İçeriğe Yönlendir

Kaputu Değişik veya Boyalı Araç

Mahmut Karadeniz

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mahmut Karadeniz yazdı:

Herkes şu an böyle düşünüyor herhalde ki temiz araç bulamıyoruz :)

silsile bozuldu. sıfır araba yok, var olana da laacak güç yok, 2-3 yaşındakini arabasını satıp sıfıra geçen yok , onların satcağını alamayınca daha eskiler de temiz ise sorunsuz ise araba değişmeyince arz azaldı.

Biraz da gereksiz hunharca satın alma çılgınğımız da azaldı . bu kısmı iyi de oldu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mahmut Karadeniz yazdı:

Çok fazla değil mi fiyatı? 

Piyasasını bilmem müadillerine göre km doluluk otomatik olarak kaputuda değişmemiş. 71 eder mi bilemem ama temiz araba 1 2 bin tl fazla olur. Siyah Astraya göre kıyaslarsam ben bunu alırdım mesela. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Kaputa karşı bende de ön yargı var genelde bende kaput yazısı gördüm mü eliyorum. Daha önce ağır hasar kayıtlı arabam vardı ondan dolayı böyle bir şey oluştu sanırım bende 😃 o araba yüzünden ağır hasar kayıtlı araba da almam çünkü satması uğtaştırıyor. Ama kimisi de özellikle pert araba alıyor ucuza al ucuza bin ucuza sat mantığı da yanlış değil. 

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
(düzenlendi)

6 ay önce önümdeki belediye kamyonu birden durup geri geri gelerek kasasıyla kaputun üstünü çökertti. Sanayide kaputu tamir ederiz demelerine rağmen yetkili serviste değiştirdim(Tabi karşı tarafın sigortası da ödediği için). Kaput hariç hiçbir yere bir şey olmadı. Şimdi buna ağır hasarlı muamelesi yapanlar olacak, halbuki kaputun vidaları sökülüp orijinal yenisi takıldı, fabrikada yapıldığı gibi 😁Otomobil ülkemizde yatırım aracı olarak kullanıldığı için birçok insanda böyle takıntılar var maalesef ama ben keyif alma taraftarıyım, yoksa Mazda'ya biniyor olmazdım 😁

tarihinde Ömer Çayırtepe tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Mahmut Karadeniz yazdı:

Merhabalar herkese. 2 aydır araç bakıyorum hala bulamadım. Kafama yatan çoğu aracı da kaput değişik veya boyalı olduğu için eledim. Kafamda öyle bir yer etti ki kaputla ilgili herhangi bir işlem görünce hemen eliyorum arabayı. Sizce bu, bu kadar önemli mi? Ya da hangi durumlarda önemli? 

Yanlış düşünüyorsunuz benim aracıma çam reçinesi damlamış boyatılmış estetik olmasaydı niye o kadar farklı model araba olurdu piyasada. Boyası kalkık orjinal olmaktansa boyatıp tertemiz binerim sonuçta kul yapısı malzeme.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Ben aracımın kaput tavan ve bagaj kapağını boyattım..Nikahıma almışmı oluyorum  şimdi..

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ömer Çayırtepe yazdı:

Şimdi buna ağır hasarlı muamelesi yapanlar olacak, halbuki kaputun vidaları sökülüp orijinal yenisi takıldı, fabrikada yapıldığı gibi 

geçen gün gazetede haberi vardı, fabrikada kaputun somunu sök tak oldu dşye mahkeme açacak sahibi. fabrikanın bile somuunu ellmee hakkı yok , aslaaaa cısssssssssssss

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Çağlar Bayur yazdı:

geçen gün gazetede haberi vardı, fabrikada kaputun somunu sök tak oldu dşye mahkeme açacak sahibi. fabrikanın bile somuunu ellmee hakkı yok , aslaaaa cısssssssssssss

Tabiki sıfır araç alsam ben de istemem bunu ama benim anlatmak istediğim, aracın kaputu dışında hiçbir yerde tek bir vidası bile değişmiyorsa ve bunların yetkili servis kaydı da varsa benim için problem yoktur. Ben alırken de aynı şekilde davranırım. Tabiki 3-5 daha uyguna alır-satarım ama ağır hasarlı muamelesi yapmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Dikkatlice incelenmeli. Büyük bi hasar gizlenmiyorsa boyada değişende benim için sakınca yok. Varsa işlem öncesi fotoğrafları görmek de iyi oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Şu civatalarla sökülüp takılan parçaların değişimine takılanları pek anlamıyorum.

Ben ce aracın arka çamurlukları daha önemli yeni parçayı kaynakla yerine yerleştirme ve yüksek ısıya maruz kalma bence çok daha kötü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
(düzenlendi)
Eyüp Çetin yazdı:

Saksı mı düştü @Metin Mankal

hocam.

Keyfe keder boyattım..Boya takıntısı olan aramasın..Kalp kırmayalım...

tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ömer Çayırtepe yazdı:

Tabiki sıfır araç alsam ben de istemem bunu ama benim anlatmak istediğim, aracın kaputu dışında hiçbir yerde tek bir vidası bile değişmiyorsa ve bunların yetkili servis kaydı da varsa benim için problem yoktur. Ben alırken de aynı şekilde davranırım. Tabiki 3-5 daha uyguna alır-satarım ama ağır hasarlı muamelesi yapmam.

mantık hatası şu. kaydı varsa ve sadece o bölgeyle sınırlıysa neden ucuz olsun ki? sonuçta devrik değil. kazalı değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Benim kalosunda ön kaputu değişik fakat ön panel şaselerde en ufak işlem yok umrumda da değil. Kıbrısta satacağım arabaya talip olanlar komple boyalıysa alırım diyor türkiyede tam tersi :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Dogan Arsiray yazdı:

mantık hatası şu. kaydı varsa ve sadece o bölgeyle sınırlıysa neden ucuz olsun ki? sonuçta devrik değil. kazalı değil.

piyasada mantık yok, terimler var:

sök tak dedin mi bitti

değişen dedin mi bitti

boyalı ise at çöpe

kasko yaptırma, hurdadan çıkma parça ile merdiven altı ustada tamir ettir, 1 günde satarsın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Ön panelde değişim ve işlem yoksa sıkıntı yok. Benim punto aracımın ön 3 parça boyalıydı ama kazası yoktu. kaput boyalıydı. Ön panelde işlem yoksa ufak bir kaza zaten ustalar da bunu bildikleri için hemen satılmıştı..

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

piyasada mantık yok, terimler var:

sök tak dedin mi bitti

değişen dedin mi bitti

boyalı ise at çöpe

kasko yaptırma, hurdadan çıkma parça ile merdiven altı ustada tamir ettir, 1 günde satarsın

ben o adama araba satmıyorum. tok satıcı mode on.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...