Mehmet Cihat 20 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 20 Temmuz 2022 Anahtarı bagajda unuttuk. Ufak bi operasyonla açtık Allahtan [emoji3] 2 1 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Fren tertibatı Doblo ile aynı mı acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Temmuz 2022 Paylaş 20 Temmuz 2022 Mehmet Cihat yazdı: Anahtarı bagajda unuttuk. Ufak bi operasyonla açtık Allahtan Yedek yaptır.. Ben focusun yedeğini yaptırıp arabanın altına gizlemiştim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Anahtarı bagajda unutunca kapıların kilitlenmemesi lazım aslında? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Anahtarı bagajda unutunca kapıların kilitlenmemesi lazım aslında? Pasatta kilitleniyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 21 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 21 Temmuz 2022 Anahtarı bagajda unutunca kapıların kilitlenmemesi lazım aslında?Ben bagajı açtım kumandadan takım taklavat vardı bagajda. Albeayla uğraşırken anahtarı koydum bagaja iş bitincede şak diye kapattım bagajı 4 lüler yanınca anladım eyvah dedim ama iş işten geçmişti Yedek yaptır.. [emoji4] Ben focusun yedeğini yaptırıp arabanın altına gizlemiştim. Yedek var abide almadık yanımıza artık hanımın çantasında gezdiririm Fren tertibatı Doblo ile aynı mı acaba?Çok fark yoktur sanırım ama balatalar doblo ile farklı 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Servet Aydın yazdı: Pasatta kilitleniyor Corolla kilitlemiyor. yani şöyle, mesela araba kilitli. Kumandadan sadece bagajı açtım. Kapılar hala kilitli. - anahtarı bagajda unutmazsam, bagajı kapatınca bagaj kilitleniyor anahtarı bagajda unutursam bagajı kapatsam bile bagaj kilitlenmiyor. Ötüyor araba İkinci anahtarla da kilitlenmiyor. O anahtarı nasıl anlıyor o kadar hassas hayret etmiştim. Garip sistem Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Qashqai de anahtar arabanın içinde iken kilitlenmezdi. Focus çok kilitlenmişti.. Kilitleri kronik sorunluydu zaten. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Anahtarsız giriş çıkış candır. Anahtar içerideyken kapılar asla kilitlenmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Ben anahtarla bile zor kilitliyorum 😅 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Sani Gerşon yazdı: Anahtarsız giriş çıkış candır. Anahtar içerideyken kapılar asla kilitlenmiyor. ya gizliden biri sinyali kopyalarsa? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ya gizliden biri sinyali kopyalarsa? dobloyu kim nie çalsın yahu çamaşıe makinesi mi taşıyacak Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Çağlar Bayur yazdı: dobloyu kim nie çalsın yahu çamaşıe makinesi mi taşıyacak Artık o da ithal. Kalan Fabrikadan hibrit arabalar çıkacakmış 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: ya gizliden biri sinyali kopyalarsa? Sinyal kopyalaması muhtemel. Ama Türkiye'de bunu yapacak adam az. Ayrıca sinyali kopyalayan adam bi zahmet çalsın zaten. Bi de ben 2. katta oturuyorum. O kadar sinyali sokaktan nasıl yakalayacak 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Kucuk sehirde yasamaktan herhalde ben pek kapilari kitlemem hep hanim hatirlatir 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Temmuz 2022 Paylaş 21 Temmuz 2022 Levent Güzelkalp yazdı: Kucuk sehirde yasamaktan herhalde ben pek kapilari kitlemem hep hanim hatirlatir Ben istanbul’da sokakta bıraktığım arabada 1 gece camı açık unuttum. 2 kere de kapıları kilitlemedim. Yürek yemekle açıklanamaz bu 😁 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Eylül 2022 Yazar Paylaş 3 Eylül 2022 Geçen gün kapıda dururken akü gitti. Hanım kullansın diye bir iki günlüğüne twingonun aküsünü taktım. Akülere 1350 lira dediler burada internetten 780 liraya 74 amper autopower diye bir akü aldım. Varta ve bosch u üreten clarios firmasının üretimiymiş. Göreceğiz bakalım ne kadar gidecek. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 6 Şubat 2023 Yazar Paylaş 6 Şubat 2023 Araç 100 bin km ye ulaştığı için servisin tavsiye ettiği gibi şanzıman yağını değiştirdim, bu işlem yapılırken devirdaim su pompasını da değiştirdim. Kullandığım yağ castrol transmax atf. Aisin aw-1 uyumlu. Litresi 225 tlden temin ettim. Şanzımanda çift tapa sistemi var. İlk tapa seviye tapası diğeri boşaltma tapası. Tapayı söküp yağı boşalttık 2.3 litre yağ çıktı. Üstteki dolum tapasını bir türlü açamadık zaten yerine anahtarda girmiyor. Havalandırma kısmından şırınga yardımıyla 2.5 litre yağ doldurup kapattık. Araçla tur atıp şanzıman ısındıktan sonra seviye tapasını söküp fazlasını aldık. Motorun devirdaimi dışarıda şarj kayışıyla dönüyor. Devirdaimi 1120 tl ye temin ettim. Bir şikayetim yoktu aslında ama garanti olsun diye değiştirdik fakat söküldüğünde gördük ki su kaçırıyormuş. Meraktan içini açtım pırıl pırıldı. Yenisi takıldı. Antifirizide değiştirdik bu vesile ile. Şanzıman yağı 3 litre 675 tl Antifiriz 225 tl Devirdaim 1120 tl İşçilik 400 tl Ayrıca ön diskleride bugün tornalattırdım sök tak torna dahil 250 tl 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Şubat 2023 Paylaş 6 Şubat 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Corolla kilitlemiyor. yani şöyle, mesela araba kilitli. Kumandadan sadece bagajı açtım. Kapılar hala kilitli. - anahtarı bagajda unutmazsam, bagajı kapatınca bagaj kilitleniyor anahtarı bagajda unutursam bagajı kapatsam bile bagaj kilitlenmiyor. Ötüyor araba İlk eylem aynı. İkincisi kilitlendi. Üçüncüsü umurunda değil Mehmet Ozyurek yazdı: Qashqai de anahtar arabanın içinde iken kilitlenmezdi. Focus çok kilitlenmişti.. Kilitleri kronik sorunluydu zaten. Anahtar içeride iken kumanda kapıları kilitliyor mu denedin mi hiç? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Şubat 2023 Paylaş 6 Şubat 2023 Servet Aydın yazdı: Anahtar içeride iken kumanda kapıları kilitliyor mu denedin mi hiç? C5'mi ? Kilitler muhtemelen. Yedek anahtarı kontağa takıp açayım hatta.. sonra dışardan kumanda ile kilitleyeyim.. Bence kilitler. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 10 Haziran 2023 Yazar Paylaş 10 Haziran 2023 Bugün yeni lastiklerimizi taktık Fren kaliper piston körükleri yırtılmış ama buna uygun bir körük bulamadım. Egea için bosch veya lucas çıkıyor internette ama bizimki mando birşey uydurucaz artık 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2023 Yağımızı ve filtreleri değiştirdik km 105.000 oldu. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Ağustos 2023 Paylaş 23 Ağustos 2023 0 30 muymis 1.6 larda? 1.4 e neredeyse 2050 koyacaklar :P 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ağustos 2023 Yazar Paylaş 23 Ağustos 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: 0 30 muymis 1.6 larda? 1.4 e neredeyse 2050 koyacaklar :P evet 0-30 1.6 nın ki. 1.4 e herkes kafasına göre Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Eylül 2023 Yazar Paylaş 4 Eylül 2023 Egea ile geçtiğimiz hafta Gümüşhane'den Malatya-Adıyaman-Urfa-Antep-Adana gezisi yaptık. Toplamda 2120 km yol yapmışız. Tabi yollar otoyol olmadığı ve genelde de çok kötü olduğu için (özellikle malatyadan nemruta ve ordan da adıyamana olan yol) 2120 km yi 34 saatte tamamlamışım. Yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 7.8 lt ve ortalama hızıda 62 km olarak gösterdi. LPG yakıt tüketimi ise ortalama 16 liradan aldığım lpgnin toplamı 190 litre civarı buda 100 kmde 9 lt lpg tüketimine denk geliyor, TL bazında da km başına 1.4 tl tüketim görünüyor. Ben yakıta dikkat etmeden klima sabah akşam açık kullandım bunlarıda belki 1.6 benzinli egea almak isteyen olur araştırırken denk gelir diye yazıyorum 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts