İçeriğe Yönlendir

i10 - Elektrik Dalgalanması Sonucu Tekleme

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Yapalım sana bir devre. Rölantide bile şarj yapabilir hale gelsin sistem istediğin zaman

Eski notebook pillerinden arabanın çakmaklığa takılan akü takviyesi yapsak. Motor yerini şebekeden çeksek nasıl olur. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Eski notebook pillerinden arabanın çakmaklığa takılan akü takviyesi yapsak. Motor yerini şebekeden çeksek nasıl olur. 

Regülasyon olmaz
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Regülasyon olmaz

Abi eski sürüş şekline geri döndüm. İki gün zor dayandım . Çok rahatsız etti beni. Yumuşak vites geçişleri yapamıyorum. Ayak senkronun ve el senkronun 500 devir fazla çevirdiğimde bozuluyor. Debriyajı kazıyormuş gibi hissediyorum. Sürdüğüm arabadan zevk alamıyorum.  Artık biliyorum neden bozulduğunu artık fırsat buldukça 5nci vites yerine 4 ncü vites ile süzüleceğim. Vitesi rampa inerken 5 den 4 de çekmek bile tahammül seviyemi çok zorlayan bir hareket. 70000 km insan böyle sürünce çok zor oluyor. Varsın bir akü daha alalım para harcama sürüş sitilini bozmaktan daha kolayıma geliyor. 

Bu gün sorun olmadan sıkıntı çıkarmadan eski sürüş şeklimle gayet konforlu ve yumuşak iş yerime geldim. Bu benim günübirlik yaşantımın en büyük eğlence kalemlerinden biri. Öbür türlü toplu taşımada gideyim daha iyi. . 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şöyle yap. Haftalık sürüş menzilli içindeki %20lik dilimi talep edilen şekilde kullan.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Şöyle yap. Haftalık sürüş menzilli içindeki %20lik dilimi talep edilen şekilde kullan.

Ams sigortasını sökünce ne yapacağini merak ediyorum. Haftasonu çekip videosunu atarım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Servet Aydın Abi arabaya bir sonraki seferde Stop Start akü alsam , sonuçları nasıl olur. Malum sürekli şarj deşarj oluyor mevcuttaki akü. Bu şekilde daha ne kadar ömrü kalır bilmiyorum. Yakıt ekonomisi ve performans artırmak adına bu tip bir akü arabamda ne tip bir sonuç verir. 

https://www.hepsiburada.com/varta-12v-70ah-e39-start-stop-agm-silver-dynamic-aku-p-hbv000007qvin

Varta Akü bulucuya bakınca önerdiği akü 

https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-silver-dynamic-agm/560-901-068

https://www.tr.varta-automotive.com/tr-tr/urunler/varta-blue-dynamic-efb/565-501-065

ACtC-3fmas3_txC8OiqDbrNkNH3HJoKeNix2w3HR

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

para harcama sürüş sitilini bozmaktan daha kolayıma geliyor

Sürüş sitilinin amacına ters oldu biraz sanki

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Olmaz. Sorun düşük voltaj döngüsü. İstersen bu aküyü takalım aynı dertler devam edecek

8f2d5766cb0fef60cf75e4b645469895.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

Sürüş sitilinin amacına ters oldu biraz sanki

Benim sürüş sitilimin bir konforu var. O konforu bırakamam. Herkes arabasının cam filmine bakar ben debriyajın kavrama anındaki silkelenmesine sürtünmesine takarım. yüksek devir cevirince şanzıman konforum bozuluyor. O tatlı tatlı geçişlerden mahrum kalıyorum. 

Sonuc olarak arızamı buldum, giderdim eski sisteme döndüm. cebimden para cıkmadı. 1000 liralık akü alayım dedim Servet abi gerek yok dedi. Devran döner ben stilimden vazgeçmem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Benim sürüş sitilimin bir konforu var. O konforu bırakamam. Herkes arabasının cam filmine bakar ben debriyajın kavrama anındaki silkelenmesine sürtünmesine takarım. yüksek devir cevirince şanzıman konforum bozuluyor. O tatlı tatlı geçişlerden mahrum kalıyorum. 

Sonuc olarak arızamı buldum, giderdim eski sisteme döndüm. cebimden para cıkmadı. 1000 liralık akü alayım dedim Servet abi gerek yok dedi. Devran döner ben stilimden vazgeçmem. 

kimse sitilinden vazgeçmez canım onda sıkıntı yok. zaten sürüş sitili vazgeçilebilecek bişe değil vücut refleksi gibi bişey. 

zevk için araziye gidip ardından tamire de gittik sıkıntı yok onda :D 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aliyi anlıyorum ben.. Bir sistem üzerinde çaba ve hedef koymuş kendine. X araç ile ne kadar az tüketim yapabilirim. Bunun yakıt tüketimi olarak pozitif yönde etkisini görüyor ve tecrübe ediyor. Olay sadece cepten daha az para çıkma hedefi olacak ise yöntem baştan sona yanlış ancak yok arkadaş varsın 100.k olunca motor köfte olsun ama milletin 6 litre ile gezdiği yerde ben 3 litre ile gezerim diyor ise yolu doğru.

Kendimden örnekle ; bi sistem yapacağım ama finalde hedefe ulaşınca başarı olacak, herhangi bir getirisi olmayacak ve masraf olacak boşu boşuna. Hedefe ulaştığım andaki haz buna değer diyorsam mesele yok. Ali'nin de o hazzı var sanırım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Aliyi anlıyorum ben.. Bir sistem üzerinde çaba ve hedef koymuş kendine. X araç ile ne kadar az tüketim yapabilirim. Bunun yakıt tüketimi olarak pozitif yönde etkisini görüyor ve tecrübe ediyor. Olay sadece cepten daha az para çıkma hedefi olacak ise yöntem baştan sona yanlış ancak yok arkadaş varsın 100.k olunca motor köfte olsun ama milletin 6 litre ile gezdiği yerde ben 3 litre ile gezerim diyor ise yolu doğru.

Kendimden örnekle ; bi sistem yapacağım ama finalde hedefe ulaşınca başarı olacak, herhangi bir getirisi olmayacak ve masraf olacak boşu boşuna. Hedefe ulaştığım andaki haz buna değer diyorsam mesele yok. Ali'nin de o hazzı var sanırım

heh tam tanımı bu. hepimizin bazen ekonomik olarak saçma olsada zevkimiz için harcadığımız paralar var bu ise konu ok im ben.

maydonoz yetiştirecem diye 500 lira para harcamış adamım ben . toplasam 2 demet yetişti :D sıkmamak lazım canı dünyaya 1 defa geliyoruz 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Ali Gök yazdı:

heh tam tanımı bu. hepimizin bazen ekonomik olarak saçma olsada zevkimiz için harcadığımız paralar var bu ise konu ok im ben.

maydonoz yetiştirecem diye 500 lira para harcamış adamım ben . toplasam 2 demet yetişti :D sıkmamak lazım canı dünyaya 1 defa geliyoruz 

Sadece tüketim değil. Ben bu işten parada kazanmam lazım. Lastikler eskimesin , debriyaj ambele olmasın, diskler değişmesin vs. Direksiyon körükleri patlamasın diye virajları geniş alıyorum mesela. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şu güzel sürüşün daha nasıl bir açıklaması olabilirki. Miss gibi gidiyor işte 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Sadece tüketim değil. Ben bu işten parada kazanmam lazım. Lastikler eskimesin , debriyaj ambele olmasın, diskler değişmesin vs. Direksiyon körükleri patlamasın diye virajları geniş alıyorum mesela. 

fazla ağırlıkları azaltsan etkili olur . yedek lastik , kriko , pandizot  + benzin deposu çeyrek depo kalsın içinde .nerden baksan 100 kilo farkeder araba 

mutlaka etki eder yakıta

birgün bu dediklerimi + koltukları da söküp yakıt rekoru denemesi yapabilirsin aslında.  youtundan canlı yayında  vs

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

fazla ağırlıkları azaltsan etkili olur . yedek lastik , kriko , pandizot  + benzin deposu çeyrek depo kalsın içinde .nerden baksan 100 kilo farkeder araba 

mutlaka etki eder yakıta

Bende teker kriko vs yok. 

Pandizot lpg deposunun harareti için önemli. Hararet artarsa kapasite düşer. 2 3 litre eksik dolar. 

Benzin full çünkü ucuz iken stok yaptım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

nasıl yani ?

Pandizot yokken bagaj ısısı yükseliyor. 

Pandizot varken 34 derecede bile bagaj soğuk. Lpg tankı soğuk ve ortamı soğutuyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Darbaz yazdı:

Pandizot yokken bagaj ısısı yükseliyor. 

Pandizot varken 34 derecede bile bagaj soğuk. Lpg tankı soğuk ve ortamı soğutuyor. 

güneş mi vuruyor sebep omu ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gök yazdı:

güneş mi vuruyor sebep omu ?

Bagaj güneş giriyor. Isıyı artırıyor. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Bu durumda Servet abi'nin dediği gibi, tüm sürüş stili değişmeli ya da hedef değişmeli.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Bende teker kriko vs yok. 

Pandizot lpg deposunun harareti için önemli. Hararet artarsa kapasite düşer. 2 3 litre eksik dolar. 

Benzin full çünkü ucuz iken stok yaptım. 

lpg deposu sııcak mı olsa iyi soğuk mu olsa?

Ali Gök yazdı:

yalnız değilsin tün insanlık aynı durumda

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

lpg deposu sııcak mı olsa iyi soğuk mu olsa?

yalnız değilsin tün insanlık aynı durumda

Valla, bagajım en sıcak havalarda bile soğuk kalıyor. Bagajda peynir turşu felan bozulmuyor. Kola mola içi geçmiyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Valla, bagajım en sıcak havalarda bile soğuk kalıyor. Bagajda peynir turşu felan bozulmuyor. Kola mola içi geçmiyor. 

iyi yani?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

LPG soğuktur zaten, gaz ısınınca genleşir hacim düşer felan filan 😁

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...