olmayan ama baya yüksek model   golf vardı  forumda.  Bir kaç yaşında golfte nasıl klima olmaz diye baya  konuşulmuştu hatta.

Üreticilerin  ve distribütörlerin işine akıl ermiyor ışte...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İnan Çınar yazdı:

Kör nokta uyarı sistemi

Aktif şehir içi güvenlik sistemi 

Şerit takip sistemi 

Geniş ekran  gösterge  vb. aklıma gelmeyen  bir kaç ek özellik  titanium  pakete ek  Tekno paket ile  geliyor orijinalde. Fakat Otosan  x paket olmadan  tekno paketi koymadı 2013 ve sonrasına( makyaj öncesi  c max 2  lerde)  2011-2013 arasında  kör noktayı  otomatik park gibi diğer donanımlardan bağımsız da sattı. Yani x paket  + kör noktalı  araçlar da var ama şerit takip vb. yok onlarda.

Trend + otomatik parklı  c max da var titanyum x otomatik parksız  c max da...

Bir ara soğuk ülkeler için üretilmiş  kliması olmayan ama baya yüksek model   golf vardı  forumda.  Bir kaç yaşında golfte nasıl klima olmaz diye baya  konuşulmuştu hatta.

Üreticilerin  ve distribütörlerin işine akıl ermiyor ışte...

O dönem ford mazda ortaklığı vardı. Mazda 3’lerin full paketine kör noktayı standart koymuş. Bende de var. Ama şerit takip, aktif şehir içi güvenlik sistemi falan opsiyonlu bile yoktu mazda’da. Ford’un tekno paketi gerçekten efsaneydi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford onu opsiyonla satıyordu galiba. Ama araç c segment için ultra dolu hocam. 

Keşke o da alınsaydı. Büyük araç için olması gerekli.

Şerit takip ve çarpışma uyarıyı ise Viofo A119S ile hallediyoruz :D

dSYLnl.jpg

Erdem Bozkurt yazdı:

Maşallah nazar değmesin çok güzel,harika,gözlerimizin pasını aldı,en sevdiğim renk,hem ford hem c-max daha ne olsun....:bravo:

Amin. Teşekkür ederim.

Hacı Şenyurt yazdı:

Çok güzel güle güle kullanın. emoji3478.png emoji3478.png

Teşekkür ederim.

Alpay Sumer yazdı:

Ozellik yumaği🥰 gulerek kullanin.

Teşekkür ederim. İnşallah.

Yurdaer Elay yazdı:

Maşaallah :nazar: 

Teşekkür ederim.

Sertaç Karginer yazdı:

Maşallah tam bir aile arabası.

Kesinlikle.

Mustafa Yalçın yazdı:

Hayırlı olsun:nazar:. Siyah c-max :) dan sonra beyaz ve büyük c-max .

Bagaj ve kayar kapı kullanımı nasıl eskisine göre. 

Sağol Yalçın abi:)

Beyazın kullanımı siyaha göre tabi ki daha kolay. Ama siyahın asaleti ayrıydı tabi.

Kayar kapılar dar alan için müthiş kolaylık. Hele çocuk indirip bindirirken çok iyi oluyor. 

Oktay Göktaş yazdı:

emoji3478.pngemoji3478.pngemoji3478.png çok güzel, kazasız belasız kullanın inşallah

Amin inşallah. Teşekkür ederim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Maşallah çok güzel bir araç. Bu kasa c max lere otomatik vites koymayan Ford Otosanı da kınım kınım kınıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Köksal Yılmaz yazdı:

Maşallah çok güzel bir araç. Bu kasa c max lere otomatik vites koymayan Ford Otosanı da kınım kınım kınıyorum.

Ham de şiddetle kınıyoruz abi :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Maşallah güle güle kullan :) yazılım işi benimde aklımda inşallah.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Aydın Sert

Görüş alanını etkilemeyen, hatta dikkatli bakmayınca fark edilemeyen çatlak sebebiyle ön camı değiştirdim.

İşlem, Çetaş Ford Yetkili Servisinde, kaskomdan orijinal cam değişimi ile yapıldı.

Tramersiz aracımda artık 13 bin gibi bir hasar gözükecek :(

Aslında değiştirmesem de olurdu fakat sağ tarafın ısıtmasında sıkıntı vardı. Bu sebeple havalar daha da soğumadan değiştirelim dedik.

Neyse, canımız sağ olsun. 

Mehmet abime kılavuzluğundan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

Malum çatlak;

Vemgfg.jpg

JHcgAW.jpg

wYCsix.jpg

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

yanlışmı anladım ön cam değişimi tramerde 13 bin tl hasarmı görünecek? cam fiyatı kaç tl?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Erdem Bozkurt yazdı:

yanlışmı anladım ön cam değişimi tramerde 13 bin tl hasarmı görünecek? cam fiyatı kaç tl?

Camın fiyatı 12,200 TL cik.

Isıtmalı ve kızılötesi (IR), bu sebeple pahalı.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

Camın fiyatı 12,200 TL cik.

Isıtmalı ve kızılötesi (IR), bu sebeple pahalı.

12200tl^cik ön cam maşallah...nazarlık olsun diyelim

tarihinde Erdem Bozkurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Mert Gulkokan yazdı:
Erdem Bozkurt yazdı:

Hasar kaydı sadece cam değişimi çıkacak fiyat gözükmeyecek diye biliyorum

Bildiğim kadarıyla gözükecek. Yanlış anlamadıysam danışman öyle dedi.

Hele bir dosya kapansın, sms ile kontrol edeceğim.

Erdem Bozkurt yazdı:

12200tl^cik ön cam maşallah...nazarlık olsun diyelim

Teşekkür ederim.

Sebebini biliyoruz, gerisi de önemli değil zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz
Hasar kaydı sadece cam değişimi çıkacak fiyat gözükmeyecek diye biliyorum
Cam değişimi bende çarpma olarak çıktı. 4700 tl cik.
Ama yetkili serviste değiştiği için en azından rahatça ispatlayabilirim.[emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Çok geçmiş olsun. Benim camda da tek cizgi halinde dikey 10cm bir catlak var.Bana da yazın  2012 mondeo camı  için 5300 tl demişlerdi serviste.Tramerde çıkar mı çıkmaz mı bir araştırıp öyle degistiririm derken köpeğe carptik daha fazla kaydimiz tramere eklenmiş oldu.Cam olayına gelince tramere işlenen de var işlenmeyen de.Şirkete göre değişiyor galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Aydın Sert

Hafta sonunu değerlendireyim dedim ve ufak tefek fakat görsel olarak bence hoş olan birkaç eklenti yaptım.

Ne zamandır aklımda olan yan aynalar için kayar led sinyalli parçaları aldım Ali' den.

Montaj çok basit. Ayna kapaklarını plastik sökme aparatı ile tırnaklarından ayırdıktan sonra sinyallerin de ufak bir tırnağı var, çekince geliyor. Sonra T10 ampulü söküp yerine T10 duylu yeni sinyalimizi takıyoruz. 

Orijinal hali

ZrN1q9.jpg

TT18vz.jpg

Yeni hali

Nf9aLo.jpg

Bu da çalışma videosu

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Bunu ise yurt içi bir siteden aldım.

Bu tip antenlerde en büyük çekincem çekim gücünün düşmesi idi.

Uzun bir araştırmadan sonra aradığımı buldum ve satıcı ile yaptığım bir iki soru cevaptan sonra aldım.

İçerisindeki kablo kalın bir bakır ve ucu elektronik plakaya bağlı. Bu çekim gücü için önemli idi.

Montaj çok basit. Orj anteni çevirerek çıkartıyoruz ve yerine bunu takıp vidasını sıkıyoruz.

Aracım -2. kat otoparkta. Montajı burada yaptım. Kayıtlı 10 kanaldan 3-4 ü cızırtılı çekerdi otoparka girince. Montajdan sonra hepsi çok net çekti :) 

İşe gidip gelirken güzergahta bazı kanallar yine parazit yapardı. Montajdan sonra hiç birinde sorun yok.

uo7s7P.jpg

01Ewaq.jpg

3gAOKa.jpg

Biraz kirli kusura bakmayın.

Malum hava şartları :rolleyes:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Güzel eklentiler olmuş, güle güle kullanın. Şu antenin linkini paylaşır mısınız? Benim çekim gücünde de şikayetim var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Serdar Göktaş yazdı:

Güzel eklentiler olmuş, güle güle kullanın. Şu antenin linkini paylaşır mısınız? Benim çekim gücünde de şikayetim var. 

Teşekkür ederim. 

Aklımdaki en büyük soru, orijinal antenin yerini tutup tutmayacağıydı. Daha iyi sonuç aldım.

https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/siyah-oto-kopek-baligi-anten-balik-sirti-anten-arac-shark-anten-kablolu_pdp_583909412

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Aydın hocam küçük ama etkili değişiklikler olmuş. Güle güle kullanın. Bizim araçta anten önde acaba ben de taksam kötü durur mu? Çok sırıtır mı? Bir de aliden aldığınız sinyalleri linkini alabilir miyim? Belki bizim model içinde vardır? Satıcı önemli Ali de. 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Mehmet Yeter yazdı:

Aydın hocam küçük ama etkili değişiklikler olmuş. Güle güle kullanın. Bizim araçta anten önde acaba ben de taksam kötü durur mu? Çok sırıtır mı? Bir de aliden aldığınız sinyalleri linkini alabilir miyim? Belki bizim model içinde vardır? Satıcı önemli Ali de. 

Mehmet Hocam, teşekkür ederim.

Bu tarz antenin ön tarafa montajlanmış halini hiç görmedim. Bu sebeple canlandıramıyorum. Düşünürseniz daha kısa spor antenler de var. Değerlendirilebilir.

Sinyalleri aldığım satıcı şu; https://jogontuning.tr.aliexpress.com/store/group/Dynamic-Turn-Signal-Lights/1082272_514594389.html?origin=n&SortType=bestmatch_sort&g=y&SearchText=ford

İlgisi, kargoyu gönderim hızı, Türkiye' ye geliş süresi, mesajlara cevap vermesi mükemmel. 

Sanırım sizin araca şu model olabilir.

https://tr.aliexpress.com/item/4000960893577.html?spm=a2g10.12010612.8148356.9.478b6207wbFEIR

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gulkokan yazdı:

bende sipariş ettim umarım memnun kalırım

Corolla’da var. İçi boş. Genelde radyo anteni olarak kullanılmıyor sanırım. Alıcılar arka cam rezidansta. Ürünü alanlar da çok memnun değil. Eskisiyle fazla değişim yok diyorlar 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gulkokan yazdı:

Aydın hocam deyince alayım dedim

birde bizim antenler çok uzun 1 metre anten takmışlar

Arka difüzörü parlak siyah yapınca anteni de parlak siyah takıp bir görüntü oluşsun dedim

Fotosu göremedik ki yakıştıralım :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...