İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 2.0 TDCI Aisin

Beratİmali

Recommended Posts

Beratİmali
(düzenlendi)

merhaba arkadaşlar AİSİN şanzumanın yağ kontrol çuğu nerede tam olarak bilen varmı.

Şanzuman yağı değiştikten sonra, şanzuman havalandırmadan yağ atmaya başladı aracım ve uzun kullanımlarda şanzuman ısındı uyarı vermeye başladı da.

tarihinde Beratİmali tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdullah Akkaya

Kontrol çubuğu yok maalesef

tam kapalıdır

yağı fazla koymuşsunuz gibi görünüyor

ben yağ değişiminden sonra seviye kontrolünü şöyle yaptım

1- aracı bir obd cihazına bağladım ve yağ sıcaklığı 50-60C olana kadar çalıştırdım

( bunu kabaca hararet göstergesini kullanarak da yapabilirsiniz)

2-araç çalışır vaziyette Ve vites P konumundayken alt tapanın küçük kademesini çıkardım ( uzun olan ve ucunda boru olan büyük tapa yerinde kaldı) fazla yağın akmasına izin verdim (akmıyorsa eksiktir ekleyin)

3- aracın çalışır vaziyette olması ve yağın bu sıcaklıkta olması önemli

eğer görsel olarak nasıl yapıldığına bakmak isterseniz YouTube da Volvo tf80sc olarak arayın.   Aşağı yukarı aynı şanzıman.

sonucu bizimle de paylaşırsanız sevinirim

kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Beratİmali
Abdullah Akkaya yazdı:

Kontrol çubuğu yok maalesef

tam kapalıdır

yağı fazla koymuşsunuz gibi görünüyor

ben yağ değişiminden sonra seviye kontrolünü şöyle yaptım

1- aracı bir obd cihazına bağladım ve yağ sıcaklığı 50-60C olana kadar çalıştırdım

( bunu kabaca hararet göstergesini kullanarak da yapabilirsiniz)

2-araç çalışır vaziyette Ve vites P konumundayken alt tapanın küçük kademesini çıkardım ( uzun olan ve ucunda boru olan büyük tapa yerinde kaldı) fazla yağın akmasına izin verdim (akmıyorsa eksiktir ekleyin)

3- aracın çalışır vaziyette olması ve yağın bu sıcaklıkta olması önemli

eğer görsel olarak nasıl yapıldığına bakmak isterseniz YouTube da Volvo tf80sc olarak arayın.   Aşağı yukarı aynı şanzıman.

sonucu bizimle de paylaşırsanız sevinirim

kolay gelsin

Çok teşekkürler açıklamanız için. Deneyip sonucu paylasacagim

Yorum bağlantısı
Beratİmali
Beratİmali yazdı:

Çok teşekkürler açıklamanız için. Deneyip sonucu paylasacagim

Merhaba

Bugün fazla yağı boşalttım fakat çok fazla yağ aktığı için belli bir süre sonra tapayi yerine taktik.

Fakat ilk izlenim araba artık çok daha geç şanzıman ısındı uyarısı verdi.

Yarın kalan kısmını da bosalticagiz. 

Çok teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Beratİmali
Mustafa Yanar yazdı:

Kaç litre aktı, demekki eskisini boşaltmadan doğrudan eklemişler. 

Aslında bosaltmistik fakat alttaki iki tapayida çıkarıp bosaltmistik. Onun üstüne 7 litre koymuştuk. Demekki içinde baya yağ kaliyor

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Benim bu şanzıman için yağ değişimini anlattığım bir konu başlığı vardı.Onu bulursak çok işinizi görür...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Beratİmali yazdı:

Aslında bosaltmistik fakat alttaki iki tapayida çıkarıp bosaltmistik. Onun üstüne 7 litre koymuştuk. Demekki içinde 

Bu şanzımanın yağını istesen de tapadan tamamen boşaltamazsınız, ancak 4lt kadar boşalır toplamda 7,1lt yağ alıyor. Aracı ve şanzımanı tanımayan ustalara aracı teslim etmeyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Beratİmali
Hasan Basri Bayraktar yazdı:

Benim bu şanzıman için yağ değişimini anlattığım bir konu başlığı vardı.Onu bulursak çok işinizi görür...

Mustafa Yanar yazdı:

Bu şanzımanın yağını istesen de tapadan tamamen boşaltamazsınız, ancak 4lt kadar boşalır toplamda 7,1lt yağ alıyor. Aracı ve şanzımanı tanımayan ustalara aracı teslim etmeyin. 

Evet demekki 3 litre fazla yağ şanzımanda biz 2.5 litre falan bosalttik :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Soyçerçel

Çok şanslısınız şanzımanlı patlatmamışsınız. O iki tapayı birden sökünce 3 - 3.5 litre arası yağ boşalır. Normalde bu şanzıman 0.5 litre fazla yağı sorun etmez ama 3.5 litre fazla yağ baya zorlama olmuş.

Belirtildiği gibi 60 derece yağ sıcaklığında tüm vitesleri tek tek geçip hepsinde birkaç saniye bekledikten sonra seviye tapasını söküp yağ azar azar akar duruma gelene kadar boşaltmak gerekiyor. Sonra emniyet için dediğim gibi 0.5 litreye kadar ilave edilebilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
ibrahim Gün

2011 Mondeo 2.0TDCİ aracımız var, otomatik şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyoruz. Mobil Atf Multi Vehicle yağ tavsiye ediliyor mobil tarafından, onun için bu yağdan iki adet 4lt sipariş verdik. Çorum merkezde ikamet ediyoruz, 5-6 yıldır sanayide bakım için gittiğim Başarı otomotive şanzıman yağını ve filtresini sordum, klasik usulle alttan boşaltım yaparak yağı değiştirecekler. Fakat bizim araçta şanzıman yağ filtresi şanzımanın içerisindeymiş, ustam dediki biz şanzımanı açmayız dedi. 

Bu durumda filtreyi değiştirmesek bir problem olur mu? Yada Çorum'da ford servisinde mi değiştirsem şanzıman yağını ve filtreyi? Şimdiden teşekkürler 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
ibrahim Gün yazdı:

2011 Mondeo 2.0TDCİ aracımız var, otomatik şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyoruz. Mobil Atf Multi Vehicle yağ tavsiye ediliyor mobil tarafından, onun için bu yağdan iki adet 4lt sipariş verdik. Çorum merkezde ikamet ediyoruz, 5-6 yıldır sanayide bakım için gittiğim Başarı otomotive şanzıman yağını ve filtresini sordum, klasik usulle alttan boşaltım yaparak yağı değiştirecekler. Fakat bizim araçta şanzıman yağ filtresi şanzımanın içerisindeymiş, ustam dediki biz şanzımanı açmayız dedi. 

Bu durumda filtreyi değiştirmesek bir problem olur mu? Yada Çorum'da ford servisinde mi değiştirsem şanzıman yağını ve filtreyi? Şimdiden teşekkürler 

zor değilki. Sökmesi basit. Takması ise sıvı contayla kapatacak şekilde. Bunu yapamıyorsa kişi usta değildir zaten. 

bu arada yağdan emin misiniz. Kitapçıkta yazan yağ kodu ile aldığınız yağ eşleşiyor mu

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Mobil atf 3309 olmasın o, castrol atf multivehicle olarak geçiyor, yağ bu şanzımanda en fazla 4lt değişiyor, geri kalanı şanzıman içinde kalıyor, ya da makineli değişim yapacaksınız, çıkan yağ çok koyu ve renk bozuksa, kokuyorsa ilk 4 lt değiştirip 1000km sonra tekrar 4 lt daha değiştirebilirsiniz, ya da makineye bağlayıp pis yağı çekip temiz yağı dolduracak aynı anda, ben olsam alanında uzman bir otomatik şanzımancı bulurdum, mesela bu şanzımanda çift tıpa var, fazla yağ koyulmasını önlemek için

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Gün

Mobil Atf 3309 yağ yazılmış forumda, Multi Vehicle bundan sonra üretilen yağmış ve tam sentetik olarak. 3309'un özelliklerini de karşılıyormuş. Zaten Motul yağda da multi vehicle çıkıyor aisin tam otomatik şanzıman için.

Filtreye gelirsek; bazıları filtrenin değişmesine gerek yok diyor. Şanzıman tamamen mi indiriliyor acaba? Henüz yetkili servise sormadım gerçi 

Yorum bağlantısı
ibrahim Gün

Tokat yada Çorum'da otomatik şanzımanci bilmiyorum, araştırmam lazım 

Screenshot_2023-01-29-17-08-37-33_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Şanzıman sadece revizyon için indiriliyor diye biliyorum, kolay bozulan bir şanzıman değil diyorlar, filtre çelik filtredir muhtemelen, bir videoda görmüştüm, temzlik yeterli oluyor sanırım, vuruntu vs sorun yoksa indirmenin anlamı yok, yağı değiştirin yeter, ama bilen bir yerde değiştirin kesinlikle.

Yorum bağlantısı
ibrahim Gün

Teşekkür ederim Mustafa bey, Çorum'daki yer aynı zamanda Mobil yağları bayisi, 5-6 yıldır bir problem olduğunda onlara götürüyorum aracı, lifte kaldırıp o şekilde yağ değiştiriyorlar. Filtre işine de servise sorduktan sonra karar vereceğim inşallah 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
Mustafa Yanar yazdı:

Şanzıman sadece revizyon için indiriliyor diye biliyorum, kolay bozulan bir şanzıman değil diyorlar, filtre çelik filtredir muhtemelen, bir videoda görmüştüm, temzlik yeterli oluyor sanırım, vuruntu vs sorun yoksa indirmenin anlamı yok, yağı değiştirin yeter, ama bilen bir yerde değiştirin kesinlikle.

Doğru bu yeni çıkmış, şu sayfayı google çeviri ile türkçeye çevirip okuyun, işinize yarayabilirhttps://akppro.ru/en/magazine/article/aisin-tf-81sc.html

Yorum bağlantısı
ibrahim Gün

Çeviriye baktım, şanzıman hakkında bilgi verilmiş, filtre hakkında birşeyler yazmamış. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...