Hasan Ozmen 14 Haziran 2020 Yazar Paylaş 14 Haziran 2020 Ozan Cengiz yazdı: Sökmesi için 2000km geçmesi gerekmezdi değişimden kısa süre sonra sökerdi zaten sürekli devirdaim yapıyor. Bunuda şöyle düşündüm 2 gundur arabayi cok zorluyorum ondan olmuş olabilir mi devirdaimi hızlandırdım. Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz 15 Haziran 2020 Paylaş 15 Haziran 2020 Hasan Ozmen yazdı: Bunuda şöyle düşündüm 2 gundur arabayi cok zorluyorum ondan olmuş olabilir mi devirdaimi hızlandırdım. Bir kaç gün daha gözlemleyin .Eğer renk dahaada siyahlajmaya başlarsa ustaya gösterin.Aynı kalırsa sizin dediğiniz gibi sistemdeki oksit ve kirdir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Haziran 2020 Paylaş 15 Haziran 2020 Ali Darbaz yazdı: Arabada 6 yıllık yeşil su var. bende 20 yıllık berrak yeşil su mevcut. henüz tortu yok döküm blok bakır radyatör 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 15 Haziran 2020 Paylaş 15 Haziran 2020 İhtimallere bakarsak Antifiriz tipi manuelde ne yazıyorsa o kullanılmalı yeşil mavi kırmızı kimyevi yapıları farklı üreticiler karışımı ve değişimi önermiyorlar.Önceki antifiriz ile aynı antifiriz konulmamış olabilirmi ? Yada soğutma hattına uygun olmayan tipte antifiriz ? Önceden devirdaim değişimi sonrası sökülen yerden çıkan kir ve pası temizlemek zorunda kalmıştık ama soğutma hattına giden gitmişti. Arkadaşların belirttiği gibi Antifiriz boşaltıldıktan sonra temizlik yapılsa böyle olmayabilirdi. Bence en güçlü ihtimal değişim öncesindeki antifiriz muhtemelen korozyon önleme özelliğini kaybetti yeni antifrizde biriken pas ve korozyonu çözüp sisteme karıştırdı. Değişimden 2000 km sonra farkettiğinizi belirtmişsiniz değişim sonrası durum nasıldı ben yazdıklarınızdan 300 km uzun yol yaptıktan sonra değişiyor algıladım. Benim eski Benzin LPG li araçta şehir içinde yada orta mesafelerde eksilme yokken yaz aylarında günlük 1000 km uzun yol yol yaptıktan sonra 50-100 ml kadar eksilme oluyordu. Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen 15 Haziran 2020 Yazar Paylaş 15 Haziran 2020 Yorumlariniz icin tek tek teşekkür ederim. Ustalar yeni antifirizin icerideki pası kiri asindirdigini soyledi. Radyatörün dönüş yerindeki hortumu cikardik giris yerinede cesme hortumu bağlayıp 15 20 dk temiz suyla devirdaim yaptirdik ardindan genleşme kabından kompresörle hava basıp tum suyu boşalttik . Kitapciktaki onay kodunu saglayan castrol radicool sf antifirizden 3 lt ekleyip uzerini saf suyla doldurduk. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 15 Haziran 2020 Paylaş 15 Haziran 2020 Yakın zamanda bende değiştirdim antifiriz , bir kaç defa sistemi doldurup boşlatmadıysanız , sistemdeki paslı su ile karışmıştır renk ondan koyulaşmış Yorum bağlantısı
Murat Öngür 15 Haziran 2020 Paylaş 15 Haziran 2020 Çağlar Bayur yazdı: bende 20 yıllık berrak yeşil su mevcut. henüz tortu yok döküm blok bakır radyatör 20 yıl mı abi o antifirizin özelliği koruyuculuğu kaybolmuştur. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts