İçeriğe Yönlendir

Mondeo - Yağ Kaçak Giderici

Seyyitali Mollabeyi

Recommended Posts

Seyyitali Mollabeyi

Selamlar aracın özellikleri 2005 mondeo mk3 2.0 motor benzin&Lpg

Araçta yağ kaçağı var bir kaç damla gündelik bırakıyor,  gösterdiğim usta 2005 mondeo 240k kilometreye gelmiş normal dedi. Birşey demek istemedim ama görünen o ki yılda 1 bidon yağ koymam gerekecek gibi. Belki usta gibi buradan da kızanlar olacak ama LIQUI MOLY Motor Yağı Sızıntı Önleyici 300 ml  böyle bi ürün var. Bunu kullanmayı düşünüyorum. Zararı olur diyende oldu, yeni yağ ile yap diyende oldu, eski yağ ile yap 1000 km sonra yeni yağa geç diyende oldu. Yorumlarınız benim için önemli.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yağ yaksa böyle şeyler deneyenleri anlarim da damlıyorsa sızıntıyı tespit edip onarmak daha temiz bir yönden değil mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kaçak nereden öncelikle?

Madem kaçak var, niye doğru onarım değil de, sorunu örtmeyi planlıyorsunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Üst kapaktan vs geliyorsa sorun kolay çözülür. Altını güzelce yıkatıp 1-2 gün takip edin. 

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki

kaçağı gidermek daha mantıklı ama 1 tık daha kalın yağ koyabilirsiniz, 10/60 olabilir.

veyahut yağ ekleme yöntemine devam edeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Yağ kaçağı varsa bu tespit edilip tamiri gerekir  ustaların çoğu şimdi tamirci değil Sök takçı olduğu için uğraşmıyorlar motoru güzelce temizleyip yağ kaçağı nı tespit edin tamirini yapın derim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sızıntıyı kalın yağla önlemek zordur.
Kaçak önleyici de bence sağlıksız.
Sorunu çözmelisiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ben bahsi geçen ürünü kullandım. Doğrudan deneyimimi aktarayım.

Öncelikle ben kaçak için kullanmadım. Ürün kaçaklar içinde faydalı olduğunu söylesede ben de herkes gibi sorunu bulup kaçağa neden olan contanın değişmesi taraftarıyım.

Peki bu ürünü kullanıp denesem ne olur derseniz? 

Hiç bir zararı olmaz. Bu ürün yağı koyulaştıran bir katkı değil. Zaman içinde sertleşen kauçukları yumuşattığını vaad eden bir ürün. Sertleşen kauçuk contalar sebebi ile oluşan yağ kaçaklarını kauçuğu yumuşatarak giderdiğini söylüyor.

Benim kullanma sebebim ise; aracımda yağ eksiltme vardı. 10.000km'de yaklaşık 800ml civarı idi. Aslında kabul edilebilir bir aralıkta idi. Ama ben takıltıydım. Yağ olarak tamamen LM yağa geçip bu ürünü de kullanarak çok güzel bir etki aldım. Şu an yağ eksiltmesi 300ml (10.000km'de) civarında. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

10binde o kadar kayması normal ki, normal olan bir şeye müdahale yanlış değil mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Evren Erakçora yazdı:

10binde o kadar kayması normal ki, normal olan bir şeye müdahale yanlış değil mi?

Kabul edilebilir sınırlar içinde olabilir ama normal değil. Normal olsaydı şu an 300ml'ye kadar düşmezdi. 

Yorum bağlantısı
Seyyitali Mollabeyi

Bilgileriniz için teşekkür ederim. Ustanın dediğini aynen iletiyorum. Üst külbütör kapağı vida diplerindeki çatlamalardan geliyor. Külbütör değişimi gerekli pahalı olur dursun dedi.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Bilgileriniz için teşekkür ederim. Ustanın dediğini aynen iletiyorum. Üst külbütör kapağı vida diplerindeki çatlamalardan geliyor. Külbütör değişimi gerekli pahalı olur dursun dedi.
Yan sanayi ucuz oluyor ama çok sağlıklı olmuyormuş, yetkili serviste 500 TL civarı tutmuştu, Fiesta.
Yorum bağlantısı
Soner Soyçerçel

Motor içerisinde yağın temas ettiği o kadar çok kauçuk ve plastik türevi malzeme var ki, ben olsam iki kere düşünürüm  bu tip katkıları atarken.Supap lastiklerinden tut da yağlama sistemindeki strainerlara kadar en ufak bir etkileşim ciddi büyük sorunlar demek. Genelde bu tip katkıları motoru çöpe atmadan önce  bir süre daha idare etmesi için  koyuyorlar yurtdışında.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ozan Cengiz

Bence arabaya konulan her türlü katkının faydasından çok zarar getireceğini düşünüyorum.Aracın fabrika kitapçığında hangi sıvıları yazıyorsa onun dışına çıkılmamalı.Arabayı en iyi yapan mühendisleri bilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...