İçeriğe Yönlendir

2012 Opel Astra Ruhsatta Essentia - Gerçekte Enjoy Plus Karmaşası Ve Çözümü İçin Öneriler

Sedat Demircan

Recommended Posts

Sedat Demircan

Arkadaşlar;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-fuul-plusfuul.orjinal-822936842/detay/

İlan linkli araç için kapora verdim nasipse pazartesi alacağım. Araç çok temiz geldi sürdüm içime sindi. 4 lastik sıfır-akü sıfır-yağ bakımları geçen hafta yapılmış-içinde yanık yırtık-dışında vuruk ezik yok. Değişen yok-tek parça boyalı bagaj kapağı lokal.

Asıl sorum şu: neden araç her şeyiyle ful olan enjoy plus olmasına rağmen essentia yazar ruhsatta? Hadi tamam essentia alınıp opsiyon eklendiğini farz edecem ama o yıllarda essentia olup 2012 model olan yokmuş gördüğüm kadarıyla. Yani 2012 lerde essentıa diye bişey yok. Sanırım ruhsatta yanlış işlenmiş ben bunu alınca emniyete gitsem düzelttiremez miyim?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlan kalkmış. göremedik maalesef. :)

Emniyet düzeltmeyebilir.. Teknik belgelerini isteyebilir. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Arabanın faturası duruyorsa faturada yazan model ismine göre belki düzeltir, belki...

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Sedat Demircan yazdı:

Arkadaşlar;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-fuul-plusfuul.orjinal-822936842/detay/

İlan linkli araç için kapora verdim nasipse pazartesi alacağım. Araç çok temiz geldi sürdüm içime sindi. 4 lastik sıfır-akü sıfır-yağ bakımları geçen hafta yapılmış-içinde yanık yırtık-dışında vuruk ezik yok. Değişen yok-tek parça boyalı bagaj kapağı lokal.

Asıl sorum şu: neden araç her şeyiyle ful olan enjoy plus olmasına rağmen essentia yazar ruhsatta? Hadi tamam essentia alınıp opsiyon eklendiğini farz edecem ama o yıllarda essentia olup 2012 model olan yokmuş gördüğüm kadarıyla. Yani 2012 lerde essentıa diye bişey yok. Sanırım ruhsatta yanlış işlenmiş ben bunu alınca emniyete gitsem düzelttiremez miyim?

yettim gayri.. 

Yanlis bilgi. bildiklerinizi kismen unutun.

Opelin paket karmasasi kendince dahi cozulebilmis degil,. 2000 li yillarin ortalarinda enjoy enjoy plus,  cosmo vs vs diye paketlendirilen opel h kasa 2012 yilinda marjinal bir karar ile essentia paket yazmaya basladi.. essentia olan donanim bos olani, essentia konfor diye adlandirilan ise donemine gore full olani temsil ediyor.. 

Ornek bende 2012 h kasa vardi ve essentia konfor paket idi. sigorya islemlerinde enjoy diye yazanlar cosmo gosterenler bir suru detay cikabilir.. Ama ruhsatta essentia veya konfor yazili ise dogru giris yapmislar denilebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

bende ki enjoy sport paket. ruhsattada öyle geçiyor

sanırım normal enjoydan farkı iç trimlerin rengi vs gibi tahmin ediyordum. Kararan dikiz aynası flan standart enjoyda varmı acaba benimkinde var 

net farkını anlamış değilim

aldığınız araç benzinlimi dizelmi resim vs biraz detay verin inceleyelim

eski arabalarınızı bilmiyorum ama tahminimce bu ne güzel viraja giriyor diyeceksiniz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ne çıkarsa bahtına modeli gibi, floresan da gelmişti başıma, bana teslim edilenden sonrakilerde aynı donanım paketinde eksik özellikler vardı

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Gök yazdı:

sanırım normal enjoydan farkı iç trimlerin rengi vs gibi tahmin ediyordum. Kararan dikiz aynası flan standart enjoyda varmı acaba benimkinde var 

Kac model senin arac?

Cosmo donanimlarda viraja duyarli farlar, ic trim renk farklari, Sport tusu(gaz tepkisi artisi) Vs vs vardi.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer yazdı:

Kac model senin arac?

Cosmo donanimlarda viraja duyarli farlar, ic trim renk farklari, Sport tusu(gaz tepkisi artisi) Vs vs vardi.

2006 model benim araba

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer yazdı:

iste o donemde karmasik.

benim arabada hız sabitlemede var artık

xenonlu orjinal cosmo farı denk düşürme hesabındayım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Benim aracım 2012 Astra H kasa ve essential comfort paket. 2011 ve 2012 model dizellerin hepsi essential comfort pakettir. Benzinlilerde essentia ve essentia comfort paket iki seçenek var. Araçlarımız gayet dolu. J kasa ise durum farklı tabii..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Demircan
Alpay Sumer yazdı:

yettim gayri.. 

Yanlis bilgi. bildiklerinizi kismen unutun.

Opelin paket karmasasi kendince dahi cozulebilmis degil,. 2000 li yillarin ortalarinda enjoy enjoy plus,  cosmo vs vs diye paketlendirilen opel h kasa 2012 yilinda marjinal bir karar ile essentia paket yazmaya basladi.. essentia olan donanim bos olani, essentia konfor diye adlandirilan ise donemine gore full olani temsil ediyor.. 

Ornek bende 2012 h kasa vardi ve essentia konfor paket idi. sigorya islemlerinde enjoy diye yazanlar cosmo gosterenler bir suru detay cikabilir.. Ama ruhsatta essentia veya konfor yazili ise dogru giris yapmislar denilebilir. 

abi ruhsatta "essentia nb"yazıyo ve aracta her donanım var ama işte satmaya kalkınca enjoy plus seçmezsek bir allahın kulu bakmaz ilana:)işte biz de satarken aynı sorunu yaşayabiliriz:)

Tayfun Aydın yazdı:

Benim aracım 2012 Astra H kasa ve essential comfort paket. 2011 ve 2012 model dizellerin hepsi essential comfort pakettir. Benzinlilerde essentia ve essentia comfort paket iki seçenek var. Araçlarımız gayet dolu. J kasa ise durum farklı tabii..

sizin de ruhsatta essentia nb mi yazıyo?

Tayfun Aydın yazdı:

h kasa abi bu arada

Ali Gök yazdı:

aldığınız araç benzinlimi dizelmi resim vs biraz detay verin inceleyelim

eski arabalarınızı bilmiyorum ama tahminimce bu ne güzel viraja giriyor diyeceksiniz. 

abi eski arabam mondeo 97 model ama inan astradan iyi giriyo viraja:)aracın resmi yok.nasipse pazartesiye kadar opsiyonladı.paramı toplayıp alacam ins.

Yorum bağlantısı
Sedat Demircan yazdı:

abi ruhsatta "essentia nb"yazıyo ve aracta her donanım var ama işte satmaya kalkınca enjoy plus seçmezsek bir allahın kulu bakmaz ilana:)işte biz de satarken aynı sorunu yaşayabiliriz:)

sizin de ruhsatta essentia nb mi yazıyo?

h kasa abi bu arada

abi eski arabam mondeo 97 model ama inan astradan iyi giriyo viraja:)aracın resmi yok.nasipse pazartesiye kadar opsiyonladı.paramı toplayıp alacam ins.

mondeo orantısız güç olabilir tabi :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sedat Demircan
Evren Erakçora yazdı:

Modeo ilk çıktığında viraj ustası deniyordu. Mondeo bu .

bağımsız arka süspansiyon bile var daha ne olsun:)

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

Hocam benim ruhsatta herhangi bir paket belirtmiyor ancak sizin aracınız dizel 2011 ya da 2012 ise içiniz rahat olsun malum sarı sitede essentia comfort paket böümüne koyacaksınız aracınızı. Sizin aracınızın enjoy ile alakası yok.  Bizim araçlarımız enjoyun da üst paketi. O yılarda enjoy plus paket j kasada var zaten. Bizim H kasa da yok.

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...