İçeriğe Yönlendir

Antifiriz Rengi Değişti

Hasan Ozmen

Recommended Posts

Hasan Ozmen
(düzenlendi)

Merhabalar aracım 2015 model 80 bın km'de 1.6 ti vct benzin lpg li

2 bin km önce triger,devirdaim,,v kayışı,antifiriz değişimi ve motor yağ bakımı yaptırdım

Bugün 300 km uzun yoldan sonra aracımın kaputunu açtığımda motor soğutma suyu rengi değişmişti önceden bariz kırmızıydı rengi ama şimdi bayağı koyulaşmış

su deposunda her hangi bir yağ görmedim ,motor yağındada her hangi bir eksiltme falanda yok

sebebi ne olabilir.

vCtEVP.jpg

5TZHzs.jpg

wS3qUQ.jpg

tarihinde Hasan Ozmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz

Yağ soğutucuya bakılmalı yada üst kapak ve contasına baktırın.Ilk akla gelenler bunlar.Soğutma sıvısının böyle birden renk değiştirmesi anormal birdurum . 

Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen
(düzenlendi)

temizleme yapılmadı su boşaltıldı tekrar yeni su ve antifiriz eklendi

tarihinde Hasan Ozmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Devirdaim değiştirip de antrifizi niye değiştirmiyor usta, yarım iş olmuş bence iş.

Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen
Evren Erakçora yazdı:

Devirdaim değiştirip de antrifizi niye değiştirmiyor usta, yarım iş olmuş bence iş.

Yok abi su ve antifiriz değiştirildi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

2015 model 80.k daki aracın antifriz değişimi gerekli mi?

Teknik olarak soruyorum 😊

Alpay Sumer yazdı:

Bunlarda yag sogutucu var mi?

2005’ten itibaren tümünde var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Devirdaim değiştirmişken değiştirmiyorlar mı?
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:
Koray Demir yazdı:

Devirdaim değiştirmişken değiştirmiyorlar mı?

Şart değil. Soğutma sıvısı değişimi 150.000 km/10 yılda bir. (Mondeo, Galaxy ve S-Max hariç)

Yorum bağlantısı
Hasan Ozmen

Suda tortu yağ tarzi şeyler yok, aklima şu geldi yeni antifiriz sistemdeki pası sökmüş olabilir mi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Devirdaim de şart değil ama.

Aynen öyle periyodik değişimi yoktur arıza belirtisi verirse değişir. Bazı ustalar 2 triger bakımında bir değişiyor bazıları söküp inceliyor değişimini uygun görmüyor sadece contayı değişip takıyor. Eski aracımda 5 yıl dolunca 50 bin km de iken değişmiştim çıkan pompa parlıyordu ve ilk günkünden farksızdı. Amaç arıza verirse yeniden yüksek işçilik ödememek.

Hasan Ozmen yazdı:

Suda tortu yağ tarzi şeyler yok, aklima şu geldi yeni antifiriz sistemdeki pası sökmüş olabilir mi

Yenisi daha asidik olduğundan tıkalı yerleri pası kireci çözebilir ancak bu kadar fazla renk değişimi olması anormal. Hangi antifriz konuldu araca? Hatta kırmızı ile yeşili bile karıştırması muhtemel.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Uygun olmayan antifriz mı kondu acaba, ustalar daha iyi yorum yapar.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hasan Ozmen yazdı:

yeni antifriz alumnüyum tabakadan oksit söktü , doğal bir sonuç oldu . önelebilir mi? evet. maliyetini ödemeyi isterler mi? sanmam.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski uzun süreli değişmemiş alu blokta önce engine flush yapılır ardından gliserin bazlı susuz soğutma sıvısı doldurur evladiyelik olur, bunu tavsiye eden tükkana müşteri bir daha uğaramaz o ayrı konu. 88 kişiye anlattı isem daha değişeyim diyene ben rastlamadım.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

gliserin bazlı susuz soğutma sıvısı doldurur evladiyelik olur, bunu tavsiye eden tükkana müşteri bir daha uğaramaz

Litre bazında fiyat bandı nedir susuz sıvıların Çağlar Usta’m? 10 yıl sonra araca yeni antifriz mi koymak daha mantıklı yoksa bu susuz sıvılardan mı?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Daha önce motor yağı suya karışan araba gördüm. Yağ zerreler halinde su yüzeyinde olurdu. Ufacık ufacık zerreler. 

Bence antifize renk değişimi yağ kaçağından olmaz. En kötü senaryo mayonezleşme olurdu. 

Bence koyulan antfriz dandik dir. Kimyası ısı görünce değişime uğramıştır. Çalkalanınca gazı kaçan kola gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Biz mi pimpirikliyiz bilmem. Her triger değişmi zamanı tüm akışkan maddeler yenilenir şirket araçlarında. Land 3 yılda 3 kere değişti tüm akışkanlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

eski uzun süreli değişmemiş alu blokta önce engine flush yapılır ardından gliserin bazlı susuz soğutma sıvısı doldurur evladiyelik olur, bunu tavsiye eden tükkana müşteri bir daha uğaramaz o ayrı konu. 88 kişiye anlattı isem daha değişeyim diyene ben rastlamadım.

Servet Aydın yazdı:

Biz mi pimpirikliyiz bilmem. Her triger değişmi zamanı tüm akışkan maddeler yenilenir şirket araçlarında. Land 3 yılda 3 kere değişti tüm akışkanlar.

Renault artık 3 yaşta bir antifreeze değişimini periyodik bakıma soktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Litre bazında fiyat bandı nedir susuz sıvıların Çağlar Usta’m? 10 yıl sonra araca yeni antifriz mi koymak daha mantıklı yoksa bu susuz sıvılardan mı?

rakam bilmem teknik adamım, hiç satmadım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arabada 6 yıllık yeşil su var. 

Obd bakınca değerde sapıtma göremedim. 

Radyatör kapağını açıp bakıncada rengide değişmemiş. Glikol tabanlı aliminyum radyatör antifrizi imiş. 

Bilmem hiç değişmek aklıma gelmedi. El kitabıda 240 binde değiş diyor. 

Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz
Hasan Ozmen yazdı:

Sökmesi için 2000km geçmesi gerekmezdi değişimden kısa süre sonra sökerdi zaten sürekli devirdaim yapıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...