İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araçlara Gelen Fiyat Güncellemeleri

Mesut Eyibil

Recommended Posts

Metin Akbal

Ne zaman sorsam benzer cümleler. Müteahhitiniz şunu demek istiyor ev alacaksanız hemen alın çabuk alın çabucak alın ama bir an önce alın..
Ya da evi aldıysanız “iyi ki aldınız” valla ne iyi ettiniz de aldınız.. Amaç talep oluşturmak bence..

Ağam sen de haklısın da 210 a aldığım ev 3 sene bitti 400 bin lira biçiliyor şu an. Kiralar 1500 lira oluyor. Ben 4000 lira ödüyorum 60 ay bankaya 1200 lira fark ödemiş gibi olacağım. Şu an almış olsak 5000 ödeyip bankaya 1600 lira fark ödemiş olacağım.

Senle benzer zamanlarda ev aldık mesela. Talep oluşturmak doğru da alım satım olmayınca millet ev mi yiyecek mesela [emoji16]
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Akbal yazdı:

Ağam sen de haklısın da 210 a aldığım ev 3 sene bitti 400 bin lira biçiliyor şu an. Kiralar 1500 lira oluyor. Ben 4000 lira ödüyorum 60 ay bankaya 1200 lira fark ödemiş gibi olacağım. Şu an almış olsak 5000 ödeyip bankaya 1600 lira fark ödemiş olacağım.

Senle benzer zamanlarda ev aldık mesela. Talep oluşturmak doğru da alım satım olmayınca millet ev mi yiyecek mesela emoji16.png

dolar 4.50 den 7.50 ye gelmiş.  dolar bazında artış daha düşük. müstakil tek evlerde ve bahçe katlarında fazla artış var. Belediyeler kent planlamasında akıllı olurlarsa ev fiyatları çok artmaz. Enflasyona orantılı artar.

Ama ülke bir de afgan uygur afrika göçmenlerini almaya başlarsa ve güneydoğu kuzey ırak kuzey güney doğu batı suriye işi gündeme oturursa yeni insan hareketleri olur ve bu kalıcı olursa o zaman bir de üstüne çinliler gelir kalırız cas cavlak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Osman Yücel Çetin yazdı:

Onda da vardır Abi sıra. :) Abi ben dahil belki bir çoğumuzun alım gücü görece zayıf, bize hayal belki ama trafikte bakıyorum hep son model arabalar milletin altında neredeyse her ev her araba her fiyattan alıcı bluluyor benim aklım almıyor bu işleri artık ya millet çok kolay ve bol kazanıyor ya biz battık haberimiz yok. :) 

Gördüğüm üst sınıf araçlar hep kiralık.  
Ev konusunda ise bulunduğum binada müteahhite ait 7 daire 2017 yılından beri satılamadı, dayanamadı kiracıya verdi. Sendeki biraz algıda seçicilik bence.

Dışarıya bakarak değerlendirme yapmak doğru sonucu vermez. İnsanlar ihtiyacı doğrultusunda mecburen alacak. 

Binek+ticari yıllık satış adetleri
2017 - 950 bin

2018 - 620 bin 

2019 - 480 bin 
2020 - 772 bin

Bu tablo alım gücü gerçeğini net olarak ortaya koyuyor. 2020'deki artışın ana nedeninin pandemi olduğunu biliyoruz. Normal şartlarda 2019'dan daha fazla olmayacaktı.

2020'de ben de Clio aldım. Eski arabamı sattığım 2019'da aynı parayla Megane alabiliyordum. Zengin mi oldum şimdi ? :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mert Gulkokan yazdı:

Yok hacım
Mütahit dediğim kişi tanıdık oldu bize
2008 yılında stüdyo daire almıştık çok iyi bir insan o nedenle para olsa yeni inşaatından gözüm kapalı alacağım
Hatta şunu dedi oturmaya hazır 5 10 yıllık daire alırsan daha iyi olur diyor
Yeni projelerinin fiyatlarının artması ile diğer evlerde uçacak ded

Valla sizinki iyiymiş. Bizimki iyi başladı ama gün geçtikçe bizi üzmeye başladı.

ilk günler çok iyi olan adam ev tesliminden sonraya kalan işlerde cozuttu.

Metin Akbal yazdı:

Senle benzer zamanlarda ev aldık mesela. Talep oluşturmak doğru da alım satım olmayınca millet ev mi yiyecek mesela emoji16.png

Valla sonuç olarak onların dediği yerdeyiz. Ama gereksiz ev alanlar, ihtiyaç değil yatırım için ev alanlar bizim gibi garibanları bu hale getirdi 😃

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Göktürk yazdı:

dolar 4.50 den 7.50 ye gelmiş.  dolar bazında artış daha düşük. müstakil tek evlerde ve bahçe katlarında fazla artış var. Belediyeler kent planlamasında akıllı olurlarsa ev fiyatları çok artmaz. Enflasyona orantılı artar.

Ama ülke bir de afgan uygur afrika göçmenlerini almaya başlarsa ve güneydoğu kuzey ırak kuzey güney doğu batı suriye işi gündeme oturursa yeni insan hareketleri olur ve bu kalıcı olursa o zaman bir de üstüne çinliler gelir kalırız cas cavlak.

Kısmi Kavimler Göçü yani. Afgan Uygur Afrika Irak' ın kuzeyi, Suriye vs :)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Selçuk Keleş yazdı:

Gördüğüm üst sınıf araçlar hep kiralık.  
Ev konusunda ise bulunduğum binada müteahhite ait 7 daire 2017 yılından beri satılamadı, dayanamadı kiracıya verdi. Sendeki biraz algıda seçicilik bence.

Dışarıya bakarak değerlendirme yapmak doğru sonucu vermez. İnsanlar ihtiyacı doğrultusunda mecburen alacak. 

Binek+ticari yıllık satış adetleri
2017 - 950 bin

2018 - 620 bin 

2019 - 480 bin 
2020 - 772 bin

Bu tablo alım gücü gerçeğini net olarak ortaya koyuyor. 2020'deki artışın ana nedeninin pandemi olduğunu biliyoruz. Normal şartlarda 2019'dan daha fazla olmayacaktı.

2020'de ben de Clio aldım. Eski arabamı sattığım 2019'da aynı parayla Megane alabiliyordum. Zengin mi oldum şimdi ? :) 

Abi fakirleştik, alım gücümüz düştü 2009 yılında 21 bin liraya aldığım araba bugün 80 bin olmuş neredeyse başka ölçüte gerek yok ve aksini söylemek mümkün değil zaten ama bu halkın satın alma iştahı beni şaşırtıyor onu demek istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Bir iddia dolaşıyor.

https://twitter.com/songurulus/status/1369374223538532359

Bu adamı takip ederim dediği şeyler de %90 çıkar. 

Sıfır araçlara %20 Ötv zammı gelecekmiş. (Bazıları sadece elektrikliler diyor. Ama eleman hepsi diyor.) 

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202103051043959212-elektrikli-araclara-yeni-otv-artisi-yolda/ (Sputnik 5 gün önce haber yapmıştı elektriklerle ilgili)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Muhammet Ali Deli yazdı:

Bir iddia dolaşıyor.

https://twitter.com/songurulus/status/1369374223538532359

Bu adamı takip ederim dediği şeyler de %90 çıkar. 

Sıfır araçlara %20 Ötv zammı gelecekmiş. (Bazıları sadece elektrikliler diyor. Ama eleman hepsi diyor.) 

https://tr.sputniknews.com/ekonomi/202103051043959212-elektrikli-araclara-yeni-otv-artisi-yolda/ (Sputnik 5 gün önce haber yapmıştı elektriklerle ilgili)

İndirim olacaksa galericiler yaymış olabilir :) 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İndirim olacaksa galericiler yaymış olabilir :) 

Aynen böyle diyen de var. Ama indirimin şu anki finansal ortamda mümkünatı yok. Zam geleceğine inanıyorum ben. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Muhammet Ali Deli yazdı:

Aynen böyle diyen de var. Ama indirimin şu anki finansal ortamda mümkünatı yok. Zam geleceğine inanıyorum ben. 

Zam veya indirim beklemiyorum ama ötv mtv’de değişiklik olabilir. Milyonluk arabalardan 2200₺ Mtv alıyorlar

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Zam gelirse yine başa dönecek sanırım.  Düşen fiyatları yine çıkacak. Arabayı satmaktan vazgeçsem mi acaba? 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zam veya indirim beklemiyorum ama ötv mtv’de değişiklik olabilir. Milyonluk arabalardan 2200₺ Mtv alıyorlar

Yattan pırlantadan ötv almayan, yat yakıtından ötv düşen ülkede normal hocam maalesef.

En son %65lik yeni bir ötv dilimi gelecek diyorlar. Bir şey olacak bakalım bekleyip göreceğiz. İndirim harici her şey olabilir, vaziyet alın :)

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Eskiden zamdı şimdiki adı güncelleme oldu. Updatemi ediyorlar :) güleyimde israf olmasın. Medya insanımızı nasılda yönlendiriyor 😡yavaş yavaş enjekte edip lukatımızdan çıkarıyorlar. Armut gibi ZAM işte.

Vergi tatlıdır. Kılçıksız para. Devlet alacağına bakar. Borsadaki temettüden bile vergi alıyor. Sen kar dağıtırsın ha, gel bakim buraya. Şunun stopajını ver bakem bana :) Googla stoaj nedir diye yazdım şu çıktı ""(vergi için) birine ödenen paradan vergi yasasının belirlediği ölçüye uygun olarak yapılan ve maliyeye yatırılan kesinti."" İşçinin ssksını ödüyorsun ordada stopaj var. Kitabına kılıfına uygun binbirçeşit vergi kalemi var. Vergi lafını duyunca ejderha olup alev saçasım geliyor. O kadar bıktırdılar.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Sefa Çelik yazdı:

İçinde bulunduğumuz yüzyılın dünya sisteminde "el değiştiren her paradan" komisyon (vergi) alınır.

Dünyanın bilmem neresinde bile 1 euroya sakız alan birinin parasının bir kısmı sistemin komisyonuna gider, kaçış yok.

Sistem bunun üzerine kurulmuş, ülke yönetimleri bunun üzerine şekillenmiş, bu iş için bakanlıklar, vergi daireleri, memurlar oluşturulmuş. Bize has birşey değil. 

Şüphesis öyledir.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Var bugün bir şeyler. Şaka da değil gibi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Para var millette. 190’a otomatik araç almaya gelmişler kocaeli

rylhNe.jpg

O paraya araba kalmadığı için millet son fırsatı değerlendirme peşindedir. 

Osman Yücel Çetin yazdı:

Asla şüpheniz olmasın para çok bu millette hem de düşündüğümüzden daha çok. 

Mehmet Göktürk yazdı:

bankaya yatırsın o kesim. Yatırmıyor diye bu haldeyiz.

O iş öyle değil. Devletinde desteği ile borçlanmaya alıştırıldı millet. Pandemide bile bol keseden para dağıtıldı kredi olarak. Para yok, borçlanma var. Geleceğimizi ipotek altına aldırıyoruz ama farkında değiliz. Ev için, araba için nelerden feragat ediyoruz. Burada bunu tartışmak anlamsız aslında. Düşünün, asgari ücretin 2800 küsür lira olduğu ülkede c segmenti giriş seviyesinde araç 190 bin lira ve "ucuz". İnsanlar tatile gidemiyor, kaliteli gıda tüketemiyor. Yatırım mantığı ile araba alıyorlar. Hem kullanıyorsun, ihtiyacın görülüyor, hem de para değer kaybetmiyor. Bankaya para yatırsınlar diyoruz da para değer kaybediyor hızla. Bütün dünyada altın değer kaybediyor (ons fiyatı) ama bizde buna rağmen değerleniyor çünkü paramız altından hızlı değer kaybediyor. Bir yıl önce 43500 tl'ye aldığım araba şuan 70-75 bin liraya rahat satılır, 43500'ü bankaya yatırsaydım 50 bin lira olmamıştı :) 

Pandemik koşullar da cabası. Ankara için konuşacak olursak toplu taşıma toplu hastalık dağıtıyor, tıklım tıklım. Ne yapalım? Her yere arabayla gidiyoruz. Bir süredir aklımda, arabayı değiştirmeyi düşünüyordum. 200 bin lira istenen ikinci el arabaları düşününce, insanların 190 bine sıfır toyota almaya çalışması gayet anlaşılır bence. Tokatçı milletiz. Bir arkadaşın ısrarı üzerine ikinci el lastik baktım. Adamın 1200 lira istediği 2019 üretimi lastiğin yenisi bayide sökme takma dahil 1300 lira zaten 1200'e de sökme takma ekleyince aynı parayı ediyor. Araç piyasasına da aynı durum hakim maalesef. İnsanlar ikinci el arabalara öyle rakamlar istiyor ki sıfıra yöneliyoruz. 2005 model Vectra C 1.6 ekotek 250 bin km'de arabasına 105 bin lira istiyor mesela adam. 190'a toyota kaçar mı? 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Sıfır corolla arıyoruz. Nerden vardır. Gören varmı .

Kalmış mıdır ki? :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Kalmış mıdır ki? :) 

Valla lazım, arkadaşa alacaz. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Ev aldık almasına ama , ödemeler kolay değilki. 10 yıllık maaşımı ipotek altına aldım. Kızım lise 1 öğrencisi olana kadar kredi ödemesi yapacaz. Peşim para trink alınmadığı sürece ev aldım kafam rahat olmuyor. 

Avis üzerinden kiralayıp kullandığım 3 tane Nissan CVT aracı var. Bir Hipermilci olarak şu ana kadar kullandığım en mükemmel şanzıman tipi. Ne zaman Cvt kullansam , onun mininmum devirde kendini  kilitleyip saate 80 km hızla yol alması, gaza basınca "pisten koşan ucağın kalkış yaparcasına bağırmsı" beni benden alıyor. Onun yoldan giderken sağladığı süzülme hissini anlayamazsınız. Hissetmeniz , aynı dilden konuşmanız lazım. Oldschool driverlar anlamaz . New type hypermilerlar anlar :D 

en iyi araba düşünmeden rahatça kullandığın ne yakıyor diye düşünmediğin araçtır diyebilirim sana, düşünmeden kullanıyorum hiç kasmadan, gerektimi basıyorum acımadan, sonuç ne? çok az yakıt farkı, hiç kasamam kendimi sıkamam valla, hipermil falan sıkar beni, süzülme hissimi :) gel benim arabayı sür bak bakalım senden ne farkını göreceksin, daha iyi çıkarsa şaşırma ama, takma kafana relax ol, araba genelde lüks tür, lüksünde kasması olmaz   keyfine bak Ali, yerim hipermili :D (tekerleme gibi oldu valla)

pistte uçarcasına bağıracak ama boşa bağırmayacak araç beni benden alan sadece ses değil , hakkını verecek araç ve yinede deli gibi yakmayacak :p kasma kendini bas gaza bas ömür geçiyor, tabi senin zevkin kasmaksa sen bilirsin, zevkler tartışılmaz... şuan gücüm olsa dakika beklemem M5 Competition alır acımazdım mesela...

j5wlg70Bn47g6mD1FTqYkgcKXeEl2o4X_eDlIbyr

80 le giderken kaç devirdesin merak ettim bu arada, bakalım  hele farkımı merak ettim :) 

Not: bir 10 senede ben ödedim bitti şükür, su gibi geçiyor zaman, bir bakmışsın üstüne 10 sene geçmiş, takma kafaya....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mert Gulkokan yazdı:

80 ile 1900 devir çeviriyor cruize

fazla, benimki 90 la 1750 hatta az altında gidiyor :) maks torkuda galiba 1600 dan sonra vermeye başlıyordu yanlış hatırlamıyorsam, basınca nazlanmıyor bu devirde en üst viteste, motor iyi harbiden...

kesin diyeceğim şu, araba dediğim güçlü olacak, yani belli bir sınırın üstünde güç, buna kısaca 0-100 ü 9 sn. ve altı olacakta diyebiliriz, şuanki ortlama araçlara göre böyle, daha yavaşı beni rahatsız ediyor, hızlı gitmek değil bu arada derdim, güç hazırda olacak, basınca hay ben bunun demeyeceğim ayarda olacak kısaca, şuanki aracım tam sınırda, bundan sonra bundan daha az seri araç büyük konuşmayım ama almam artık, yetti gari...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

en iyi araba düşünmeden rahatça kullandığın ne yakıyor diye düşünmediğin araçtır diyebilirim sana, düşünmeden kullanıyorum hiç kasmadan, gerektimi basıyorum acımadan, sonuç ne? çok az yakıt farkı, hiç kasamam kendimi sıkamam valla, hipermil falan sıkar beni, süzülme hissimi :) gel benim arabayı sür bak bakalım senden ne farkını göreceksin, daha iyi çıkarsa şaşırma ama, takma kafana relax ol, araba genelde lüks tür, lüksünde kasması olmaz keyfine bak Ali, yerim hipermili :D

pistte uçarcasına bağıracak ama boşa bağırmayacak araç beni benden alan sadece ses değil , hakkını verecek araç ve yinede deli gibi yakmayacak :p kasma kendini bas gaza bas ömür geçiyor, tabi senin zevkin kasmaksa sen bilirsin, zevkler tartışılmaz... şuan gücüm olsa dakika beklemem M5 Competition alır acımazdım mesela...

j5wlg70Bn47g6mD1FTqYkgcKXeEl2o4X_eDlIbyr

80 le giderken kaç devirdesin merak ettim bu arada, bakalım  hele farkımı merak ettim :) 

Not: bir 10 senede ben ödedim bitti şükür, su gibi geçiyor zaman, bir bakmışsın üstüne 10 sene geçmiş, takma kafaya....

Arabayı sıkmadan kullanırsam canım sıkılır. Kendimi boşta hissederim. Hipermil benim için bir vakit geçirme , eğlence hobisi. 

Futbol sevmem, oyunda oynamam, parada yok. O zaman hipermil den başka eğlencem kalmadı :D

Ali Cihangiroğlu yazdı:

fazla, benimki 90 la 1750 hatta az altında gidiyor :) 

Abi 80 ile giderken 2300 devir atıyor. Araba benim değil. Emanet araba kullanıyorum. Benim araba alacak param yok. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Arabayı sıkmadan kullanırsam canım sıkılır. Kendimi boşta hissederim. Hipermil benim için bir vakit geçirme , eğlence hobisi. 

Futbol sevmem, oyunda oynamam, parada yok. O zaman hipermil den başka eğlencem kalmadı :D

Abi 80 ile giderken 2300 devir atıyor. Araba benim değil. Emanet araba kullanıyorum. Benim araba alacak param yok. 

dediğim gibi, zevk alıyorsan en güzeli, önemli olan bu zaten :)   

paramı yok :D ev ödüyorsun daha önemlisi yok bence, evi hallet parada olur, zaman çabuk geçer, zamanla herşeyin olur inşallah kardeş....

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Mert Gulkokan yazdı:

baz donanım corolla otomatik 212 bin olmuş en son 190 bindi 

Clio 2020'de çok zamlandı yılbaşından beridir frenlediler. Toyota ise tam tersi, yerli araç neden bulunamıyor anlamsız. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Selçuk Keleş yazdı:

Clio 2020'de çok zamlandı yılbaşından beridir frenlediler. Toyota ise tam tersi, yerli araç neden bulunamıyor anlamsız. 

he valla, araba alırken 400 kişi sırada dediydi Balıkesir bayii, doğal olarak vazgeçtiydim, halada yok araba göya yerli, gerçi parça gelmiyor sanırım, yapamıyorlar....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...