Metin Akbal 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 1.2 tsi dan her 15 bin km den çıkan simsiyah yağı gördükçe acaba 10 bin de bir diye düşünüyorumAyni sey 5000 bin km yi gectim 1000 km sonra da oluyor Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Simdi kafama takilan su. Avrupa cevreci geciniyor ve alternatif yakit sistemlerine ilgi fazla. O yuzden lpg yaygin diyebiliriz.Peki bu yag degisim onlarda 30 bin kmde bir. Bu durum cevreci olduklarindan mi, daha iyi sartlari oldugu icin mi (yol durumu, toz toprak bortu bocek vs) yoksa gercekten yagin 30 bin km kullanilabilir omru oldugundan mi diye merak ediyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Metin Akbal yazdı: Canim Ingiltereden de kotu degil Istanbul trafigi Ama orda 30 bin km. 30 binde sıkıntı yok. Eğer arabayı 10-15 sene kullanacaksak eğer bahsettiğimiz olay yeni arabalar için. 5 sene öncesine kadar yağ değişimi 10 bin standarttı. 20 bin km’de yağ değişmiş aracın akıbetini birkaç sene sonra göreceğiz Metin Akbal yazdı: Canim Ingiltereden de kotu degil Istanbul trafigi Ama orda 30 bin km. 30 binde sıkıntı yok. Eğer arabayı 10-15 sene kullanacaksak eğer bahsettiğimiz olay yeni arabalar için. 5 sene öncesine kadar yağ değişimi 10 bin standarttı. 20 bin km’de yağ değişmiş aracın akıbetini birkaç sene sonra göreceğiz 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Mert Gulkokan yazdı: Avrupada yüksek olması hava koşulları ve toz toprak ile ilgili Bizde sıcaklıklar yüksek Yazın 50 dereceye varan dış sıcaklık ölçülüyor Ayrıca arabayı yıkat 5 dk sonra üzeri toz oluyor Arabistanda filan kaç km de değişim acaba? Yorum bağlantısı
Murat Öngür 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 (düzenlendi) Fatih Akbaş yazdı: 10000-15000 bin yağa göremi belirleniyor yoksa fabrikasyonmı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi yağa göre değil arac üreticisinin belirlediği periyod bu mesela benim eski focus da 10 bin km iken şimdiki ceed de 15 bin km yol bilgisayarından sıfırladığımda 15 bin km ve 365 günü sıfırlıyor. Ama ben ülke şartlarınıda göz önüne alarak 10 bin km yada 365 gün dolunca bakım yapıyorum. Birde tabiki aldığınız yağ da kaliteli olmalı 50 60 TL bir sene yada 10 bin km için bir şey değil ben motul yada liqui moly den başka yağ almıyorum arabama. 9 Temmuz 2020 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Bizim yağ değişince hiç bir sürüş farkı hissetmedim 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Simdi kafama takilan su. Avrupa cevreci geciniyor ve alternatif yakit sistemlerine ilgi fazla. O yuzden lpg yaygin diyebiliriz.Peki bu yag degisim onlarda 30 bin kmde bir. Bu durum cevreci olduklarindan mi, daha iyi sartlari oldugu icin mi (yol durumu, toz toprak bortu bocek vs) yoksa gercekten yagin 30 bin km kullanilabilir omru oldugundan mi diye merak ediyorum.Avrupa'da yaygın değil hocam, en fazla bizde. Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş 9 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2020 10700 de değiştiriyorum ustalar Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Doğru söylüyonda abim benim gibiler napsın zift çıkıyor bide engine flush ile uğraşıyoruz [emoji4] Her ışıkta stok 90 bg motoru 300 bg yapıp gazlayan sen için 5000k bile çok 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Evren Erakçora yazdı: Metin Akbal yazdı: Simdi kafama takilan su. Avrupa cevreci geciniyor ve alternatif yakit sistemlerine ilgi fazla. O yuzden lpg yaygin diyebiliriz. Peki bu yag degisim onlarda 30 bin kmde bir. Bu durum cevreci olduklarindan mi, daha iyi sartlari oldugu icin mi (yol durumu, toz toprak bortu bocek vs) yoksa gercekten yagin 30 bin km kullanilabilir omru oldugundan mi diye merak ediyorum. Avrupa'da yaygın değil hocam, en fazla bizde. İtalya, polonya, makedonya, hollanda, letonya, portekiz’de lpg tüketimi ciddi oranda. Hollanda ve polonyada ticari taksiler de teşvik de var. hepsi bir yana. VW cng’li tgi modelini üretiyor. Satılıyor ki üretiyor. Avustralya, kore gibi ülkelerde Lpg rakamları daha yüksek. ama konu hızlı tüketim. Garanti kapsamını uzatalım, kullanıcı bize gelsin, her türlü standart servis ücretiyle öpelim, 10-15 sene sonra araçların durumu umrumuzda olmasın mantığı işlemeye başladı. 5-10 senedir böyle. led tv aldım. Kitapçığının üstünde kullanım ömrü 10 sene yazıyordu niye 10 sene arkadaş? Bir şey 10 senelik üretilir mi? Arabalar da aynı. Ekonomik ömrü 10 sene. Biz uzatmak için daha özen gösteriyoruz sadece 3 Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş 9 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2020 Külbütor kapağının contasınıda değiştirdim saplamanın birini kırdım bu vida sıkmanın adabı nedir yav ilk değil bu [emoji3] Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Avrupa'da yaygın değil hocam, en fazla bizde.Yaygin degilde neden kitler Landi Renzo BRC Romano Lovato VW lpg li aracini uretiyor mesela. Yaygin olmasa uretmez.Edirne dem geliyorum lpg pompasina Cayenne yanasti Alman plaka. Bizim kayinbiraderle aramizdaki konusma aynen su idi "ben bu arabayi buraya yanastirmaya utanirim" 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Kaç tane satılıyor LPGli sıfır vw? Toplamda yüzde 3 demiş adamlar. Yani çok yaygın değil. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Fatih Akbaş yazdı: Külbütor kapağının contasınıda değiştirdim saplamanın birini kırdım bu vida sıkmanın adabı nedir yav ilk değil bu sonuna kadar yuklenirsin bosalir gibi oldugunda ters tarafa tamam 🙂 🙂 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Evren Erakçora yazdı: Kaç tane satılıyor LPGli sıfır vw? Toplamda yüzde 3 demiş adamlar. Yani çok yaygın değil. Cruze gruplarında 80 le 60 la giderken videolar attım. "arabanın hakkını ver" diyorlar. Bana bunu diyenlerin alayı arabaya çelik subab ve lpg takmış. Çelik subab tarihin en büyük yalanı. Beceriksiz ustaların çıkış kapısı. Sizde hakkını verin diyesim var. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Ali Darbaz yazdı: Cruze el kitabı yılda bir veya 30 bin de bir değişin der. Ben 15000 de değişiyom. paraya yazik. cevreye yazik. iyi kaliteli yagi koy gec. Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş 9 Temmuz 2020 Yazar Paylaş 9 Temmuz 2020 sonuna kadar yuklenirsin bosalir gibi oldugunda ters tarafa tamam [emoji846] [emoji846]Tork anahtarı alacam bide inşallah yağ tapasını yalama etmemişimdir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 Dogan Arsiray yazdı: paraya yazik. cevreye yazik. iyi kaliteli yagi koy gec. İyimi kötümü bilemedim. Lukoil menşeili gm motor yağı koydum. 5 litresi 150 tl. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 liquimoly nin uzun omurlu yagi var mesela. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 ben nerdeyse yari periyot yapiyorum . Memnunum. Metin hoca duymasin. Sonra Cikan yagi İkinci el birine ver diyor 😂 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Temmuz 2020 Paylaş 9 Temmuz 2020 ben nerdeyse yari periyot yapiyorum . Memnunum. Metin hoca duymasin. Sonra Cikan yagi İkinci el birine ver diyor [emoji23]Milli servet ne de olsa [emoji16] Gereksiz oldugunu kac tane otorite soyledi sen bu kafayla devam et [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 10 Temmuz 2020 Paylaş 10 Temmuz 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kitapçığının üstünde kullanım ömrü 10 sene yazıyordu niye 10 sene arkadaş? Bir şey 10 senelik üretilir mi? Arabalar da aynı. Ekonomik ömrü 10 sene. Biz eski dönemlerde bir kurulum yaptığımızda altyapıda kullandığımız makinelere ait aksamın yedek parça temin süresine bakardık özellikle yurtdışı tedarikli malzemede 10 yıl süre verirlerdi , sonrasında Upgrade seçenekleri sunarlardı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts